Despre bere, EU vs US vs... |
This topic is about Despre bere, the author, , wrote about: ... To read more just scroll down
Despre bere, EU vs US vs... |
Sep 14 2008, 11:06 AM
Post
#1
|
|
specialist Group: Moderator Posts: 10.684 Joined: 29-March 04 From: Oradea (Bihor) Member No.: 23.122 |
-------------------- Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI "Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson |
|
|
Jan 30 2010, 12:28 AM
Post
#2
|
|
specialist Group: Membri Posts: 3.387 Joined: 8-September 06 From: San Francisco Member No.: 86.644 |
De fapt eu consider marimea de 0.33 optima. Daca vrei mai mult, bei 2. Da nu se rasufla, incalzest etc nu mai spun ca pentru berea adevarata e o cantitate nu chiar neglijabila, iar pentru berea pisoarca nu vad de ce ai bea mai mult...
-------------------- ---------------
Honda Civic EX 2006 140CP Mazda 6S 2003 220CP |
|
|
Jan 30 2010, 09:43 AM
Post
#3
|
|
specialist Group: Moderator Posts: 10.684 Joined: 29-March 04 From: Oradea (Bihor) Member No.: 23.122 |
ozz, partial sunt de acord cu tine, in sensul ca si eu consider ca marimea ideala e 0.33... dar motivarea mi se pare un pic gresita.
Prin "bere adevarata" presupun ca te referi la "non-pilsner", adica alle-uri, stout-uri, eventual weissbeer-uri nefiltrate, beri aromate cu concentratie alcoolica (mai) puternica. Da, au si ele farmecul lor, la fel ca un vin vechi de calitate care incepe sa isi schimbe consistenta si devine mai licoros si foarte aromat. Dar intr-o zi de vara pe terasa probabil ca un sprit de vara facut dintr-un vin sec (dar nu neaparat scump) si un sifon (nu e tocmai recomandarea somelierilor) va merge mult mai bine. In plus berile de care vorbesti tu merg pe post de aperitiv, sau desert... dar nu prea poti sa bei trapiste toata seara (eu cel putin nu as putea). Berile pils, nu sunt neaparat nobile, nu sunt foarte aromate, nu sunt facute dupa o reteta secreta de calugari franciscani... ba mai mult recunosc ca sunt niste beri proletare, populare... dar am crescut cu ele, si in anumite conditii sunt mult mai indicate decat un "Mort Subite" spre exemplu. Revenind la recipiente. Parerea mea e: - Berea la PET nu exista... nu am baut niciodata. - Berea la cutie e proasta, daca faci comparatie intre ACEASI bere la cutie si la sticla (mai ales la sticla de 0.33) vei constata o diferenta enorma. - Berea la sticla e buna... e ok si sticla de 0.5 dar cel mai bun recipient este cel de 0.33, pastreaza mai bine aciditatea si gustul aspru al berii. Singura problema este in birturile nasoale care au preturi mari si servire proasta, asa ca daca bei la 0.33 atunci jumatate din seara ti-o vei petrece cu mana ridicata ca sa te vada si pe tine un chelner sa-ti aduca inca o bere, iar jumatate din seara te vei cauta dupa bani cand iti vei da seama ca o bere la 0.33 costa cat 2 la 0.5 -------------------- Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI "Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson |
|
|
Lo-Fi Version | Time is now: 25th April 2024 - 06:47 AM |