IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Toyota Avensis Luna D4D versus Honda Accord Sport Diesel

This topic is about Toyota Avensis Luna D4D versus Honda Accord Sport Diesel, the author, adrian_flavius, wrote about: Deschid acest topic, in ideea ca o sa reusesc sa ma hotarasc (odata pentru totdeauna...desi niciodata nu e prea tarziu... /smile.gif" style="vertical- ... To read more just scroll down

 
Closed TopicStart new topic
> Toyota Avensis Luna D4D versus Honda Accord Sport Diesel
adrian_flavius
post Jan 18 2008, 12:39 PM
Post #1


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.230
Joined: 4-January 08
From: Pitesti
Member No.: 115.965



Deschid acest topic, in ideea ca o sa reusesc sa ma hotarasc (odata pentru totdeauna...desi niciodata nu e prea tarziu... smile.gif ), asupra uneia dintre cele doua...; vreau diesel, vreau masina noua, vreau pareri de la cei care au asa ceva; am mai discutat cu multi dintre voi, pana acum nu testasem si Accord-ul, doar Avensis-ul, si ma convinsese..

Pana la ultima majorare de preturi de la Toyota, nu prea puteai face comparatie intre ele, pentru simplul motiv ca taxele suplimentare de la Honda ii puneau in carca, la aceleasi caracteristici, minim 2-3000 de euro in plus fata de Toyota...acum nu mai este chiar asa...mai ales ca cei de la Honda au si o oferta speciala Special Edition, pe diesel, cu o gramada de chestii...

Deci, pentru ca pareri despre Avensis diesel am mai primit pe un alt topic, astept pareri de la cei care au Accord diesel; eu o sa fac un rezumat al testelor cu cele 2:

Exterior: Accord-ul este mai macho si mai dinamic decat Avensis; interioarele sunt comparabile ca dimensiuni si dotari, poate cu un plus pe stil pentru Avensis si un plus pe modern pe Accord; portbagajul, desi nu pare, este mai mare la Avensis, si mai usor de folosit (la Accord, pasajele rotilor ingusteaza mai mult portbagajul decat la Avensis).

Si acum, comportamentul in drive-test...si asta ma doare cel mai mult...Avensis-ul de 2.0 mi s-a parut ca raspunde mai bine la ce-i ceream eu sa faca decat Accord-ul de 2.2...diferenta de pret exista, dar diferenta de cuplu si de putere nu face diferenta: 300 Nm la Avensis-ul de 2.0 D4D si 340 Nm la Accord-ul de 2.2 i-CDTi...126 de cai Avensis, 140 de cai Accord...cutiile de viteze sunt la fel de bine etajate, poate cu un mic plus pentru Accord; trebuie sa fac totusi mentiunea ca Accordul pe care l-am condus avea cutie 5+1, fata de 6+1 la Avensis...dar demarajul este mai rapid pe Avensis, plus ca este mai putin zgomotos...insonorizarea este mai buna pe Avensis decat pe Accord...depasirile sunt mai rapide pe Avensis decat pe Accord...

In schimb Accord-ul are o mai mare stabilitate laterala decat Avensis-ul...cel putin in slalom rapid printre masini...atat la viteze mici, cat si la viteze mari...

Consumurile declarate de cei 2 producatori sunt comparabile; dotarile interioare sunt un pic mai multe la Accord decat la Avensis, dar nu cu diferente majore; sistemul de sunet mi s-a parut mai bun la Avensis decat la Accord, dar este chestie pur subiectiva...

Preturi: 22 700 euro DDP un Avensis D4D 2.0, 25 561 euro DDP un Accord 2.2 Sport Diesel...

Revizii: 15 000 km la Toyota, 20 000 km la Honda; preturi comparabile (poate un pic mai mari la Honda, dar cu foarte putin); Toyota fabricata in UE, Honda in Japonia.

Plusuri pentru Accord: design exterior si comportamentul suspensiilor in depasiri; plusuri pentru Avensis: repriza mai scurta decat la Honda, spatiu interior un pic mai mare, pret mai mic.

Stiu ca nu am atins decat cateva aspecte, astept si parerile voastre.


--------------------
Adrian Flavius

Toyota Avensis 2.0 D-4D Luna Gri Inchis Metalizat - un Totos sexos!!!
Logan 1.6 MPI 8v Ambition

Am sufletul rupt in doua...cu un ochi plang si cu unul rad...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Jan 18 2008, 01:56 PM
Post #2


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Eu zic ca trebuie sa faci macar 40.000 de km pe an ca sa merite accord diesel. Un accord sport 2.0 benzina cu 15 cp in plus cu costa ~4000 de euro mai putin.
De ce vrei diesel ? esti zgarcit ? tongue.gif
Lasand gluma la o parte chiar nu inteleg de ce ar plati cineva o diferenta atat de mare pe un motor diesel.

This post has been edited by HalbaSus: Jan 18 2008, 01:57 PM


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hoinar
post Jan 18 2008, 02:31 PM
Post #3


membru vesel
******

Group: Membri
Posts: 1.829
Joined: 7-January 07
From: Iasi (Iasi)
Member No.: 96.184



Eu stau si ma intreb de ce-ai pus in balanta motorul de 2.0 de la Avensis in loc de cel de 2.2 (150 cp)...
Vezi ca Dan de la Toyo a zis pe un topic ca urmeaza si niste super oferte la Avensis...asa ca verifica wink.gif.

De Accord nu zic nimic...ca iar ma ciondanesc cu Sorin si se duce la showroom sa verifice daca vorbesc aiurea sau nu tongue.gif

ps: vezi ca este un topic pornit de colegul nostru Ovidiudinutm...doar ca la el era vb de motoare pe benzina. Ai destule informatii si acolo.

This post has been edited by Hoinar: Jan 18 2008, 02:32 PM


--------------------
Hauris
Membru al grupului "Noua ne place avatarul lui Mariustom!"
QUOTE (James Kilowatt @ Jan 21 2009, 10:57 PM) *
Pe de alta parte, sunt convins ca oamenii sunt mai dobitoci decat furnicile de cate ori sunt in trafic. Traficul e situatia in care oamenii sunt mai primitivi, previzibili si mai simpli decat oile sau albinele care au un creier cat o gamalie.D Si cu toate astea se considera niste toti niste soferi de geniu ... :D
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T u d o r
post Jan 18 2008, 02:53 PM
Post #4


Membru destul de avansat
******

Group: Moderator
Posts: 8.813
Joined: 10-October 05
From: Ramnicu Valcea (Valcea)
Member No.: 57.984



N-are cum sa fie mai rapid dieselul de la Toyota decat cel de la Honda. E doar o impresie, pentru ca Honda e mai liniara la curba de cuplu si nu are zvac-ul ala specific. Si eu am avut impresia asta, dar uitandu-ma pe kilometraj am vazut ce repede urca acul. biggrin.gif

In rest, benzina la Accord merita clar fata de diesel, diferenta de pret fiind prea mare. Eu as alege Accord 2.0 benzina, sau Avensis de care iti place. Dieselarul de la Honda, desi e exceptional, e prea scump.


--------------------
Honda Accord 2.0 Executive Premium White

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ncristi
post Jan 18 2008, 03:29 PM
Post #5


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.880
Joined: 21-November 04
From: Ploiesti (Prahova)
Member No.: 36.169



Eu cred ca lumea lauda mai mult din instinct dieselul de la honda (cel putin in ultima perioada).
Motorul este (sau a fost) unul foarte reusit dar in ultima perioada este concurat la greu de dieseluri de cilindree mai mica de la mai toti producatorii.

Strict intre cele 2 cred ca as lua accordul...facut in japonia si parca ceva mai sportiv...dar asta costa 3-4000E confused.gif
Suspensia de pe avensis mi se pare mai confortabila si mai potrivita pentru ce se intampla la noi.

Greu oricum...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bebelacus
post Jan 18 2008, 05:48 PM
Post #6


pilot
*****

Group: Membri
Posts: 384
Joined: 20-November 06
From: pe drum
Member No.: 92.818



am mers cu amindoua variantele dar, mai pe gustul meu a fost avensisul. facind abstractie de pret. mai confortabila si suficient de sportiva, stabila etc.
sfatul meu este sa iti iei avensis. diferenta de pret este atit de mare, incit numerita. varianta Luna de la avensis este completa si motorul este extraordinar in raspuns si silentiozitate.
nu zic ca accordul ar avea un motor mai putin bun, poate este mai bun dar nu cu atit de mult, chiar daca iti dau trapa, sa zicem, sau alte gadgeturi mai mult sau mai putin necesare.


--------------------
Avensis 2.0 D-4D
Aygo 1.0 M/M
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Daniumfcv
post Jan 20 2008, 01:46 AM
Post #7


pilot
*****

Group: Membri
Posts: 268
Joined: 8-October 07
From: Craiova, RO
Member No.: 114.992



Salut,

Benzina / Diesel , Honda / Toyota..

Prima greu de decis .. dar parca benzina pentru ca este mai liniste in habitaclu .. iar la drum lung aduce un minus oboselii soferului.Intre Toyota si Honda .. amandoua sunt masini foarte bune .. eu personal as alege Honda pentru ca are un aer mai original japonez.Toyota a venit usor usor spre europa.Honda pe de alta parte produce aceleasi masini cu un aer " ciudat " fara sa se teama ca nu atinge piata noastra. Mie personal imi plac mult ca design exterior toate modelele Honda.


Numai bine,


--------------------
2008 Mitsubishi Lancer 2.0l DI-D 140 cp
ex 2006 Opel Astra G 1.4l Twinport 90 cp
Din 2006 .. pe drumurile Romaniei au murit 20 000 de persoane si alte 5 000 au fost foarte grav ranite.90 % din toate acestea s-au datorat vitezei excesive.Conduceti responsabil sau comandati-va crucea.Sursa este agentia MediaFax
First AID
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bebelacus
post Jan 20 2008, 09:36 AM
Post #8


pilot
*****

Group: Membri
Posts: 384
Joined: 20-November 06
From: pe drum
Member No.: 92.818



la capitolul oboseala sofer la drum lung, avantaj pt diesel. plus, ca e mai putin zgomot. eu cu avensisul 2.0 d-4d am abia 3000 rpm la 160km/h. crede-ma ca nici nu-l auzi. la bnzina de 1.8, sigur nu ai mai putin de 5000 rpm. e placut si un benzinar turat dar devine obositor dpv sunet cind mergi mai mult cu el la viteze mari.
la pretul si asa mare al accordului mai adauga si taxa de prima inmatriculare, care este imensa, comparativ cu motoarele pina in 2 litri. de asta u iti spun nimic dealerii, te lasa doar sa-ti comanzi masina. stiu ce a patit colegul nostru Jan d-4d cu avensisul de 2.2 d-4d.
mergi pe avensis 2.0 d-4d in echpare Luna. daca totusi vrei bezina, mergi tot pe toyota 1.8 in aceeasi echipare. asta ar fi cea mai buna alegere daca doar banii conteaza. insa daca ai banii pt diesel si te atrage ideea de a conduce unul excelent, mergi pe d-4d. se pare ca exista si o promotoe la avensis, o reducere de 1000 euro, din ce spuneau colegii nostri recent. mai poti obtine si citeva accesorii pe linga reducere daca le arati ca esti hotarit sa cumperi masina.
bafta


--------------------
Avensis 2.0 D-4D
Aygo 1.0 M/M
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AZAZEL
post Jan 20 2008, 10:35 AM
Post #9


TeDeI-st cocalar
******

Group: Membri
Posts: 3.956
Joined: 30-May 05
From: Bucuresti (Romania)
Member No.: 48.029



amblele masini sunt f bune. avensis parca este mai spatioasa. la accord taxa de prima inmatriculare va fi intre 400 si 500 euro mai mult.
atentie, nu stiu daca ai o problema cu asta insa pana la sfarsitul anului vom vedea pe strazi honda accord noul model iar la anul pana in primavara toyota avensis noul model. asta este si motivul pt care la accord sunt promotii f bune cat si faptul ca urmeaza sa fie super promotii si la avensis.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
S O R I N
post Jan 20 2008, 12:28 PM
Post #10


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.611
Joined: 10-March 05
From: Pitesti
Member No.: 41.998



CITAT(bebelacus92825 @ Jan 20 2008, 09:36 AM) *
la capitolul oboseala sofer la drum lung, avantaj pt diesel. plus, ca e mai putin zgomot. eu cu avensisul 2.0 d-4d am abia 3000 rpm la 160km/h. crede-ma ca nici nu-l auzi. la bnzina de 1.8, sigur nu ai mai putin de 5000 rpm. e placut si un benzinar turat dar devine obositor dpv sunet cind mergi mai mult cu el la viteze mari.


Gresit ! La 160 km /ora ,la avensis motor 1.8 sunt 4000 rpm ,atat ! Aceasta fiind si cea mai buna viteza la acest motor pt a nu se auzi mai nimic....


CITAT(bebelacus92825 @ Jan 20 2008, 09:36 AM) *
la pretul si asa mare al accordului mai adauga si taxa de prima inmatriculare, [b]care este imensa, [/b]comparativ cu motoarele pina in 2 litri. de asta u iti spun nimic dealerii, te lasa doar sa-ti comanzi masina.


Diferenta intre intre cele 2 taxe este de 309 euro . ( avensis 2.0 d-4-d, 534 aproximativ iar accord 2.2 aproximativ 843 euro ).

300 euro este o suma imensa ?


Acum sa mi spun si eu parerea visavi de cele doua modele,mai ales ca am avut avensis si acum am accord....

Acoord 2,2 ICTDI - incredibil motor , peste tot ce exista pe piata la aceeasi capacitate. Mult mai silentios ca oricare altul.Pozitia la volan mai buna ca la avensis.

-- Spatiu mai mic ca in avensis ,portbagajul mai mic la fel ca la avensis...

Look-ul accordu -lui mult mai "grav " ,avensis mai cuminte un pic....

Parerea mea ? O sa ti o spun cand ne intalnim ( Flavius ) ...... smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T u d o r
post Jan 20 2008, 12:51 PM
Post #11


Membru destul de avansat
******

Group: Moderator
Posts: 8.813
Joined: 10-October 05
From: Ramnicu Valcea (Valcea)
Member No.: 57.984



Daca vrei neaparat diesel, as merge pe 2.0 al Avensis, pentru ca, chiar daca taxa nu e mult mai mica decat la 2.2-ul de la Accord, se aduna cu diferenta (cam mare) de preturi si faci un minim de 3000 euro diferenta. Asta fara discounturile pe care ambele marci le ofera mai nou, aproximativ egale.
Fiind din Pitesti, revizia la dealerul vostru local ar fi cica 950 lei la Accord diesel, vorbesc despre cea de tip A, prima. Nici nu vreau sa ma gandesc la pretul celei de tip B. biggrin.gif Dar aici ar fi o solutie, intreaba-l pe Sorin despre ea. wink.gif Oricum, chiar si cu "oferta speciala", pretul servisarii va fi aproximativ asemanator cu cel al Avensis-ului, diferenta ar fi doar de la intervalele diferite.
Per total, as zice totusi ca Avensis are avantaj aici, datorita pretului.
Si as vrea sa-l contrazic pe Sorin, 2.2-ul de la Honda e incredibil doar prin prisma rafinamentului si al silentiozitatii, in rest a cam fost depasit de multi producatori ca si performanta. Am exemplul "in da' house", 2.2 dela Pejo, 156 cai. Sa nu vorbim si de BMW, cu 16X cai din 2 litri, sau Fiat, 150 din 1.9. Desigur, cu o mica "interventie" chiar la dealer, urci la 170, dar e valabil si pentru concurenta si nu stiu cat tine ambreiajul puterea si cuplul suplimentare.
Una peste alta, daca esti fan Honda, accord-ul e alegerea potrivita, daca marcile iti sunt egale... Avensis.

La benzine situatia se schimba radical in favoarea Accord. biggrin.gif


--------------------
Honda Accord 2.0 Executive Premium White

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AZAZEL
post Jan 20 2008, 10:33 PM
Post #12


TeDeI-st cocalar
******

Group: Membri
Posts: 3.956
Joined: 30-May 05
From: Bucuresti (Romania)
Member No.: 48.029



QUOTE( T u d o r @ Jan 20 2008, 12:51 PM) *
. Sa nu vorbim si de BMW, cu 16X cai din 2 litri, .



de mult nu mai are bmw -ul de 2 litri 163 cp. acum a urcat la 177 cp. sa nu mai vorbim ca exista o varianta biturbo de 204 cp LA 2 LITRI. honda 2.2 si 140 cp era tare de tot acum 3-4 ani cand a aparut. acum, pt cilindrea lui are probabil cei mai putini cp de pe piata. ii mai ramane rafinamentul si premiile castigate acum multi ani in urma. pe cand toti marii producatori se zbat sa-si dezvolte motoarele, honda nu a mai facut nimc


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
S O R I N
post Jan 21 2008, 01:08 AM
Post #13


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.611
Joined: 10-March 05
From: Pitesti
Member No.: 41.998



CITAT(AZAZEL @ Jan 20 2008, 10:33 PM) *
honda nu a mai facut nimc



O sa vezi ce a facut cand va veni noul accord..... wink.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hoinar
post Jan 21 2008, 08:19 AM
Post #14


membru vesel
******

Group: Membri
Posts: 1.829
Joined: 7-January 07
From: Iasi (Iasi)
Member No.: 96.184



QUOTE(S O R I N @ Jan 21 2008, 01:08 AM) *
...
O sa vezi ce a facut cand va veni noul accord..... wink.gif


Ceva motoare noi Sorine?

on-topic: Eu tot nu ma prind de ce comparati dieselul de 2.2 de la Honda cu cel de 2.0 de la Toyo (si nu cu cel de 2.2 150cp)...nu si asta adauga la diferenta de bani de care va plangeti?!


--------------------
Hauris
Membru al grupului "Noua ne place avatarul lui Mariustom!"
QUOTE (James Kilowatt @ Jan 21 2009, 10:57 PM) *
Pe de alta parte, sunt convins ca oamenii sunt mai dobitoci decat furnicile de cate ori sunt in trafic. Traficul e situatia in care oamenii sunt mai primitivi, previzibili si mai simpli decat oile sau albinele care au un creier cat o gamalie.D Si cu toate astea se considera niste toti niste soferi de geniu ... :D
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T u d o r
post Jan 21 2008, 08:23 AM
Post #15


Membru destul de avansat
******

Group: Moderator
Posts: 8.813
Joined: 10-October 05
From: Ramnicu Valcea (Valcea)
Member No.: 57.984



Pai il comparam pentru ca ... exista. biggrin.gif Si poate fi luat in calcul, oferind prestatii decente.

Honda va veni cu o dezvoltare a motorului actual, care va duce pe la 170 cai.


--------------------
Honda Accord 2.0 Executive Premium White

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Jan 22 2008, 07:30 PM
Post #16


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Eu tot n-am inteles... de ce diesel ? Daca se poate cumpara honda accord 2.0 benzina 155 cp la 20-23k euro in functie de nivelul de echipare, de ce sa dai 25k euro pe un diesel ? Sa inteleg ca iniatorul topicului face peste 30k euro/an ?


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T u d o r
post Jan 22 2008, 07:46 PM
Post #17


Membru destul de avansat
******

Group: Moderator
Posts: 8.813
Joined: 10-October 05
From: Ramnicu Valcea (Valcea)
Member No.: 57.984



Ce 25 nene? E 29 mii euroi Executivul cu 2.2 ctdi. Adica cu nu mai putin de 6000 (sase mii ohmy.gif) euro mai scump ca cel pe benzina. Si are navi parca in plus, atat cred. La naiba, tre' sa mergi ceva, nu gluma, ca sa-l amortizezi. biggrin.gif


--------------------
Honda Accord 2.0 Executive Premium White

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Henry90720
post Jan 22 2008, 08:52 PM
Post #18


pilot
*****

Group: Membri
Posts: 364
Joined: 24-October 06
From: Bucuresti
Member No.: 90.713



Si mie mi se pare prea scump Accordul diesel. Isi merita pretul cu adevarat doar daca esti fan Honda! Diferenta de 6.000 Euro fata de benzinarul de la Accord de 2.0 apare nejustificat de mare, in conditile in care benzinarul iti ofera satisfactii din plin. Amortizarea diferentei ....cred ca dureaza ceva ani buni, doar daca nu cumva mergi cu ea peste 50.000 km/an.
Daca topicul avea in vedere motorizarile pe benzina, atunci cu siguranta as fi recomandat Accordul. smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
_Constantin_
post Feb 6 2008, 12:00 AM
Post #19


Moderator Toyota
******

Group: Moderator
Posts: 4.114
Joined: 1-March 06
From: Craiova (Dolj)
Member No.: 69.568



Depinde de ce vrei sa faci cu ea? daca ai nevoie de spatiu ... ia avensis. daca vrei sportivitate si confort dar spatiu in spate doar pentru copii .. Accord. Mie personal dieselurile nu m-au impresionat, la nici una din masini. Ce mi-a placut la Accord ... are materiale PERFECTE exact acolo unde trebuie ... facand rabat in unele locuri dar per total impresia de calitate e mai buna decat de la Toyota. Mult mai bine asezata pe sosea, mai bine controlabila. Avensis ... e confortabil, foarte usor de condus, ne-pretentioasa ca imagine si intretinere ....

Repet .. depinde ce iti doresti.


--------------------
2011 Toyota Auris 1.6 Valvematic
2010 Toyota Yaris 1.0 Optimo
2010 Mercedes C180 Kompressor BE
2008 Toyota Yaris Luna 1.3 VVT-i
2006 Peugeot 206 1.4 HDI

Arguing on forums is like the special olympics: even if you win, you're still a retard!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adrian_flavius
post Mar 7 2008, 09:49 AM
Post #20


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.230
Joined: 4-January 08
From: Pitesti
Member No.: 115.965



Am optat, pana la urma, pentru Avensis...asa ca nu stiu cat mai merita sa tinem topic-ul acesta deschis...ca si sugestie, poate unul din admin-i o sa-l inchida.

Cu multumiri pentru toti cei care si-au dat cu parerea pe aici, si m-au ajutat sa iau o decizie.

laugh.gif laugh.gif drive.gif


--------------------
Adrian Flavius

Toyota Avensis 2.0 D-4D Luna Gri Inchis Metalizat - un Totos sexos!!!
Logan 1.6 MPI 8v Ambition

Am sufletul rupt in doua...cu un ochi plang si cu unul rad...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Closed TopicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 4th May 2024 - 01:48 AM