IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Rusinea de a fi roman

This topic is about Rusinea de a fi roman, the author, Dies Irae, wrote about: Deschid acest topic dupa inca o fapta abominabila a unui roman in Italia. Frustrarea, rusinea si furia pe care le simt sunt probabil sentimente pe car ... To read more just scroll down

65 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Rusinea de a fi roman
A K U
post Nov 1 2007, 01:05 PM
Post #1


Shape-shifting Master of Darkness
******

Group: Membri
Posts: 1.210
Joined: 23-September 05
From: Chisinau. Bd. Chisinau.
Member No.: 56.543



Deschid acest topic dupa inca o fapta abominabila a unui roman in Italia. Frustrarea, rusinea si furia pe care le simt sunt probabil sentimente pe care le incearca foarte multi romani de ceva vreme, citind despre ispravile bravilor nostri conationali prin cele strainataturi. Daca nu ma insel, ziceam intr-un topic aici pe forum, inainte ca Romania sa devina stat membru al UE, ca o sa le stricam Uniunea astora cand vom intra noi, cu furaciunile, smecheriile, hotiile si baietii nostri care sperie portofelele si bancomatele. Atunci glumeam, acum ma gandesc ca nu mai e de gluma. Vazand atrocitatile de care sunt in stare acesti monstri, ma intreb cu ce au gresit oare oamenii aia de s-au pricopsit cu asa ceva. Sigur, sunt foarte multi romani care-si vad de treaba, care sunt muncitori, onesti, dar ce ne facem ca eu m-am saturat ca la cel mult 3 zile sa mai aud de crima sau violul al carui autor este un roman? Si nu-mi spuneti ca nu e roman, ci tigan sau rrom pentru ca vorbeste limba romana si are buletin sau pasaport pe care scrie ROMANIA, nu Tigania sau Rromia. Am prieteni care locuiesc in Italia si ma intreb cum te poti simti in momentul in care compatriotii tai au ajuns sa sperie o tara intreaga, oricat de cinstit ai fi tu? Ce se poate face? Cum se poate pune capat acestei demente? Dupa mine, nu exista decat o solutie: pedeapsa capitala. Asemenea animale nu merita sa traiasca, numai pentru a cauza nenorocire si disperare oamenilor. Nu stiu ce sa mai zic, sunt atat de revoltat incat as putea sa scriu mult mai mult, dar ceva ma opreste, sila de tot ce se intampla, de nepasarea in care traim in fiecare zi, de batjocura la care suntem supusi de catre cei care ne conduc, de stilul asta nenorocit de viata al romanilor care parca si-au pierdut mintile. Daca moderatorii considera ca am depasit pe undeva limita bunului simt, ii rog sa stearga acest topic. Daca nu, ziceti si voi ceva in cazul in care simtiti ce simt si eu…:down:


--------------------
OTS 1.8T
Me gusta la gasolina!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
guerilla
post Nov 1 2007, 01:11 PM
Post #2


Warp Member
******

Group: Membri de onoare
Posts: 4.752
Joined: 9-May 03
From: Bucuresti
Member No.: 12.270



exagerezi.
cauta sa vezi crime similare facute de cetateni locali.
din punctul meu de vedere sa stea toti astia "romani" acolo peste granitia,in italia, franta, etc si sa fure pana n-or mai putea.
ca mi s-a luat de cat au cantat in **** europenii ca noi nu le avem cu minoritatile. acu sa se spele pe cap cu ele. si sa ia ei o decizie. desi parca vad ca or sa expulzeze in masa anumiti cetateni "romani" inapoi in Romania si apoi o sa taca chitic cand, lunar, anumite elemente vor fi duse cu autobuzu la sectie pentru tratament reumatic (asa se facea cand eram eu copil in orasul natal si era a dracu de liniste si totu bine).


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Arheopterix
post Nov 1 2007, 01:19 PM
Post #3


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.384
Joined: 31-January 06
From: Bucuresti
Member No.: 66.969



Acum 20-30 de ani,Israelienii erau spaima germaniei si a Olandei .
Veterani a multor razboaie,bine amtrenati,comiteau sute si mii de acte violente.
Azi sunt f linistiti .
La fel si cu emigrantii Irlandezi si Italieni in SUA la inceputul secolului 20.
De obicei cei ce emigreaza ,sunt in marea majoritate de onditie mai modesta.Se comporta ca atare.
Se vor linistii si ei in 10-15 ani.
Totusi am inteles ca in Italia ,cei mai de temut ,sunt Albanezii.


--------------------
See,decide,attack,reverse.Erich Hartmann.
Suzuki Vitara 1.6 75 CP
Nissan Almera 1.8 sedan 115CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tiberiu61940
post Nov 1 2007, 01:47 PM
Post #4


pilot
*****

Group: Membri
Posts: 432
Joined: 24-November 05
From: Wonderland
Member No.: 61.933



Problema e ca astia ar trebui sa fie judecati si sa faca puscarie pe acolo. NU la noi. Pentru ca daca ii trimite in tara sa fie judecati aici, garantat 90% din ei a doua zi sint liberi. C-asai la noi. Infractorii sunt protejati de lege.


--------------------
ex Corolla 1,6 SOL - vanduta in anticiparea pretului de 9 lei/l la benzina
Yaris 1,4 D4D Luna
Go to the top of the page
 
+Quote Post
A K U
post Nov 1 2007, 02:16 PM
Post #5


Shape-shifting Master of Darkness
******

Group: Membri
Posts: 1.210
Joined: 23-September 05
From: Chisinau. Bd. Chisinau.
Member No.: 56.543



guerilla, cred ca glumesti. Eu am trecut peste faza aia cu "sa se spele pe cap cu ei, ca ziceau ca-i oprimam noi si nu-i integram; sa-i integreze ei, na!". Imi oferea si mie o mare satisfactie chestia asta pana in momentul in care au inceput sa se uite toti strainii la noi ca la niste paria din cauza elementelor negative. Tie iti convine sa mergi in Germania, Italia, Franta, chiar si Finlanda (si acolo au ajuns sa cerseasca romanii, bai frate!) si sa te considere aia "hot", "violator", "tigan", fara sa te cunoasca, fara sa stie ce-ti poate capul, doar pentru ca esti roman? Mie nu. MIE MI-E RUSINE. De ce trebuie sa se uite strainii la mine ca la un cur doar pentru vina de a fi compatriot cu niste nenorociti care au speriat toata lumea asta? Nu am nimic cu nimeni, indiferent ca e evreu, tigan, ungur, tatar, turc, negru si ce alte natii si culori mai sunt pe lumea asta, atata timp cat e om. Dar daca esti un pericol pentru oamenii din jurul tau, esti un criminal care omoara pentru 50 de mii, atunci meriti putin scaun electric, asa, cat sa te prajesti pe ici, pe colo, prin partile esentiale. Ghinionul lor ca nu stiau ce-i asteapta din partea noastra cand ne-au dat drumul la granite. Da' oamenii aia ce vina au, sa le fie jefuite, violate si omorate nevestele, fiicele, mamele, prietenele? Ca au fost de treaba si au presupus (gresit) ca si noi suntem la fel? Cred ca a inceput sa-si faca probleme si MAFIA, cand aud de romani deja incep sa tremure. O sa bagam zazanie in UE, va spun eu, unii or sa vrea sa ne dea afara in suturi, altii or sa ne ia apararea, si tot asa. Mai vorbim...


--------------------
OTS 1.8T
Me gusta la gasolina!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
guerilla
post Nov 1 2007, 02:28 PM
Post #6


Warp Member
******

Group: Membri de onoare
Posts: 4.752
Joined: 9-May 03
From: Bucuresti
Member No.: 12.270



omule, nu te mai agita ca poate faci vreun anevrism.
romanii sint priviti urat de zeci de ani nu de ieri azi.
si cersetori romani sint si in NY asa ca nu ma mira ca sint si in finlanda.
daca nu ai o solutie pentru a stopa fenomenul nu inteleg de ce sa-ti faci singur sange rau. da, poti influenta mediul tau de afaceri, de familie, ca turist adica pe cei cu care intri in contact. dar altceva poti face? nu cred.
asta este un fenomen care se combate pe termen foarte lung. la noi insa nici nu a inceput macar procesul. uita-te in gradina interna, in romania, iti place ce vezi?
te-ai simti mai bine ca in romania sa fie la fel, dar in afara sa fie liniste? eu zic ca nu s-ar schimba cu nimic. afara ar fi vopsit gardu si noi am manca kktu. acelasi rahat dar cu parfum de farmec.
hai sa fim seriosi. da, inteleg, te afecteaza ca un prieten de afara sa-ti spuna ca a citit/vazut ca ai o natie de doi lei. sau si mai rau ca un partener de afaceri sa inceapa sa-ti refuze un contract pe aceeasi tema. dar asta nu inseamna ca nu le poti explica ce si cum. si ei au tineri care trag in licee si intersectii, care violeaza, ucid, etc. imi aduc aminte de niste povesti foarte misto cu tinerii soldati americani detasati pe langa frankfurt. si? s-a intamplat ceva? rahat. normal ca nu.
italia, anglia si alte tari din astea, nu-si permit sa renunte la imigranti atat timp cat cresterea lor economica este datorata in special acestora. sa nu uitam, in italia sint cate sute de mii de romani... sau poate deja sint peste milion. si atunci? care ar fi rata infractionalitatii? 1%? in romania cat e? fa o medie. sintem la fel nenicule. jucam la fel fie ca sintem acasa fie in deplasare.
sigur, solutia cea mai comoda e sa vinzi tot si sa emigrezi in... naiba stie, undeva foarte departe.
altfel, ia si asculta o muzica buna, citeste ceva, vorbeste cu familia, cu prietenii, bea un vin cu vio sau o bere cu halba si asta e. trecem mai departe. ca oricum n-avem cu cine vota.


ps. scuze de limbaj. imi dau singur avertisment.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Nov 1 2007, 02:57 PM
Post #7


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Mai... de cand te-ai lasat de stii tu ce ai niste posturi beton... thumbsup.gif
Absolut de acord cu tot ce a scris guerilla


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Arheopterix
post Nov 1 2007, 03:19 PM
Post #8


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.384
Joined: 31-January 06
From: Bucuresti
Member No.: 66.969



Sa va spun o intamplare;
Vara lui 81 ,Elvetia hotel Adler Scchafhaussen.
Eu cu parintii luam micul dejun.
Apare un tip pe la vreo 35 de ani cu sacou cu petece in coate (cum purta Bobby Ewing in Dallas).
Vorbeste cu propietara care vin la tata si il roaga sa vina sa vorbeasca cu acel domn.
A aratat o legitimatie de politie statala,si tinea in mana pasaportele noastre lasate la receptie.
A intrebat daca vrem azil politic in Elvetia.
Tata s-a blocat si a spus ca suntem indrum spre germania.
Omul i-a dat pasaportele si s-a scuzat.
Asta era in 81.
In 83 am patit ceva similar in germania.
In 90 reuzau sa i-mi dea viza.....


--------------------
See,decide,attack,reverse.Erich Hartmann.
Suzuki Vitara 1.6 75 CP
Nissan Almera 1.8 sedan 115CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cristi86127
post Nov 1 2007, 03:40 PM
Post #9


specialist
******

Group: Membri
Posts: 948
Joined: 2-September 06
From: Bucuresti
Member No.: 86.120



guerilla, Dies Irae, doua puncte de vedere diferite dar ambele la fel de adevarate.

Eu am lucrat timp de 5 ani in Italia si am o impresie foarte buna despre ei, ma refer la italienii din Italia, nu la italienii din Romania, "investitorii". smile.gif
Nu au idei preconcepute, sunt prietenosi si de treaba, te trateaza foarte bine daca iti faci treaba, bine...acolo cand esti prezentat ca "ingegnere" nu mai
conteaza cum te cheama, de la primul pana la ultimul te trateaza cu respect de zici ca esti cine stie ce personalitate... te trateaza de parca ai fi un membru al familiei lor, sunt ospitalieri, sunt comunicativi...nu am decat cuvinte de lauda despre ei.
Da, pe de o parte sunt galagiosi, vorbesc mult, se enerveaza destul de repede dar la fel de repede le trece, nu e chiar usor sa lucrezi cu ei si sa ajungi la
un rezultat bun, se razgandesc, nu mai vor asa, vor in alt fel...per total sunt ok si nu merita astfel de suprize din partea noastra...cred ca e singura tara
care trateaza in mod egal atat emigrantii cat si proprii cetateni, acolo daca iti vezi de treaba ai sanse foarte mari sa-ti iei casa, esti sprijinit de autoritati,
nu e birocratie...

In Italia am cunoscut si albanezi si romani (lucrau in fabricuta respectiva)...albanezii se ajutau intre ei, nu se dusmaneau, erau prietenosi cu toata lumea,
romanii erau in permanenta nemultumiti, comentau tot timpul, se fofilau, erau cu gura mare, obraznici, ii injurau pe toti si mai ales se reclamau intre ei la patron...asta chiar m-a scarbit...nu vreau sa generalizez dar am observat ca era foarte greu de lucrat cu romanii insa daca e vorba de vreo chermeza ceva, ei erau primii.

Un pusti albanez imi spunea ca romanii sunt apeciati si cautati de gastile de albanezi pentru ca sunt priceputi la yale, incuietori, antifurturi, carduri, samd...asta mi-a placut...nene hot, hot dar destept...acum aud de violuri si violente de tot soiul...asta nu e ok deloc...albanezii se ocupau de asa ceva,
romanii isi faceau treaba in liniste, chiar daca era alba sau neagra si cam atat, lucrurile s-au schimbat in ultimul timp.

Aceste specimene ar trebui sa fie inchise si puse la munca, in nici un caz sa fie trimise inapoi in Romania, personal nu mi-as dori. smile.gif

In acelasi timp in Napoli, Calabria...se intampla lucruri la fel de odioase si chiar sunt la ordinea zilei, acolo te poti trezi cu un pistol in ceafa cand iesi di nrestaurant, scapi daca ai ceva de dat...cand te intorci nu mai vezi decat un pusti pe un scuter si nu e roman si nici albanez smile.gif insa de, sunt ai lor, nu ii mai vor si pe ai nostri.


--------------------
Mitsubishi Colt CZ3 MIVEC 16V 1.5 109CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
guerilla
post Nov 1 2007, 03:42 PM
Post #10


Warp Member
******

Group: Membri de onoare
Posts: 4.752
Joined: 9-May 03
From: Bucuresti
Member No.: 12.270



QUOTE(Arheopterix @ Nov 1 2007, 05:19 PM) *
A intrebat daca vrem azil politic in Elvetia.
Tata s-a blocat si a spus ca suntem indrum spre germania.
Omul i-a dat pasaportele si s-a scuzat.
Asta era in 81.
In 83 am patit ceva similar in germania.
In 90 reuzau sa i-mi dea viza.....

pai cat sa te roage si ei, normal ca au zis la un moment dat ca tu te tii de glume biggrin.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
A K U
post Nov 1 2007, 04:46 PM
Post #11


Shape-shifting Master of Darkness
******

Group: Membri
Posts: 1.210
Joined: 23-September 05
From: Chisinau. Bd. Chisinau.
Member No.: 56.543



Sunt din ce in ce mai aproape de anevrismul ala de care ziceai biggrin.gif. Asa e, nu pot schimba eu nimic pentru ca daca as putea, stiu ce-as face. Incerc numai sa-mi vars si eu amarul si frustrarile pe care mi le cauzeaza toate lucrurile de bine pe care le citesc, le vad si le aud. In rest, de acord cu Cristi: romanii sunt galagiosi, primii la chef, barfa si baute, ultimii la munca. Si, desi incerc sa-mi injectez o anumita doza de nesimtire ca sa pot trai in rahatul asta zilnic, tot ma afecteaza.


--------------------
OTS 1.8T
Me gusta la gasolina!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mike.omega
post Nov 1 2007, 05:28 PM
Post #12


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 6.522
Joined: 12-May 04
From: Constanta
Member No.: 25.186



Asa cum nici la noi cei din tari ca Turcia, Albania, Israel si altele fac destule faradelegi, mai mult sau mai putin cunoscute, asa si noi la randul nostru comitem infractiuni in tari mai vestice si mai dezvoltate decat a noastra.

Nu e bine, in mod evident, insa omul intotdeauna a cautat mai bine(pentru sine) numai ca unii au ales sa acceada acest "mai bine" prin munca si onestitate iar altii prin tot felul de gainarii.
Orice tara si orice popor are si parti bune si parti rele. In momentul de fata noi ne aratam partea rea. Poate peste 5-10 ani se vor plange de Bulgari(exemplu la intamplare) atunci bulgarii cum se vor simti???

Din pacate asta e realitatea pe care o traim si suntem prea mici pentru a schimba ceva, iar eu in politica nu intru teehee.gif


--------------------
Daewoo Nubira II 1.6 GPL

http://viatacudba.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cipp
post Nov 1 2007, 06:00 PM
Post #13


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.135
Joined: 9-May 06
From: Bucuresti
Member No.: 76.040



Mie nu mi-e rusine ca sunt roman! Sa le fie rusine celor care sunt infractori indiferent daca sunt romani sau rromani!


--------------------
FIAT Albea Dynamic 2006
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T u d o r
post Nov 1 2007, 06:04 PM
Post #14


Membru destul de avansat
******

Group: Moderator
Posts: 8.813
Joined: 10-October 05
From: Ramnicu Valcea (Valcea)
Member No.: 57.984



Mai baieti, cu riscul de a fi considerat ca am ceva cu minoritatile "inlocuitoare"... ce naiba vorbiti voi aici despre romani??? Asa arata romanii dupa voi? smile.gif Fratilor, problema noastra nu suntem noi, nu suntem nici mai buni, nici mai rai ca altii. Problema sunt romii de origine romana. Vad ca ne ascundem dupa degete si ne facem ca ploua.

Nu m-am lasat si eu de tutun ca si Guerilla, dar sunt 100% de acord cu ce spune el. Sa se spele pe cap nene cu ei. Ne-au pus stegulete, fanioane, bannere cu problemele minoritatilor... sa le rezolve ei, fratilor. Ca doar sunt europeni cu vechi state in serviciu, mari cunoscatori ai solutiilor tuturor problemelor. smile.gif Sa ne arate ei cum se rezolva, atunci. Ca noi, mai prosti si needucati, nu suntem in stare.
Sa aplice ei programe sociale, educationale, integratoare. Sa le aplice ei.... si sa ne spuna si noua rezultatele.

Va spun eu ce trebuie facut cu astia! Trebuie bagati in puscarii pe 3589 de ani fiecare, cum fura unii sa se faca razii in ghetourile de la marginea marilor orase (denumite satre pe la noi), cum facea militia lui Ceausescu. De le dardaiau si nadragii cand vedeau un om in uniforma.... Acum e libertate, pot sa loveasca politisti, pot viola, pot fura, pot omori, ca sunt protejati, au 2-3 avocati care incep sa urle cat ii tine gura la Curtea aia a drepturilor omului, ca nu le sunt respectate drepturile minoritare, europene!!!

Tabere de "refugiati"... gasti de hoti de toate felurile, bande inarmate, trafic de carne vie, droguri, orice poate fi traficat si aduce bani... Bleacs!!!

M-am saturat pana in gat de drepturile astea ale minoritatilor... Voi ati vazut ca astia au mai multe drepturi decat noi? Se numeste discriminare pozitiva... Daca unul face o nelegiuire, imediat da in judecata statul roman care incearca sa-l pedepseasca, ca e haituit de autoritatile care nu-i respecta dreptul de a face orice... ca doar e minoritar si are voie...!

Stiu ca am generalizat, puneti voi exceptiile acolo unde trebuie. Pentru ca un rom care munceste, este educat, nu fura, nu pute si se integreaza intr-o societate normala face parte dintre exceptiile care confirma regula.

Solutiile sunt vizibile, doar ca structurile lor se opun din rasputeri acestora, dand vina pe deznationalizare. Nerespectarea traditiilor, impiedicarea copiilor de a "beneficia" de frumoasele traditii tiganesti... biggrin.gif Adica mai sus amintitele... smile.gif

Scuze, chiar nu sunt anti etnia roma, dar trebuie sa inteleaga si ei ca daca vor sa fie tratati cu respect trebuie sa se comporte ca atare. Nu poti pretinde de la ceilalti sa te trateze ca pe o fiinta umana, cand tu te comporti ca un animal. Pacat sa aceasta denumire, "tigan", a capatat conotatii peiorative in limba romana, si urmeaza si in altele. Nu e vina noastra... e vina lor.

Educatia tiganilor pentru copiii lor incepe cu prima lectie: munca e pentru prosti si pentru tractoare, cei "destepti" iau totul de-a gata, de la prostii care le-au facut. Pana nu vor invata ce-i aia munca... cu parere de rau nu vad nici o solutie. Educatia si munca au diferentiat omul de animale. Dar va mai dura.

Inca odata imi cer scuze pentru mesajul antitiganesc destul de dur, nu e chiar asa. Vreau sa va spun ca particip frecvent la diverse programe pentru integrarea lor sociala, pentru apropierea de munca. Nu sunt impotriva lor, pur si simplu am rabufnit... e jenant sa fii numit "tigan" oriunde ai merge in Europa, din cauza unor nelegiuiti fara nici un Dumnezeu. Prin "tigan" a se intelege sensul pe care-l dau cei care il folosesc la adresa noastra. smile.gif

Nu toti sunt asa, dar proportia de infractori din fiecare etnie din Romania e elocventa. De asta e asimilat cuvantul cu notiunile de tot ce e rau pe lume...


--------------------
Honda Accord 2.0 Executive Premium White

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cristi86127
post Nov 1 2007, 07:09 PM
Post #15


specialist
******

Group: Membri
Posts: 948
Joined: 2-September 06
From: Bucuresti
Member No.: 86.120



Tudor, sunt perfect de acord cu cele spuse de tine si da, in general romii (de origina romana) au cele mai numeroase ispravi prin Europa, dar cele mai dure si de pomina tot de romani sunt savarsite.

Legat de cazul mediatizt in prezent, nu am habar daca era roman sau rom de origine romana insa cum spuneai si tu, nu are rost sa ne ascundem dupa deget...incepem sa semanam din ce in ce mai mult cu ei...muzica, expresii, mod de manifestare, modalitati de supravietuire....este vizibil acest lucru.

Cam asta e problema noastra, educatia cu munca e pentru prosti este unanim acceptata de generatiile de dupa 89, indiferent ca vorbim de romani sau romi, depinde de educatia de acasa...educatie care lipseste deoarece parintii cam lipsesc la randul lor sau nu au nici un cuvant de spus.


--------------------
Mitsubishi Colt CZ3 MIVEC 16V 1.5 109CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
drabisan
post Nov 1 2007, 08:56 PM
Post #16


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.326
Joined: 20-October 05
From: Bucuresti
Member No.: 59.001



Mai oameni buni!
Mie nu-mi e rusine de genele mele! Sint roman si asta nu am de ce sa schimb! Nu mi-e rusine ca sint roman! Daca mi-ar fi ar fi grav! Ar trebui sa imi pun probleme d'ale lui Hitler sau ale medicului aluia de incerca sterilizarea popoarelor inferioare (imi cer scuze ca nu-mi aduc aminte numele lui)!
Nu ma fac de ris dpdv genetic!

Problema romanilor sau a rromilor e lipsa de educatie, lipsa care ne da nesimtirea, tupeul de jeg, impresia de "eu-sint-mai-tare"!

Sint prea multi cei care cred ca ii fac pe "fraieri"!

Eu ma simt bine printre albi, ma simt bine printre negrii, ma simt bine printre asiatici!
Si nu e greu sa le schimb impresia preconceputa cum ca romanii/cei veniti din Romania sint jegosi, hoti, lenesi!

Ce trebuie sa recunosc este faptul ca actiunile unor compatrioti de-ai nostrii ne pun pe toti in spatele liniei de start - avem un handicap in a discuta cu multe alte populatii! Dar sint foarte rari cei care pleaca de pe o pozitie atit de negativa incit sa nu poti recupera! Nu am ajuns chiar atit de rau incit sa fim tratati ca un evreu in tarile arabe sau ca un turc in Germania sau ca (uneori) un chinez in State.

BTW: o experienta ciudata am avut-o in Mauritius - creolii si negrii de acolo aveau o adevarata repulsie fata de chinezi! Identica este experienta pe care am simtit-o la arabi fata de evrei si invers! In comunitatile alea am vazut ce inseamna o intoleranta dusa la extrem.

Multumesc Lui ca nu sintem in situatia aia! In cazul nostru este inca o problema managiubila (scuzati anglo-romanismul).

(inca) Nu-mi e rusine ca sint roman. Desi, pentru confort, prefer sa nu spun de unde sint...


--------------------
I am still busy, but this is easy!
Ex posesor de Avensis 2.0 pe benzina si nu pe bere, cum spun unii oameni 'rai'
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Arheopterix
post Nov 1 2007, 08:57 PM
Post #17


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.384
Joined: 31-January 06
From: Bucuresti
Member No.: 66.969



Asa parcheaza romanii intr-o parcare super aglomerata intr-o tara straina.
Attached File(s)
Attached File  Picture_271.jpg ( 109.72K ) Number of downloads: 58
 


--------------------
See,decide,attack,reverse.Erich Hartmann.
Suzuki Vitara 1.6 75 CP
Nissan Almera 1.8 sedan 115CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
vio
post Nov 2 2007, 12:36 AM
Post #18


ZEUS
******

Group: Membri
Posts: 5.581
Joined: 9-March 06
From: Bucuresti
Member No.: 70.400



mentalitatea asta a romanului se vede si in bucuresti , toti prcheaza pe locurile de handicapati la Hypermaketuri sa fie mai aproape de intrare , saracii ei chiar sunt handicapatzi ca nu ii duce capul si nu realizeaza ca nu au voie sa parcheze acolo .... de toate haznalele din bucale ...

tziganii sunt mai saraci asa la minte si nu ii duce capul la prea multe si la minunatzii complicat . cum a zis cineva mai sus tot romanu face treburile mai murdare si oripilante . oricum o metoda buna de neimbogatire a lor este f simpla , cand te intorci in tzara sa dovedesti ca ai lucrat acolo legal , tot ce nu e justificat sa il confiste .... stiu ca pe vremea lu raposatu nici 50 de centzi nu aveai voie sa opresti in buzunar , era vai de curu tau , sau daca iti veneau aia de la ilicit in casa era jale ...


si f bine a zis si guerrilla si tudor , sa se spele cu ei pe cap , bine le face ca prea si au batut niste neica nimeni joc de noi ca nu respecatm si nu facem nimic pt tigani ca nu ii lasam sa se duca la scoli si asa mai departe ...daca ar pleca totzi ar fi si mai bine .sa se duca sa invadezi Bruxellesu mancatziashi cu ghioace , caldari si puradei , la Dna Nicloson cum a zis cineva incor(n)orat de la ei biggrin.gif


--------------------
daca as fi cel mai sarac om mi-as lua Skoda sau VW . asa imi permit cel putin un Logan.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alex-F1
post Nov 2 2007, 02:48 AM
Post #19


THE GODFATHER
******

Group: Membri
Posts: 3.845
Joined: 8-August 04
From: Timisoara
Member No.: 30.528



QUOTE(drabisan @ Nov 1 2007, 02:56 PM) *
Nu am ajuns chiar atit de rau incit sa fim tratati ca un turc in Germania


Aici nu stiu daca ai dreptate....luna trecuta am fost in concediu in Germania si-am aflat ca {virgula} comunitatea turca din Germania e f. numeroasa si respectata! Cica in prezent sunt integrati perfect, se comporta ca nemtii, sunt super-civilizati, sunt cinstiti, sunt curati, sunt muncitori, au magazine peste magazine foarte apreciate si frecventate (deh, marfa mai ieftina, ca nu toti nemtii o duc stralucit), contribuie pozitiv la economia tarii....faza clara: am cumparat din Media Markt un telefon digital Philips fara fir, sigilat, iar acasa (nu in Ro, in De) am remarcat ca nu avea instructiuni decat in 2 limbi: germana si turca, nici macar engleza!!!! Banuind ca e vreo greseala la mijloc, am sunat la magazin sa intrebam care-i faza si am fost lamuriti pe loc: telefoanele respective sunt asamblate in Turcia doar pt. piata germana....scurt si la obiect!!!

Cat despre problema rusinii de a fi roman....nici io nu simt vreo urma de rusine....dar nici nu caut mortis sa aflu toate "peripetiile" fratilor nostri pe afara....nu citesc ziare (n-am facut-o in viata mea, decat in mod exceptional), nu ascult stiri la radio, nu urmaresc stiri/emisiuni de scandal la TV....deci singurul loc de unde mai aflu si io de cate-o minunatie de asta sunt oamenii cu care intru in contact zi de zi....si de faza asta cu romanul in Italia am aflat azi intamplator de la un coleg, dar sansa sa nu fi auzit decat peste o saptamana sau chiar niciodata era f. mare, avand in vedere ca nici nu discut cu lumea subiecte de astea de 2 bani! Evident ca nu ma bucura deloc si nu-mi face nici cinste sa aud asemenea mizerii, dar totusi nu ma afecteaza absolut cu nimic....le pun la spate cu o usurinta dezarmanta si merg linistit mai departe....ar fi ultimul subiect pt. care ar merita sa ma consum nervos precum colegul Dies....imi pare rau ca unii se streseaza in halu asta pt. asa niste probleme.....io-mi vad linistit de viata mea si nu-i nici cat negru sub unghie grija mea ce face alt nefericit de roman in alta tara.....io stiu o treaba: lumea e mare si mizerii de astea se intampla tot la cateva secunde, iar daca ar fi sa-mi bat io capu pt. asa ceva, as ajunge la spitalul de nebuni....pur si simplu nu merita....chiar nu merita....am lucruri mult mai importante/frumoase/utile la care sa ma gandesc!!!


--------------------
VW Passat 1.9 TDI sedan 155 CP / 378 Nm pe dyno

>>> RACING IS IN MY BLOOD <<< (dar nu cu Passat-ul)

"Cei cu adevarat cunoscatori, nu vor putea uita faptul ca, masinile bune, fiabile si mai ales corecte fata de client, la banii platiti pt. ele, nu se mai fac din 2004 la 95% din brandurile lumii" (by DORU, 2009)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
krondet
post Nov 2 2007, 07:59 AM
Post #20


pilot
*****

Group: Membri
Posts: 460
Joined: 6-October 07
From: Galati
Member No.: 114.960



infractiuni cu/fara violenta se petrec in fiecare tara, comise de cetateni ai tarii respective, sau de emigranti.
problema...DE CE se subliniaza caracterul de"autor roman/rroman"?
e ca si cum ai sublinia , a priori, ca orice musulman este un potential terorist. ninja.gif

Se pare ca unii au uitat de numarul pedofililor din europa...."civilizata" care veneau in romania, pentru "piata ieftina"....In acele cazuri, cine-i de vina: statul roman, copii romani sau europeniiin cauza?


--------------------
primul pas catre o masina, incepe cu o Dacie
aventura continua cu SEAT IBIZA 1.4 85Cp
Go to the top of the page
 
+Quote Post

65 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 29th March 2024 - 12:23 AM