IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Vanzari si service auto Europa de Vest versus Romania

This topic is about Vanzari si service auto Europa de Vest versus Romania, the author, sorin200693010, wrote about: Din cate am observat, la noi in tara ,marcile straine de autoturisme, noi, nu sunt vandute direct de producatori ci de diverse firme romanesti, interm ... To read more just scroll down

 
Reply to this topicStart new topic
> Vanzari si service auto Europa de Vest versus Romania
sorin200693010
post Aug 8 2007, 05:49 PM
Post #1


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 181
Joined: 21-November 06
From: Romania
Member No.: 93.003



Din cate am observat, la noi in tara ,marcile straine de autoturisme, noi, nu sunt vandute direct de producatori ci de diverse firme romanesti, intermediare, care asigura si service-ul pentru marcile in cauza.Oare asa este si in vestul Europei?Adica de exemplu un autoturism vw nu este vandut de grupul VAG, ci de o alta firma, care asigura si service-ul pt autoturismele vandute?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ozz86651
post Aug 8 2007, 07:55 PM
Post #2


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.387
Joined: 8-September 06
From: San Francisco
Member No.: 86.644



VAG nu e firma de comert. In toata lumea asta masinile sint vindute de dealeri (nu neapart ai unui singur producator, pot fi micsti) care a o relatie speciala cu producatorul si care POT asigura si servuceul. In toate cazurile pe care le stiu eu preturile la dealer pe ora de manopera sint mult mai mari decit la un service normal, chiar unul specializat pe marca respectiva.
Aiureala in Romania, care e ilegala la altii, e ca esti obligat sa-ti faci reviziile si reparatiile la dealer ceea ce insemna monopol si lipsa de libertate a pietei... nu stiu in vestul europei dar in USA nu am auzit de asa ceva. Garantia e onorata indiferent unde iti faci reviziile, cel putin la masinile pe care le-am avut eu. Pe de alta parte in garatie masina e ieftin de intretinut si revizile sint ieftine oricum asa ca nu merita bataia de cap sa te duci la altul.


--------------------
---------------
Honda Civic EX 2006 140CP
Mazda 6S 2003 220CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Aug 9 2007, 07:58 AM
Post #3


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



O alta treaba pe care am auzit-o de curand intr-un service din ungaria este ca ei (adica dealerii) sunt obligati sa iti repare pe garantie masina chiar daca NU ai facut reviziile la timp (sau nu le-ai facut deloc) daca defectul nu are legatura cu lipsa de intretinere (ex: ti se strica casetofonul - nu are nici o legatura cu schimbul de ulei). In romania nu cred ca functioneaza treaba asta.


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
20krpm
post Aug 9 2007, 08:16 AM
Post #4


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.278
Joined: 22-February 07
From: in traffic
Member No.: 100.009



nu stiu prea mult despre europa de vest, dar aici exista de exemplu keyes toyota, keyes mitsubishi, keyes honda, keyes nissan samd. o singura firma - keyes - care cumpara masini de la producatori, si le vinde la poporul muncitor american. asa sint multe - cu producatorul n-ai deloc de-a face (si nici nu cred c-ai vrea, daca n-ai avea intentia sa cumperi de mai putin de $5M).

dpdv al service-ului, evident ca un dealer prefera sa aiba vreo citiva mecanici pe-acolo si sa se dea mare ca face service specializat. sint buni? sint rai? cine stie. te-ai duce sa cumperi o masina de la un vinzator care are doar o taraba pe marginea trotuarului, cu "vind toyota si hummer, pret redus"? probabil ca nu. cind ti se strica masina noua, unde te gindesti prima oara s-o duci la reparat, nu la ala ce ti-o vindut-o? (sa-i dai cu ea in cap?) probabil ca da.

cind intri pe usa unui dealer, flacaul ala care vine la tine si-ncepe sa se libidinosheasca nu vede in tine doar un client care cumpara o masina. cind se uita la tine ii sticlesc ochii in acelasi timp si pentru ca vede un client pentru creditul acordat de banca, si pentru ca vede un client pentru service-u lor piperat, si pentru ca poate-poate te mai fraiereste de vreun auto club, sau de vreo garantie extinsa pentru anul al 4-lea si-al 5-lea cu vreo firma care pina atunci dispare ca pamintu. habar n-aveai tu ca esti un personaj asa de complex pentru ei, este? smile.gif

apropo, nu uita ca atunci cind negociezi un pret, ei de fapt isi muta profitul intre astea 3-4 surse de venit. le ceri 5% discount? cum sa nu... vin inapoi cu zimbatul mare pe fata si cu un discount de 5% la pret, compensat de o rata la credit cu 5% mai mare **pe an** smile.gif


--------------------
allinol IS EVIL!

2011 Subaru Outback --- 2012 Acura TL
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 18th April 2024 - 05:34 PM