IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Rele care fac bine

This topic is about Rele care fac bine, the author, Daniel65671, wrote about: Orice lucru bun in viata e imoral, ilegal, ori ingrasa. Asa se spunea pana acum. Oamenii de stiinta vin si adauga: tot raul spre bine. Daca mananci ci ... To read more just scroll down

5 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Rele care fac bine
Daniel65671
post Jun 25 2007, 10:12 AM
Post #1


specialist
******

Group: Membri
Posts: 722
Joined: 18-January 06
From: Bucuresti
Member No.: 65.664



Orice lucru bun in viata e imoral, ilegal, ori ingrasa. Asa se spunea pana acum. Oamenii de stiinta vin si adauga: tot raul spre bine. Daca mananci ciocolata, iei cateva kilograme, insa poti evita aparitia cancerului. Daca bei vin si iei marijuana, ai sanse sa scapi de Alzheimer. Site-ul LiveScience.com a realizat un top al relelor care fac bine.

Pe primul loc - sexul. In afara de rolul pe care il are in perpetuarea speciei, sexul reduce stresul, scade colesterolul si imbunatateste circulatia sangelui. Credeti ca mai gasiti alte scuze?

Pe locul 2 - ciocolata. Cei care iubesc ciocolata jubileaza. In ultimul timp, studiu dupa studiu arata beneficiile ei: contine antioxidanti care previn anumite tipuri de cancer. Anumite substante pot chiar sa previna dementa. Consumati ciocolata cu cel mai mare continut de cacao. Cea care are prea mult zahar face mai mult rau decat bine.

Pe locul 3 - vinul rosu. Este un ingredient esential pentru a ne mentine in forma. Se stie de mult timp ca ajuta la prevenirea cancerului si la protejarea arterelor. Unele studii arata insa ca exista un antioxidant care se gaseste in strugurii rosii din care se face vinul, numit resveratrol. Acesta imbunatateste anduranta muschilor, reduce afectiunile gingiilor si aparitia bolii Alzheimer.


Pe locul 4 - marijuana. Este acum, in mod exagerat, considerata o forma de a stopa pierderile de memorie - mai precis, anumite tipuri de memorie si numai pe termen lung, in general considerandu-se ca pe termen scurt afecteaza in mod negativ memoria.

Studiile recente facute pe cobai arata ca substantele care se gasesc in acest drog impiedica acumularea proteinelor in creier, una dintre principalele cauze ale acestei afectiuni.

In concluzie, cand aveti de gand sa incepeti tratamentul? Totusi, ar fi bine sa asteptati pana se experimenteaza si la oameni.

Pe locul 5 - viermii. Desi sunt scarbosi, va pot salva viata. Aceste larve sunt cea mai noua minune curativa. Pusi pe ranile grave, viermii mananca bacteriile si tesutul mort, prevenind infectia si ajutand la vindecarea ranii.

Pe locul 6 - lumina soarelui. Ultravioletele sunt benefice, iar lumina soarelui, chiar si indirect, ridica moralul. Un pic de soare ii poate ajuta pe cei care lucreaza in birouri sa se mai dezmorteasca.

Pe locul 7 - LSD-ul (substanta halucinogena). Cercetatorii au descoperit ca, in cazul alcoolicilor, mici doze de LSD ii ajuta sa renunte la pahar definitiv.

Pe locul 8 - cafeaua. Multe studii sustin ca este o sursa de antioxidanti si scade riscul de diabet. Ceva din boabele ei scade incidenta cirozei si bolilor pancreasului.

Pe locul 9 - furia. Izbucnirile sunt bune pentru sanatate. Daca te abtii risti sa devii speriat, nervos si scarbit. Totusi, mania este buna doar in cantitate moderata. Daca dureaza prea mult, risti sa iti creasca tensiunea, sa ai insomnii si sa ai probleme cu plamanii.

Pe locul 10 - berea. S-a descoperit de curand ca un consum moderat de bere poate imbunatati functiile sistemului cardiovascular.

HotNews.ro, Veronica Radulescu, 23 iun 2007

Asa ca, hai noroc! beer.gif


--------------------
Garfield: I'm not always right, but I'm never wrong!

Skoda Octavia Elegance, 1.8 TFSI, 16 V, 160 CP, BZB, 2007
Skoda Fabia Sedan Elite, 1,4 MPI, 16 V, 101 CP, BBZ, 2005
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lucian55
post Jun 25 2007, 07:50 PM
Post #2


specialist
******

Group: Membri
Posts: 545
Joined: 14-May 05
From: Constanta (Constanta)
Member No.: 46.840



Foarte interesant, dar topicul este depre rele care fac bine.
In cazul asta de cat era sexul considerat un lucru rau ? blink.gif beer.gif


--------------------
Multe masini cu multe turbine
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ozz86651
post Jun 25 2007, 09:47 PM
Post #3


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.387
Joined: 8-September 06
From: San Francisco
Member No.: 86.644



Probabil e vorba de sexul la intimplare cu parteneri multipli simultan si/sau de acelasi sex, al caror nume il afli dupa smile.gif.


--------------------
---------------
Honda Civic EX 2006 140CP
Mazda 6S 2003 220CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alex-F1
post Jun 26 2007, 01:07 AM
Post #4


THE GODFATHER
******

Group: Membri
Posts: 3.845
Joined: 8-August 04
From: Timisoara
Member No.: 30.528



QUOTE(Daniel65671)
Pe locul 10 - berea. S-a descoperit de curand ca un consum moderat de bere poate imbunatati functiile sistemului cardiovascular


.....si asteptam cu interes comentariul lui Halba-San referitor la chestia asta.... biggrin.gif


--------------------
VW Passat 1.9 TDI sedan 155 CP / 378 Nm pe dyno

>>> RACING IS IN MY BLOOD <<< (dar nu cu Passat-ul)

"Cei cu adevarat cunoscatori, nu vor putea uita faptul ca, masinile bune, fiabile si mai ales corecte fata de client, la banii platiti pt. ele, nu se mai fac din 2004 la 95% din brandurile lumii" (by DORU, 2009)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
_Constantin_
post Jun 26 2007, 01:32 AM
Post #5


Moderator Toyota
******

Group: Moderator
Posts: 4.114
Joined: 1-March 06
From: Craiova (Dolj)
Member No.: 69.568



S-a descoperit de curand ca un consum moderat de bere poate imbunatati functiile sistemului cardiovascular


Asta e cea mai mare ineptie posibila. Ma distreaza fantastic cand o publicatie din asta gaseste ea ceva senzational pe vreo pagina obscura de internet si o publica cu titlu de adevar stintific. Aviz amatorilor cardiaci care de abia asteapta inca o derogare si cat mai multe permisiuni de a-si incalca regimul si stilul de viata care sunt "sfatuiti" sa-l urmeze. beer.gif blush.gif


--------------------
2011 Toyota Auris 1.6 Valvematic
2010 Toyota Yaris 1.0 Optimo
2010 Mercedes C180 Kompressor BE
2008 Toyota Yaris Luna 1.3 VVT-i
2006 Peugeot 206 1.4 HDI

Arguing on forums is like the special olympics: even if you win, you're still a retard!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Jun 26 2007, 07:01 AM
Post #6


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Eu stiam de mult ca berea are numeroase efecte curative, iata cateva dintre ele:

- contine cca 1200 mg/litru substante minerale dintre care cele mai importante sunt potasiul, magneziul si fosforul. Aceste substante maresc capacitatea organismului de a accepta alcoolul si stimuleaza activitatea ficatului prevenind aglomerarea depunerilor de grasime pe celulele acestuia.
- Este o sursa de fibra solubila care rezulta din peretii celulelor orzului maltificat. Un litru de bere asigura intre 20-60% din cantitatea de fibra recomandata zilnic. Pe langa buna functionare a intestinelor se constata in timp incetinirea absorbtiei hranei si reducerea nivelului de colesterol.
- Are un continut scazut de calciu si unul ridicat de magneziu ceea ce impedica formarea de pietre la vezica si rinichi.
- Contribuie la stimularea diurezei, avand un efect net superior celui al apei.
- Favorizeaza eliminarea sodiului din organism intr-o masura mai mare decat a potasiului. De asemenea prin continutul ridicat de potasiu si scazut de sodiu determina presiunea normala (mica) a sangelui.
- Protejeaza functiile ficatului si poate contribui la formarea de glicogen in perioada tineretii.
- Stimuleaza activitatea vezicii biliare.
- Consumata cu regularitate berea determina eliminarea nisipului urinar.
- Consumul moderat de bere protejeaza impotriva imbolnavirilor cardiovasculare, cum ar fi atacul de cord si anumite forme de atac cerebral. Se estimeaza ca 3 pahare de bere/zi pot reduce riscul imbolnavirilor coronariene cu 24.7%. De asemenea o bere pe zi creste nivelul colesterolului HDL (colesterol bun) cu 4%
- Previne osteoporoza si diabetul.
- Diminueaza concentratia factorilor care duc la formarea chiagurilor de sange.
- Consumatorii de bere sunt protejati impotriva microorganismelor (Helyobacter Pylori) care sunt cunoscute ca factori ce cauzeaza ulcerul stomacal si cancerul de stomac.
- Berea este o sursa de antioxidanti (dublul cantitatii regasibile in vin) jucand astfel un rol important in lupta impotriva cancerului.
- 1 litru de bere pe zi ofera 27% din dieta necesara zilnica de aminoacizi si 46% din fenilanalina, acestia facand parte din cei 20 de aminoacizi numiti esentiali.
- Are actiune antiseptica distrugand bacilul tuberculozei.
- Hameiul are efecte benefice asupra starii psihice fiind cel mai sanatos sedativ, util in combaterea stresului si a starilor de insomnie.
- Polifenolii din bere actioneaza impotriva radicalilor liberi daunatori, au activitate antiinflamatorie si de protectie a vaselor mici de sange (capilare).
- Pigmentii formati la fabricarea maltului au efect de prevenire a aparitiei cariilor dentare.

So pentru cei care mai aveau indoieli... beer.gif


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
A K U
post Jun 26 2007, 09:22 AM
Post #7


Shape-shifting Master of Darkness
******

Group: Membri
Posts: 1.210
Joined: 23-September 05
From: Chisinau. Bd. Chisinau.
Member No.: 56.543



Constantin, nu stiu daca mai poti replica la postul lui Halba care, mai mult decat un adevarat bautor de bere, a adus argumente mai mult decat stiintifice, as zice eu, in favoarea consumului acestei licori amarui.


--------------------
OTS 1.8T
Me gusta la gasolina!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Jun 26 2007, 09:58 AM
Post #8


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Mie nici nu-mi place berea... :angel: dar ce nu face omul pentru sanatate biggrin.gif
Acum serios vorbind nu cred in mod religios tot ce scrie acolo (le-am copiat din ceva carte de bucate cu retete bazate pe bere - probabil au o baza stintifica afirmatiile dar nu as baga mana in foc pentru veridicitatea lor) dar cu siguranta berea nu dauneaza grav sanatatii... cel putin nu in aceasi masura in care o fac alte bauturi alcoolice mai tari. Desigur ca excesul din orice dauneaza... dar si excesul de cola sau chiar si excesul de apa minerala dauneaza sanatatii.

Oricum, pe caldurile astea pot confirma efectul benefic al berii... poate ca nu o sa devin mai sanatos dar cu siguranta revigoreaza spiritul. beer.gif


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Watcher
post Jun 26 2007, 12:24 PM
Post #9


CFO
******

Group: Membri
Posts: 2.695
Joined: 10-September 04
From: Bucuresti
Member No.: 32.254



QUOTE(The American Association of Cereal Chemistsm despre SOLUBLE FIBER)
: “the edible parts of plants or similar carbohydrates resistant to digestion and absorption in the human small intestine with complete or partial fermentation in the large intestine”.

Nu in bere, in intestine wink.gif
Iata si continutul de fibre al berii. 1 litru= max 4% RDA.

2 la mana: alcoolul, in orice forma, pe caldura NU ESTE BENEFIC ci dimpotriva, deoarece alcoolul produce deshidratare.

3) "Apa minerala" : probabil te referi la apa acidulata (in nesimtire de catre producatori) nu la apa plata. Orice bautura acidulata e de evitat. Daca e sa alegi intre bauturi acidulate, sigur ca apa acidulata e cea mai buna alegere smile.gif

4)
QUOTE(Unii care stiu despre ce vorbesc)
Nine amino acids are generally regarded as essential for humans. They are: isoleucine, leucine, lysine, methionine, phenylalanine, histidine, threonine, tryptophan, and valine.


5.cool.gif "1 litru de bere contine aminoacizi, acestia facnd parte dintre aminoacizi" :bash:

6)
QUOTE
Are un continut scazut de calciu
VS
QUOTE
Previne osteoporoza
:bash: :bash:

Cred ca daca se gandeau bine gaseau si leacul pt SIDA in bere

Iata un site cu informatii mult mai solide:
Nutritiondata pt bere
As vrea sa spicuiesc:
QUOTE
Dietary fiber : 0%
This is good for 'optimal health': 1.25* / 5*
The Bad: A large portion of the calories in this food come from alcohol.


--------------------
Avensis 2.2D4D, PatrolGR RD28TI, cu cutie manuala.
In cautare de masina spectaculoasa, veche si de toata ziua
Go to the top of the page
 
+Quote Post
A K U
post Jun 26 2007, 12:40 PM
Post #10


Shape-shifting Master of Darkness
******

Group: Membri
Posts: 1.210
Joined: 23-September 05
From: Chisinau. Bd. Chisinau.
Member No.: 56.543



Mda, uite asa se gaseste cate unu' sa strice bucuria omului... biggrin.gif Oricum, pe caldurile astea, nimic nu se compara cu apa plata sau ceai cu gheata. Duminica am baut 5 litri de apa plata... drunk.gif


--------------------
OTS 1.8T
Me gusta la gasolina!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Watcher
post Jun 26 2007, 12:55 PM
Post #11


CFO
******

Group: Membri
Posts: 2.695
Joined: 10-September 04
From: Bucuresti
Member No.: 32.254



De ce zici asa? Nu te bucura sa faci ceva care stii ca e sanatos cand altii in in jur fac lucruri nesanatoase?
Niciodata nu mi-am dorit sa fumez, sa ma droghez, sa fac trafic cu droguri, etc.
Nu mai bine bei 4-6 litri de apa si scapi si de pietrele la rinichi si poti sa si conduci si poti sa faci asta la birou si in the end esti mai sanatos? :boxing:


--------------------
Avensis 2.2D4D, PatrolGR RD28TI, cu cutie manuala.
In cautare de masina spectaculoasa, veche si de toata ziua
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Jun 26 2007, 01:19 PM
Post #12


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Watcher, am mai spus ca nu cred in mod religios in ce scrie acolo... le-am copiat dintr-o carte de bucate nu dintr-o carte medicala... Oricum daca berea ar fi nesanatoasa eu as fi mort de mult biggrin.gif

QUOTE
Nu mai bine bei 4-6 litri de apa si scapi si de pietrele la rinichi si poti sa si conduci si poti sa faci asta la birou si in the end esti mai sanatos?


E ca si cum ai zice: de ce sa conduci porsche 911 turbo care consuma mult, te indeamna sa mergi cu viteza, primesti amenzi pentru depasirea vitezei, esti mai expus accidentelor la viteze mari... cand poti sa conduci la fel de bine un logan dci care nu consuma mult, are asigurarea ieftina si te duce in siguranta din locul A in B. Sigur ca poti... dar prima varianta e mult mai placuta blush.gif . Cam asa si cu berea vs apa... desigur ca apa e mai sanatoasa, mai ieftina, se poate consuma la birou, poti sa conduci... dar nu se compara cu berea.

Si eu beau multa apa plata cam 2-3 litri/zi... dar mai ajut cu cate un litru, doi de bere... cand am ocazia bineinteles... beer.gif


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Watcher
post Jun 26 2007, 01:45 PM
Post #13


CFO
******

Group: Membri
Posts: 2.695
Joined: 10-September 04
From: Bucuresti
Member No.: 32.254



Ei bine nu e cum zici tu. Deoarece condusul unui Porsche per se nu iti face rau. Alcoolul per se nu iti face bine wink.gif
In plus, daca tot tii sa bei alcool datorita efectelor de inveselire, invicibilitate, reducere a standardelor de calitate deci crestere a capacitatii de a tolera diverse rahaturi, etc, ei bine, daca ti neaparat sa consumi alcol, e mai eficient si sanatos sa bei vodca / tuica / palinca deoarece pentru aceleasi grame de alcool nu trebuie sa ingerezi si altceva in afara de alcool wink.gif


--------------------
Avensis 2.2D4D, PatrolGR RD28TI, cu cutie manuala.
In cautare de masina spectaculoasa, veche si de toata ziua
Go to the top of the page
 
+Quote Post
_Constantin_
post Jun 26 2007, 02:01 PM
Post #14


Moderator Toyota
******

Group: Moderator
Posts: 4.114
Joined: 1-March 06
From: Craiova (Dolj)
Member No.: 69.568



Dies... nu am replicat pentru ca am avut examen.

Nu poti sa stii ce riscuri ai pana nu iti faci analizele.

1. Berea pe langa faptul ca e un "imbold" social si nu considerata ca un scop in sine ... de genul Mergem la o bere, este o sursa nesfarsita de trigliceride ... adica... grasimi care nu le vrei in sangele tau. Trgigliceridele sunt cuprinse ca valori intre 160-200/100ml, valori foarte mari pot produce si produc in fiecare zi celebrul infarct de miocard si accident vascular cerebral ischemic.

2. Diureza este stimulata intradevar dar sunt putine cazurile in care este recomandata, litiaza urinara( clebrele pietre la rinichi) este una din indicatii DAR continutul mare de minerale al berii nu face decat sa mareasca calculu( piatra) si sa inrautateasca straea bolnavului.


3. Restul principiilor alimentare pe care berea le contine cu siguranta le iei in mod normal din dieta si orice supliment poate atrage dupa el consecinte traduse prin boli metabolice.


Exista o singura problema. Noi, oameni cu studii cand ni-se spune sa nu mancam grasimi incercam sa ne adaptam situatiei, dar sa va prezint un scenariu: barbat, 50 ani, sofer de autobuz, infarct si hipertensiune in antecednte cumpara Libertatea si citeste un articol ca asta. Nu are timp sa mearga la medic, nu poate sa sune sa intrebe si se gandeste .... Nu erau astia din ziar nebuni sa scrie... si bea bere, 1, 2, 3, 4 si sar putea sa nu mai apuce urmatorul control. Si sunt mii sau zeci de mii ca el care mor in fiecare zi fara ca macar sa fi avut o sansa. Eu am in familie un asemenea bolnav, tata, medic si el si de 11 ani de zile nu a atins carnea de porc, berea, ciocolata, inghetata, varza calita sau orice carne prajita. Alearga 3 km zilnic si are analizele unui om mai mult decat sanatos si cu toate astea tot mai are momente cand se simte rau, are ameteli, dureri in piept. Ganditi-va doar ce ar putea cauza poate O singura bere la un bolnav care nu isi respecta stilul de viata impus. Tragedii, va garantez.


--------------------
2011 Toyota Auris 1.6 Valvematic
2010 Toyota Yaris 1.0 Optimo
2010 Mercedes C180 Kompressor BE
2008 Toyota Yaris Luna 1.3 VVT-i
2006 Peugeot 206 1.4 HDI

Arguing on forums is like the special olympics: even if you win, you're still a retard!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
A K U
post Jun 26 2007, 02:23 PM
Post #15


Shape-shifting Master of Darkness
******

Group: Membri
Posts: 1.210
Joined: 23-September 05
From: Chisinau. Bd. Chisinau.
Member No.: 56.543



Acuma, nu stiu cum sa va spun, da' daca e sa dai coltu', il dai si cu sapte diete vegetariene, fara alcool, tigari, praf in nara sau ac in vena si sport in fiecare zi. Si sunt oameni care au abuzat toata viata lor de tot felul de lucruri "nesanatoase" si au trait nouaj' de ani. Pe langa prostiile pe care le mancam, bem si inhalam zilnic, cred ca berea e prajitura. Si stiti ce se mai spune, cum ca berea e de fapt un aliment. Eu am lasat-o mai moale cu ea ca am probleme cu stomacul, dar nu zic nu cand am ocazia. Tot trebuie sa murim de ceva, nu? Quod me nutrit me destruit, parca se zice beer.gif


--------------------
OTS 1.8T
Me gusta la gasolina!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Watcher
post Jun 26 2007, 02:32 PM
Post #16


CFO
******

Group: Membri
Posts: 2.695
Joined: 10-September 04
From: Bucuresti
Member No.: 32.254



QUOTE
sunt oameni care au abuzat toata viata lor de tot felul de lucruri "nesanatoase" si au trait nouaj' de ani

Si sunt oameni car enu au abuzat si au trait tot 'nouaj' de ani, poate si mai mult. Diferenta e ca au trait mai bine (fara dureri, etc)
QUOTE
Pe langa prostiile pe care le mancam, bem si inhalam zilnic, cred ca berea e prajitura

1) De ce sa mai adaugi inca ceva daunator pe langa prostiile pe care le mancam si bem
2) de ce sa nu incerci sa mananci si bei sanatos? Cu inhalatul nu avem prea multe de facut din pacate.
QUOTE
Si stiti ce se mai spune, cum ca berea e de fapt un aliment

Pai abia ce am postat mai sus continutul de nutrienti -4 gr de carbs si atat. Continutul stiintific nu 'cum se spune' smile.gif
QUOTE
ot trebuie sa murim de ceva, nu?

De ce sa nu murim de batranete? smile.gif

Ideea e asa: da, de murit tot murim, dar sunt unele activitati care au mai mare probabilitate sa precipite acest eveniment si unele ativitati care au mai mare probabilitate sa indeparetze acest eveniment. It's up to each of us sa ne alegem drumul.

PS: nu vreau sa credeti ca sunt musulman smile.gif. Cand eram mic chiar beam f mult (mai ales pt un minor), si acum mai beau din motivele enumerate mai devreme, in special cel de coborare a standardelor wink.gif . Dar nu imi trece prin cap sa zic ca e sanatos arigato.gif


--------------------
Avensis 2.2D4D, PatrolGR RD28TI, cu cutie manuala.
In cautare de masina spectaculoasa, veche si de toata ziua
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Jun 26 2007, 03:07 PM
Post #17


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Vrei sa zici condusul unui porsche "in limite legale" nu face rau... asta e tot una cu "bautul moderat" care la fel, nu face rau (nici cel mai inrait medic militant anti-alcool nu ar spune ca o persoana sanatoasa ar avea de suferit daca bea o bere). In schimb daca mergi cu un porsche la limita (and chances are you will) atunci poti usor sa sfarsesti ca baiatul ala de la mamaia (e drept ca ala avea cayene)... pe cand daca exagerezi cu berea in mod normal singura consecinta va fi o durere urata de cap a doua zi.

In legatura cu bere vs tarii... i totally disagree... crede-ma ca e mult mai sanatos sa bei 10 beri decat jumat de litru de votka/whisky/tuica/alte tarii. Daca esti de acord ca alcoolul e otrava... atunci e preferabil sa ingurgitezi otrava pura in loc de otrava diluata ? Berea e in proportie de peste 90% apa, nici aia nu-i buna ?


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Watcher
post Jun 26 2007, 04:37 PM
Post #18


CFO
******

Group: Membri
Posts: 2.695
Joined: 10-September 04
From: Bucuresti
Member No.: 32.254



Ca si cu fumatul, problema e ca ai nevoie de cantitatea X de otrava. De aia tigarile light sunt mai nasoale decat cele 'heavy'. La fel si la bere vs vodka smile.gif


--------------------
Avensis 2.2D4D, PatrolGR RD28TI, cu cutie manuala.
In cautare de masina spectaculoasa, veche si de toata ziua
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luka
post Jun 26 2007, 04:40 PM
Post #19


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.176
Joined: 10-November 04
From: Bucuresti
Member No.: 35.601



'Se estimeaza ca 3 pahare de bere/zi pot reduce riscul imbolnavirilor coronariene cu 24.7%' - Halba, si daca beau 12 pahare pe zi, este ca reduc riscul imbolnavirilor coronariene cu 100%? :angel:


--------------------
RENAULT Laguna II, 2.0 16 V, Privilege

''Nu viteza ucide, oprirea brusca o face''
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Jun 26 2007, 06:22 PM
Post #20


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



QUOTE(Watcher)
Ca si cu fumatul, problema e ca ai nevoie de cantitatea X de otrava. De aia tigarile light sunt mai nasoale decat cele 'heavy'. La fel si la bere vs vodka smile.gif


Mhm... nu prea sunt de acord cu tine... sunt si fumator si bautor (doamne ce urat suna :angel: )... la inceput am fumat marlboro rosu si viceroy (care intre tigari este echivalentul spirtului sanitar filtrat prin paine... e tare ca naiba... ) acum fumez "light"-uri si incerc sa ma las, bere am inceput sa beau din clasa 8-a (imparteam o bere cu colegul de banca inainte de tezele de la matematica) dar tarii nu am baut decat de cateva ori in adolescenta... adica acea perioada cand esti prost deci experimentezi de toate si ai bea orice, inclusiv lichid de frana daca ai sti ca are vre-un efect.

Nu neg ca exista unii care poate odata au inceput de la o bere iar peste cativa ani au devenit alcoolici si beau doar votka saniuta. Dar printre "alcoolicii adevarati" vei gasi foarte putini bautori de bere, fiindca dupa cum ai zis si tu, e ineficienta, doar 5% alcool comparat cu 40% cat are votka.

Departe de mine de a spune ca berea e un fel de medicament "under cover" si ca cine nu bea bere nu e sanatos, dar e un viciu placut si destul de inofensiv, la fel ca si inghetata sau ciocolata la unii. Cu fumatul oricum nu se compara, un fumator fumeaza cam toata ziua (cel putin la interval de cateva ore)... ma rog, si eu mai am zile cand beau bere de dimineata pana seara dar sunt vre-o 10 pe an, si se numesc concediu la mare biggrin.gif beer.gif

Luka: stii bancul ala cu tipul care se duce la medic si se plange de diaree iar medicul din greseala ii recomanda calmante puternice, peste cateva zile se intalneste cu pacientul pe strada si il intreaba daca mai are probleme cu diarea, la care pacientul ii raspunde "mda... dar nu ma mai intereseaza", cam asa e si cu cele 12 pahare de bere pe zi... probabil nu vei evita imbolnavirile coronariene... dar nu te va mai interesa biggrin.gif


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post

5 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

4 User(s) are reading this topic (4 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 29th March 2024 - 11:05 AM