IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Vreau sa dau in judecata Posta Romana!

This topic is about Vreau sa dau in judecata Posta Romana!, the author, schumiallexx, wrote about: Am urmatoarea problema. Am comandat 2 carti de pe net (Amazon.co.uk) in 10 decembrie si nici pana in ziua de azi nu am primit confirmarea in posta cum ... To read more just scroll down

2 Pages V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Vreau sa dau in judecata Posta Romana!
schumiallexx
post Jan 12 2007, 04:33 PM
Post #1


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 104
Joined: 8-August 06
From: Timisoara
Member No.: 84.279



Am urmatoarea problema. Am comandat 2 carti de pe net (Amazon.co.uk) in 10 decembrie si nici pana in ziua de azi nu am primit confirmarea in posta cum ca au venit.
In 20 am mai comandat 2 sepci din germania. Nici la asta nu am confirmare.

Ma duc la posta unde vin pachetele din strainatate si imi zice ca fara acea confirmare nu se uita dupa pachet decat daca am un cod din 3 cifre. Amazon nu retine acele coduri. Asadar, ei nu au codul, eu nu am confirmarea aia (banuiesc ca a fost furata din posta) si marfa probabil sta la posta (deja a trecut 1 luna de la comanda din anglia). Doar cu buletinul nu vor sa se uite dupa pachet, si eu am nevoie de carti pentru ca imi scriu licenta.

ce ma sfatuti sa fac ? sa ma duc acolo si ii amenint cu politie/ presa/ judecata ?
Asta nu e neconstitutional? ei imi restrictioneaza accesul la bunul MEU platit din buzunarul MEU!
Any ideas ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Watcher
post Jan 12 2007, 04:37 PM
Post #2


CFO
******

Group: Membri
Posts: 2.695
Joined: 10-September 04
From: Bucuresti
Member No.: 32.254



Eu am reusit sa conving pe una sa se uite sub masa (literalemente acolo erau) fara biletel, doar cu buletinul. Spune si tu o poveste lacrimogena, cum ca ai o vecina handicapata (zi ca a fost securista) care iti umbla in casuta postala, si ti-e frica sa nu ratezi scrisoarea.

In alta ordine de idei, nu te astresa, nu e grav de mul, eu pt comenzi din 12, 15, 19 le-am primit saptamana asta...


--------------------
Avensis 2.2D4D, PatrolGR RD28TI, cu cutie manuala.
In cautare de masina spectaculoasa, veche si de toata ziua
Go to the top of the page
 
+Quote Post
marius96537
post Jan 12 2007, 04:38 PM
Post #3


sofer
***

Group: Membri
Posts: 94
Joined: 11-January 07
From: Brasov-Paris
Member No.: 96.530



si posta ca si alte administratii se ghideaza in activitatea lor dupa unele reguli!dar cred ca cu un pic de diplomatie si sarut-mana poti sa afli daca au sosit si apoi sa le si ridici!!bafta si incearca asa deocamdata!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
schumiallexx
post Jan 12 2007, 05:41 PM
Post #4


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 104
Joined: 8-August 06
From: Timisoara
Member No.: 84.279



problema e ca m-am dus acolo plin de bunavointa, am stat si la coada, si aia mi-a zis ca nu ma ajuta si ca daca nu am biletelul sa ies afara. si atunci am facut scandal, si acum daca ma duc, ma duc pregatit! vorba buna si multa bunavointa chiar am avut, dar daca e nesmitita tanti va trebui sa sufere un pic!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Oana
post Jan 13 2007, 12:25 AM
Post #5


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 2.254
Joined: 23-September 06
From: EU
Member No.: 87.988



cu scandal nu ai sa rezolvi nimic ptr ca iti vor pune legea pe masa, sau regulamentele dupa care se ghideaza si vor iesi bazma curata...sa-i ameninti cu politita, nu cred ca e de competenta lor....cu presa, mai tare ii intarati...
incearca sa stai de vorba cu seful oficiului postal si explica-i faza cu licenta...probabil are si el copii si va intelege situatia...succes


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdan-223
post Jan 13 2007, 09:45 AM
Post #6


sofer
***

Group: Membri
Posts: 52
Joined: 4-May 03
From: Cluj-Napoca (Cluj)
Member No.: 12.069



QUOTE(schumiallexx)
Am comandat 2 carti de pe net (Amazon.co.uk) in 10 decembrie si nici pana in ziua de azi nu am primit confirmarea in posta cum ca au venit.
In 20 am mai comandat 2 sepci din germania. Nici la asta nu am confirmare.

Stiu ca nu tine de foame, dar si eu in august am comandat 3 carti de la Amazon.co.uk care au fost trimise in 2 colete. Unul dintre ele a ajuns in 5 zile, celalalt nu a mai ajuns. Cam peste 1 luna au retrimis coletul impricinat, dar nu a ajuns nici de data asta, asa ca am primit despagubire. Pana la urma am comandat de la alt magazin online si mi-au ajuns intr-un final respectivele carti.
N-are rost sa mentionez atitudinea celor de la posta si explicatiile primite. Sa speram ca odata cu intrarea in UE acest gen de evenimente va fi mai rar.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TLS-09
post Jan 13 2007, 01:24 PM
Post #7


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.471
Joined: 18-November 05
From: Timisoara (Timis)
Member No.: 61.358



Ca tot s-a deschis topicul hai sa va spun si eu ceva "dragut" despre Posta Romana.
Saptamana trecuta pe 5.01.07 de la Sibiu trebuia sa-mi trimita cineva bani drept pentru care i-am dat datele mele la plecarea din Timisoara.
Ok. Ma suna omul vinerea si-mi spune ca i-a trimis dar fiind o persoana mai in varsta si mai "aiurita" sa zicem, nu mai stia exact cum:on-line, electronic sau cu mandat postal.
Nu m-am mai dus vinerea la posta zicand ca nu-i graba astfel incat am asteptat ca luni-marti cel tarziu sa-mi apara acasa avizul sa ma prezint sa-mi iau banii (in varianta mandatului normal) sau sa merg eu la posta sa vad daca nu i-a trimis on-line sau electronic.
In fine, abia vinerea asta mi-am facut timp sa merg la Oficiul de care apartin afland acolo ca nu a venit nici un mandat pentru mine.Plec la Posta Mare sa vad daca nu au venit in celelalte doua modalitati (mai ales ca intre timp clientul si-a amintit ca i-a trimis electronic).
Ajung la ghiseu si aflu ca nu a venit de la Sibiu saptamana asta decat un mandat dar acela figura"achitat".
Trag concluzia evidenta ca nu poate fi al meu si merg ierarhic la o doamna care sa caute in evidentele lor(care nu cuprind decat niste cifre si mai putin nume). Cauta doamna respectiva dam de acelasi mandat achitat. Irasi zic ca nu-i al meu.
Il sun pe client si-mi dicteaza telefonic numarul mandatului (pe care in mod evident il greseste dictand alceva). Cautam si dupa ala nu apare.
Sun iarasi sa-mi trimita pe fax la posta dovada expedierii timp in care functionara respectiva cauta la randul ei in disperare prin evidentele lor).
Nu trecuse decat o oara de cand cautam pe la posta.
Veste si mai buna clinetul meu nu are fax acasa asa ca se duce cu taxiul la fiul sau la facultate sa-mi trimita de acolo faxul cu recipisa. Asadar trece inca 1/2-3/4 dintr-o ora.
In fine soseste faxul, il ia functionara respectiva(care isi terminase oficial programul de 30 minute.) si constatam ca numarul corespunde cu mandatul ridicat de cineva dar si faptul ca in loc de adresa mea de acasa clientul o trecuse pe cea de la birou.
Sun in disperare pe la asociatii dintr-o firma cu care partajez o parte din spatiu (gandindu-ma ca poate i-a lasat postasul la ei desi era putin probabil). Nu ridicasera ei banii.
Pleaca functionara sa-l caute pe postas (ca toti isi ridicau mandatele, scrisorile etc de la Posta Mare) si apare peste 5 minute cu un individ cu o fata evidenta de alcoolic.
Ala incepe sa se scuze ca de fapt mi-a lasta banii la administratoarea cladirii pentru ca nu m-a gasit(el trebuind sa lase cel mult un aviz si nu sa umble cu banii dupa el) dupa care chiar in ziua de vineri a cerut banii inapoi de la ea ca nici ea nu m-a gasit( eu stiind foarte bine ca tipa are numarul meu si ca ma suna pentru chestii mai putin importante).
Ii spun cu subinateles ca "Da am inteles exact care-i situatia" iar el incepe sa se caute prin buzunare (si scoate un teanc -probabil pensiile unora ) de unde numara suma cuvenita mie.
Iar incepe sa se justifice (timp in care functionara respectiva tot il alunga de acolo: "Hai lasa ca domnul a inteles!" etc, timp in care eu ma uitam la ea si ea la mine cu subinteles.
Primul impuls a fost sa-l reclam pe individ dar am vrut sa verific intai la administrator daca macar i-a lasat acolo(desi eram 100% convins ca minte, ceea ce s-a si confirmat: nu lasase nici un ban).
In concluzie asta e Posta Romana!


--------------------
Skoda Octavia I, 1.9 TDI
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mandula
post Jan 13 2007, 03:24 PM
Post #8


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 162
Joined: 3-April 06
From: Bucuresti
Member No.: 72.754



@ TLS: daca reusesti sa treci peste neuronii pierduti in toata saga asta de rcuperare a banilor, nu poti sa nu remarci comicul absurd, ilaritatea profunda, specific romaneasca, a situatiei. E evident ca postasul alcoolic se face vinovat de delapidare, si probabil ca face asta regulat, fara probleme de constiinta, moralitate, legalitate, etc. Bine ca ai dat de urma banilor si ai evitat pierderea de nervi si timp presupusa de un proces cu deznodamant evident intentat Postei.

Cat despre speranta ca se va schimba ceva "o data cu intrarea in UE", ma tem ca schimbarea, daca va veni, va fi cauzata de alte resorturi, mai profunde: schimbarea de mentalitate comunista, de management defectuos, de strategie politico-economica (desi e clar ca nu au vreuna !). CN Posta Romana e poate institutia care furnizeaza cele mai rudimentare servicii. Pana si Administratiile financiare si CFR-ul - alte bastioane aparent inexpugnabile ale nesimtirii si nepasarii fata de beneficiarii serviciilor publice prestate - au evoluat timid.

Solutia pe termen scurt, cel putin, de evitare a situatiilor de acest gen: fie utilizarea serviciilor operatorilor alternativi de curierat (pentru coletarie), fie utilizarea transferurilor bancare (pentru bani). BancPost si HVB Tiriac transfera banii in cardul destinatarului in 5 minute de la depunere, de pilda.


--------------------
Opel Astra II Classic 1.4 twinport

Scientists have finally discovered what is wrong with the female brain : on the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TLS-09
post Jan 13 2007, 04:35 PM
Post #9


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.471
Joined: 18-November 05
From: Timisoara (Timis)
Member No.: 61.358



Pai chestia este ca eu am un cont dar evident ca l-am deschis ca sa am si eu unul (stii bancul cu ardelenii care dupa ce au pierdut trenul si au alergat dupa el 5 minute in lungul liniilor au zis: ma Gheorghe vezi ce rau ii sa nu ai tu lucru tau!).Naiba stie de ce i-am zis sa-i puna la posta(am crezut ca se descurca mai usor decat la banca).Iar chestia cu umorul absurd al situatiei este ca l-am sesizat si eu ca asa reusesc sa nu ma enervez in Romanica.
Si acum offtopic.gif da nu-i banc ci pe bune: azi asteptand la McDonalds sa-mi puna la pachet ceva au intrat doi ardeleni (dar evident dupa vorba, fantastici oamenii astia, mor de dragul lor) si unul o intreaba pe tipa de la casa: Saorma aveti?.Sa-i fi vazut si aleia fata la intrebarea asta.Bine pana la urma s-a stapanit binisor fata si i-a intrebat daca nu ar vrea totusi un hamburgher.Nu cred ca are rost sa spun ce "lupte"s-au dat pentru a lua decizia ce hamburgher sa comande.
In fine dupa un timp a venit si comanda:"Un hamburgher la fiecare, ce vreti dumneavoastra, care va place mai mult". biggrin.gif


--------------------
Skoda Octavia I, 1.9 TDI
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alex-F1
post Jan 13 2007, 09:02 PM
Post #10


THE GODFATHER
******

Group: Membri
Posts: 3.845
Joined: 8-August 04
From: Timisoara
Member No.: 30.528



Bre voi ma speriati cu povestile astea si acusica plec personal la Bucuresti sa-mi ridic biletul pt. cursele FIA & GP Masters, ca daca il comand prin posta, s-ar putea sa nu se stie.... blink.gif Nu de alta, da nu vreau sa il platesc io si sa mearga altul la curse!!!! :bandit: Oricum nici io nu prea vroiam sa ma risc cu posta, asa ca o sa rog un prieten sau coleg din Bucuresti sa mearga sa mi-l ridice personal...e mai sigur, nu?


--------------------
VW Passat 1.9 TDI sedan 155 CP / 378 Nm pe dyno

>>> RACING IS IN MY BLOOD <<< (dar nu cu Passat-ul)

"Cei cu adevarat cunoscatori, nu vor putea uita faptul ca, masinile bune, fiabile si mai ales corecte fata de client, la banii platiti pt. ele, nu se mai fac din 2004 la 95% din brandurile lumii" (by DORU, 2009)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
air_wolf
post Jan 14 2007, 10:10 PM
Post #11


specialist
******

Group: Membri de onoare
Posts: 3.446
Joined: 28-September 05
From: Bucuresti
Member No.: 56.992



TLS - sper ca i-ai facut plingere. nu de alta, dar data viitoare va proceda la fel poate cu altcineva... gindeste-te ca ramin ai tai fara pensie sau ca banii aia erau pentru niste urgente...
eu ma gindesc ca indiferenta ta, pentru ca aveai dovada ca i-a luat el si il puea face sa plateasca, va pagubi multi altii... pacat...


--------------------
2 * "Garsoniera" - HJ61 TD (4000cmc) si "Sugativa"- FJ62V (4000cmc) carburatie
"Furia Verde" - R5 TL (845cmc)
WARNING: where we go there are no roads
"Life is like a box of chocolates... you never know what you're gonna get." - Forrest Gump
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TLS-09
post Jan 14 2007, 10:15 PM
Post #12


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.471
Joined: 18-November 05
From: Timisoara (Timis)
Member No.: 61.358



Pai am asteptat sa verific varianta lui dupa cum am spus. Abia vineri seara am verificat si mi s-a confirmat ca lucrurile stateau cum banuiam.In plus, dovada exista oricand deoarece la predare trebuia sa fi semnat cineva si acela cineva nu eram eu(probabil ca semnase in locul meu).O sa discut cu cineva de la Posta (mama unui coleg are o functie pe acolo dar nu credeam ca-i necesar sa apelez) si probabil o sa-l mute undeva unde nu va avea de face cu bani, colete etc.


--------------------
Skoda Octavia I, 1.9 TDI
Go to the top of the page
 
+Quote Post
air_wolf
post Jan 14 2007, 10:18 PM
Post #13


specialist
******

Group: Membri de onoare
Posts: 3.446
Joined: 28-September 05
From: Bucuresti
Member No.: 56.992



eu as face plingere la politie, pentru ca sincer nu-s atit de fraier incit sa platesc salariul lui din impozitul meu... e ca si cum l-as invita sa-mi fure direct din buzunar.


--------------------
2 * "Garsoniera" - HJ61 TD (4000cmc) si "Sugativa"- FJ62V (4000cmc) carburatie
"Furia Verde" - R5 TL (845cmc)
WARNING: where we go there are no roads
"Life is like a box of chocolates... you never know what you're gonna get." - Forrest Gump
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Arheopterix
post Jan 14 2007, 10:42 PM
Post #14


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.384
Joined: 31-January 06
From: Bucuresti
Member No.: 66.969



Mie i-mi vine posta din afara in pungi nailon ,sigilate de posta romana,pe care scrie ca obiectul postal a suferit "stricaciuni" si a fost reconditionat de posta romana...
Despre ce e vorba de fapt?
Sunt plicuri cu literatura de specialitate."Cineva" le taie cu cutterul sa vada daca nu sunt bani inauntru. Apoi sunt ambalate si se fac ca ploua.
Nesimtire cat cuprinde.


--------------------
See,decide,attack,reverse.Erich Hartmann.
Suzuki Vitara 1.6 75 CP
Nissan Almera 1.8 sedan 115CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ivghenie74744
post Jan 16 2007, 06:32 AM
Post #15


pilot
*****

Group: Membri
Posts: 318
Joined: 26-April 06
From: Focsani (Vrancea)
Member No.: 74.737



pai de ce credeti ca au inflorit firmele de curierat/se intampla si acolo tot felul de minunicar mai putine decat la posta romana siapoi poti schimba mai multe firme de curierat pana gasesti una sa ti convina .binenteles ca acest lucru nu e la indemana oricui, una e sa dai 5lei pe un plic la posta si alta sa dai 14-16 lei la curierat


--------------------
+SMART 790 cdi
Ne nastem nudisti si virgini si murim imbracati si obsedati sexual !

Protestez fata de forma actuala a taxei de prima inmatriculare!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
schumiallexx
post Jan 16 2007, 08:05 PM
Post #16


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 104
Joined: 8-August 06
From: Timisoara
Member No.: 84.279



nah ca sepcile din germania au venit, au fost comandate la 1 saptamana dupa cartile comandate din anglia, deci tind sa cred ca prostii astia au pierdut cartile
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Arheopterix
post Jan 16 2007, 10:40 PM
Post #17


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.384
Joined: 31-January 06
From: Bucuresti
Member No.: 66.969



Poate le citesc...
Si le ia mult timp....
poate e o aglomeratie datorita sarbatorilor si dureaza mai mult.


--------------------
See,decide,attack,reverse.Erich Hartmann.
Suzuki Vitara 1.6 75 CP
Nissan Almera 1.8 sedan 115CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TLS-09
post Jan 16 2007, 11:12 PM
Post #18


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.471
Joined: 18-November 05
From: Timisoara (Timis)
Member No.: 61.358



QUOTE(ivghenie74744)
pai de ce credeti ca au inflorit firmele de curierat/se intampla si acolo tot felul de minunicar mai putine decat la posta romana


Hai sa-ti spun eu ce se intimpla si la alea.Un "dastept" de la o firma din asta nu a facut decat atata:a furat el 2 sau 3 telefoane mobile din colete si in plus a dat si un pont la o echipa de baieti de au plecat aia de acolo cu 2 saci plini cu bonuri de masa intr-o nopate(asa maruntis de vreo 7000-8000 RON).
Musai trebuie sa intre in politica baiatu!


--------------------
Skoda Octavia I, 1.9 TDI
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ivghenie74744
post Jan 17 2007, 06:46 PM
Post #19


pilot
*****

Group: Membri
Posts: 318
Joined: 26-April 06
From: Focsani (Vrancea)
Member No.: 74.737



nu zic ca nu se intampla si din astea dar cel putin acolo unde lucrez eu nu au nici o sansa sa scape nepedepsiti.
in momentul cand lipseste ceva se stie cine a lucrat si daca nu recunosc de buna voie sunt dusi la poligraf . cine pica acolo aduce singur ceea ce a luat altfel ... si totul se rezolva fara ajutorul politiei . dar lucruri de genul acesta nu s au mai intamplat de mai bine de un an, asa ca tind sa cred ca e un din putinele firme de curierat care respecta clientii si marfa acestora.
nu dau nume dar spun ca e a treia pe piata.
marfa de genul telefoanelor este intotdeauna asigurata.
chestia cu bonurile de masa nu cred ca s a intamplat asa deoarece :sunt doar doua firme in romania care au licenta de transport bonuri de masa,pentru asta trabuie sa aiba nivel de securitate mai ceva ca la banca iar bonurile se transporta la fel ca banii la banci in saci cu sigilii si cu paza speciala. daca vreun agent din teren a furat bonuri intre firma si client atunci sigur a fost tampit deoarece acestea se dau doar pe baza de semnatura.si 100% a fost prins .


--------------------
+SMART 790 cdi
Ne nastem nudisti si virgini si murim imbracati si obsedati sexual !

Protestez fata de forma actuala a taxei de prima inmatriculare!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TLS-09
post Jan 17 2007, 09:00 PM
Post #20


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.471
Joined: 18-November 05
From: Timisoara (Timis)
Member No.: 61.358



Firma este C......US.Precis iti spune ceva?Cred ca are 35% din piata daca nu ma insel.Bonurile erau in sediul ei in saci si au fost luati la plesneala ca se cauta alta marfa, iar furtul a fost "la pont".Asa ca una-i teoria cu masurile de securitate si alta-i practica , degeaba aveau sistem de alarma ca se pare ca s-au miscat repede baietii.


--------------------
Skoda Octavia I, 1.9 TDI
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pages V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 28th March 2024 - 07:19 PM