IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Prima masina , buget 3000 E

This topic is about Prima masina , buget 3000 E, the author, KataKTL, wrote about: Buna Ziua Peste doua saptamani o sa imi cumpar prima masina , am un buget de 3000 Euro cu tot cu inscris maxim 3200-3300. Urmaresc la viitoarea mea ma ... To read more just scroll down

 
Reply to this topicStart new topic
> Prima masina , buget 3000 E
KataKTL
post Jan 31 2015, 01:57 PM
Post #1


perioada de proba


Group: Membri
Posts: 6
Joined: 15-July 14
Member No.: 144.440



Buna Ziua !
Peste doua saptamani o sa imi cumpar prima masina , am un buget de 3000 Euro cu tot cu inscris maxim 3200-3300.
Urmaresc la viitoarea mea masina : sa consume putin , sa fie ieftina la piese , sa fie usor de intretinut . Sa imi ofere cat de cat ceva confort . De mult timp ma gandesc si am ajuns la Audi A3 , Seat Leon si Opel Astra toate variantele Hatchback.

Va rog mult sa imi raspundeti si sa ma sfatuiti , de ce ar trebui sa aleg acea masina !
Multumesc !!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DORU
post Jan 31 2015, 03:12 PM
Post #2


Super Moderator
******

Group: Moderator
Posts: 8.261
Joined: 11-November 02
From: ORADEA
Member No.: 7.754



Poti sa le uiti daca vrei sa ai TOATE cele 3 criterii expuse chiar de tine thumbsup.gif

Alege o masina japoneza de prin 2000, motor aspirat de maxim 1.6, cu istoric cat de cat si decent intretinuta.


--------------------


OCTAVIA 1.8T 4X4 - Powered by Dimsport, Milotec, Forge, EBC and Ferodo Racing !

Detalii despre masina mea si Skoda in general pe FORUMUL SKODA-CLUB !

Uneori Dumnezeu ne taie craca de sub picioare ca sa ne aducem aminte ca putem zbura.

"What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
KataKTL
post Jan 31 2015, 05:33 PM
Post #3


perioada de proba


Group: Membri
Posts: 6
Joined: 15-July 14
Member No.: 144.440



QUOTE (DORU @ Jan 31 2015, 02:12 PM) *
Poti sa le uiti daca vrei sa ai TOATE cele 3 criterii expuse chiar de tine thumbsup.gif

Alege o masina japoneza de prin 2000, motor aspirat de maxim 1.6, cu istoric cat de cat si decent intretinuta.

Vreau o masina dintre cele 3 enumerate. Care s-ar potrivi mai mult criteriilor mele , unui pusti de 18 ani cu venit redus.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Jan 31 2015, 07:14 PM
Post #4


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Dupa cum zicea si DORU, daca alegi dintre astea 3 nu ai cum sa respecti criteriile date de tine:
- Audi A3/Seat Leon: OK, la banii astia o sa gasesti A3/Leon bazat pe Golf IV, asta din start e rau pentru ca e cea mai nereusita platforma de golf, dar... sa zicem ca poti bifa treaba cu consumul redus daca iti iei clasicul 1.9 TDI de 90 cp... motor fiabil in principiu, bine, nu ala de "200k km reali" pe care il vei lua tu in banii astia, poti uita de intretinere ieftina (nici macar impozitul nu e mic, mai adaugi suplimentul de intretinere pentru diesel, plus piesele care nu sunt ieftine, iar manopera la reprezentanta e in clasa premium deobicei (desigur ca poti apela la service-uri de cartier dar uneori vei avea probleme pe care probabil doar la reprezentata le rezolvi)
- Opel Astra: oarecum mai bine, piesele e posibil sa fie mai ieftine (depinde de generatie), manopera din reprezentata deobicei e mai mica, impozitul e ceva mai mic (motoare dizal de 1.7 ca sa respectam cerinta consumului mic, plus parca la astea poti gasi si motoare pe benzina care nu consuma mult)... dar tot e o alegere naspa.

Recomandarea mea ar fi sa schimbi clasa, toate cele mentionate de tine sunt din clasa compacta, la bugetul tau clasa compacata e cam mult, plus ai 18 ani, la ce naiba iti trebuie masina asa mare ? treci la clasa mica: polo/fabia/ibiza (daca vrei grupul VAG), corsa (daca vrei opel), sau orice alta masina din clasa asta care se incadreaza in buget... vor consuma mai putin, vor avea intretinerea mai ieftina, vor fi mai noi, etc...

Si acum sa raspund la intrebarile importante pe care nu le-ai pus dar sunt sigur ca le ai:

- Vor fi rapide ?
NU, nu vor fi, dar la banii astia toate masinile pe care le-ai lua vor fi lente, desigur vei putea merge cu viteze foarte mari cu ele, dar tot lente vor fi, tie ti se vor parea rapide, asta e important, si alea de clasa mica e posibil sa ti se para chiar mai rapide, ceea ce e misto. Oricum sa iei una de 3000 eur de clasa compacta si sa speri ca va fi semnificativ mai rapida decat una de clasa mica e o iluzie.

- Vor fi sigure ?
NU, ai 18 ani si vei face tampenii, nimic nu e sigur, dar alea de clasa mica vor fi mai ieftin de reparat daca nu faci tampenii foarte mari.

- Diesel sau benzina, mi s-a spus ca dieselul consuma mai putin.
Asa e, dieselul consuma mai putin, si ai niste optiuni la clasa mica care sunt incredibil de economice (gen fabia/polo/ibiza cu motor SDI) vor fi patetic de lente dar vor consuma putin, e si asta o chestie, DAR, dieselul are impozite mai mari (motoare mai mari pentru a dezvolta aceeasi putere ca un benzinar (cel putin la generatia aia)), intretinere mai scumpa (mai mult ulei, filtru de motorina e mai scump decat cel de benzina, mai multe piese care se pot defecta, etc), fun mai putin , etc... deci eu as recomanda un motor mic pe benzina... e mai haios de condus, poate fi economic (OK, probabil nu va fi daca va fi condus de tine), si e mai ieftin de intretinut

Ce as lua eu ?

CLAR:
MAZDA MX-5: Decapotabila, 2 locuri, tractiune spate... ah clar, e nepractica (portbagaj minuscul), consumul ceva mai mare ca masinile de clasa mica cu motoare 1.2-1.3 (care ar fi recomandarea logica), intretinerea nu stiu cum e dar sigur e dificila, iarna e un dezastru, ai doar 2 locuri, etc... DAR... gandeste-te ca in viata asta ai doar 2 momente cand iti poti permite o masina complet nepractica, acum la 18 ani... si mai tarziu... pe la 40-50 de ani cand copii tai vor avea masina lor... eu mi-am ratat momentul si la 18 ani conduceam o supernova, mai am de asteptat inca vreo 10-12 ani sa creasca fiica-mea... acum am copil si orice masina fara 4 usi iese din discutie... La 3000 eur e posibil sa gasesti o Mazda MX-5 in stare buna... deci go for it, you'll thank me latter.


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
iHondafan
post Feb 1 2015, 02:30 PM
Post #5


specialist
******

Group: Membri
Posts: 874
Joined: 3-October 12
From: PA
Member No.: 139.632



secondez recomandarea in mod idealistic dar cu mentiunea sa fii prudent... ceea ce ar cam fi oxymoronic - 18 ani si prudentza sunt ca baba cu mitraliera. daca ai fi copilul meu m-as opune categoric. fii-mea o sa conduca o masina anosta pana o iesi pe salariu si si-o lua ce o sa vrea...


--------------------
235i, S60, MDX
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Feb 1 2015, 08:11 PM
Post #6


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



QUOTE (HalbaSus @ Jan 31 2015, 06:14 PM) *
...

Ce as lua eu ?

CLAR:
MAZDA MX-5


+1

Și știi de ce? Pentru ca pe lângă faptul ca e cool, e decapotabila și e rwd e și una dintre cele mai fiabile mașini facute vreodată. Și chiar și dacă se mai strica uneori, se pot repara "ca pe vremuri", cu baracula, ciocanul si fierăstrăul. Dacă te pasionează subiectul poți învăța nițică mecanica în loc sa te lași fraierit de mecanici.

Si nu sunt nici lente. Sunt undeva la media mașinilor, sau chiar în prima jumătate. Are doar un motor de 110cp (și unul de 140) însă e și foarte ușoară.

Și e și sigura, ca îți dă impresia ca mergi repede chiar și când mergi încet biggrin.gif


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Feb 1 2015, 08:35 PM
Post #7


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



QUOTE (iHondafan @ Feb 1 2015, 02:30 PM) *
daca ai fi copilul meu m-as opune categoric. fii-mea o sa conduca o masina anosta pana o iesi pe salariu si si-o lua ce o sa vrea...

Ah clar, si fiica-mea tot masina anosta va primi, adica aia pe care am condus-o eu pana in momentul ala (ceva gen 4 usi dizal), si asta pentru ca dupa ce ea va avea permis eu sper sa nu mai calc in masini cu 4 locuri... momentan singurul motiv pentru care conduc asa ceva e ca mai trebuie sa o car pe ea la gradinita (si scoala de la toamna), dar odata ce va avea permis nu vad nici un motiv pentru a conduce masini atat de mari... desigur e nevoie in familie de o masina mare, pentru deplasari lungi in familie sau carat chestii voluminoase... dar de ce sa o conduc eu zilnic cand pot pedepsi copilul sa se ocupe de treaba asta ? Adica imi iubesc copilul evident, dar trebuie sa am si eu propriul midle age crisis la un moment dat ce pana mea.

P.S: Inainte sa ma reclame cineva la protectia copilului, masinile actuale din familie fac suta in sub 9 secunde (si promit sa nu cumpar nimic mai lent pana face ea 18 ani)... deci nu e chiar o tragedie.


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
RUE
post Feb 2 2015, 06:54 PM
Post #8


mashinutza
******

Group: Membri
Posts: 2.410
Joined: 30-April 05
From: Internet
Member No.: 45.702



Daca tot i am facut topicul praf (si ma bucur ca mai apare si Halba) e o optiune pe care noi astia nu am putut sa o avem la 18 ani cand Daciile erau single option... la bani relativi putin (ce ai tu acolo sunt bani multi... 3000 eur). E posibil pt mx5 mai vechi sa nu ai nevoie de banii aia.
Daca iti iei masina acum sa cari prietenii aici gresesti. Pt urmatorii 5-10 ani ai nevoie de inca un loc.
Sa si ia prietenii tai masini cu 4-5 usi ca sa duca trupa. Stiu ca fata de ce ai pornit tu... noi aici aberam. Poate parintii o sa iti sara ca mingea ca vrei sa ti consumi banii pe o masina de goange... bafta la RCA!


--------------------
Laureate 1.4 aproape PLUS
Go to the top of the page
 
+Quote Post
iHondafan
post Feb 2 2015, 10:37 PM
Post #9


specialist
******

Group: Membri
Posts: 874
Joined: 3-October 12
From: PA
Member No.: 139.632



pustiul o duce super pt 18 ani... eu nu am luat carnet pana pe la 25 ( in ultimul an de facultate) si de acolo pana la 30 am condus max 1000km pe Dacia a batrana a lui tata... daca aveam bani sa ii pun benzina si daca nu avea tata treaba cu ea.

de asemenea 3000 de euro nu am avut pana am luat primele cecuri de medic rezident in America ( primul cec bisaptamanal a fost 1940$, i-as fi facut o poza dar celularul cu functie foto nu exista inca si aparatele foto inca mergeau cu film). un salariu (lunar) de medic rezident in Ro la vremea aia era 100-120$. cand am venit in America aveam 3000$ datorie...

This post has been edited by iHondafan: Feb 2 2015, 10:39 PM


--------------------
235i, S60, MDX
Go to the top of the page
 
+Quote Post
solmar
post Feb 4 2015, 04:08 PM
Post #10


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.550
Joined: 15-July 09
From: Costa del Sol
Member No.: 120.468



Bei, daca-ti iei orice alta masina inafara de Mazda MX5 vei fi banat in veci pe acest forum! Garantat 100%!


--------------------
Skoda, Subaru, Noul Tucson...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Feb 4 2015, 04:44 PM
Post #11


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Asa, si daca iei Toyota Prius, venim si te cautam si acasa ninja.gif


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 29th March 2024 - 01:45 PM