IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

opel vs vw

This topic is about opel vs vw, the author, ion66092, wrote about: ce imi recomandati passat sau vectra? ... To read more just scroll down

 
Reply to this topicStart new topic
> opel vs vw
ion66092
post Jan 23 2006, 10:03 PM
Post #1


perioada de proba


Group: Membri
Posts: 2
Joined: 22-January 06
From: Bucuresti
Member No.: 66.085



ce imi recomandati passat sau vectra?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
florin55503
post Jan 23 2006, 10:21 PM
Post #2


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.462
Joined: 11-September 05
From: Bucuresti
Member No.: 55.496



asta e pt versus.

daca sunt SH pana acum juma de an alegerea e evidenta passat. asta pt motorina. pe benzina eu cred ca opel.

daca sunt noi atunci alegerea se complica:

vectra are 150 de cai, passat 140, la passat mai ales in primii 15.000 de km trebuie sa fii atent la ulei. passatul are o imagine mai batraneasca, vectra acum mai tinereasca si mai sportiva etc. desi au incercat sa impinga passatul spre premium pt a face econmie au bagat si materilale ieftine (al doilea strat de bord). vectra pare o masina mult mai onesta. passatul e mai scump decat vectra

parerea mea ca la astfel de masini apropiate conteaza pana la urma parearea ta personala care poti sa ti-o formezi doar testand masinile. eu unul as opta pt vectra, taica-miu de ex s-ar duce spre passat cu ochii inchisi


--------------------
ford focus sedan alb 1.6 16v masina de serv

opel astra 1.7 cdti-101CP 2006

opelul si pejeul vandute
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andrei59324
post Jan 24 2006, 11:24 PM
Post #3


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 236
Joined: 25-October 05
From: Bucuresti
Member No.: 59.317



Ce pot sa-ti spun este ca.....opelul este mai usor de intretinut.Este totusi o masina fiabila.Am prieteni care au avut Passat si spuneau ca n-o sa-si mai ia niciodata.Passatul are un pct slab la articulatii...bucsi, pivoti ....sunt alcatuite din mai multe piese si se defecteaza mai usor(din ce am inteles eu de la fosti proprietari)Avand in vdera drumurile noastre...Dar este adevarat ca Passatul este o masina buna.Si eu eram la fel...vroiam sa-mi iau o masina sh si nu stiam Vectra sau Golf.
Pana la urma a fost un Vectra 2.0DTI 16v si sunt multumit de ea!...era si mai ieftin avea si optiunile pe care mi le doream si nu avea multi km.La situatia financiara pe care o am eu as alege tot Vectra.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Impulse
post Jan 25 2006, 12:56 AM
Post #4


specialist
******

Group: Membri
Posts: 587
Joined: 18-January 06
Member No.: 65.706



Presimt un topic sangeros.
Eu ti-as recomanda Opel pentru ca asa cum spunea cineva mai sus este mai tinereasca si este de o generatie mai noua. Passat imi place insa din considerente pur obiective si din experientele neplacute ale unor prieteni de-ai mei (unul inca o mai are, facuta la comanda si pe care a dat o gramada de banet blink.gif ) nu il recomand deloc cu inima larga. Din pacate exista probleme frecvente la trenul de rulare, probleme permanente cu sistemul de franare si alte acareturi suficient de dese incat sa iti faca viata amara. Din pacate nu trec doua saptamani fara ca prietenul meu sa nu vada service-ul. :bash: Asteapta sa termine leasingul si isi va lua altceva.
Pacat de masina pentru ca este o clasica frumoasa. Din cate stiu schimbari substantiale nu au fost aduse intre cea de-abia lansata si cea de acum 2-3 ani de care eu vorbesc. O vrei de noua sau SH?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Jan 25 2006, 01:17 AM
Post #5


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Daca e vorba de masini noi... clar opel... masina mai puternica, mai ieftina, mai "desteapta" (IDS) daca te tine buzunarul... ca sa alegi passat-ul singura motivare ar fi designul (care sa recunoastem, la vectra nu e cel mai reusit), dar avand in vedere ca va fi designul favorit al "buticarilor"... iar in maxim un an va incepe invazia de SH-uri din germania (chiar azi imi zicea un prieten ca in germania gasesti passat nou, usor accidentat cu ~8000 de euro).

Daca vorbim de SH-uri treaba se complica:
La opel avem de-a face cu Vectra B (pana in 2003 parca) masina frumoasa (zic eu, dar poate sunt subiectiv, eu consider vectra b-ul chiar mai frumos decat vectra c (chiar si cu facelift)) dar motorizarile diesel sunt... eerrm... varza! (in comparatie cu competitia)... nu ma intelege gresit, sunt motoare bune, fiabile, relativ silentioase cu un comportament dinamic mai placut decat al TDI-urilor... dar pur si simplu nu au suficienta putere... 2.0 DTI - 101 cp... iar daca te incumeti la 2.2 (~120 cp) platesti taxe serioase... asta in conditiile in care passat-ul oferea modele de 1.9-130 cp... Daca e vorba de motoare pe benzina... situatia se schimba si cea mai buna alegere este vectra 1.8 - 125 cp... motor bun si echilibrat.

Un fel de concluzie:
masini noi diesel: vectra
masi noi benzina: discutabil... daca te intereseaza mai mult puterea atunci passat 2.0 TFSI, daca te intereseaza mai mult economia de benzina atunci vectra 1.8.
masini sh diesel: passat 1.9 130 cp
masini sh benzina: vectra


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gabi4
post Jan 25 2006, 03:13 AM
Post #6


specialist
******

Group: Membri
Posts: 565
Joined: 25-March 04
From: roman-is-bucuresti
Member No.: 22.923



apropo de vectra cu facelift, am vazut unul acu vreo cateva zile. bestiala masina.am ramas uimit cat de frumoasa era. clar peste passat!!!


--------------------
SLZ Scala 1.4 MPI :D
CFR SUCKS!
Pro cee'd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cosmin45741
post Jan 25 2006, 08:56 AM
Post #7


specialist
******

Group: Membri
Posts: 992
Joined: 1-May 05
From: Bacau (Bacau)
Member No.: 45.734



parerea mea: passat, atat sh (bine, daca nu te afecteaza prea mult faptul ca sunt pe toate drumurile), dar mai ales nou:
uite ce zice clarkson despre vectra:
QUOTE
Now, the Vectra isn't a bad car, but it is rather overshadowed by the Mazda6, Mondeo, 407... and, well, most of the other big-name brands competing in this sector.

The exterior styling is nothing special and the interior, too, is bland. Yes, the ergonomics are sound enough, but it's all very uneventful.

Continuing the worthy-but-dull theme, the cabin is quite roomy for all occupants and boot capacity is generous in both saloon and hatchback body styles.

The range of engines is a wide one, comprising 1.8-litre and 2.2-litre four-cylinder along with a flagship 3.2-litre V6 and two diesels.

Performance is on a par with the equivalent Mondeo throughout the range, but overall the Vectra can't match the Ford on driver appeal.

The Vauxhall has a superb ride and makes a very comfortable long-distance traveller, but lacks steering feel and feedback.

The Vectra's equipment tally is impressive, though, with all models having six airbags, ABS, central locking, electric windows/mirrors, air-conditioning and a CD player.

Vauxhall has been quite canny with the specification and options, and if you're going the whole hog with Elite trim, spend the extra grand and get a V6 instead of the two litre.

But even with that gem installed, the Vectra is not a car that you'll steal that last extra glance at. And it won't make you take the long way home, either.


si despre passat:
http://www.topgear.com/drives/E8/A4/new/

si vezi ca s-a mai discutat mult subiectul...


--------------------
MAZDA 6 SPORT TOPLINE, 2.0d, 136 cp
Go to the top of the page
 
+Quote Post
florin55503
post Jan 25 2006, 11:48 AM
Post #8


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.462
Joined: 11-September 05
From: Bucuresti
Member No.: 55.496



chestia asta cu articole nu ma impresioneaza in mod deosebit. eu unul nu pot sa cred ca vectra e sub 407. poate 407 e mai frumoasa dar fiabilitate costuri de intretinere, dinamica, performante. astea chiar nu conteaza? ca un sofer de pejo care a condus (206,205, 307,406,407) iti spun ca e o masina care nu merita si din cauza asta nu prea am mare incredere in articol. si stii de ce? din experienta si din faptul ca sunt pomenite masini care folosesc aceileasi motorizari diesel (in mare).

in ceea ce priveste probleele passatului la trenul de rulare, cel putin la cel vechi, pot sa ti le confirm. nu e o masina pt drumurile noastre. daca le-au remediat sau nu ramane de vazut.
pana la urma fa un test cu ambele si vezi care iti place etc. desi se scria pe aici ca 2.0 tdi e galagios, eu chiar ieri am mers cu unul ca pasager(motorul era cald) nu se auzea absolut nimic in masina, avea niste vibratii mai puternice la oprire si pornire, si nici afara, daca stateai langa el . trebuia sa fii destul de atent sa iti dai seama ca e diesel


--------------------
ford focus sedan alb 1.6 16v masina de serv

opel astra 1.7 cdti-101CP 2006

opelul si pejeul vandute
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Valentin50014
post Jan 25 2006, 02:36 PM
Post #9


specialist
******

Group: Membri
Posts: 584
Joined: 28-June 05
From: Bucuresti
Member No.: 50.007



Ma abtin sa raspund pe care as prefera-o deoarece nu m-am plimbat cu Vectra. Passat-ul insa mi-a facut o impresie buna desi recunosc ca nu m-a dat pe spate. In versiunea de baza arata destul de ieftin, dar daca ai suficienete resurse financiare sa treci la un nivel superior, eu zic ca arata foarte bine, mai bine decat majoritatea masinilor din clasa lui.
Motorul de 2.0l TDI si 140 CP trebuie sa recunosc ca mi-a placut foarte mult, diferenta dintre acesta si al meu este evidenta.

P.S. Passat-ul B6 nu mai are aceeasi suspensie cu B5.5. Desi si eu am aceasta suspensie "nepotrivita pentru drumurile noastre", pana acum n-am avut nici o problema cu ea... bat in lemn. blush.gif


--------------------
Audi A4 130CP - 2002
Panda MultiJet 1,3
Go to the top of the page
 
+Quote Post
florin55503
post Jan 25 2006, 03:13 PM
Post #10


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.462
Joined: 11-September 05
From: Bucuresti
Member No.: 55.496



taica-miu a avut probleme cu bratele suspensiei care se tot duceau.


--------------------
ford focus sedan alb 1.6 16v masina de serv

opel astra 1.7 cdti-101CP 2006

opelul si pejeul vandute
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 12th May 2024 - 11:22 PM