IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

TOBA DE EȘAPAMENT FĂRĂ FUM

This topic is about TOBA DE EȘAPAMENT FĂRĂ FUM, the author, Rebel, wrote about: QUOTE (Democratos May 1 2011, 0915 AM) În atenția responsabililor Mașini.ro și a utilizatorilor de internet. Ca urmare a comportamentului antisocial, ... To read more just scroll down

5 Pages V  « < 3 4 5  
Reply to this topicStart new topic
> TOBA DE EȘAPAMENT FĂRĂ FUM
Rebel
post May 3 2011, 03:06 AM
Post #81


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.198
Joined: 11-July 08
From: Location Unknown
Member No.: 117.474



QUOTE (Democratos @ May 1 2011, 09:15 AM) *
În atenția responsabililor Mașini.ro și a utilizatorilor de internet.

Ca urmare a comportamentului antisocial, de denigrare și lipsit de respect, de calomnie la adresa unor persoane fizice și juridice, pentru lipsa ori refuzul de îndreptare a daunelor de imagine a celor afectați, proprietarul(ii) și persoanele aflate sub nickname-ul mike.omega și Diesel, vor fi chemați în instanță pentru faptele de insultă și denigrare, în formă continuată.
Avocatul proprietarului site-ului mașini.ro va lua legătura în următoarele 48 de ore cu avocații părților vătămate, pentru mediere și soluționare amiabilă.

Pentru cei care nu vă cunoașteți drepturile, reproduc mai jos pasaje dintr-un articol bine scris și documentat, al unui jurist a cărei expertiză este recunoscută.

?Insulta si calomnia in Internet - Probleme juridice privind continuturile negative din Internet, Dr. Horatiu Dan Dumitru, Articol publicat in Revista "Pandectele Romane" nr. 5/2003
................................................................................
..................................................
Din punct de vedere juridic, spatiul cibernetic are darul incontestabil de a potenta exercitarea unui drept fundamental, dreptul la libera exprimare. Afirmand libertatea de exprimare in teritoriul virtual in speta, cea avand un continut critic si hipercritic -, nu putem ignora limitele la care aceasta este, in mod obiectiv, supusa. La fel ca si in mediile obisnuite, nu orice fel de afirmatii sunt ingaduite si nu orice fel de limbaj se bucura de ocrotirea legii. Persoanele care au fost lezate prin folosirea unui limbaj insultator sau calomnios se pot indrepta, pe cale penala sau civila, impotriva celor vinovati.
................................................................................
...............................................
Astfel, raportandu-ne la Constitutia Romaniei, in cazul unei calomnii sau insulte savarsite online vor trebui sa prevaleze dispozitiile art.30 alin.4 (libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine), coroborate cu cele ale art.1 alin.3 (demnitatea omului reprezinta o valoare suprema si este garantata), ale art.21 (liberul acces la justitie si imposibilitatea ingradirii legale a acestuia) si ale art.16 alin.1 (egalitatea in fata legii, fara privilegii si fara discriminari).
................................................................................
.....................................................
Legea privind comertul electronic nr.365/2002, dispozitia conform careia, furnizorii de servicii sunt obligati sa intrerupa, temporar sau permanent, transmiterea intr-o retea de comunicatii sau stocarea informatiei furnizate de un destinatar (utilizator) al serviciului respectiv, in special prin eliminarea informatiei sau blocarea accesului la aceasta, accesul la o retea de de comunicatii sau prestarea oricarui alt serviciu al societatii informationale, daca aceste masuri au fost dispuse de o autoritate publica, din oficiu sau la primirea unei plangeri ori sesizari din partea oricarei persoane (subl.ns. H.D.D).
................................................................................
.....................................................
avand cunostinta despre faptul ca activitatea sau informatia respective este nelegala ori despre fapte sau circumstante din care sa rezulte ca activitatea sau informatia in cauza ar putea vatama drepturile unui tert, furnizorul actioeaza rapid in vederea eliminarii posibilitatii de acces oferite sau a blocarii utilizarii acesteia.
................................................................................
.....................................................?


Vineri, 29 Aprilie, s-a adus la cunoștința responsabililor mașini.ro, de la București și Timișoara, dar cum termenul de 24 de ore pentru cererea scuzelor publice este depășit, am considerat aceasta ca refuz și am declanșat procedurile prevăzute de lege.

Atenție la termene, atenție la drepturile constituționale, atenție la imagine, LEGEA ne apără pe toți, ea trebuie respectată.
Democratos



Domnule Democratos,

Textele de mai sus sunt doar publicatiile particulare ale unei/unor persoane, ce au caracter permisiv din foarte multe puncte de vedere, inlcusiv legal. Ultimele doua sunt total irelevante, "comertul electronic" nu are relevanta aici, "masini.ro" nu vinde si nu cumpara nimic, iar cel cu blocarea utilizatorului ce ar aduce atingeri unui tert iarasi nu are nici in clin nici in maneca cu cazul de fata.
Pe undeva iti inteleg frustrarea, insa in afara faptului ca intreaga dumitale dizertatie este construita pe o fundatie subreda, tu insati prin propriile postari ai deteriorat totul. Din punct de vedere juridic nu cred ca mai are rostul sa discutam, sper ca macar in sinea dumitale realizezi ca postarea unor texte slabe (sa nu spun penibile) ce nu abordeaza nici macar tangential cererea dumitale (cu a caror interpretare nu ai -evident- nimic in comun), nu vor produce efectul scontat. Insasi maniera dumitale de abordare a cazului in sine lasa foarte mult de dorit.
Trecand peste discutiile unor colegi de aici ce invoca sau nu dreptul de a face o plangere, iti spun ca, urmand pasii corespunzatori, da poti face o plangere, atata timp cat poti si ai uneltele necesare sa iti sustii cauza iar tu poti dovedi ca esti intr-adevar parte vatamata, latura in care nu prea te integrezi complet.... In cazul de fata, esti intr-o situatie mult prea delicata si in nici un caz favorabila in ceea ce te priveste intrucat comportamentul dumitale nu este cu nimic mai prejos decat al celor pe care ii acuzi. Prin urmare vei sfarsi intr-o disputa menita sa iti mamance timpul si taxa de prima consultatie a unui avocat. Un avocat onest ar putea impartasi cu dumneata cateva metode de relaxare; unul flamand ti-ar spune invers... desigur depinde si cat tine la prestanta lui....


@Ozz,
Aveam alte asteptari de la tine... macar asa, ca perceptie textuala...

This post has been edited by mike.omega: May 3 2011, 08:09 AM


--------------------
///M - The Ultimate Driving Machine
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AlexTM
post May 3 2011, 01:08 PM
Post #82


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.071
Joined: 23-August 05
From: Timisoara (Timis)
Member No.: 53.969



Deci deducem ca nu accepti cazul smile.gif ?


--------------------
Ford cu motor de Skoda
Citroen cu motor de BMW
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pmhoria
post May 3 2011, 02:22 PM
Post #83


Around
******

Group: Membri
Posts: 1.476
Joined: 6-November 07
From: Timisoara
Member No.: 115.360



Rebel is back smile.gif rolleyes.gif Credeam ca .. you've already left this building wink.gif



--------------------
G,RAV,5,4
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lucian107416
post May 3 2011, 03:25 PM
Post #84


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.042
Joined: 1-June 07
From: Bucuresti
Member No.: 107.409



Ala era Elvis. biggrin.gif Bine-ai revenit, Rebel-ule . thumbsup.gif

This post has been edited by Lucian107416: May 3 2011, 03:26 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post May 3 2011, 08:27 PM
Post #85


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Welcome back Rebel !
Chiar aveam nevoie de opinie juridica pertinenta pe topicul asta thumbsup.gif In alta ordine de idei vezi ca acusi te da si pe tine in judecata biggrin.gif


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post

5 Pages V  « < 3 4 5
Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 29th March 2024 - 12:34 AM