IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Probleme Opel Astra Caravan F - X14XE

This topic is about Probleme Opel Astra Caravan F - X14XE, the author, BoDolik, wrote about: Am fost rapid acum la mecanic si i-am precizat de senzorul MAP. Mi-a scos mufa de la el sa incerc asa sa vedem ce zice motorul..dar nu am reusit nici ... To read more just scroll down

2 Pages V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Probleme Opel Astra Caravan F - X14XE, Scade viteza pana moare motorul
BoDolik
post Mar 9 2011, 12:26 PM
Post #21


sofer incepator
*

Group: Membri
Posts: 13
Joined: 4-March 11
Member No.: 131.560



Am fost rapid acum la mecanic si i-am precizat de senzorul MAP. Mi-a scos mufa de la el sa incerc asa sa vedem ce zice motorul..dar nu am reusit nici sa plec de pe loc cu mufa aceea scoasa. Atunci a scos furtunul de la acelsi senzor si i-a bagat un dop. Asa am reusit sa merg...acum voi lasa masina cateva ore si apoi sa vedem daca face iar figuri.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BoDolik
post Mar 10 2011, 11:30 AM
Post #22


sofer incepator
*

Group: Membri
Posts: 13
Joined: 4-March 11
Member No.: 131.560



Am testat-o aseara fara acel senzor map si a facut la fel.
Azi dimineata, m-am trezit mai tarziu..in jurul orei 10. Soarele deja era sus bine pe cer...batea direct pe masina iar afara 7 grade (precizez ca e prima zi de incalzire..zilele trecute inclusiv ieri fusesera undeva la 2-3 grade maxim). Am mers 15 km iar masina nu a mai facut probleme. De aici ma gandesc ca defectul poate fi de la o piesa care nu se comporta normal la rece. Mecanicul a spus ca poate e de la bobina de inductie dar sincer aia nu o mai cumpar nici sa stea in cap. Mi-a promis ca va incerca sa faca rost de una de proba.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DORU
post Mar 13 2011, 01:04 AM
Post #23


Super Moderator
******

Group: Moderator
Posts: 8.261
Joined: 11-November 02
From: ORADEA
Member No.: 7.754



F ciudat simptomul, totusi senzorul de turatie poate avea vina lui... Cel mai indicat ar fi sa probezi o alta piesa inainte de a o achita thumbsup.gif


--------------------


OCTAVIA 1.8T 4X4 - Powered by Dimsport, Milotec, Forge, EBC and Ferodo Racing !

Detalii despre masina mea si Skoda in general pe FORUMUL SKODA-CLUB !

Uneori Dumnezeu ne taie craca de sub picioare ca sa ne aducem aminte ca putem zbura.

"What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BoDolik
post Mar 27 2011, 01:56 PM
Post #24


sofer incepator
*

Group: Membri
Posts: 13
Joined: 4-March 11
Member No.: 131.560



Dupa o scurta pauza revin cu aceiasi problema. Am schimbat si bobina de inductie si am crezut ca problema a disparut. Ideea era ca se incalzise afara si de aceea nu prezenta simptomele asa de accentuate. De cand s-a incalzit nu am mers cu masina de spalat. Pana acum. Am spalat masina seara iar a doua zi (afara fiind cald) masina a reinceput sa faca aceleasi probleme ca si in zilele friguroase. Am stat si m-am gandit si adevarul este ca dupa fiecare spalare face tot mai urat. Poate intra apa undeva..la vre-un senzor ? Sau la computerul de bord ? Singura solutie care a ramas este sa o duc la reprezentanta ..sa platesc o caruta de bani..dar poate lamuresc problema. Nu m mai fost deloc la vechiul mecanic pt ca m-ams aturat sa schimb toate degeaba.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Mar 28 2011, 09:40 AM
Post #25


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Apropo, distributia scanteii cum se face? E cu o chestie patrata din care ies fisele de bujii, distributie pur electronica, sau una rotunda cu magneti si efect hall?
Daca e din aia rotunda si intra apa in/pe ea poate sa faca urat. Se scoate si se sufla cu aer pana se usuca. Desi nu cred, in anul ala deja se cam renuntase la asta.


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BoDolik
post Mar 28 2011, 11:16 AM
Post #26


sofer incepator
*

Group: Membri
Posts: 13
Joined: 4-March 11
Member No.: 131.560



Nu inteleg ce vrei sa spui prin distributia scanteii...te referi la bobina de inductie? ca din ea ies fisele ce duc la bujii. Daca la asta te referi, este o bobina patrata.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
uniks
post Oct 7 2013, 09:07 PM
Post #27


perioada de proba


Group: Membri
Posts: 1
Joined: 7-October 13
Member No.: 142.464



QUOTE (BoDolik @ Mar 4 2011, 01:22 PM) *
Salutare tuturor,

Vin la voi cu o problema a carei rezolvare nu am putut`o gasi absolut nicaieri, sperand ca altcineva s-a mai confruntat cu ea si a reusit sa ii dea de cap. Detin un autoturism Opel Astra Caravan F din 1996, motor de 1.4 16 valve benzina. Problema sta in felul urmator. Pornesc dimineata motorul, totul ok...plec la drum..totul ok..pana ajung la viteza de peste 100 km/h sau mai bine spus cand depasesc 2500 de turatii..cand incepe sa traga. Apoi deodata masina incepe sa piarda din viteza (eu tin acceleratia la fund) fiind nevoit sa tot schimb intr-o viteza inferioara...uneori ajung pana intr-a 2-a..alteori pana moare motorul de tot. Dupa ce face faza asta isi revine..si nu mai am probleme pana nu las masina oprita un timp. In timp ce incepe sa piarda din viteza...daca o scot din viteza si o las la relanti..moare motorul instantaneu. Am devenit disperat cu aceasta problema si am fost la mai multi mecanici schimband pe rand: filtru de benzina, catalizator, senzor de temperatura, bujiile, regulatorul de presiune de pe rampa de injectoare, am mers cu mufa de la sonda lambda scoasa, mufa egr scoasa, dar fara nici o rezolvare. Am facut test atat pe loc cat si in mers si nu da nici o eroare. In bord nu mi se aprinde nici o lumina. Am citit pe alte forumuri cum ca ar putea fi de vina debitmetru, dar emcanicul meu mi-a spus ca masina mea e multipunct si nu are debitmetru. In ultimele 2 zile am observat, ca daca in momentul cand incepe sa piarda din viteza si turatie...iau piciorul de pe acceleratie si o las in frana de motor un timp...iar apoi accelerez iar..isi revine pana ajung iar la viteza de peste 100-120 km//h dupa care face iar. Va rog ajutati-ma cu alte sfaturi. Va multumesc anticipat



salut, nu stiu daca te mai ajuta cu ceva, dar am avut aceeasi problema pana cand motorul nu a mai pornit deloc. rezolvarea a fost simpla in sensul ca am schimbat delcoul cu totul, desi trebuia numai partea cu aprinderea electronica. de atunci merge foarte bine si nu se mai opreste in mers.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pages V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 19th April 2024 - 02:35 AM