IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

BMW vs. Mercedes vs. Audi

This topic is about BMW vs. Mercedes vs. Audi, the author, laurentiu, wrote about: Subiectul se refera marca pe care o considerati mai buna, bazandu-va pe alte criterii decat cele legate de comparatia intre modele (de ex. Seria 3 e m ... To read more just scroll down

19 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> BMW vs. Mercedes vs. Audi
laurentiu
post Jun 10 2008, 10:44 PM
Post #1


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.204
Joined: 19-September 02
From: Bucuresti
Member No.: 6.478



Subiectul se refera marca pe care o considerati mai buna, bazandu-va pe alte criterii decat cele legate de comparatia intre modele (de ex. Seria 3 e mai bun decat Clasa C, dar mai slab decat A4). Faceti o comparatie per ansamblu pentru fiecare marca tinand cont de parerile personale. In speranta ca m-am facut cat de cat inteles am sa incept eu.
In primul rand as alege Mercedes. smile.gif
Pentru mine la o marca foarte mult conteaza si istoria ei, iar din acest punct de vedere nu cred ca exista vreo marca a carei istorie sa fie mai fascinanta ca la Mercedes. Un alt motiv este ca, alaturi de marcile suedeze, Mercedes a pus mare pret pe siguranta inca de acum 40 de ani. In plus im motorsport nu cred sa fi fost vreo competitie pe care Mercedes sa nu o fi castigat. Chiar daca nu este cea mai fiabila marca Mercedes ramane totusi o referinta in acest domeniu, nu mica mi-a fost mirarea cand am vazut Mercedes cu peste 850 000 de km, un clasa E din '93 sau '94, nu mai stiu exact.
La fel ca si Mercedes, Audi imi place pentru istoria sa mai mult sau mai putin favorabila si pentru masinile performate care au scris istorie, precum Audi Quatroo.
BMW nu-mi place deloc. Mi se par masini vulgare in care chiar nu m-as simti in largul meu. Nu contest faptul ca nu sunt bune. In plus BMW este o maca a carei istorie nu este la fel de deosebita precum cea a Mercedesului. De exemplu, cand Mercedes fabrica prima masina supersport din lume (Gullwing) in 1952, BMW fabrica Isetta (un fel de Tata Nano a zilelor noastre). Ok, acum poate veti spune ca nu conteaza istoria, ca prezentul si viitorul sunt mult mai importante, dar pe seama istoriei se poate contura imaginea unei marci, iar din cauza asta Mercedes are cea mai buna imagine de marca din lume.


--------------------
Opel Astra F 1.6 75 CP (Das Auto), VW New Beetle 1.4 75 CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mike.omega
post Jun 10 2008, 10:54 PM
Post #2


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 6.522
Joined: 12-May 04
From: Constanta
Member No.: 25.186



Pe mine ma lasa un pic rece marcile astea, mai exact imi plac in aceeasi masura si cum nu prea urmeaza sa mi le permit prea curand....

Oricum sper sa nu mutam topicul asta in Combat Zone ninja.gif


--------------------
Daewoo Nubira II 1.6 GPL

http://viatacudba.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
laurentiu
post Jun 10 2008, 11:42 PM
Post #3


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.204
Joined: 19-September 02
From: Bucuresti
Member No.: 6.478



Stai linistit ca nici eu nu mi le permit biggrin.gif .
Ideea este ca sunt marci foarte mediatizate si multi au o parere mai mult obiectiva. Ma refeream la o parere subiectiva in care fiecare sa zicem de ce ne-ar atrage una din ele.
PS. fara sa fiu rautacios, nu cred ca te atrag toate trei in aceeasi masura tongue.gif


--------------------
Opel Astra F 1.6 75 CP (Das Auto), VW New Beetle 1.4 75 CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T u d o r
post Jun 11 2008, 07:41 AM
Post #4


Membru destul de avansat
******

Group: Moderator
Posts: 8.813
Joined: 10-October 05
From: Ramnicu Valcea (Valcea)
Member No.: 57.984



A fi fan al unei marci anume e, cred, putin childish. Adica, indiferent ca e vorba de S-classe sau de A-classe, ca sa dau exemplul Mercedes. Pe clase, pot sa-mi placa mai mult Audi, Mertz sau BMW, dupa caz.

Daca ne referim la fascinatia pe care ne-o provoaca o marca sau alta... cred ca niciuna dintre cele 3 germane nu exceleaza, facand totdeauna modele sobre, burgheze. Da, daca vorbim de Bugatti, de Alfa Romeo, de Jaguar....


--------------------
Honda Accord 2.0 Executive Premium White

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Jun 11 2008, 07:53 AM
Post #5


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Daca e vorba de fascinatia fata de modelele unei marci atunci cred ca o singura marca se poate afirma: Mercedes... si asta din cauza catorva modele: SL, CL, CLS, SLR... sunt masini care starnesc pasiunea si chiar nu iti pasa ca s-ar putea strica peste 10 km pentru ca atunci vei putea sa te dai jos si sa o admiri smile.gif

Audi si BMW nu au astfel de modele.

Daca e sa ne referim la modelele "de masa" atunci depinde de modelele comparate si de momentul in care facem comparatia.

Ieri discutam in birou cu colegii despre un versus A4 vs C vs serie 3... Si parerea unanim acceptata a fost ca cea mai buna varianta ar fi o caroserie de C-klass cu motor de BMW si interior de Audi.


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Watcher
post Jun 11 2008, 08:03 AM
Post #6


CFO
******

Group: Membri
Posts: 2.695
Joined: 10-September 04
From: Bucuresti
Member No.: 32.254



QUOTE
Audi si BMW nu au astfel de modele

Imi vin in cap actualul seria 6 si defunctul 850 si atat smile.gif


--------------------
Avensis 2.2D4D, PatrolGR RD28TI, cu cutie manuala.
In cautare de masina spectaculoasa, veche si de toata ziua
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Paul105855
post Jun 11 2008, 08:05 AM
Post #7


sofer
***

Group: Membri
Posts: 86
Joined: 10-May 07
From: Arad (Arad)
Member No.: 105.848



Date fiind cererile pietei constructorii s-au reorientat in sensul ca acum nu mai produc masini extraordinar de fiabile, care sa functioneze fara probleme majore si peste 30 ani, asa cum e cazul unui Mercedes 200D (a.k.a. Cobra), de exemplu. Pur si simplu clientii nu cer o asemenea fiabilitate in conditiile in care vand masina dupa aprox. 5 ani. Parerea mea este ca, prin astfel de modele, Mercedes si BMW si-au creat imaginea de masini trainice, imagine care inca dainuie. Nu zic ca acum nu fac masini bune, dar consider ca la ei in prezent "platesti firma".


--------------------
2007 Ford Focus Sedan, 1.6 16v 100hp,
Trend Style, culoare Moondust Silver
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mike.omega
post Jun 11 2008, 09:39 AM
Post #8


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 6.522
Joined: 12-May 04
From: Constanta
Member No.: 25.186



QUOTE (laurentiu @ Jun 10 2008, 11:42 PM) *
PS. fara sa fiu rautacios, nu cred ca te atrag toate trei in aceeasi masura tongue.gif


Eh ba nu! Imi place sa le admir dar atat si hai sa expun si motive!

Parerea mea despre Mercedes e ca incearca sa acopere prea multe segemente de piata si nu pot sau si mai rau dau gres! Clasa A, B si R sunt cele mai elocvente modele! Eu inca n-am priceput de ce exista B Class cand este la fel de mic ca A Class. Pretul este destul de mare pentru ce ofera iar cand vezi ca bratul suspensiei spate a fost indoit sa treaca teava de esapament pe acolo te cam apuca nervii. Are o profa de la facultate si am tot studiat B Class, nu imi place!

R Class... nu vad rostul/rolul acestei masini?! Se doreste a fi un MPV highclass, cu awd?! Vaneo ce face?! unsure.gif

Drept dovada ca restul gamei are vanzari destul de bune. Chiar am vazut noul SL thumbsup.gif

La BMW nu inteleg de ce largesc gama SUV-urilor. Este evident ca vor sa se tina de trendul cu SUV-uri insa pe mine nu ma impresioneaza. Restul gamei este interesant, in special Seria 1, care de gand e si Cabrio parca imi place din ce in ce mai mult whistling.gif Ah da! Si culmea! Mie imi place design-ul lui Bangle teehee.gif Ii mai admir pe cei de la BMW pentru faptul ca au montat turbine pe motorul de 3L benzina, pentru ca la un moment dat se bateau cu caramida-n piept ca fac cele mai bune motoare aspirate(ei, BMW sau fanii lor). Acum, din ce am citit prin presa pot sa faca acelasi lucru si cu motorul biturbo de 3L

Trecem la Audi. Q5-ul care e pe drum nu-mi place. Mie ideea de SUV imi spune altceva decat ce vrea sa evidentieze Audi cu Q 5 si 7. In principiu Audi are cea mai echilibrata gama si pentru toate gusturile. E de admirat faptul ca A8 are caroserie monococa din Al, ca au reusit sa dezvolte niste TDI-uri de cap. cil. mare destul de economice(vezi emisiunea Top Gear cu A8 4.2TDI).

Probabil ca nu o sa-mi achizitionez asa ceva prea curand(am eu piticii mei cand vine vorba de ce imi place mie) si de aceea nu ma prea ma intereseaza existenta lor.
Eu mai vreau si altceva de la o masina. Vreau un design care sa trezeasca interes si dupa 4-5 ani(v-am zis ca in Rasnov se uita lumea lung la C4?! laugh.gif ), vreau o masina pe care o sa redescopar inca odata si inca odata!

Hint: C5-ul nou drive.gif


--------------------
Daewoo Nubira II 1.6 GPL

http://viatacudba.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klm
post Jun 11 2008, 01:49 PM
Post #9


Asa?!
******

Group: Membri
Posts: 3.821
Joined: 10-January 08
From: Galati
Member No.: 116.021



Audi - prea putin interesanti dpdv al atractiei, in afara de S8 niciun model nu atrage.
Mercedes - intruchiparea luxului, din pacate sunt masini frumoase, bune, insa... in afara de a 2-a masina ca valoare licitata (un model in 2 usi de prin 1950-60) si aia dupa care s-a facut SLR-ul.
BMW - imi vine sa casc... numai ca ma trezeste imediat vechea serie 7 (masina din Transporter) care e cea mai frumoasa masina pe care au gandit-o mintile Bavarezilor si botul de rechin al masinilor anilor '80-'90.
Am avut ocazia sa merg (in dreapta) cu un serie7 cu motor de 4L (masina senatoriala) cu peste 200 km/h si nu se misca paharul cu suc de pe bord; dupa ce am luat permisul am lovit un bot de rechin 318, BMW (posesorul masinii era mama unei colege de gradinita de-ale nepoatei mele smile.gif n-a avut nimic (are bara metalica de protectie) VW - o minizgarietura care se vedea doar cand era masina curata si in soare.
Mercedes 2 modele, tatal unei colege are un C de prin '70 care arata impecabil (albastru cu tapiterie din piele crem, nichelat) si despre care a spus ca l-a facut sa uite de mecanica; al 2-lea model este o clasa E din anii '90 care a ajuns la 900+k km si cand s-a dus omul sa-i schimbe bujiile le-a gasit sudate (cica Mercedes ofera reduceri substantiale in schimbul masinilor care au atins 1mil de km pentu masini noi), la nr ala de km are mai putini greieri decat o Laguna2.
Am mers cu A6, A4 (aduse din Germania la 200k km) si in afara de interior nu au nimic interesant.
Deci daca ar fi sa aleg strict intre acestea as merge pe o seria7, daca ar fi sa aleg dupa nevoile actuale as merge pe un 318 (320 devine nesimtit la consum).



--------------------
"Ai, n-ai mingea, tragi la poarta!" - Mircea Radulescu

Nu mai fumez
Go to the top of the page
 
+Quote Post
OvidiuH
post Jun 11 2008, 02:16 PM
Post #10


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.659
Joined: 7-January 08
From: Bucuresti
Member No.: 115.994



QUOTE (klm @ Jun 11 2008, 01:49 PM) *
numai ca ma trezeste imediat vechea serie 7 (masina din Transporter) care e cea mai frumoasa masina pe care au gandit-o mintile

Nici Audi-ul A8 V12 6.0 din partea a doua nu e de lepadat. smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klm
post Jun 11 2008, 02:28 PM
Post #11


Asa?!
******

Group: Membri
Posts: 3.821
Joined: 10-January 08
From: Galati
Member No.: 116.021



Nu e insa cand e vorba de Audi singurul care imi vine in minte e S8 (Ronin smile.gif ), A e banal (desi arata aaaaproape la fel).

This post has been edited by klm: Jun 11 2008, 02:30 PM


--------------------
"Ai, n-ai mingea, tragi la poarta!" - Mircea Radulescu

Nu mai fumez
Go to the top of the page
 
+Quote Post
f1anatic
post Jun 11 2008, 03:33 PM
Post #12


Subaru Anti-Hero
******

Group: Moderator
Posts: 5.323
Joined: 13-May 04
From: F 1 World
Member No.: 25.368



QUOTE (klm @ Jun 11 2008, 06:49 AM) *
Am avut ocazia sa merg (in dreapta) cu un serie7 cu motor de 4L (masina senatoriala) cu peste 200 km/h si nu se misca paharul cu suc de pe bord; dupa ce am luat permisul am lovit un bot de rechin 318, BMW (posesorul masinii era mama unei colege de gradinita de-ale nepoatei mele smile.gif n-a avut nimic (are bara metalica de protectie) VW - o minizgarietura care se vedea doar cand era masina curata si in soare.).



Vai ce versus. Cred ca va ajunge la Combat.

Banuiesc cu BMWul senatorial ala ai mers pe un circuit de F1, paharul gol si lipit cu guma de mestecat de bord si nu printr-o zona rezidentiala, urlind girofarul si sirena, cu copii de gradinita trecind strada pentru ca omul pierdea cafeaua de dimineata.
Iar accidentul, parca cineva a pus un link la un test facut de niste ingleji cu un Citroen si un Volvo caramida mai vechi...si stim cum a iesit.

Sint masini bune si mai deosebite toate 3. Dar nu sint singurele masini bune si mai deosebite.



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ncristi
post Jun 12 2008, 06:45 AM
Post #13


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.880
Joined: 21-November 04
From: Ploiesti (Prahova)
Member No.: 36.169



3 marci care nu ma intereseaza aproape de loc. Cu exceptie seria 3 de la bmw...

Legat de comfosrtul suspensiilor...urmariti a doua parte a filmuletului:

http://www.youtube.com/watch?v=-tdEKmnWUy4

Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Jun 12 2008, 07:36 AM
Post #14


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Nu am boxe la birou dar din cate tin minte la sfarsitul prezentarii Clarckson spune ca "daca vreti sa filmati o cursa pe hipodrom folositi un C6, in rest luati o serie 5". Oricum C6 e o masina foarte interesanta, iar Citroenul are o traditie destul de lunga la masinile mari... daca esti mai interesat de stil si exclusivism decat de performante atunci probabil un C6 e mai potrivit decat variantele germane.


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AlexTM
post Jun 12 2008, 07:43 AM
Post #15


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.071
Joined: 23-August 05
From: Timisoara (Timis)
Member No.: 53.969



Mama ce dimineata v-ati trezit pentru off-topice.


--------------------
Ford cu motor de Skoda
Citroen cu motor de BMW
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klm
post Jun 12 2008, 08:09 AM
Post #16


Asa?!
******

Group: Membri
Posts: 3.821
Joined: 10-January 08
From: Galati
Member No.: 116.021



Omul a cerut pareri personale, aste ar fi parerile mele.
CITAT(f1anatic @ Jun 11 2008, 04:33 PM) *
Banuiesc cu BMWul senatorial ala ai mers pe un circuit de F1, paharul gol si lipit cu guma de mestecat de bord si nu printr-o zona rezidentiala, urlind girofarul si sirena, cu copii de gradinita trecind strada pentru ca omul pierdea cafeaua de dimineata.
Iar accidentul, parca cineva a pus un link la un test facut de niste ingleji cu un Citroen si un Volvo caramida mai vechi...si stim cum a iesit.

Nu eram pe circuit, eram pe drum drept spre Giurgiulesti iar incidentul (impropriu spus accident) s-a intamplat in parcarea de la gradinita, coboram o panta in fata unui garaj si n-am tinut bine frana, deci lovitura e ca si cum n-ar fi fost.


--------------------
"Ai, n-ai mingea, tragi la poarta!" - Mircea Radulescu

Nu mai fumez
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mike.omega
post Jun 12 2008, 11:50 AM
Post #17


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 6.522
Joined: 12-May 04
From: Constanta
Member No.: 25.186



QUOTE (AlexTM @ Jun 12 2008, 08:43 AM) *
Mama ce dimineata v-ati trezit pentru off-topice.

Nu contribui cu nimic bun la acest topic, deci momentan tu esti off topic smile.gif


--------------------
Daewoo Nubira II 1.6 GPL

http://viatacudba.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
laurentiu
post Jun 12 2008, 12:44 PM
Post #18


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.204
Joined: 19-September 02
From: Bucuresti
Member No.: 6.478



Nu pot sa zic ca imi place foarte mult una din cele trei marci, dar daca ar fi sa ma opresc la o marca, as alege Mercedes din motivele de la primul comment.
KLM, sincer sa fiu si eu ma cam doiesc de experienta ta cu Seria 7. Nu te contrazic, dar mi se pare cam ciudat. Poate daca era vorba se C6-le lui Citroen n-as fi avut nicio indoiala. smile.gif


--------------------
Opel Astra F 1.6 75 CP (Das Auto), VW New Beetle 1.4 75 CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klm
post Jun 12 2008, 01:21 PM
Post #19


Asa?!
******

Group: Membri
Posts: 3.821
Joined: 10-January 08
From: Galati
Member No.: 116.021



Ce te mira? Faptul ca ajunge la viteze mai mari de 200 kmh, faptul ca nu se misa paharul de suc de pe bord (nici la 180 in Passat nu se misca) sau faptul ca am mers cu acea masina?
(ma intereseaza prea putin sa fiu crezut in ceea ce priveste ultimul aspect mai ales ca asta s-a intamplat inainte de 2000 si n-as avea de ce sa ma laud astazi cu o asemenea "isprava", pur si simplu am spus ce cred eu despre aceste trei marci, mai departe e treaba ta daca sa-mi iei in considerare parerile sau nu).
Pis!



--------------------
"Ai, n-ai mingea, tragi la poarta!" - Mircea Radulescu

Nu mai fumez
Go to the top of the page
 
+Quote Post
f1anatic
post Jun 12 2008, 03:09 PM
Post #20


Subaru Anti-Hero
******

Group: Moderator
Posts: 5.323
Joined: 13-May 04
From: F 1 World
Member No.: 25.368



QUOTE (klm @ Jun 12 2008, 06:21 AM) *
Ce te mira? Faptul ca ajunge la viteze mai mari de 200 kmh, faptul ca nu se misa paharul de suc de pe bord (nici la 180 in Passat nu se misca)


Ma impresioneaza negativ modul in care lumea comenteaza de genul: la paispe sute de mii de kilometri pe secunda nu se misca paharu' cu zeama de pe bord. Dupa atitia a ni, masini comentate si vazute, inca se mai foloseste acest termen de comparatie ? Ca sa nu mai spun ce siguranta inspira paharul de suc pus pe bord, la prima frina.

Personal, nu cred ca aveti sosele care sa sustina 200 kph (de altfel nici noi aici) in siguranta si actele astea de bravura si teribilism ma sperie. Sa fim sinceri, si eu am fost plimbat prin Romania asta vara, si pe noua autostrada spre mare, si cu o masina muschioloasa care iti rupe orice BMW mai putin seria M si de un sofer super capabil...dar nici nu am mirosit 200 kph, ci am stat mult sub.

Nu ma mira adevarul din afirmatii. Ci doar modul in care le-ai facut.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

19 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags

3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 28th March 2024 - 01:01 PM