IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Barbatii si bucataria

This topic is about Barbatii si bucataria, the author, guerilla, wrote about: intotdeauna puiul este mai bun cu bere /biggrin.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":D" border="0" alt="biggrin.gif" /> ieri am facut friptura d ... To read more just scroll down

2 Pages V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Barbatii si bucataria
guerilla
post Jul 15 2006, 01:26 PM
Post #21


Warp Member
******

Group: Membri de onoare
Posts: 4.752
Joined: 9-May 03
From: Bucuresti
Member No.: 12.270



intotdeauna puiul este mai bun cu bere biggrin.gif
ieri am facut friptura de pui (arata mai mult a gaina indopata) cu vin alb.
singurele lucruri de care nu ma ating sa le prepar sint ciorbele si pestele.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Jul 15 2006, 02:34 PM
Post #22


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Eu am mancat pui in bere facut de un amic bulgar. Super reteta....
Si am mancat pui facut dupa o reteta indiana in ... iaurt Buuuuuuuun...A fost la fostul meu sef, francez, insa convertit la buddhism si mare admirator al Indiei.
Eu nu prea stiu sa fac pui, si nici retetele sotiei nu-mi plac la pui :puke: Asa ca-l cumpar de la un arab gata facut si e mult mai bun smile.gif


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bianca81932
post Jul 15 2006, 02:39 PM
Post #23


sofer
***

Group: Membri
Posts: 91
Joined: 9-July 06
From: Bucuresti
Member No.: 81.925



QUOTE(MR28673)
Eu am mancat pui in bere facut de un amic bulgar. Super reteta....

Eu nu prea stiu sa fac pui, si nici retetele sotiei nu-mi plac la pui :puke: Asa ca-l cumpar de la un arab gata facut si e mult mai bun smile.gif


Pui facut in bere? asta da noutate, mai ai reteta? biggrin.gif Iar daca sotiei nu ii iese prea grozav puiul, incearca sa-l faci tu smile.gif de obicei e usor de preparat si surprinzator, in anumite cazuri e mai bine gatit de....barbati smile.gif Poti sa incerci pui cu ciuperci si smantana, se face usor si e delicios ( sunt convinsa ca poti gasi detalii pe culinar.ro biggrin.gif )
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Jul 15 2006, 02:43 PM
Post #24


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Intreaba-l pe Halba, el e specialist smile.gif. Mie imi iese cat de cat comestibil doar puiul tailandez, insa parca nu e punctul meu forte smile.gif


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
guerilla
post Jul 15 2006, 03:10 PM
Post #25


Warp Member
******

Group: Membri de onoare
Posts: 4.752
Joined: 9-May 03
From: Bucuresti
Member No.: 12.270



QUOTE(Bianca81932)
Pui facut in bere? asta da noutate, mai ai reteta?


Se pun in tava bucatile de pui (sau pui intreg). Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper .Se adauga putin ulei si o sticla de bere neagra . Se arunca deasupra o mana de stafide si se baga la cuptor .

cand vrei sa faci puiul intreg, foloseste bere la sticla, goleste jumate intr-un pahar (iti zic mai departe de ce). baga puiu cu fundu-n sticla, pune-l in tava la verticala, baga la cuptor (restu e ca la orice friptura de pui).
berea din pahar o dai pe gat cat timp se face puiul laugh.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bianca81932
post Jul 15 2006, 03:16 PM
Post #26


sofer
***

Group: Membri
Posts: 91
Joined: 9-July 06
From: Bucuresti
Member No.: 81.925



am notat, multumesc biggrin.gif incerc cu prima ocazie. Daca observati ca dupa ceva vreme, anumite persoane nu mai posteaza nimic pe forum, well....inseamna ca nu mi-a iesit reteta blush.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
f1anatic
post Jul 15 2006, 03:49 PM
Post #27


Subaru Anti-Hero
******

Group: Moderator
Posts: 5.323
Joined: 13-May 04
From: F 1 World
Member No.: 25.368



QUOTE(MR28673)
@F1anatic
Masina iute, facut sarmale... si esti liber?! Am zis eu ca m-am insurat prea tanar biggrin.gif
Apropo, cum e la biserica romaneasca pe acolo? E o comunitare unita sau vin doar snobii ca sa se laude cu noua masina si noul celular? Ca am facut si eu o tentativa la Nice si mi-a trecut, am fost total dezamagit de mutrele si dialogurile compatriotilor.


Pai da si nu. Incerc sa corectez problema cu Miss.

Biserica romaneasca aici este...de nu am cuvinte. In primul rind sintem...ortodocsi si pocaitzi. Care dintr-o data ne imparte in 2.

"Fratzii" sint unitzi, se ajuta intre ei...si cu dragostea pentru D-Zeu inainte.

Noi astiallatzi...alata poveste. Biserica este locul de intilnire duminica si de pus tzara la cale. E locul unde vii cu Corvettu si Infinityu si Lexusu cu gagica in mini-skirt, unde muzica manelista din masina bubuie iar baiatzii sint totzi imbracatzi ca in filmele cu Mafia. Locul unde doamenle isi etaleaza hainele de blana de (zeci) de mii iar domnisoarele isi etaleaza aspectul fizic. Si romancele sint fete foarte frumoase asta e adevarul. Pe mine mersul la Biserica in conditziile astea nu prea ma atrage. Nu ai putea conta pe nici unul din oamenii aia...si daca te pune ala murdaru' si nespalatu' sa intri in vreo afacere cu vreunul...cineva va fi tras in piept. Nu e vorba DACA si CIT DE REPEDE.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Jul 15 2006, 08:07 PM
Post #28


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Hai ca va zic cum fac eu puiul cu chilli si fasole mexicana.


Pasul 1:
Se face un sos din: jumat de sticla de bere (restu se bea in timpul procesului de fabricare), piper cayene (aka chilly) - dupa gust, dar oricum folositi doze liberale, sare, piper... optional mai puteti adauga pasta de ardei uscati si sarati, puteti inlocui partial chilly-ul cu ardei iute tocat, puteti pune putin sos worchester daca va place, etc... oricum sosul trebuie sa fie iute de tot

Pasul 2:
Se ia o bucata de piept de pui care se casapeste in cubulete mici (de marimea unei cirese aproximativ) si se arunca in vasul in care ati facut sosul descris mai sus. Acest proces se numeste marinare, poate dura jumat' de ora (daca va grabiti) sau poate dura cateva zile (bagati vasul acoperit la frigider), cu cat mai mult cu atat mai bine, dar daca va grabiti tare de tot puteti sa si sariti peste el, va

Pasul 3:
Se calesc intr-o tigaie cu ulei (2-3 linguri) 1-2 cepe + 1-2 ardei + cativa catei de usturoi (toate tocate marunt cu un cutit din ala de chinezesc sau cu robotul de bucatarie pt lenesi)

Pasul 4: Se arunca in tigaia in care ceapa, usturoiu' si ardeiu au inceput sa se rumeneasca carnea de pui care a stat la marinat. Atentie, se baga doar carnea, nu si sosul (momentan), sosul se scurge intr-un alt vas si se pun la prajit doar bucatile de carne.

Pasul 5. Dupa ce s-a rumenit si puiul puneti restul de sos in tigaie. Acoperiti tigaia cu un capac si lasati sa fiarba cateva minute la foc incet.

Pasul 6. Deschideti o conserva de fasole rosie sau neagra mexicana + o conserva de fasole cu sos mexican. Daca nu gasiti fasole cu sos mexican atunci puteti folosi 2 cutii cu fasole rosie/neagra mexicana + sos mexican uncle bens (puteti sa-l si preparati acasa dar e prea complicat si nu merita)... Scurgeti conservele de fasole rosie de apa in care au stat (sosul nu trebuie aruncat) si adaugati-le in tigaie.

Pasul 7: Dupa ce ati lasat sa mai dea un clocot impreuna cu fasolea gustati mancarea, deobicei mai trebuie sa adaugati sare si chilly deoarece fasolea si sosul mexican sunt chestii destul de dulci.

Pasul 8: Se serveste fierbinte cu cateva beri reci ca gheata biggrin.gif


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AMP
post Apr 6 2009, 03:49 PM
Post #29


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.021
Joined: 12-October 07
From: Timisoara
Member No.: 115.064



Fetele au voie sa posteze aici???? confused.gif

Hai ca am vazut ca fanatic face cozonac...sa va pove si eu cum am procedat noi cu cozonacii.De ocazia unui Craciun,al meu ca bradul zice "Hai sa ne cozonacim" si purtata de elanul avantului muncitoresc si pentru a-mi impresioana familia,zic "hai".Si da-i si lupta,dupa indelungi cautari googalite dupa cele mai simple si rapide retete de cozonac...intr-un final au iesit 4 bucati ,de abia le-am scos din cuptor de umflati ce erau...am zis "deh! norocul incepatorului".Toate bune si frumoase,numai ca cozonacii aceia s-au topit la propriu in 2 zile....ai mei au halit numai cozonac cu cozonac si la desert cozonac.Pfuai!
De Paste,al meu zice iar de un hei rup...zic ok,numai ca ii framanti tu...si uite asa da-i si lupta iarasi,eu faceam galerie si incurajam sotu',care intreaba fara sir: "Mai e mult pana fac bulbuci?"....si iarasi au iesit cozonacii dementiali,de s-au gatat in 2 zile....si,pana la Craciunul urmator,pas cozonaci....si veni iara Craciunul si intreb: "Ei?Cum procedam cu cozonacii?".Si-a venit raspunsul mult asteptat:"De acum inainte cumparam...nu mai facem".Si uite asa,foiletonul cozonacilor de casa,a fost finalizat cu bine.... teehee.gif


--------------------
Ana
Soferesc Toyota Corolla Verso
Go to the top of the page
 
+Quote Post
emilia87
post Jun 13 2012, 11:13 AM
Post #30


novice
**

Group: Membri
Posts: 24
Joined: 13-June 12
Member No.: 138.564



Prietenul meu nu ma lasa niciodata sa gatesc cand e el acasa. Ii place foarte mult sa petreaca timp la cratita, iar eu nu pot spune ca ma plang:)).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
epal
post Oct 31 2013, 10:40 PM
Post #31


perioada de proba


Group: Membri
Posts: 8
Joined: 1-October 13
Member No.: 142.416



DEja e ceva invechit ca femeia sa stea la cratita, drept urmare nici nu se mai zice asa, ci s-a schimbat in Barbatul Bucatar. Fine by me, nu zic nu schimbarilor, mai ales, ca cel mai adesea se dovedesc a fi mai dedicati. LE simti drragostea in mancare.


--------------------
Beunãziua creare site
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pages V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 18th April 2024 - 05:33 AM