IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Turism gastronomic

This topic is about Turism gastronomic, the author, solmar, wrote about: In Constanta eu inclin spre Marco-Polo. In Sibiu - Crama Sibiul Vechi. Am inteles ca se mananca o ciorba de burta nemaipomenita la Kon Tiki, am fost i ... To read more just scroll down

4 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Turism gastronomic, Cel(e) mai bun restaurant(e) din orasul tau
solmar
post Jul 31 2009, 03:14 PM
Post #1


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.541
Joined: 15-July 09
From: Costa del Sol
Member No.: 120.468



In Constanta eu inclin spre Marco-Polo.
In Sibiu - Crama Sibiul Vechi. Am inteles ca se mananca o ciorba de burta nemaipomenita la Kon Tiki, am fost in contratimp pana acum si n-am ajuns. Cu proxima ocazie insa....
Pe drumul dintre Constanta si Sibiu neaparat oprire la Dedulesti, pe Dealul Negru.


--------------------
Skoda, Subaru...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diesel
post Jul 31 2009, 03:39 PM
Post #2


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 2.661
Joined: 27-May 08
From: Constanta
Member No.: 117.183



Da, Marco-Polo este peste medie, dar e un pic prea "high class" pentru gusturile mele. Un mare dezavantaj il constituie sistemul de rezervari. Desi au mese libere, te refuza din principiu.


--------------------
Kia Cee apostrofee Dee, the former Reasonably Priced Car
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Jul 31 2009, 04:06 PM
Post #3


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



in Oradea recomand:
- Cyrano: au o ciorba de vita cu tarhon in chifla dementiala, si nici costitele la cuptor cu sos de usturoi nu sunt de lepadat. Atmosfera placuta, nu e "de fitze", singura problema e ca in restaurant miroase foarte tare a mancare, iar terasa este destul de aglomerata... iar spatiul de nefumatori e un pic sinistru (elegant/high-class shit).
- Crinul Alb: mancare italiana-internationala, restaurant mai mai fitzos dar destul de bun.
- Scorilo: candva a fost cel mai bun si mai scump din oras, acum e destul de prost dar nici nu e cel mai scump.
- Hanul Pescarilor: ciorba de peste ungureasca (halaszle) si jumarile de peste sunt misto de tot, dar preturile sunt piperate rau de tot (in sensul ca targetul lor principal probabil sunt traficantii de droguri realizati biggrin.gif )


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T u d o r
post Jul 31 2009, 04:55 PM
Post #4


Membru destul de avansat
******

Group: Moderator
Posts: 8.813
Joined: 10-October 05
From: Ramnicu Valcea (Valcea)
Member No.: 57.984



QUOTE (solmar @ Jul 31 2009, 03:14 PM) *
Pe drumul dintre Constanta si Sibiu neaparat oprire la Dedulesti, pe Dealul Negru.


Nu mai e ca pe vremuri, micii tot "mari" sunt dar au scazut dpdv calitativ. A ramas mai mult in memoria colectiva locul... de aia se mai opresc masinile acolo. smile.gif Parca si Cassa Loco au amintit de Dedulesti intr-unul din cantecele lor.

In Rm. Valcea recomandate sunt restaurantele "OK", din punctul meu de vedere Hanul Haiducilor detine primul loc in domeniul mancare. Pentru pizza recomand cu toata caldura pizzeria de la km 10 dintre Rm. Valcea si Olanesti (colegii care au participat la intalnirea de la Rm. Valcea cunosc locatia). biggrin.gif In rest, in functie de preferintele gastronomice s-ar mai gasi una-alta.


--------------------
Honda Accord 2.0 Executive Premium White

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
RUE
post Jul 31 2009, 05:39 PM
Post #5


mashinutza
******

Group: Membri
Posts: 2.399
Joined: 30-April 05
From: Internet
Member No.: 45.702



hm! ... pofta buna!
in Timisoara:
- restaurantul Nora din zona Dambovita. nou construit, cu terasa, reconstruit in stil vienez (parerea mea) numai intr un an. dar e aglomerat pe terasa.
- chinezescul din Liberatatii pt platoul incins completat cu orez. (e subsol).
- chinezescul din Barnutiu: terasa din curte e ok, dar parca e mai scump, sau nu?
- nea Marin din zona Mehala (carciuma cu fete de masa cu patratele) unde portiile sunt portii si gustoase. e ca o carciuma dar e restaurant. oare mai e si acum?


poza e cu caracatita si banane prajite (un fel de pane) alea din dreapta.... cu bere, plaja dominicana (restaurant pe plaja) si 2 ciocolate insotitoare!
Attached File(s)
Attached File  caracatita.jpg ( 54.17K ) Number of downloads: 15
 


--------------------
Laureate 1.4 aproape PLUS
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T u d o r
post Aug 2 2009, 11:12 PM
Post #6


Membru destul de avansat
******

Group: Moderator
Posts: 8.813
Joined: 10-October 05
From: Ramnicu Valcea (Valcea)
Member No.: 57.984



Ieri am mancat la Fantanita Haiducului, pentru cei care stiu este localizat la cativa km de Sibiu in directia Fagaras-Brasov. O locatie care se vede pe marginea soselei, motel si restaurant. Pe o scara de la 1 la 10 as da 7,5/10 pentru masa. Scump dar bun, servirea foarte buna, locatia excelenta dpdv al curateniei si al ofertei variate.

Azi am mancat in Sinaia, la Cutitul de Argint. Locatia (pensiune + restaurant) este la 100m pe drumul catre Peles, unde este si parcarea aia mare. Excelent, au un meniu fix (50 lei/persoana) in care iti ofera 8 feluri de carne pregatita la gratar, varza, sote de fasole si cartofi chips pregatiti la ei, cat poti sa duci. O recomand 100%, excelente mancarurile si servirea ireprosabila. cu 155 lei including tip am basculat carnati de casa (din porc, vita si oaie), aripi de pui, copane de pui, friptura de berbecut, muschi de porc, ceva de vita (nu ma pricep si nu ma pasioneaza biggrin.gif), coaste de porc si inca ceva de porc, nu imi amintesc pe moment, toate excelent preparate si servite de pe niste sabioaie. Din pacate cand sa pozez am ramas fara baterie la aparat... verymad.gif , dupa fix 765 pozitii trase in weekendul asta. Cutitul de Argint - 10/10, ideea e cam ca la Sir Lancelot in Budapesta doar ca mancarea e cat poti sa bagi pe gat si lipseste locatia incarcata de obiecte istorice. smile.gif Pentru cine doreste ceva deosebit nu trebuie ratata.


--------------------
Honda Accord 2.0 Executive Premium White

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
solmar
post Aug 2 2009, 11:46 PM
Post #7


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.541
Joined: 15-July 09
From: Costa del Sol
Member No.: 120.468



QUOTE ( T u d o r @ Aug 3 2009, 12:12 AM) *
Ieri am mancat la Fantanita Haiducului, pentru cei care stiu este localizat la cativa km de Sibiu in directia Fagaras-Brasov. O locatie care se vede pe marginea soselei, motel si restaurant. Pe o scara de la 1 la 10 as da 7,5/10 pentru masa. Scump dar bun, servirea foarte buna, locatia excelenta dpdv al curateniei si al ofertei variate.

Azi am mancat in Sinaia, la Cutitul de Argint. Locatia (pensiune + restaurant) este la 100m pe drumul catre Peles, unde este si parcarea aia mare. Excelent, au un meniu fix (50 lei/persoana) in care iti ofera 8 feluri de carne pregatita la gratar, varza, sote de fasole si cartofi chips pregatiti la ei, cat poti sa duci. O recomand 100%, excelente mancarurile si servirea ireprosabila. cu 155 lei including tip am basculat carnati de casa (din porc, vita si oaie), aripi de pui, copane de pui, friptura de berbecut, muschi de porc, ceva de vita (nu ma pricep si nu ma pasioneaza biggrin.gif), coaste de porc si inca ceva de porc, nu imi amintesc pe moment, toate excelent preparate si servite de pe niste sabioaie. Din pacate cand sa pozez am ramas fara baterie la aparat... verymad.gif , dupa fix 765 pozitii trase in weekendul asta. Cutitul de Argint - 10/10, ideea e cam ca la Sir Lancelot in Budapesta doar ca mancarea e cat poti sa bagi pe gat si lipseste locatia incarcata de obiecte istorice. smile.gif Pentru cine doreste ceva deosebit nu trebuie ratata.


Ai dreptate cu Fantanita Haiducului, am fost de cateva ori. Au cateva chestii interesante in menu (clatite cu crema de vanilie, ciorba in pita, tzuica buna...).
Neaparat pentru cine ajunge pe litoral - Complexul Dana din Venus, Hotel + Restaurant, am fost de 2-3 ori, ultima data acum 3-4 ani, superfitze, gradina superba, ingrijita si organizata de arhitect peisagist, mancarea de exceptie. Nu-mi aduc aminte de preturi, parca erau spre limita superioara, dar merita macar pentru ambient. Odata intrat pe poarta te rupi total de litoralul binecunoscut al Marii Negre, parca e facut in ciuda Mamaiei.


--------------------
Skoda, Subaru...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alex-F1
post Aug 2 2009, 11:47 PM
Post #8


THE GODFATHER
******

Group: Membri
Posts: 3.845
Joined: 8-August 04
From: Timisoara
Member No.: 30.528



Tudore, traiti-ar kilele, ai un stil frate de povestit despre mancare, ca ma faci sa salivez de fiecare data!!! wallbash.gif Se vede ca n-a(t)i mai dat de ceva vreme pe la topicul despre mancatul sanatos.... tongue.gif Si mai si scrii "cat poti sa duci" cu litere ingrosate....asta-i deja instigare la mancat nesanatos, caci unul din principiile mancatului sanatos este sa te ridici de la masa oarecum flamand, adica sa nu te ghiftuiesti pana nu mai incape in tine niciun miros! teehee.gif


--------------------
VW Passat 1.9 TDI sedan 155 CP / 378 Nm pe dyno

>>> RACING IS IN MY BLOOD <<< (dar nu cu Passat-ul)

"Cei cu adevarat cunoscatori, nu vor putea uita faptul ca, masinile bune, fiabile si mai ales corecte fata de client, la banii platiti pt. ele, nu se mai fac din 2004 la 95% din brandurile lumii" (by DORU, 2009)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Aug 3 2009, 07:06 PM
Post #9


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.655
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Am si eu o intrebare de baraj, sper sa nu fie interpretata aiurea: In Romania au aparut stelele Michelin la carciumi?

Eu deocamdata mai sus de una nu am incercat, pentru simplul motiv ca trebuie vreo doua trei luni rezervat inainte. Iar la 3, mai mult de un an, in Belgia sunt doar doua restaurante cu 3 stele.


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T u d o r
post Aug 3 2009, 07:56 PM
Post #10


Membru destul de avansat
******

Group: Moderator
Posts: 8.813
Joined: 10-October 05
From: Ramnicu Valcea (Valcea)
Member No.: 57.984



N-am nici cea mai mica idee dar inclin sa cred ca nu. smile.gif


--------------------
Honda Accord 2.0 Executive Premium White

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Potzocul
post Aug 3 2009, 10:29 PM
Post #11


pilot
*****

Group: Membri
Posts: 398
Joined: 19-June 07
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 108.732



In completare cu ce spunea Halba, pentru ciorba de burta, recomand restaurantul Taverna
iar pentru peste un pic mai putin piperat dar totusi cu piper, restaurantul pescaresc din Cefa
pizza servesc doar la Why Not.


--------------------
FORD MONDEO 2002 TDCI 2000cmc 96kw
Life is a temporar thing, don`t waste it!
DRIVE SAFE!!! 1999-2006 =>19.269 DECESE cauzate de accidente rutiere. 47393 RANITI GRAV. Numaratoarea continua!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
guerilla
post Aug 3 2009, 10:55 PM
Post #12


Warp Member
******

Group: Membri de onoare
Posts: 4.752
Joined: 9-May 03
From: Bucuresti
Member No.: 12.270



Tudor, tentant amestecul ala de il povestesti acolo biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif era (poate mai e) un astfel de restaurant si in Bucuresti, in stil argentinian - Carnivore thumbsup.gif
James, nu stiu sa se acorde stelele si la noi. Dar nu cred ca etichetarea asta "a la Oscar" m-ar face sa intru musai intr-un restaurant sau sa-l evit pe altul, exact ca si cu filmele. poti intalni niste crasme simple in care se manca regeste sau restaurante foarte scumpe in care regreti banii cheltuiti. in final e de gust. crezi ca un restaurant care ar servi indecenta de carnuri devorate de Tudor ar primi vreo stea? 36182451.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ozz86651
post Aug 3 2009, 11:04 PM
Post #13


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.387
Joined: 8-September 06
From: San Francisco
Member No.: 86.644



QUOTE
Am si eu o intrebare de baraj, sper sa nu fie interpretata aiurea: In Romania au aparut stelele Michelin la carciumi?

Eu deocamdata mai sus de una nu am incercat, pentru simplul motiv ca trebuie vreo doua trei luni rezervat inainte. Iar la 3, mai mult de un an, in Belgia sunt doar doua restaurante cu 3 stele.


Pai in Romania nu prea exista cultura gastronomica, deci n-are cum. Intre ce sa alegi, cartofi prajiti congelati, ceafa, mici, ciorba de burta? cam asta e meniul standard in toate orasele astea medii, poate in Bucuresti sa fie citeva altfel. ... l.e. uitasem pizza...

Problema mea esentiala la restaurantele de 3 stele nu e asteptarea, ci pretul (2-400E numai masa o persoana, fara vin, si evident e pacat sa strici asa o masa fara un vin de macar 100E in magazin, decii 500E in resturant smile.gif sau 100E plus taxa de dop care sigur e cel putin 50 sau 100E) si faptul ca in unele din ele pur si simplu nu poti intra, nici dupa un an dar nici dupa 5... am un prieten care s-a chinuit sa intre vreo 3-4 ani intr-un restaurant mai smecheros pe aici, probabil 3 stele, si n-a reusit, l-a bagat fra-su cu pile pina la urma.

This post has been edited by ozz86651: Aug 3 2009, 11:07 PM


--------------------
---------------
Honda Civic EX 2006 140CP
Mazda 6S 2003 220CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T u d o r
post Aug 3 2009, 11:21 PM
Post #14


Membru destul de avansat
******

Group: Moderator
Posts: 8.813
Joined: 10-October 05
From: Ramnicu Valcea (Valcea)
Member No.: 57.984



Wtf? Adica stai ca nu pricep, iti trebuie pile intr-o crasma? Or avea rezervari pana la craciun, asta pot pricepe, dar sa-ti trebuiasca pile?! E un fel de club exclusivist si nu te primeste decat cu extrasul de cont la vedere? unsure.gif

Si nu merci, nu vreau sa mananc de 1000 euro/dolari, indiferent ce mi-ar da. De altfel nu prea imi amintesc ce a fost mai scump si mai scump dintre locasele astea de pierzanie, cred ca la Barcelona la fiul nepotului unui var de-al vecinului unui carciumar de 4 sau 5 stele michelin, o somitate locala care se retrasese undeva pe langa oras. Dar a fost cam 50 euro/persoana si ne-a dat ala toate fentele de pe lume.


--------------------
Honda Accord 2.0 Executive Premium White

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ozz86651
post Aug 3 2009, 11:24 PM
Post #15


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.387
Joined: 8-September 06
From: San Francisco
Member No.: 86.644



QUOTE
poti intalni niste crasme simple in care se manca regeste sau restaurante foarte scumpe in care regreti banii cheltuiti.


Excat de asta se folosesc sisteme de rating de genul Zagat samd. Specificul e inglobat pentru ca punctele se dau in functe de pret si de specific. Nimeni nu asteapat acealsi gen de mincare intr-o pizzerie de 10$ ca intr-un retstaurant smecheros de 100$, dar asta nu insemna ca restaurantul de 10$ nu poate fi foarte bun in felul lui, poate chiar mai satisfacator.
Desi nici eu nu sint de acord mereu cu punctele date de altii, in mare se confirma.


--------------------
---------------
Honda Civic EX 2006 140CP
Mazda 6S 2003 220CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alex-F1
post Aug 4 2009, 12:08 AM
Post #16


THE GODFATHER
******

Group: Membri
Posts: 3.845
Joined: 8-August 04
From: Timisoara
Member No.: 30.528



QUOTE ( T u d o r @ Aug 3 2009, 05:21 PM) *
Adica stai ca nu pricep, iti trebuie pile intr-o crasma? Or avea rezervari pana la craciun, asta pot pricepe, dar sa-ti trebuiasca pile?! E un fel de club exclusivist si nu te primeste decat cu extrasul de cont la vedere?


Poate era vorba de angajare..... confused.gif


--------------------
VW Passat 1.9 TDI sedan 155 CP / 378 Nm pe dyno

>>> RACING IS IN MY BLOOD <<< (dar nu cu Passat-ul)

"Cei cu adevarat cunoscatori, nu vor putea uita faptul ca, masinile bune, fiabile si mai ales corecte fata de client, la banii platiti pt. ele, nu se mai fac din 2004 la 95% din brandurile lumii" (by DORU, 2009)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ozz86651
post Aug 4 2009, 12:14 AM
Post #17


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.387
Joined: 8-September 06
From: San Francisco
Member No.: 86.644



QUOTE
Wtf? Adica stai ca nu pricep, iti trebuie pile intr-o crasma?


Pai asta e, ca nu-i crisma, e experienta de aia de care poti avea una pe an in cazul cel mai bun, pentru majoritatea 2-3 in viata. Sint locuri limitate (zeci, si nu multe zeci) pentru ca un bucatar nu poate sa faca 10-20 de feluri pentru prea multi oameni. Iti aloci toata ziua, nu e ca si cum ai zice "mi-e foame bah, hai sa imbucam ceva", ci mai degraba ca si cum te-ai duce la meci, muzeu sau mai stiu eu ce smile.gif, pentru ca dureaza minim 4 ore si cu bautura cu tot dai si o galeata de bani da se duce toata ziua. Deci daca pui impreuna numarul mic de oameni serviti, timpul mare petrecut inauntru si numarul mare de aomeni care vor sa intre iti dai seama ca se aduna lejer ani de asteptare. Revelion astia nu fac, sau n-am auzit (in multe tari revelionul nu e mare sarbatoare).
Nu vreau sa fiu inteles gresit, n-am nimic cu circiumele bune si ieftine, pot fi excelente, dar ele ofera alt tip de experienta. Poti sa fii meloman si microbist simultan, dar e imposibil sa compari un meci cu o opera, desi ti-au placut foarte mult amindoua. E altceva.

QUOTE
cred ca la Barcelona la fiul nepotului unui var de-al vecinului unui carciumar de 4 sau 5 stele michelin, o somitate locala care se retrasese undeva pe langa oras. Dar a fost cam 50 euro/persoana si ne-a dat ala toate fentele de pe lume.


Pai stele michelin sint numai 3 mari si late, si una e mare onoare sa obtii, insemna ca esti intre vreo primii 1% din categorie. Eu personal n-am mincat niciodata la restaurante peste o stea, si aia rar. De asta ghidul asta e peste nasul meu.
Acu la 50E de persoana (include bautura? ca asta poate schimba complet povestea, eu singur pot sa rad lejer 50E in cel mai ieftin vin de pe lista la o masa - adica 2 sticle ) vorbim de un restaurant relativ scump si care poate fi si extraodinar, sau doar banal. Iar Barcelona e un oras cu mincare excelenta, intre primele din lume. Deci e foarte posibil ca locul ala sa fi fost la categoria foarte bun sau extraordinar. Alea de sute de E sint locuri in care ajungi o data la zece ani, nu saptaminal... nici sa ai banii nu prea ai cum.

This post has been edited by ozz86651: Aug 4 2009, 12:16 AM


--------------------
---------------
Honda Civic EX 2006 140CP
Mazda 6S 2003 220CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
guerilla
post Aug 4 2009, 12:37 AM
Post #18


Warp Member
******

Group: Membri de onoare
Posts: 4.752
Joined: 9-May 03
From: Bucuresti
Member No.: 12.270



da astia la restaurantele alea de sute de euro, iti dau si mancare sau numai desene pe farfurie? biggrin.gif
cea mai scumpa "crasma" la care am fost a costat ~600$ pentru 4 persoane. dar eu am ramas mai incantat de o carciuma dintr-o periferie de oras la care am dat 8$ pentru 2 persoane. (la asta de 8$ apa a fost din partea casei 36182451.gif )
nu neg contributia pe care o au stelele astea pentru societate, dar eu nu ma ghidez dupa ele.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ozz86651
post Aug 4 2009, 12:45 AM
Post #19


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.387
Joined: 8-September 06
From: San Francisco
Member No.: 86.644



Eu n-am vazut in viata mea restaurant care sa nu-ti dea destula mincare... doar daca nu vrei sa comanzi biggrin.gif. Un prix fix sau testing menu la restaturantele astea e de la 10 la 30 de feluri de mincare... sint mici dar e o multime de mincare. D-aia si dureaza 4 ore, altfel n-ai cum. Si nu, nu-i sanatos smile.gif.


--------------------
---------------
Honda Civic EX 2006 140CP
Mazda 6S 2003 220CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T u d o r
post Aug 4 2009, 12:50 AM
Post #20


Membru destul de avansat
******

Group: Moderator
Posts: 8.813
Joined: 10-October 05
From: Ramnicu Valcea (Valcea)
Member No.: 57.984



Dap, habar n-am cate stele sunt. biggrin.gif Ma gandeam ca sunt ca la hoteluri.
Pana acum am cautat intr-o disperare carciuma pe toate site-urile de profil, ori n-are poza ori nu e postata, ca eu nu mai tin minte cum ii zicea. smile.gif Da, meniul era de degustare, am incercat 1575 de feluri diferite din toate rahaturile pamantului, cate o unghie din fiecare. La final m-am declarat multumit si satul, desi ma tot intrebam cum naiba pot chinezii aia sa se sature din degetarele alea de mancare. Bautura a fost separat, sake.


--------------------
Honda Accord 2.0 Executive Premium White

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

4 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 25th November 2017 - 07:36 AM