IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Probleme ABS?

This topic is about Probleme ABS?, the author, Lucian107416, wrote about: Astazi, in urma unei franari in care a intrat ABS-ul, s-a aprins lumina galbena de atentionare din bord ABS. Am verificat franele si tineau, asa ca am ... To read more just scroll down

 
Reply to this topicStart new topic
> Probleme ABS?, Suzuki Swift 1.5 - problema ABS
Lucian107416
post May 20 2009, 10:30 AM
Post #1


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.041
Joined: 1-June 07
From: Bucuresti
Member No.: 107.409



Astazi, in urma unei franari in care a intrat ABS-ul, s-a aprins lumina galbena de atentionare din bord "ABS". Am verificat franele si tineau, asa ca am luat ceva viteza si am franat brusc. Rotile se blocau, ceea ce inseamna ca ABS-ul nu functiona. Am repetat procedura inca de vreo 2 ori. Nu exista nici un dubiu. ABS-ul nu functiona. Am incercat si eu solutia inginereasca oprit/repornit motor si lumnina din bord s-a stins. Am incercat de cateva ori franele si ABS-ul lucra.
Problema mea e urmatoarea: Acum totul merge bine, dar problema poate aparea in viitor. Este o problema de siguranta destul de urata si ma tem ca la service voi primi raspunsul "Am verificat si totul este in regula" -de inteles, pe de o parte.
Are cineva idee despre ce e vorba?? A mai patit cineva asa ceva??? Voi consulta manualul deseara, dar nu sper sa aflu mare lucru din el si probabil ma va trimite la service.
Multumesc.
Era sa uit. Masina e Swift 1.5 ( cred ca nu e in semnatura)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lucian107416
post May 21 2009, 03:07 PM
Post #2


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.041
Joined: 1-June 07
From: Bucuresti
Member No.: 107.409



Voi mentiona la service despre problema asta cand voi merge la revizie.
In cartea tehnica scrie in felul urmator ( traducere aproximativa):
Daca lumina ABS se aprinde in timpul mersului, tragi pe dreapta si opresti cu atentie. Opresti motorul si repornesti. Daca lumina ABS se aprinde si se stinge, totul este normal. Daca ramane aprinsa, trebuie sa mergi la service, iar franele vor functiona ca niste frane normale fara ABS- cum de altfel am remarcat de prima data.

Deci se pare ca masina a functionat corect, conform producatorului. Am mai facut de atunci vreo 20km prin oras si am testat de multe ori franele. Totul pare ca functioneaza bine. M-ar interesa cauzele exacte pentru care s-a aprins lumina, dar se pare ca se mai intampla , conform spuselor altora si manualului. Sper sa nu se mai repete. Deocamdata sunt dispus sa o tratez ca ceva pasager.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
teodor swift 1.3
post May 22 2009, 08:51 PM
Post #3


sofer
***

Group: Membri
Posts: 59
Joined: 5-October 07
Member No.: 114.948



CITAT(Lucian107416 @ May 21 2009, 02:07 PM) *
Voi mentiona la service despre problema asta cand voi merge la revizie.
In cartea tehnica scrie in felul urmator ( traducere aproximativa):
Daca lumina ABS se aprinde in timpul mersului, tragi pe dreapta si opresti cu atentie. Opresti motorul si repornesti. Daca lumina ABS se aprinde si se stinge, totul este normal. Daca ramane aprinsa, trebuie sa mergi la service, iar franele vor functiona ca niste frane normale fara ABS- cum de altfel am remarcat de prima data.

Deci se pare ca masina a functionat corect, conform producatorului. Am mai facut de atunci vreo 20km prin oras si am testat de multe ori franele. Totul pare ca functioneaza bine. M-ar interesa cauzele exacte pentru care s-a aprins lumina, dar se pare ca se mai intampla , conform spuselor altora si manualului. Sper sa nu se mai repete. Deocamdata sunt dispus sa o tratez ca ceva pasager.


Si mie mi s-a intamplat o singura data. Pe la 3000 km. Similar ca la tine. Dar nu cred sa fie vre-o problema. Electronica mai da si ea rateuri cateodata. Am 40 000 cu ea si nu a mai facut pana acum.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lucian107416
post May 23 2009, 06:21 PM
Post #4


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.041
Joined: 1-June 07
From: Bucuresti
Member No.: 107.409



QUOTE (teodor swift 1.3 @ May 22 2009, 08:51 PM) *
Si mie mi s-a intamplat o singura data. Pe la 3000 km. Similar ca la tine. Dar nu cred sa fie vre-o problema. Electronica mai da si ea rateuri cateodata. Am 40 000 cu ea si nu a mai facut pana acum.

MA BUCUR sa aud asta. Merci.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 23rd September 2014 - 04:16 AM