IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Achizitionare Swift Ungaria

This topic is about Achizitionare Swift Ungaria, the author, liviuv, wrote about: Dupa lungi cautari si dupa ce am comparat majoritatea modelelor de clasa mica m-am hotarat sa imi iau un Swift 1.3 GS in 5 usi. Motivele care au stat ... To read more just scroll down

3 Pages V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Achizitionare Swift Ungaria, Ghid cumparare Suzuki Swift Ungaria
liviuv
post Apr 25 2008, 05:37 PM
Post #1


novice
**

Group: Membri
Posts: 42
Joined: 8-April 08
From: Bucuresti / Craiova
Member No.: 116.871



Dupa lungi cautari si dupa ce am comparat majoritatea modelelor de clasa mica m-am hotarat sa imi iau un Swift 1.3 GS in 5 usi. Motivele care au stat la baza deciziei sunt date de multi altii pe acest forum. Daca GLX-ul ar fi venit cu 6 airbag-uri probabil ca nu as fi trecut la GS, insa nu regret deloc decizia luata. Apropo, chiar daca inainte de a avea masina credeam ca keyless go este un moft, dupa ce am luat masina mi-am dat seama cat de util este. Sunt momente in care si uit ca am "cheie".

Citind parerile expuse aici in privinta termenului de livrare dat de dealerii din tara si stiind ca masinuta este asamblata in Ungaria am inceput sa iau in calcul achizitionarea acesteia de la vecinii nostri. Un thread foarte util a fost cel similar de la Ignis: Se merita sa cumperi din Ungaria un Ignis. Am inceput prin a vizita site-ul oficial www.suzuki.hu si site-urile dealerilor. Peste tot pretul era le fel: 3.400.000 HUF (+/- 50.000), aproximativ 13.400 EUR, mai mult decat pretul din tara (12.277 EUR). Totusi in pretul din Ungaria este inclusa si taxa de prima inmatriculare la ei de aproximativ 361.000 HUF (aproximativ 1.400 EUR). Si din thread-ul de la Ignis am aflat ca unii dealeri au o reducere de 500.000 HUF (aprox. 2.000 EUR) pentru Ignis. Am intrat si pe site-ul http://www.hasznaltauto.hu/ care este un fel de Autovit de la noi. Acolo am gasit dealeri care postau anunturi de masini noi avand preturi cu reducerea de 500.000 HUF aplicata, pentru Swift. A se nota ca pe site-ul dealerului pretul afisat era cel oficial, fara nici o reducere. Am inceput prin a trimite email-uri la toti dealerii care aveau puse anunturi pe http://www.hasznaltauto.hu/, cu acea reducere de 500.000 HUF. In email-urile trimise (in engleza evident, nestiind o boaba de maghiara) le-am explicat care este situatia, faptul ca sunt din Romania, ca nu voi inmatricula masina in Ungaria si ca doresc sa o achizitionez fara a plati acea taxa de 361.000 HUF, si ca doresc si acel discount de 500.000 HUF. Din 11 email-uri trimise am primit raspuns doar la 2. Ungurii stau extrem de prost la capitolul limbi straine. Parerea mea este ca am primit doar 2 raspunsuri deoarece la ceilalti dealeri nu exista nici macar un singur angajat care sa stie engleza.

Primul dealer care mi-a raspuns la email, si cel de la care am si achizitionat masina a fost Suzuki Pest din Budapesta. Mi-au acordat reducerea de 500.000 HUF, si au fost de acord sa imi factureze masina fara acea taxa de inmatriculare de 361.000 HUF, taxa pe care urmeaza ca si-o recupereze ei dupa ce le trimit o copie a certificatului de inmatriculare in Romania prin care ei sa poata face dovada ca acea masina nu a fost inmatriculata in Ungaria. Astfel pretul a fost de 3.400.000 - 500.000 - 361.000 = 2.539.000 HUF. Pe langa asta am mai luat un set de cauciucuri de cauciuc (aproximativ 7.000 HUF), pachetul legislativ (trusa medicala, triunghi si vesta, dar fara extinctor), inca 2.500 HUF. Fiindca am optat sa plec cu ea pe roti de acolo am mai platit o taxa de 35.000 HUF pentru numere provizorii pe 30 de zile si pentru asigurare gen RCA tot pentru 30 de zile. In plus fata de asta am mai avut de platit o taxa de 70.000 HUF pentru culoarea metalizata (silky silver). In total am platit 2.672.000 HUF (aproximativ 10.550 EUR).

Dealer-ul nu avea modelul solicitat de mine, in culoarea dorita pe stoc, si mi s-a spus ca trebuie sa fac o comanda ferma si sa platesc un avans de 20% ca ei sa poata sa dea comanda mai departe la fabrica. Mi-au trimis contractul si facuta proforma pe e-mail, documente pe care le-am semnat si le-am trimis inapoi pe email. Am platit prin transfer bancar avansul de 20%, adica 521.800 HUF. Din momentul in care au primit banii a mai durat 2 zile pana cand au primit masina de la fabrica, inca 2 zile pentru documente si inca o zi pentru a-mi scoate numere provizorii. Am fost personal si am ridicat masina. In momentul in care am ajuns acolo totul era aranjat. Nu am mai avut decat de platit diferenta de bani si de semnat actele. Timp total din momentul in care am contactat pentru prima data dealer-ul si pana am ridicat masina din curtea lor: 2 saptamani.

Un total al tuturor cheltuielilor avute - cost masina, comisioane bancare, motorina dus-intors (Craiova - Budapesta - Craiova) pentru masina cu care am fost in Ungaria, benzina pentru Swift la intoarcere, cazarea o noapte pentru 3 persoane la hotel in Budapesta: 11.000 EUR. Daca ar fi sa calculez la pretul dat de dealerii din Romania in momentul in care am inceput sa trimit email-uri in Ungaria ar fi o diferenta de 1.500 EUR. Zilele trecute am observat pe site-urile dealerilor romani o scadere a preturilor de aproximativ 1.000 EUR. Si in acest caz tot cred ca am iesit mult mai bine, fie si numai tinand cont de termenul de livrare.

Mai nou am vazut pe forum ca dealerii romani nu ar mai onora comenzile pentru Swift pana in iunie, iulie, ca cica s-ar fi sistat productia la Swift. Lucrul acesta mi se pare destul de ciudat incat masina mea a fost produsa pe 15 aprilie, iar eu am ridicat-o de la dealer pe 23 aprilie. Mi se pare extrem de ciudata si aceasta ieftinire subita afisata de dealerii romani in situatia in care ei nu pot onora comenzile pentru acest model, reducere care nu pare a fi deloc promovata pe prima pagina a site-ului.

Pana acum sunt multumit de alegerea facuta, atat de masina, cat si de modul de achizitie. Cei care doriti sa aflati mai multe detalii puteti posta aici sau imi puteti trimite un PM.

This post has been edited by Andrei Suzuki: Apr 25 2008, 10:38 PM


--------------------
Suzuki Swift 1.3 GS 5 usi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andrei Suzuki
post Apr 25 2008, 10:39 PM
Post #2


specialist
******

Group: Membri
Posts: 4.291
Joined: 17-June 04
From: Bucuresti
Member No.: 28.023



Sper ca nu te deranjeaza ca am schimbat putin titlul,dar ma gandesc ca e valabil in general pt achizitionarea unui Swift din Ungaria si ar fi interesant de citit,de aceea l-am si facut sticky.


--------------------
2004 Suzuki Ignis 1.3 VVT
2007 Suzuki Swift Sport 1.6 VVT
Go to the top of the page
 
+Quote Post
M A R I A N
post Apr 26 2008, 01:44 AM
Post #3


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 2.274
Joined: 9-February 06
From: Between VT & MA
Member No.: 67.555



In pretul de 3.400.000 HUF in care ai spus ca intra 361.000 HUF taxa lor de I inmatriculare include cumva si TVA-ul lor?
Daca da, nu trebuia, ca dupa ce tu le trimiteai din Romania copia certificatului de inmatriculare, sa-ti scada, pe langa taxa lor de I inmatriculare, si TVA-ul lor?

Sa stapanesti sanatos masina!


--------------------
Toyota Prius
Subaru Legacy 2016
Subaru Outback 2015
Go to the top of the page
 
+Quote Post
liviuv
post Apr 26 2008, 07:56 AM
Post #4


novice
**

Group: Membri
Posts: 42
Joined: 8-April 08
From: Bucuresti / Craiova
Member No.: 116.871



QUOTE (Andrei Suzuki @ Apr 25 2008, 10:39 PM) *
Sper ca nu te deranjeaza ca am schimbat putin titlul,dar ma gandesc ca e valabil in general pt achizitionarea unui Swift din Ungaria si ar fi interesant de citit,de aceea l-am si facut sticky.


Nu ma deranjeaza deloc. Multumesc ca l-ai facut sticky.

QUOTE (M A R I A N @ Apr 26 2008, 01:44 AM) *
In pretul de 3.400.000 HUF in care ai spus ca intra 361.000 HUF taxa lor de I inmatriculare include cumva si TVA-ul lor?
Daca da, nu trebuia, ca dupa ce tu le trimiteai din Romania copia certificatului de inmatriculare, sa-ti scada, pe langa taxa lor de I inmatriculare, si TVA-ul lor?

Sa stapanesti sanatos masina!


In pretul platit de mine este inclus si TVA-ul. Inainte de a deveni membru UE procedura era in felul urmator: plateai bunul (in cazul acesta masina) si solicitai documente de returnare a TVA-ului. La iesirea din UE iti luai dovada de iesire: stampila vamei pe actele de returnare a TVA-ului, stampila care sa dovedeasca ca ai parasit UE cu bunul respectiv. La intrarea in tara plateai TVA-ul romanesc si dupa ce ajungeai in tara trimiteai documentele vizate de vamesi la vanzator si vanzatorul iti vira in cont TVA-ul pe care l-ai fi platit in tara de origine.

De cand suntem in UE aceasta procedura nu se mai aplica. TVA-ul se plateste doar in tara de unde a fost cumparat, nu si la intrarea in tara, si are valabilitate in intreaga uniune. Pe factura care mi-a fost emisa in dreptul rubricii TVA este trecut 0 iar la cod TVA este scris "In interiorul UE".

Tot ce am zis pana acum se aplica pentru persoane fizice. In cazul persoanelor juridice daca firma este platitoare de TVA, acesta se poate deduce in acelasi fel ca si cum masina ar fi fost achizitionata din Romania.


--------------------
Suzuki Swift 1.3 GS 5 usi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
M A R I A N
post Apr 26 2008, 11:21 AM
Post #5


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 2.274
Joined: 9-February 06
From: Between VT & MA
Member No.: 67.555



QUOTE (liviuv @ Apr 26 2008, 01:56 AM) *
Pe factura care mi-a fost emisa in dreptul rubricii TVA este trecut 0 iar la cod TVA este scris "In interiorul UE".


Multumesc pentru precizari!

Insa mie cel putin mi se pare cam ilogic sa platesti TVA-ul unguresc si in acelasi timp pe factura emisa de ei, la rubrica TVA sa scrie "0".

Mai logic mi s-ar fi parut ca sa nu mai platesti TVA-ul lor, pe factura emisa de unguri sa scrie ca si acum "0" iar cand ajungi in Romania sa platesti TVA-ul romanesc de 19%.


--------------------
Toyota Prius
Subaru Legacy 2016
Subaru Outback 2015
Go to the top of the page
 
+Quote Post
liviuv
post Apr 26 2008, 07:26 PM
Post #6


novice
**

Group: Membri
Posts: 42
Joined: 8-April 08
From: Bucuresti / Craiova
Member No.: 116.871



QUOTE (M A R I A N @ Apr 26 2008, 11:21 AM) *
Mai logic mi s-ar fi parut ca sa nu mai platesti TVA-ul lor, pe factura emisa de unguri sa scrie ca si acum "0" iar cand ajungi in Romania sa platesti TVA-ul romanesc de 19%.


Inca nu am ajuns sa inmatriculez masina in Romania si sa o inscriu la financiar dar sper sa nu am surprize. Oricum o sa va anunt cum o sa iasa dupa ce fac toate actele in tara. Intre timp am atasat cateva poze.
Attached File(s)
Attached File  IMG_3304.jpg ( 363.73K ) Number of downloads: 48
Attached File  IMG_3306.jpg ( 298.21K ) Number of downloads: 32
Attached File  IMG_3307.JPG ( 446.64K ) Number of downloads: 37
Attached File  IMG_3312.jpg ( 302.66K ) Number of downloads: 34
Attached File  IMG_3313.jpg ( 376.71K ) Number of downloads: 71
Attached File  IMG_3320.jpg ( 319.78K ) Number of downloads: 54
Attached File  IMG_3323.jpg ( 337.81K ) Number of downloads: 55
Attached File  IMG_3324.jpg ( 370.63K ) Number of downloads: 45
 


--------------------
Suzuki Swift 1.3 GS 5 usi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
M A R I A N
post Apr 26 2008, 08:26 PM
Post #7


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 2.274
Joined: 9-February 06
From: Between VT & MA
Member No.: 67.555



Superba, atat la interior cat si la exterior!

Eu unul sunt foarte incantat de trioul japonez Swift/Jazz/Yaris. Se pare ca sunt cele mai apreciate in Europa datorita fiabilitatii lor.

Poate-ti faci un topic la Totul despre masina mea ca cel putin eu unul am multe intrebari legate de masina ta.

Paste fericit!


--------------------
Toyota Prius
Subaru Legacy 2016
Subaru Outback 2015
Go to the top of the page
 
+Quote Post
liviuv
post Apr 28 2008, 12:30 AM
Post #8


novice
**

Group: Membri
Posts: 42
Joined: 8-April 08
From: Bucuresti / Craiova
Member No.: 116.871



QUOTE (M A R I A N @ Apr 26 2008, 09:26 PM) *
Poate-ti faci un topic la Totul despre masina mea ca cel putin eu unul am multe intrebari legate de masina ta.


Am facut un topic la Totul despre masina mea: Suzuki Swift 1.3 GS 5 usi. Poti sa ma intrebi acolo tot ce doresti sa afli.

Un lucru pe care nu l-am punctat in detaliile date referitoare la achizitionare este urmatorul: 20% din bani i-am platit ca avans prin transfer bancar iar restul de 80% a trebuit sa ii platesc la ridicarea masinii. Am incercat sa gasesc prin Romania sa schimb la banci din RON in HUF dar dupa ce am incercat fara succes la aproximativ 10 banci in Bucuresti m-am linistit cu gandul ca nu o sa gasesc. Am vorbit cu niste cunostinte in Arad gandindu-ma ca acolo ar trebui sa fie mai usor de gasit dar mi s-a zis ca nu am nici o sansa sa gasesc atat de multi bani nici acolo. Cum banii ii aveam in cont, cu un card atasat, am intrebat daca pot plati cu card-ul direct la dealer, de unde mi s-a spus ca suma maxima care putea fi platita cu card-ul este de 200.000 HUF (iar eu aveam de plata 2.150.000 HUF). Asa ca nu mai ramanea decat o singura optiune: sa scot banii din Ungaria, de la ATM. Am fost la banca, am solicitat extinderea limitei zilnice de retragere la 10.000 EUR, si inainte de a pleca in Ungaria am mai trecut inca o data pe la banca pentru a ma asigura ca au realizat modificarea. In Budapesta insa am avut mari emotii. Dupa ce am retras 700.000 HUF (aproximativ 10.000 RON) nu am mai reusit sa scot nici un ban, indiferent cate bancomate diferite am incercat. Cei de la Unicredit Tiriac au omis sa imi mareasca limita de la 10.000 RON (cat aveam inainte) la 10.000 EUR. Din fericire totul s-a rezolvat dupa un telefon dat de acolo la serviciul card-uri. Oricum cine mai vrea sa isi cumpere masina din Ungaria sa aiba in vedere si acest aspect.

Paste fericit!


--------------------
Suzuki Swift 1.3 GS 5 usi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mara1976
post Apr 28 2008, 12:50 PM
Post #9


sofer incepator
*

Group: Membri
Posts: 11
Joined: 26-March 08
Member No.: 116.785



Liviu, iti multumesc foarte mult pentru informatiile detaliate pe care le-ai postat. Am contactat deja delearul sugerat de tine si mi-a raspuns foarte prompt, asa ca sper sa anunt cat de curand ca am masinuta mult visata si pentru care am avut tone de batai de cap pana acum.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
liviuv
post Apr 28 2008, 06:28 PM
Post #10


novice
**

Group: Membri
Posts: 42
Joined: 8-April 08
From: Bucuresti / Craiova
Member No.: 116.871



QUOTE (mara1976 @ Apr 28 2008, 01:50 PM) *
Liviu, iti multumesc foarte mult pentru informatiile detaliate pe care le-ai postat. Am contactat deja delearul sugerat de tine si mi-a raspuns foarte prompt, asa ca sper sa anunt cat de curand ca am masinuta mult visata si pentru care am avut tone de batai de cap pana acum.


Cu placere! S-ar putea sa nu fi fost concis in privinta tuturor detaliilor. Daca mai aveti ceva nelamuriri nu ezitati sa ma intrebati.


--------------------
Suzuki Swift 1.3 GS 5 usi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mara1976
post Apr 29 2008, 04:37 PM
Post #11


sofer incepator
*

Group: Membri
Posts: 11
Joined: 26-March 08
Member No.: 116.785



QUOTE (liviuv @ Apr 28 2008, 07:28 PM) *
Cu placere! S-ar putea sa nu fi fost concis in privinta tuturor detaliilor. Daca mai aveti ceva nelamuriri nu ezitati sa ma intrebati.


Multam, o sa apelez cu siguranta!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
liviuv
post May 4 2008, 09:16 PM
Post #12


novice
**

Group: Membri
Posts: 42
Joined: 8-April 08
From: Bucuresti / Craiova
Member No.: 116.871



Miercuri dimineata am fost la RAR. Aveam programare pentru ora 08:00 dar m-au luat in primire abia pe la 09:15. Desi aveam actele traduse si legalizate (certificatul de inmatriculare provizorie, factura si declaratia de conformitate) nici nu au vrut sa se uite pe ele. Au facut doar copii dupa certificatul de inmatriculare si declaratia de conformitate (cele originale, in maghiara). Unele dintre datele din cartea de identitate nu coincid cu datele trecute de producator in declaratia de conformitate. Cand i-am intrebat pe cei de la RAR au zis ca ce au trecut ei in cartea de identitate sunt datele declarate de producator si ca pot sa mai difere in functie de echipari, dar ca nu conteaza ce scrie in carte, doar seriile sa fie corecte. Mai mult ca sigur ca ei au trecut datele tehnice pentru masinile de dinainte de facelift. La ora 15:00 am primit cartea de identitate a masinii si certificatul de autenticitate. Cost total servicii RAR: 282,55 RON.

Dupa RAR am fost la trezorerie si am platit taxa de prima inmatriculare: 152,388 EUR = 511,49 RON. Dupa asta am trecut pe la CEC si am platit taxa de 30 RON pentru certificatul de inmatriculare. Apoi am mers la serviciul taxe si impozite locale pentru a inregistra masina la financiar dar aici mi s-a terminat norocul. Dupa ce ca au lucrat decat cateva zile in perioada asta, au avut si program scurt pana la ora 16:00. Asa ca maine dimineata voi ajunge la ei, dupa care o sa merg la politie pentru a-mi depune actele pentru inmatriculare.


--------------------
Suzuki Swift 1.3 GS 5 usi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mara1976
post May 6 2008, 01:25 PM
Post #13


sofer incepator
*

Group: Membri
Posts: 11
Joined: 26-March 08
Member No.: 116.785



Pai si tu cam cate ai vrea sa rezolvi intr-o singura zi?! Eu zic ca ti-a mers bine si asa! biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
liviuv
post May 6 2008, 01:34 PM
Post #14


novice
**

Group: Membri
Posts: 42
Joined: 8-April 08
From: Bucuresti / Craiova
Member No.: 116.871



QUOTE (mara1976 @ May 6 2008, 02:25 PM) *
Pai si tu cam cate ai vrea sa rezolvi intr-o singura zi?! Eu zic ca ti-a mers bine si asa! biggrin.gif


Ieri am fost la taxe si impozite locale unde am inregistrat masina in evidentele lor, mi-am facut asigurarea RCA (278 RON pe 12 luni la Omniasig) si mi-am depus actele pentru inmatriculare la Politie. Maine dupa ora 14:00 o sa am numerele.


--------------------
Suzuki Swift 1.3 GS 5 usi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
liviuv
post May 8 2008, 07:40 PM
Post #15


novice
**

Group: Membri
Posts: 42
Joined: 8-April 08
From: Bucuresti / Craiova
Member No.: 116.871



Miercuri am terminat cu toate formalitatile. Am luat numerele de la Politie si mi-am luat rovinieta. Acum mai ramane doar sa imi fac CASCO, lucru pe care o sa il fac saptamana viitoare. Daca doriti pot face un total al cheltuililor avute cu masina, cap - coada. In Romania nu a mai trebuit sa platesc TVA.


--------------------
Suzuki Swift 1.3 GS 5 usi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Simonik2008
post May 9 2008, 11:44 PM
Post #16


sofer
***

Group: Membri
Posts: 50
Joined: 24-February 08
From: Bucuresti-Tei
Member No.: 116.478



mie nu mi-a raspuns dealerul din ungaria nici pana acum la mail. mai aveti cumva numarul lui de telefon? biggrin.gif eu am luat un nr de tel. de pe site dar nu reusesc sa prind legatura. nu imi formeaza , am incercat toate variantele cu prefixul tarii. plsss am nevoie de nr de tel al dealerului din ungaria.


--------------------
Suzuki Swift 1.3 GS MTA
SWT
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lucian107416
post May 10 2008, 09:46 AM
Post #17


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.042
Joined: 1-June 07
From: Bucuresti
Member No.: 107.409



QUOTE (liviuv @ May 8 2008, 02:40 PM) *
Miercuri am terminat cu toate formalitatile. Am luat numerele de la Politie si mi-am luat rovinieta. Acum mai ramane doar sa imi fac CASCO, lucru pe care o sa il fac saptamana viitoare. Daca doriti pot face un total al cheltuililor avute cu masina, cap - coada. In Romania nu a mai trebuit sa platesc TVA.

Ar fi de dorit. Multumesc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
liviuv
post May 10 2008, 07:21 PM
Post #18


novice
**

Group: Membri
Posts: 42
Joined: 8-April 08
From: Bucuresti / Craiova
Member No.: 116.871



QUOTE (Simonik2008 @ May 10 2008, 12:44 AM) *
mie nu mi-a raspuns dealerul din ungaria nici pana acum la mail. mai aveti cumva numarul lui de telefon? biggrin.gif eu am luat un nr de tel. de pe site dar nu reusesc sa prind legatura. nu imi formeaza , am incercat toate variantele cu prefixul tarii. plsss am nevoie de nr de tel al dealerului din ungaria.


Ti-am trimis PM cu adresa de email si numarul de mobil al celui cu care am discutat eu la dealer.


--------------------
Suzuki Swift 1.3 GS 5 usi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
liviuv
post May 10 2008, 07:40 PM
Post #19


novice
**

Group: Membri
Posts: 42
Joined: 8-April 08
From: Bucuresti / Craiova
Member No.: 116.871



La cererea publicului, iata lista tuturor cheltuielilor avute cu masina pana in acest moment:
- Pret masina: 2.672.000 HUF, dintre care:
- avans 521.800 HUF platiti prin transfer bancar, comision 20 EUR, au ajuns la dealer in 2 zile
- diferenta de 2.150.200 HUF platita cash la ridicarea masinii (banii au fost retrasi de la bancomat din Budapesta, comision de 1,5%, dar daca stiam sa fi scos de la un bancomat Unicredit, la care am card-ul, as fi avut un comision de 0,2%)
- Traducere legalizata acte: 140 RON (aici nu trebuia tradusa si declaratia de conformitate, asa ca ar fi trebuit sa fi platit cu o treime mai putin, dar nu am stiut)
- Servicii RAR (eliberare C.I.V., certificat autenticitate, atribuire numar de registru, verificare tehnica, folie securizare, certificarea autenticitatii documentelor, copie xerox): 282,55 RON
- Taxa de prima inmatriculare (platita la ANAF): 511,49 RON
- Taxa certificat de inmatriculare (platita la CEC): 30 RON
- Taxa numere de inatriculare preferentiale: 85 RON
- Inregistrarea masinii in evidenta directiei de taxe si impozite locale: 52 RON
- RCA 12 luni Omniasig: 278 RON
- Rovinieta 12 luni: 102,29 RON
- Verificarea de 1.000 km: 83,3 RON

Sper ca nu am uitat nimic. Pretul masinii include si pretul covoraselor de cauciuc originale Suzuki, a pachetului legislativ (trusa medicala, triunghi reflectorizant, vesta reflectorizanta), taxa de numere de inmatriculare provizorie pe 30 de zile si asigurare + carte verde pe 30 de zile.
O sa mai am de facut CASCO la inceputul saptamanii viitoare (aproximativ 2.500 RON / 12 luni) si eventual de pus alarma pe ea.


--------------------
Suzuki Swift 1.3 GS 5 usi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
britney_a2001
post May 11 2008, 04:00 PM
Post #20


perioada de proba


Group: Membri
Posts: 5
Joined: 11-May 08
Member No.: 117.076



Am incercat sa gasesc adresa de mail a dealer-ului de la care ai achizitionat masina, dar nu am reusit sa dau decat peste acest site http://suzuki-pest.hu/hu/akciok/akcio1. Ma poti ajuta si pe mine pls? Doresc si eu sa achizitionez un swift si din ceea ce ai spus tu este mult mai rentabil sa-l iei din Ungaria decat de aici.

PS Un este localizat dealer-ul, chiar in Budapesta sau in alt oras?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Pages V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 18th April 2024 - 12:53 PM