IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Generația ZERO a politicii românești își face Partid - CIP 2011

This topic is about Generația ZERO a politicii românești își face Partid - CIP 2011, the author, Tatanka-Iyotake, wrote about: Generația ZERO a politicii românești își face Partid - CIP 2011 Competenta, Integritate si Prosperitate -- Directia nouă în politica românească - UN A ... To read more just scroll down

 
Reply to this topicStart new topic
> Generația ZERO a politicii românești își face Partid - CIP 2011, Actuala clasa politica si-a atins limitele in managementul societatii
Tatanka-Iyotake
post Feb 28 2011, 12:21 PM
Post #1


perioada de proba


Group: Membri
Posts: 4
Joined: 9-November 10
Member No.: 130.024



Generația ZERO a politicii românești își face Partid - CIP 2011 „Competenta, Integritate si Prosperitate” -- Directia nouă în politica românească - UN ALT FEL DE POLITICA - Stefan Vlaston

Actuala clasa politica si-a atins limitele in managementul societatii romanesti. Toate partidele politice s-au perindat la conducerea Romaniei si au aratat, cu rare exceptii: incompetenta, coruptie, dispret pentru justitie, dorinta de imbogatire prin fraudarea statului.


1.Este necesara o schimbare democratica, din temelii, a clasei politice. Un partid nu mai trebuie sa fie o caracatita care sa se transforme in partid-stat ci o echipa de specialisti, uniti de un proiect, aspiratii si convingeri comune, doritori sa-si puna energia, cunostintele si expertiza in slujba natiunii.

2.Politica trebuie sa se bazeze pe onoare, demnitate, integritate, caracter si principii.

3.Prima urgenta este definirea unui proiect de tara, un drum al dezvoltarii durabile si sutenabile, pe care sa inscriem Romania urmatorilor ani, in care dezvoltarea infrastructurii, educatiei, sanatatii si cercetarii sa se afle la loc de frunte.

4.Statul trebuie sa creeze conditiile pentru un mediu de afaceri atractiv, in care sa intervina cat mai putin, lasand investitorii romani si straini sa-si dezvolte afacerile asa cum cred de cuviinta.

5.Statul trebuie sa creeze conditiile in care fiecare cetatean sa-si dezvolte potentialul profesional, fara sa-i rapeasca rezultatele muncii in folosul functionarilor sai sau a celor care nu muncesc.

6.Statul trebuie sa renunte la activitati economice, ca arbitru al competitiei nu poate fi si jucator.

7.Statul asigura asistenta doar persoanelor cu handicap fizic sau psihic, constatat de o autoritate nationala.

8.Sistemele publice de educatie, sanatate, ordine publica, justitie, trebuie sa ajunga la nivele de eficienta, randament si performanta comparabile cu acelea din tari europene, prin punerea in contract direct a beneficiarilor-platitori cu furnizorii de servicii.

9.Transparenta totala, fara profituri personale nemeritate, aducand competenta si profesionalismul in prim plan.

10.Se poate elimina coruptia si necinstea cu ajutorul unor conducatori de institutii incoruptibili.

11.Este necesara reprofesionalizarea functiile de conducere din administratia centrala si locala, prin eliminarea politrucilor si a clientelei de partid si introducerea concursurilor publice si transparente de acupare a acestor functii.

12.Trebuie realizata descentralizarea, astfel incat fiecare comunitate sa-si decida viitorul pe care si-l doreste, pe care il merita si in care investeste.

13.Reforma institutionala, inclusiv constitutionala, se face cu aportul semnificativ al societatii civile, trebuie sa puna in prim plan integritatea si mecanismele necesare si suficiente de supraveghere, transparenta, responsabilitatea publica, descentralizarea, evaluare si audit independente, de terta parte.

14.Politica externa se bazeaza pe pastrarea actualelor aliante cu UE si NATO, dar nu trebuie sa neglijeze zone geografice si economice de maxim interes pentru Romania.

Pe ce ne bazam

1.Stim ca milioane de cetateni gandesc ca noi, scarbiti de politica ultimilor 21 de ani.

2.Caracterul si traseul profesional al persoanelor din structurile de conducere ale formatiunii noastre reprezinta o garantie in sine.

3.Prin statut vom pune filtre care sa blocheze accesul in partid acelora care au avut functii de conducere in partidele politice parlamentare, in fostul partid comunist, au facut politie politica in fosta securitate, care au probleme nerezolvate cu justitia. Pentru persoanele cu functii de conducere este obligatoriu sa nu se afle in relatii comerciale cu statul, sa posteze pe site-ul formatiunii CV-ul, declaratia de avere si de interese.

4.Criteriile de etica, integritate, comportament, competenta, responsabilitate civica vor reprezenta referentialul pentru evaluarea persoanelor din conducerea centrala si locala a partidului.

5.Specialistii neinregimentati politic isi vor gasi alturi de noi locul in care sa-si aduca contributia la bunul mers al societatii, in fruntea institutiilor statului.

6.Ne bazam pe partea din media cinstita, neplatita din afaceri mai mult sau mai putin curate.

7.Ne bazam pe inteligenta oamenilor simpli care au stiut si stiu sa deosebeasca oamenii cinstiti de hoti.

8.Ne bazam pe speranta ca ni se vor alatura toti aceia care gandesc ca noi, le pasa de soarta tarii, a familiilor si copiilor lor si spera, ca si noi, ca nu este totul pierdut, ca mai putem salva ceva inainte de a fi prea tarziu.

Manifest Economic - Mihnea Vasilache

CIP 2011 este un partid politic fictiv al carui nume este un acronim pentru „Competenta, Integritate si Prosperitate”. Adica cam tot ce ne dorim dar nu prea avem in Romania anului 2011. In consecinta Manifestul Economic al CIP 2011, care contine principiile care ar trebui sa stea la baza dezvoltarii durabile a economiei romanesti, este un exercitiu teoretic. Deocamdata.

Romania este un stat democratic, de drept, membru al Uniunii Europene. Economia Romaniei este bazata pe liberul schimb de marfuri si servicii reglementat de o legislatia economica si comerciala in concordanta cu acquis-ul comunitar. Romania are nevoie de o economie deschisa, flexibila si capabila de o crestere durabila pentru asigurarea unui nivel de trai in crestere pentru cetatenii ei si promovarea interesele nationale in regiune si in lume. O economie puternica sta la baza unui stat puternic.

CIP 2011 sustine si promoveaza initiativa si intreprinderea privata ca si principal mod de dezvoltare si crestere durabila a economiei romanesti. Sectorul privat creeaza locuri de munca, isi asuma riscuri comerciale, face investitii pentru dezvoltare si plateste taxe locale si nationale. Taxele colectate de stat de la angajatii si intreprinderile din sectorul privat reprezinta resurse publice care trebuie cheltuite legal, rational, transparent si cu respect.

In consecinta, CIP 2011 considera ca urmatoarele principii trebuie sa stea la baza politicilor economice ale statului Roman:


1. Rolul statului in economie. Statul asigura cadrul legal si judiciar pentru buna desfasurare a liberului schimb de marfuri si servicii. Guvernul ca si decident in procesul de alocare a resurselor publice limitate sustine, organizeaza si investeste in dezvoltarea infrastructurii fizice si umane a Romaniei: drumuri si poduri, educatie si sanatate.

2.Disciplina Bugetara. Guvernul Romaniei trebuie sa exercite o continua disciplina bugetara. Deficitul bugetar anual al Romaniei, prin lege, nu poate sa depaseasca 3% din Produsul Intern Brut. Datoria publica externa a Romaniei se plafoneaza, prin lege, la nivelul maxim de 60% din Produsul Intern Brut. Orice derogare temporara de la aceste reguli este exceptionala si trebuie aprobata in Parlament cu o majoritate de minimum doua treimi din voturi.

3.Transparenta Bugetului. Proiectul de buget anual este un document public. Se elaboreaza o prezentare simplificata care explica principalele categorii de venituri si cheltuieli. Prezentarea este larg distribuita prin principalele canale media cu cel putin 30 de zile inainte de dezbaterea din Parlament. Se creaza un mecanism de colectare a sugestiilor si comentariilor membrilor publicului.

4.Fiscalitate simpla, consecventa si echitabila. Cota unica de taxare a veniturilor, profiturilor si castigurilor de capital este de 16%. Taxa pe Valoare Adaugata nu va fi mai mare decat cea din oricare alt membru al Uniunii Europene si nu poate fi schimbata mai des decat o data la trei ani. Taxele sociale vor fi reduse pe termen mediu pentru a incuraja cresterea si legalizarea fortei de munca. Numarul de taxe va fi redus substantial. Se introduce si implementeaza taxarea averilor nejustificabile.

5.Legislatia economica. Legile si masurile de aplicare aferente care afecteaza economia nationala se elaboreaza prin consultare cu principalele organizatii ale sectorului economic privat si ale sindicatelor. Guvernul are un responsabil desemnat, de rang inalt, pentru relatia cu asociatiile patronale si Consiliul Investitorilor Straini. Legislatia muncii prevede dreptul de lucru fara restrictii in Romania a oricarui cetatean al Republicii Moldova.

6.Evitarea conflictul de interese. Pe perioada exercitarii functiei nici un membru al statului de rang inalt, atat la nivel national cat si local, nu poate incheia direct, indirect sau prin intermediul unor terte parti contracte economice sau comerciale care prevad venituri platite din resurse publice. In cazul in care astfel de contracte sunt in vigoare la preluarea unei functii, ele trebuie declarate public si administrate de un manager profesionist si neafiliat politic.

7.Responsabilitatea Cheltuielilor Publice. Autoritatea si responsabilitatea cheltuielilor publice se deleaga la nivel de minister, agentie si, dupa caz, regional. Responsabilii desemnati la aceste nivele raspund direct si raporteaza periodic Ministrului Finantelor Publice. Orice depasire cu mai mult de 5% a alocatiei bugetare trebuie justificata in scris si este facuta publica.

8.Evaluarea Cheltuielilor Publice. Se adopta standarde de costuri si proceduri de verificare la principalele categorii de cheltuieli publice. Aceste standarde si proceduri sunt elaborate cu ajutorul firmelor specializate din sectorul privat. Toate proiectele de investitii publice sunt verificate in concordanta cu standardele de costuri. Implementarea unei investitii publice este verificata periodic in concordanta cu procedurile de verificare.

9.Remuneratia functionarilor publici. Toti functionarii publici permanenti cu un salariu brut (inclusiv sporurile) de mai mult de 1,500 de lei pe luna sau 18,000 de lei pe an sunt supusi unui proces anual de evaluare a performantei. Acest proces se elaboreaza si administreaza cu ajutorul firmelor specializate din sectorul privat si include, dupa caz, reclamatiile sau aprecierile membrilor publicului. Se instituie sporuri de performanta bazate pe rezultatele evaluarii anuale.

10.Ajutorare sociala compasionata si eficienta. In limita resurselor publice limitate statul asigura ajutorarea sociala a categoriilor defavorizate. Se stabileste un nivelul minim al diferitele categorii de ajutoare sociale (pensii, somaj, copii, alte nevoi) care se suplineste periodic dar nu mai putin de o data pe an in functie de executia bugetara. In acest fel, cand economia privata creste si in consecinta veniturile bugetare se maresc, categoriile defavorizate au cota parte prestabilita din beneficiile cresterii economice nationale.

Faptul ca un stat functioneaza corect sau este uzurpat de un organism parazit care fagociteaza societatea nu e tratabil prin prisma "stinga/dreapta" (orice sens s-ar da acestor notiuni tocite) ci pe verticala sus-jos (cei ce profita de uzurparea statului si cei ce sint exploatati astfel).
am sters linkurile, nu facem SEO gratuit.


This post has been edited by HalbaSus: Feb 28 2011, 01:07 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Watcher
post Feb 28 2011, 12:50 PM
Post #2


CFO
******

Group: Membri
Posts: 2.695
Joined: 10-September 04
From: Bucuresti
Member No.: 32.254



A aparut articolul asta pe mai multe forumuri azi.
Pe fiecare forum este postat cu cate un nume ezoteric.
Singura chestie corecta in titlu este cuvantul "ZERO" care este bine asociat cu numele pomenite in el.
Daca as fi moderator as sterge complet topicul, nu doar l-as da la 'recycle'


--------------------
Avensis 2.2D4D, PatrolGR RD28TI, cu cutie manuala.
In cautare de masina spectaculoasa, veche si de toata ziua
Go to the top of the page
 
+Quote Post
solmar
post Feb 28 2011, 01:04 PM
Post #3


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.550
Joined: 15-July 09
From: Costa del Sol
Member No.: 120.468



Watcher

Don't bother, we have PSSUR!


--------------------
Skoda, Subaru, Noul Tucson...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Feb 28 2011, 01:06 PM
Post #4


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



stimate utilizator, o parte din membrii acestui forum (si nu numai) sunt cu cativa pasi inaintea voastra, am fondat deja PSSUR, Partidul Serpentinelor cu Sens Unic din Romania care este o structura asemanatoare cu cea pe care o propuneti voi doar ca e muuuuult mai misto decat caricatura voastra de partid. Noi avem deja ministrii, regi ai asfaltului, avem o organigrama aproape completa, gata sa preia conducerea tarii. In momentul in care acest lucru se va intampla, nu vom interzice caricatura voastra de partid (noi nu vom interzice nimic), dar vom face atat de mult misto pe seama voastra pana va veti auto-desfinta.


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mike.omega
post Feb 28 2011, 06:54 PM
Post #5


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 6.522
Joined: 12-May 04
From: Constanta
Member No.: 25.186



Domnul Stefan Vlaston este se pare din PDL si este numit in titlurile de google o "vuvuzela". Noi de ce am avea incredere?!

PS: altfel spus, ma cam mananca sa-i dau delete la topic turned.gif


--------------------
Daewoo Nubira II 1.6 GPL

http://viatacudba.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Baby Blues
post Feb 28 2011, 07:03 PM
Post #6


Blues fan
******

Group: Membri
Posts: 2.976
Joined: 9-March 06
From: Blues country
Member No.: 70.361



Da-i, da-i da-i delete! wallbash.gif
DAca ne raspundea il mai credeam dar asa, cred ca n-are chef de stat la beri cu noi biggrin.gif

This post has been edited by Baby Blues: Feb 28 2011, 07:03 PM


--------------------

________________________________
Audi A3 Sportback 2.0 TFSI

Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta, inteligenta are limitele ei, prostia nu.
Decat sa asculti blues la difuzoarele laptop-ului, mai bine dai manele la maxim. Esti mai castigat!

http://www.youtube.com/watch?v=6DJzH5vbL6s
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T u d o r
post Feb 28 2011, 09:27 PM
Post #7


Membru destul de avansat
******

Group: Moderator
Posts: 8.813
Joined: 10-October 05
From: Ramnicu Valcea (Valcea)
Member No.: 57.984



Corect, eu sunt interesat de o discutie pe tema acestui partid. Dar as vrea sa am cu cine, nu cu un spammer care arunca o petarda in eter si apoi se face nevazut.

Asa ca stimabile tatanka revino cu subiectul la discutii. Ideile sunt bune si sunt de acord cu ele, dar de la ideologie la aplicare si aplcabilitate sunt multi pasi de facut. Toate partidele (si mai ales cele actuale, reale) au idei minunate dar cand ajung sa le aplice se lasa mana greu in borcanul cu miere si se manjesc peste tot cu ea.

L-am citit des pe Vlaston si are idei pe care le impartasesc si eu. Dar intr-adevar este un blogger din zona puterii.


--------------------
Honda Accord 2.0 Executive Premium White

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Feb 28 2011, 10:55 PM
Post #8


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Cred ca isi dau si ei seama ca PSSUR e de neoprit si mult superior glumei lor penibile... asa ca n-au tupeu sa continue discutia.


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klm
post Mar 1 2011, 09:16 AM
Post #9


Asa?!
******

Group: Membri
Posts: 3.821
Joined: 10-January 08
From: Galati
Member No.: 116.021



Vlaston? Parca am citit aceste idei pe unul din blogurile pe care scrie dlui.
Interesant ca teorie insa votantii nu pot fi atrasi de aceasta asazisa platforma.


--------------------
"Ai, n-ai mingea, tragi la poarta!" - Mircea Radulescu

Nu mai fumez
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T u d o r
post Mar 1 2011, 09:29 AM
Post #10


Membru destul de avansat
******

Group: Moderator
Posts: 8.813
Joined: 10-October 05
From: Ramnicu Valcea (Valcea)
Member No.: 57.984



Asta e problema de fapt. Pentru ca o miscare de acest gen sa aiba un impact cat de cat important trebuie sa fie condusa sau girata de un lider. De un lider adevarat, carismatic si mai ales vizibil in media video. Cu Vlaston si altii ca el poti impresiona internautii in cel mai bun caz.


--------------------
Honda Accord 2.0 Executive Premium White

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klm
post Mar 1 2011, 09:39 AM
Post #11


Asa?!
******

Group: Membri
Posts: 3.821
Joined: 10-January 08
From: Galati
Member No.: 116.021



CITAT( T u d o r @ Mar 1 2011, 09:29 AM) *
De un lider adevarat, carismatic

Basescu? (sa crape Halba 36182451.gif)


--------------------
"Ai, n-ai mingea, tragi la poarta!" - Mircea Radulescu

Nu mai fumez
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T u d o r
post Mar 1 2011, 09:42 AM
Post #12


Membru destul de avansat
******

Group: Moderator
Posts: 8.813
Joined: 10-October 05
From: Ramnicu Valcea (Valcea)
Member No.: 57.984



Ar fi de preferat unul care sa atraga multimea de nehotarati si nu votantii PDL. biggrin.gif


--------------------
Honda Accord 2.0 Executive Premium White

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Watcher
post Mar 1 2011, 10:14 AM
Post #13


CFO
******

Group: Membri
Posts: 2.695
Joined: 10-September 04
From: Bucuresti
Member No.: 32.254



Din pacate dl Vlaston este in categoria dlui Davidoni sau unor membri de forum de pe aicea, a oamenilor care vorbesc foarte siguri pe ei si cand ii asculti ai zice ca stiu despre ce e vorba, PANA cand analizezi cu mai multa atentie.
Dar serios, acest topic este unul care merita sters din prima, nu sa mai vorbim noi pe el o saptamana dupa si sa facem reclama....


--------------------
Avensis 2.2D4D, PatrolGR RD28TI, cu cutie manuala.
In cautare de masina spectaculoasa, veche si de toata ziua
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klm
post Mar 1 2011, 11:00 AM
Post #14


Asa?!
******

Group: Membri
Posts: 3.821
Joined: 10-January 08
From: Galati
Member No.: 116.021



Serios, de ce trebuie sters, Watcher?


--------------------
"Ai, n-ai mingea, tragi la poarta!" - Mircea Radulescu

Nu mai fumez
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Watcher
post Mar 1 2011, 05:35 PM
Post #15


CFO
******

Group: Membri
Posts: 2.695
Joined: 10-September 04
From: Bucuresti
Member No.: 32.254



Pe toate forumurile pe care activez, cand cineva intra pe forum cu singurul scop de a-si face publicitate acei useri primesc ban si mesajele sunt sterse. Userul care a postat articolul respectiv nu s-a mai intors aici a doua oara. La fel s-a intamplat si pe celelalte forumuri unde am intalnit articolul.


--------------------
Avensis 2.2D4D, PatrolGR RD28TI, cu cutie manuala.
In cautare de masina spectaculoasa, veche si de toata ziua
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klm
post Mar 1 2011, 10:13 PM
Post #16


Asa?!
******

Group: Membri
Posts: 3.821
Joined: 10-January 08
From: Galati
Member No.: 116.021



Just, doar ca mi se pare ciudat targhetul ales smile.gif!


--------------------
"Ai, n-ai mingea, tragi la poarta!" - Mircea Radulescu

Nu mai fumez
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T u d o r
post Mar 1 2011, 10:54 PM
Post #17


Membru destul de avansat
******

Group: Moderator
Posts: 8.813
Joined: 10-October 05
From: Ramnicu Valcea (Valcea)
Member No.: 57.984



Mai cu cuvinte? smile.gif


--------------------
Honda Accord 2.0 Executive Premium White

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Mar 1 2011, 10:56 PM
Post #18


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Clar.... e omul Ei! ninja.gif


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

4 User(s) are reading this topic (4 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 28th March 2024 - 05:25 PM