IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Driver VCDS 11.11

This topic is about Driver VCDS 11.11, the author, george3, wrote about: Salutare Sper ca nu am gresit sectiunea postand aici. Am achizitionat acum o saptamana o interfata VCDS 11.11 . Avand in vedere ca o voi folosi destul ... To read more just scroll down

 
Reply to this topicStart new topic
> Driver VCDS 11.11, Device cannot Start (Code10)
george3
post Nov 23 2012, 09:17 AM
Post #1


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 152
Joined: 30-October 02
From: Rasnov
Member No.: 7.500



Salutare!

Sper ca nu am gresit sectiunea postand aici.
Am achizitionat acum o saptamana o interfata VCDS 11.11 . Avand in vedere ca o voi folosi destul de rar si doar pentru a vedea/sterge erori date de Pamela, am zis ca cea mai ieftina oferta pe care o voi gasi va fi suficienta pentru mine.

Asadar, interfata a venit insotita de un CD cu softul, driverele si instructiunile de instalare a driverelor.
Sistemul de operare este Windows 7 ultimate Edition 64 bit iar laptopul are (zic eu) resurse suficiente :Core2Duo, 2.1Ghz, 4 GB RAM

Problema apare la instalarea driverului pentru interfata. Am incercat de vreo 5-6 ori so de fiecare data instalarea (nu) s-a finalizat cu mesajul :Device cannot Start (Code10)

Ce am facut pana acum:
- am instalat softul de pe CD fara conexiune internet activa
- am conectat interfata la un port USB si am instalat driverele intocmai ca in procedurile descrise in fisierul PDF de pe CD, dar la finalul instalarii mi-a aparut mesajul : Device cannot start (Code 10)
- am dezinstalat driverele aferente pentru interfata si le-am reinstalat din nou
- am dezinstalat driverele pentru toate porturile USB ale laptopului, am dat restart sa se instalaze singure din nou si am instalat iarasi driverele pentru interfata

Sunt constient ca daca am luat o clona si nu originalul sa intampin anumite probleme si sa nu functioneze intotdeauna la parametrii normali si a fost un risc pe care mi l-am asumat, dar totusi as fi vrut ca pentru 130 de lei, macar o data sa ma pot folosi de produsul asta.

Totusi am vazut ca printre voi sunt multi pricepuri in ale IT-ului pe de o parte, multi priceputi in ale VAG Com-ului pe de alta parte si multi care le stiu pe ambele, asa ca apelez la ajutorul vostru. Poate fac eu ceva gresit, poate intr-adevar driverul e prost sau OS-ul meu nu suporta prea bine interfata asta.

Multumesc!



--------------------
Scuze daca s-a mai discutat!

'09 Skoda Octavia Tour (BFQ) - 1.6 MPI + GPL - "Pamela"
'86 VW Passat Mk2, 1.3l - Furia roșie (in conservare)
'94 Suzuki VX800 - Camiloiu'
'08 Canyon Nerve ES 7.0 - Biŝa de coclauri
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DORU
post Nov 23 2012, 09:28 AM
Post #2


Super Moderator
******

Group: Moderator
Posts: 8.261
Joined: 11-November 02
From: ORADEA
Member No.: 7.754



1. Daca o singura data ai activa conexiunea la net, stergi interfata
2. Driver-ul livrat poate fi vechi sau nepotrivit (nu pt Win 7 de ex)
3. Softul nu e complet
4. Ai incercat sa dai de furnizor pt lamuriri ?

Eu stiu ca pretul la care comercializez eu interfata VCDS 11.11 este mai mare, dar clientii mei le pot folosi fara probleme (si asta de cativa ani).
In pret nu ai primit si consultanta pt o instalare corecta ? Intreb si eu.


--------------------


OCTAVIA 1.8T 4X4 - Powered by Dimsport, Milotec, Forge, EBC and Ferodo Racing !

Detalii despre masina mea si Skoda in general pe FORUMUL SKODA-CLUB !

Uneori Dumnezeu ne taie craca de sub picioare ca sa ne aducem aminte ca putem zbura.

"What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
george3
post Nov 23 2012, 09:36 AM
Post #3


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 152
Joined: 30-October 02
From: Rasnov
Member No.: 7.500



QUOTE (DORU @ Nov 23 2012, 04:28 AM) *
1. Daca o singura data ai activa conexiunea la net, stergi interfata
2. Driver-ul livrat poate fi vechi sau nepotrivit (nu pt Win 7 de ex)
3. Softul nu e complet
4. Ai incercat sa dai de furnizor pt lamuriri ?

Eu stiu ca pretul la care comercializez eu interfata VCDS 11.11 este mai mare, dar clientii mei le pot folosi fara probleme (si asta de cativa ani).
In pret nu ai primit si consultanta pt o instalare corecta ? Intreb si eu.

1. Nu a fost niciodata activata conexiunea la internet cat timp era conectata interfata la laptop - am avut grija in mod expres de acest lucru pentru ca stiam ce se poate intampla
2.....
3.....
4. Am incercat sa dau de furnizor si mi-a spus ca lui nu i s-a intamplat niciodata ca are tot win7. Imi tot promite de luni ca o sa imi trimita alt driver, dar pana acum au fost doar promisiuni.

Stiu ca pretul tau este mai mare si acum imi pare rau ca nu am apelat la serviciile tale pentru ca in mod sigur nu ma loveam de problemele astea, dar din pacate cateodata pretul mic invinge convingerea ca ieftin si bun nu exista sad.gif


--------------------
Scuze daca s-a mai discutat!

'09 Skoda Octavia Tour (BFQ) - 1.6 MPI + GPL - "Pamela"
'86 VW Passat Mk2, 1.3l - Furia roșie (in conservare)
'94 Suzuki VX800 - Camiloiu'
'08 Canyon Nerve ES 7.0 - Biŝa de coclauri
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Nov 23 2012, 09:57 AM
Post #4


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.653
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



George, si mie imi apare un mesaj similar daca interfata nu e alimentata (adica conectata la OBD). Din cate imi dau seama tu ai conectat doar USB-ul, deci e posibil sa fie asta cauza. Conecteaz-o si la masina si mai incearca.

Softul daca e spart cinstit de un chinez constiincios nu incearca sa se conecteze la net chiar si daca are conexiune activa, iti da doar un mesaj spunand ca e outdated insa nu incearca sa se updateze.

PS
Eu am un 906 clonat.


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
george3
post Nov 23 2012, 10:08 AM
Post #5


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 152
Joined: 30-October 02
From: Rasnov
Member No.: 7.500



QUOTE (James Kilowatt @ Nov 23 2012, 04:57 AM) *
George, si mie imi apare un mesaj similar daca interfata nu e alimentata (adica conectata la OBD). Din cate imi dau seama tu ai conectat doar USB-ul, deci e posibil sa fie asta cauza. Conecteaz-o si la masina si mai incearca.

Softul daca e spart cinstit de un chinez constiincios nu incearca sa se conecteze la net chiar si daca are conexiune activa, iti da doar un mesaj spunand ca e outdated insa nu incearca sa se updateze.

PS
Eu am un 906 clonat.

Corect JK!
Nu am conectat interfata la OBD-ul masinii, pentru ca dupa prima incercare nereusita de instalare l-am sunat pe cel care mi-a vandut-o sa-i spun de problema, ocazie cu care l-am intrebat daca trebuie sa conectez interfata la OBD (ma gandeam ca d-aia nu merge, ca nu e conectata) si mi-a spus ca nu trebuie conectata la OBD.
O sa incerc si chestia asta, insa as mai avea nevoie de o lamurire: in instructiunile de instalare scrie ca dupa ce se instaleaza totul, trebuie sa intru la setari in softul VCDS, sa aplic optiunea de a nu se updata niciodata softul si apoi sa apas pe butonul TEST. pentru a se salva setarile.
Ei bine eu nu reuses sa dau TEST pentru ca se blocheaza softul (presupun eu ca tot din cauza driverului, pentru ca softl nu vede interfata si o tot cauta) si intra in "not responding" de nu il mai pot inchide decat cu restart la laptop.

Asadar, daca eu nu am reusit sa parcurg acesti pasi, e ok sa conectez interfata la OBD?

Multumesc


--------------------
Scuze daca s-a mai discutat!

'09 Skoda Octavia Tour (BFQ) - 1.6 MPI + GPL - "Pamela"
'86 VW Passat Mk2, 1.3l - Furia roșie (in conservare)
'94 Suzuki VX800 - Camiloiu'
'08 Canyon Nerve ES 7.0 - Biŝa de coclauri
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Nov 23 2012, 10:13 AM
Post #6


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.653
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Eu cred ca e ok, si oricum nu ai nimic de pierdut.
Interfata e alimentata si prin OBD, nu doar prin USB. Unul din pinii OBD-ului e un 12 V CC pentru alimentare. Probabil din motivul asta nu e nici driverul instalat complet. LA cele care au LED-uri faca nu le cuplezi si la OBD led-urile raman stinse chiar si daca e conectat USB-ul.

Daca o detecteaza calculatorul ar trebui sa iti ceara sa reinstalezi driverul, sau daca are tot ce-i trebuie sa iti apara iconita aia mica spunand ca a detectat ceva nou si sa se auto-instaleze.

Chestia cu dezactivarea update-ului si butonul de TEST n-o stiam , probabil la mine e by default.

La mine functioneaza cu Win 7 32 biti, insa eu am o vechitura. Sper sa nu fie problema de la win7 x64...

This post has been edited by James Kilowatt: Nov 23 2012, 10:16 AM


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
george3
post Nov 23 2012, 10:19 AM
Post #7


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 152
Joined: 30-October 02
From: Rasnov
Member No.: 7.500



Daca nici pana maine nu primesc un alt driver de la vanzator o sa incerc sa conectez interfata la OBD si sa vedem ce se intampla.
Multzam pentru sugestii, si daca mai sunt....keep'em coming smile.gif


--------------------
Scuze daca s-a mai discutat!

'09 Skoda Octavia Tour (BFQ) - 1.6 MPI + GPL - "Pamela"
'86 VW Passat Mk2, 1.3l - Furia roșie (in conservare)
'94 Suzuki VX800 - Camiloiu'
'08 Canyon Nerve ES 7.0 - Biŝa de coclauri
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Nov 23 2012, 11:31 AM
Post #8


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.653
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Eu zic sa incerci conexiunea la OBD azi, nu sunt convins ca e driverul de vina... la mine driverul e bun insa cand pornesc programul tot am mesa de eroare daca interfata nu e conectata la obd


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
george3
post Nov 23 2012, 11:43 AM
Post #9


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 152
Joined: 30-October 02
From: Rasnov
Member No.: 7.500



Azi nu stiu daca mai apuc, pentru ca scap de la serviciu la 6 si apoi mai am ceva treburi. Sa vad cum stau cu starea de spirit cand ajung acasa smile.gif


--------------------
Scuze daca s-a mai discutat!

'09 Skoda Octavia Tour (BFQ) - 1.6 MPI + GPL - "Pamela"
'86 VW Passat Mk2, 1.3l - Furia roșie (in conservare)
'94 Suzuki VX800 - Camiloiu'
'08 Canyon Nerve ES 7.0 - Biŝa de coclauri
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DORU
post Nov 23 2012, 01:01 PM
Post #10


Super Moderator
******

Group: Moderator
Posts: 8.261
Joined: 11-November 02
From: ORADEA
Member No.: 7.754



EI, uite la asta nu m-am gandit, ca nu ai conectat interfata la OBD2 in masina ! ohmy.gif

Daca problema se pastreaza si dupa, atunci incercam sa-i dam de cap.
Daca insa va merge, ceea ce iti si doresc, atunci intra la Options, seteaza fereastra cam cat tot ecranul, dezactiveaza update-urile automate si da TEST, treuie sa-ti apara o fereastra in care sa vezi conexiunile active pt masina ta.

James ti-a explicat bine si sper sa te fi ajutat in acest mod !


--------------------


OCTAVIA 1.8T 4X4 - Powered by Dimsport, Milotec, Forge, EBC and Ferodo Racing !

Detalii despre masina mea si Skoda in general pe FORUMUL SKODA-CLUB !

Uneori Dumnezeu ne taie craca de sub picioare ca sa ne aducem aminte ca putem zbura.

"What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
george3
post Nov 23 2012, 02:47 PM
Post #11


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 152
Joined: 30-October 02
From: Rasnov
Member No.: 7.500




Multumesc DORU pentru explicatii. Acum sunt lamurit cum trebuie sa fac. Sper sa mearga.
Va tin la curent thumbsup.gif


--------------------
Scuze daca s-a mai discutat!

'09 Skoda Octavia Tour (BFQ) - 1.6 MPI + GPL - "Pamela"
'86 VW Passat Mk2, 1.3l - Furia roșie (in conservare)
'94 Suzuki VX800 - Camiloiu'
'08 Canyon Nerve ES 7.0 - Biŝa de coclauri
Go to the top of the page
 
+Quote Post
george3
post Nov 24 2012, 11:32 AM
Post #12


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 152
Joined: 30-October 02
From: Rasnov
Member No.: 7.500



Dis de dimineata (eh, nu chiar...pe la 10 ca doar e sambata), am luat laptocul la subrat, interfata in buzunar si am purces spre Pamela s-o conectez:)
Eram destul de increzator asa ca i-am infipt mufa-n freza, s-a aprins led-ul de pe interfata (semn bun, zic eu), am facut setarile cu "never update", am facut cruce, si am apasat TEST!!
Rezultatul........ACELASI!--> program not responding:(

Dau restart ca altfel nu merge inchis nici din Task Manager si o iau de la capat. Din pacate acelasi rezultat.
Iarasi restart si nu stiu ce imi vine sa dau Proprierties pe shortcut-ul de la VCDS. Ma uit eu p-acolo....generalitati...una alta.....Compatibility! Halt! Apas pe el si setez compatibility mode for windows 7 (fara nici o logica de altfel pentru ca eu am win 7, in cel mai bun caz trebuia sa setez pt XP sau Vista sau orice altceva in care eram SIGUR ca a mers softu asta).
Pornesc VCDS-ul, setez iara sa nu se uptateze, ba chiar si scriu un nume la "workshop name" ca zic ca poate d-aia nu merge whistling.gif si dau ...TEST!
Surpirizaaaaaaa! A mers.

Asadar, pentru cine se mai loveste de problema asta, nu este driverul de vina ci trebuie doar pus in VCDS la compatibility mode - windows 7.

Va multumesc tuturor pentru suportul tehnic.

Am facut si o diagnoza si mi-a dat acelasi amestec sarac. Incerc sa o atasez.Am facut si un log in mers cu pornire la rece sa vad la ce temperatura exact comuta pe GPL. S-a dovedit a fi pe la 55 grade.
Attached File  Log_BV_47_PAM_cold_start_2012.11.24.txt ( 608bytes ) Number of downloads: 5

Attached File  Log_BV_47_PAM_69540km_2012.11.24.txt ( 2.59K ) Number of downloads: 4


--------------------
Scuze daca s-a mai discutat!

'09 Skoda Octavia Tour (BFQ) - 1.6 MPI + GPL - "Pamela"
'86 VW Passat Mk2, 1.3l - Furia roșie (in conservare)
'94 Suzuki VX800 - Camiloiu'
'08 Canyon Nerve ES 7.0 - Biŝa de coclauri
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DORU
post Nov 24 2012, 12:06 PM
Post #13


Super Moderator
******

Group: Moderator
Posts: 8.261
Joined: 11-November 02
From: ORADEA
Member No.: 7.754



Bine ca l-ai facut functional, bravo !

Acum cu acel amestec sarac...revenim la sugestiile primite de la JK si de la mine, un mic tuning la ECU GPL si apoi vazut ce si cum...


--------------------


OCTAVIA 1.8T 4X4 - Powered by Dimsport, Milotec, Forge, EBC and Ferodo Racing !

Detalii despre masina mea si Skoda in general pe FORUMUL SKODA-CLUB !

Uneori Dumnezeu ne taie craca de sub picioare ca sa ne aducem aminte ca putem zbura.

"What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Nov 24 2012, 02:31 PM
Post #14


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.653
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



La fosta mea Nubira comuta la 35 grade. Era o termocupla chioara montata pe vaporizator care dadea semnalul, si cand aveam chef de teste o puneam in scurt si comuta imediat.

Pe GPL e normal sa fie mai sarac amestecul, insa din pacate nu stiu sa zic CAT de sarac. Si in mod normal ECU-l ar trebui sa fie pacalit sa creada ca e bun amestecul deci n-ar trebui sa se inflameze.
Exista un forum specializat pe GPL, poate bagi un ochi pe acolo.... aveam si eu cont pe vremuri, insa activitatea tindea la 0 (cam ca pe aici biggrin.gif) , asa ca n-am mai intrat de mult... insa vezi poate s-a mai animat cu criza si cu preturile astea la benzina..

In alta ordine de idei sterge erorile, mai plimba-te si fa scanarea din nou, si vezi daca reapare cea cu amestecul. Daca nu mai reapare e posibil sa fi fost doar o chestie punctuala.

This post has been edited by James Kilowatt: Nov 24 2012, 02:32 PM


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
george3
post Nov 27 2012, 08:39 AM
Post #15


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 152
Joined: 30-October 02
From: Rasnov
Member No.: 7.500



Multumesc inca o data pentru suportul tehnic baieti!

Erorile le-am sters si week-endul viitor urmeaza sa fac o alta diagnoza sa vad ce imi spune. Daca iarasi imi da acelasi cod eroare o sa merg cateva zile numai cu benzina si apoi o sa fac iar diagnoza. In felul acesta vreau sa izolez clar problema, sa stiu sigur ca este de la GPL. Apoi o sa mai caut un "tunner" de GPL (in cazul in care se dovedeste ca din cauza mersului pe GPL imi da acea eroare).
Un coleg de forum, caruia ii multumesc pe aceasta cale mi-a dat datele de contact ale unui meserias de GPL de aici din Brasov dar din pacate acesta nu are soft si interfata pentru instalatiile Landi Renzo.

O sa mai scriu la topicul despre masina mea noutatile.

PS:Wow...am ajuns si eu sofer profesionist pe forumul asta rolleyes.gif Mi-a luat ceva...10 ani nu e putin whistling.gif

This post has been edited by george3: Nov 27 2012, 08:40 AM


--------------------
Scuze daca s-a mai discutat!

'09 Skoda Octavia Tour (BFQ) - 1.6 MPI + GPL - "Pamela"
'86 VW Passat Mk2, 1.3l - Furia roșie (in conservare)
'94 Suzuki VX800 - Camiloiu'
'08 Canyon Nerve ES 7.0 - Biŝa de coclauri
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DORU
post Nov 27 2012, 02:20 PM
Post #16


Super Moderator
******

Group: Moderator
Posts: 8.261
Joined: 11-November 02
From: ORADEA
Member No.: 7.754



Da, dar cat ai trudit in ultimul an face cat ceilalati 9 biggrin.gif


--------------------


OCTAVIA 1.8T 4X4 - Powered by Dimsport, Milotec, Forge, EBC and Ferodo Racing !

Detalii despre masina mea si Skoda in general pe FORUMUL SKODA-CLUB !

Uneori Dumnezeu ne taie craca de sub picioare ca sa ne aducem aminte ca putem zbura.

"What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Riderx
post Nov 2 2013, 08:37 PM
Post #17


perioada de proba


Group: Membri
Posts: 1
Joined: 2-November 13
From: Mangalia
Member No.: 142.623



Salut colegi am si eu o nedumerire . In urma cu 1 an am cumparat de la un individ o interfata vcds 11.11.3 cu tot ce trebuie( cablu si driver) . M-a ajutat sa il instalez , totul a decurs perfect . De curand mi-am formatat laptopul si acum nu mai stiu sa instalez driverul . Ma poate ajuta cineva cu un pdf cu instructiuni de instalare in lb romana ? eventual si cu driverul corect . Ms anticipat !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sustinromania
post Jul 4 2015, 01:37 AM
Post #18


perioada de proba


Group: Membri
Posts: 1
Joined: 4-July 15
Member No.: 146.668



colegul din Rasnov ma poate ajuta si pe mine cu softul pentru o skoda octavia din 2001 si eventual cu o poza a interfetei ? - am deja una k-dcan (scrie pe ea compatibila cu inpa) si eram curios daca o pot folosi pe aceasta
multumesc

This post has been edited by sustinromania: Jul 4 2015, 01:38 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 21st November 2017 - 02:30 PM