IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Wake on Lan

This topic is about Wake on Lan, the author, HalbaSus, wrote about: Wake on Lan e o chestiune de care am stiut mereu ca exista dar nu am facut-o niciodata pentru ca nu m-a interesat... recent m-am gandit eu cam cat de ... To read more just scroll down

 
Reply to this topicStart new topic
> Wake on Lan, de ce nu merge ?
HalbaSus
post Aug 24 2011, 06:28 PM
Post #1


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Wake on Lan e o chestiune de care am stiut mereu ca exista dar nu am facut-o niciodata pentru ca nu m-a interesat... recent m-am gandit eu cam cat de misto ar fi sa imi pornesc calculatoarele de pe telefon (ca androidul are o groaza de clienti pt WoL), ba mai mult, as putea transforma un laptop cu lcd-ul stricat intr-un htpc de toata frumusetea (pt ca atat VLC cat si XBMC au telecomenzi cu WoL, deci ar fi fost posibil sa pornesc/opresc laptopul din telefon). Buuuun....
Teoria e simpla, activezi posibilitatea de WoL in BIOS, o activezi in setarile placii de retea, apoi trimiti "magic packet"-ul (din cadrul aceleiasi retele locale) si calculatorul ar trebui sa porneasca. TEORETIC. La mine nu vrea. Si hai ca nu vrea pe un calculator, dar am incercat pe 3 (2 dintre ele cu xp, unul cu windows 7) si pe nici unul nu vrea.

Ce am incercat pana acum:
- Am verificat cu wireshark si packetul udp de trezire ajunge la destinatie.
- Am incercat sa il trezesc si cu clienti legati prin cablu la router, nu doar cu clienti wifi (desi teoretic nu conteaza).
- Am verificat daca clipoceste placa de retea cand calculatorul e oprit, clipoceste.
- Am facut update la driverul placii de retea.
- Am incercat sa trimit "magic pachet"-ul pe diverse porturi (7, 9, si altele)
- Am dezactivat treaba cu "only magic packet WoL", deci teoretic orice date trimise catre placa de retea ar fi trebuit sa porneasca calculatorul.
- I googled it... nimic care sa ma ajute.

Are cineva idei ?


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
f1anatic
post Aug 24 2011, 09:03 PM
Post #2


Subaru Anti-Hero
******

Group: Moderator
Posts: 5.323
Joined: 13-May 04
From: F 1 World
Member No.: 25.368



Am incercat mai de mult chestia asta si nu mi-a reusit. Ce am reusit a fost sa imi trezesc computerele aflate in "Sleep" pe network-ul din casa...atita vreme cit computerul de la care activam...se afla si el pe network.

Indiferent cite port forward in PC si in router am dat, NU A MERS. Toate computerele au putut fi pornite de pe network-ul intern dar nu de pe Internet.

Ce poti face este insa sa folosesti Teamviewer sa accesezi un computer permanent treaz si apoi sa le trezesti pe cele de interes de pe network.

Insa eu ce am facut cu un asemenea laptop mai vechi - l-am transformat intr-un UNTANGLE BOX - un fel de computer server care este dedicat exclusiv filtrarii de virusi, spam, hackeri; identity theft; filtrarii de website etc. Si sincer merge pt ca nu am mai avut nici o alerta de la software anti-virus instalat pe fiecare computer client. Dar o data ce folosesti acest PC pentru aceasta misune, nu il mai poti folosi la nimic altceva.

In aceeasi ordine de idei, nu am resuit niciodata sa fac un FTP server sa mearga pe Internet. Merge bine mersi pe INTRA net dar nu ma ajuta cu nimic pt ca e similar cu "Folder Sharing" doar ca imi cere parola si user name. Pe intranet nu am nevoie.

Si tot pe internet nu am reusit niciodata sa fac VPN sa mearga. Indiferent cite tuorials am urmat, cit de identice au fost instructiuile cu ce echipament (router) si software am eu acasa NU A VRUT.

Daca tot ce te intereseaza este sa poti accesa document: LOG ME IN HAMACHI sau TEAMVIEWER. Dar bineinteles astea nu "trezesc".



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
drabisan
post Aug 24 2011, 09:40 PM
Post #3


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.326
Joined: 20-October 05
From: Bucuresti
Member No.: 59.001



Pt Halba: WOL e un broadcast cu time to live 1. Adica merge in LAN, cind e ci PC-ul trezitor in acelasi subnet cu adormitul. Merge sa trezesti un pc/laptop/storage daca esti in acelasi vlan cu el. Magic packet nu trece de un router clasic si nici de un bridge (cum se prezinta WLAN-ul dpdv networking). Asa era specificatia acum vreo 4-5 ani. Nu am mai studiat subiectul, dar nu cred sa fi evoluat in vreun fel. Sint la mijloc riscuri mari de securitate si de aia era restrictiv. Si era bine asa! Pe wlan nu exista logica pentru WOL. De ce as opri laptopul daca ar consuma o groaza de curent si procesor sa stea asociat la wlan si sa decripteze pachetele doar doar o veni vreun WOL. Cam la fel ar consuma si cu hdd-ul oprit si cu ecranul oprit si nu as mai avea durere de cap cu WOL.
Umbla zvonul, dar pe care nu pot sa-l confirm, ca pe routerele home mai noi ar fi aparut optiunea de WOL. Asta combinata cu un vpn facut pe router, doar spre router. Adica ai face un l2tp spre router (lucru simplu in Linux sau Windows si foarte usor de explicat pas-cu-pas) si ai avea acces la interfata de management a routerului. Iar de acolo ai putea trezi un laptop/pc folosind WOL.
Sau, cu destul de multa munca, sa faci un NAT pe router. Adica tu sa trimiti un anume pachet UDP, destinatie port 9 (parca), spre router, iar din router sa-l faci sa se duca pe broadcast (de obicei adresa cu .255; logica cere ca mac-ul sa fie 12xf pentru adresa aia, routerul nestiind pe cineva in retea cu adresa .255). Doar ca trebuie sa te lase softul routerului, iar asta nu e chiar des intilnit.

Una peste alta: WOL a fost gindit ca un protocol pentru adminii carora le era lene sa porneasca zeci/sute de pc-uri din acelasi vlan. Nu e secure deloc, e chiar deranjant (cine si-ar dori sa-i porneasca pc-urile/laptopurile/storage-urile din senin, doar pentru ca are vreun vecin sapator sau a fost luat la ochi de un baiat care are mult timp de pierdut). Dar e foarte comod si e dorit de oamenii care au teava mare acasa si mai au si un storage sau un pc cu tera buni de informatie de care are nevoie rar...
Nu cred sa fie departe momentul in care fabricantii de routere sa includa optiunea asta intr-un mod simplu si cit de cit securizat.


--------------------
I am still busy, but this is easy!
Ex posesor de Avensis 2.0 pe benzina si nu pe bere, cum spun unii oameni 'rai'
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Aug 24 2011, 10:58 PM
Post #4


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.655
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Eu am reusit sa fac un VPN sa mearga, folosind help-ul din windows blink.gif Din windows 2000.... atata doar ca a trebuit sa dau una in freza firewallului.


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Aug 24 2011, 11:16 PM
Post #5


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Nu vreau sa "trezesc" calculatorul de pe internet... telefonul e in acelasi lan cu calculatorul (telefonul conectat prin wifi iar calculatorul prin cablu la acelasi router), iar pachetul ajunge la calculator cu siguranta (verificat cu wireshark), nu e filtrat de router sau de altcineva, de firewall nu are cum ca firewall-ul e la nivel de OS, care e oprit. De altfel am testat si varianta cu trimisul pachetului intre 2 calculatoare legate prin cablu la acelasi router si tot nu a mers.

Sincer scopul initial al WoL era sa transform un laptop intr-un htpc cu telecomanda din telefon. Dar ce telecomanda e aia care nu poate porni htpc-ul ? Ulterior vazand ca nu reusesc cu laptopul am vrut sa vad ce gresesc si am mai incercat cu alte 2 calculatoare, dar nu a mers nici cu ele...


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dinpoplaca
post Aug 24 2011, 11:24 PM
Post #6


specialist
******

Group: Membri
Posts: 584
Joined: 30-April 11
Member No.: 132.158



Mie mi-a mers de pe android. Am setat NIC-ul in Bios, si am setat routerul ( Port Forwarding, Cred) ca sa trimita traficul de afara la computerul asta.

This post has been edited by dinpoplaca: Aug 24 2011, 11:28 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 24th November 2017 - 12:47 AM