IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

interfete retea wifi

This topic is about interfete retea wifi, the author, Diesel, wrote about: Routerul tau de draft N in timp ce notebook-urile sunt 802.11n probabil standardul final. De asemenea, vitezele la care pretind ca se leaga jucariile ... To read more just scroll down

5 Pages V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> interfete retea wifi
Diesel
post Dec 11 2010, 11:45 PM
Post #21


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 2.661
Joined: 27-May 08
From: Constanta
Member No.: 117.183



Routerul tau de draftN in timp ce notebook-urile sunt 802.11n probabil standardul final.

De asemenea, vitezele la care pretind ca se leaga jucariile astea sunt la nivel de semnalizare radio, banda efectiva fiind pe la 60%, in plus conexiunile sunt half-duplex iar cand pui mai multe jucarii pe acelasi access-point se imparte banda respectiva.


--------------------
Kia Cee apostrofee Dee, the former Reasonably Priced Car
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Dec 12 2010, 03:03 AM
Post #22


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.660
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Pai si chestia cu latimea de banda nu e la fel si la 11g?
Credeam ca 11n-ul asta ar trebui sa fie retrocompatibile, adica daca ai o placa 11n sa stie sa se conecteze si in 11n draft 2 si sa mearga (mai prost).







--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diesel
post Dec 12 2010, 09:27 AM
Post #23


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 2.661
Joined: 27-May 08
From: Constanta
Member No.: 117.183



Imi cer scuze, am citit pe diagonala si am inteles gresit ca de obicei.

Uita-te in setarile placii wireless la Acer si vezi sa n-aiba g-only si tine-l langa router evident. EeePc-ul ce placa wifi are? Cum routerul e draft-n te poti intreba si cum merge. E perfect plauzibil sa nu poata negocia mai mult de 54.

PS: intre cele doua routere ar fi nevoie de cross conform standardelor. Merge cu direct pt ca au auto mdi/mdx ambele.

This post has been edited by Diesel: Dec 12 2010, 09:29 AM


--------------------
Kia Cee apostrofee Dee, the former Reasonably Priced Car
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Dec 12 2010, 10:15 AM
Post #24


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.660
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



EEPC-ul are placa "ralink technologies" 1T2R mini card wifi. Are vreo 3 ani, adica e contemporan cu routerul.
La Acer mare branza nu prea pot seta.. am pus un printscreen cu optiunile. Mai sunt si altele? (e cu win7)

Mai am o rabla de Lenovo care are 4 ani, care n-are card 11n, insa odata cu routerul mi-a dat si un card pe USB si merge si ala fara probleme. Singurul care nu merge e cel mai nou ninja.gif
Attached File(s)
Attached File  wifiacer.JPG ( 127.57K ) Number of downloads: 27
 


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Dec 12 2010, 12:00 PM
Post #25


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



E evident, laptopul e stricat... scrie in franceza biggrin.gif


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Dec 12 2010, 03:11 PM
Post #26


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.660
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Dap... probabil pe aici ajung rebuturile ca toate face-asa biggrin.gif


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Dec 13 2010, 12:35 PM
Post #27


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.660
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Incep sa cred ca nu e retrocompatibil N-ul asta.... a mai venit un baiet la mine cu un calculator de ultim racnet si tot in 54mbps se conecta, desi se scria ca e conectat in "n". La peste 100 se conecteaza doar alea vechi, alea noi nu vor peste 54.


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diesel
post Dec 13 2010, 01:34 PM
Post #28


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 2.661
Joined: 27-May 08
From: Constanta
Member No.: 117.183



Retrocompatibile sunt doar standardele finale. Este foarte plauzibil ca draft n facut de unii sa nu mearga cu n final facut de altii.


--------------------
Kia Cee apostrofee Dee, the former Reasonably Priced Car
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klm
post Dec 13 2010, 03:16 PM
Post #29


Asa?!
******

Group: Membri
Posts: 3.821
Joined: 10-January 08
From: Galati
Member No.: 116.021



Am observat de curand o situatie cu routerul wifi (un Edimax nu stiu de care - nu conteaza pentru ca nu vorbesc de viteza); in mod normal se conectau concomitent 3 dispozitive: 2 laptopuri si, din cand in cand, telefonul meu. De 2-3 saptamani semnalul nu mai trece prin pardosea (routerul se afla la parter, de vreo 2 ani in aceeasi pozitie) decat intr-un singur loc la nivelul podelei (da, am cautat mult acel loc) si se deconecteaza, cand dupa 1-10 min, cand imediat ce a gasit semnalul (face la fel chiar cu laptopul langa el). Initial am zis ca o fi din cauza a mai multe conexiuni simultane (desi pana la inceputul anului nu avea nicio protectie si se conectau toti laptoparii din cartier - le gaseam in loguri traficul de icshpe giga pe luna smile.gif - pana cand am parolat punctul de acces) insa am parte de aceeasi situatie si in cazul unui singur dispozitiv.
Acu' nu radeti de nestiinta mea insa ma gandesc ca o fi "obosit" modulul radio si ar rezolva sa-l inchid de tot pentru cateva zile sau mai bine ii trag un reset urmat de reconfigurare?


--------------------
"Ai, n-ai mingea, tragi la poarta!" - Mircea Radulescu

Nu mai fumez
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Dec 13 2010, 10:06 PM
Post #30


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.660
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Un upgrade de firmware nu ar trebui sa rezolve problemele cu draftul sau cu finalul? E vorba de chestii implementate hard, sau doar soft?


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klm
post Dec 14 2010, 08:59 AM
Post #31


Asa?!
******

Group: Membri
Posts: 3.821
Joined: 10-January 08
From: Galati
Member No.: 116.021



In domeniul acesta solutia cea mai potrivita nu este totdeauna cea logica biggrin.gif!


--------------------
"Ai, n-ai mingea, tragi la poarta!" - Mircea Radulescu

Nu mai fumez
Go to the top of the page
 
+Quote Post
drabisan
post Dec 14 2010, 08:03 PM
Post #32


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.326
Joined: 20-October 05
From: Bucuresti
Member No.: 59.001



QUOTE (James Kilowatt @ Dec 13 2010, 10:06 PM) *
Un upgrade de firmware nu ar trebui sa rezolve problemele cu draftul sau cu finalul? E vorba de chestii implementate hard, sau doar soft?



Daca nu e vorba de Mimo-uri high-tech pentru 802.11n ar trebui sa gasesti un upgrade de soft care sa suporte standardul final.
De la MIMO-uri draft pina la cele finale pot fi diferente hard. Dar Mimo 2x2 sau alte "gusturi" siny doar pe AP-urile relativ scumpe.
Ar mai fi sa te uiti atent daca nu ai vreun vecin care se da pe ap-ul tau. Sau sa incerci cu inssider (free) sa vezi daca nu te incaleci pe vreun canal cu un alt AP care nu poate decit 802.11g.

O alta idee ar fi sa iei pe rind fiecare client de wlan si sa vezi nu la cit se conecteaza, ca toate iti vor arata viteza cea mai mare pe care o inteleg ci la ce viteze iti merg.
Neaparat unu' cite unu'. Exista riscul ca un laptop/dongle ciudat sa spuna ca se conecteaza la viteza mare, dar sa nu depasesti cu el 24-25mbps (adica 802.11g). Iar un astfel de adaptor iti distuge la propriu viteza in 802.11n.
Ultimul paragraf e mai util pentru problemele de viteza, nu neaparat pentru viteza de conectare pe care o declara clientul.


--------------------
I am still busy, but this is easy!
Ex posesor de Avensis 2.0 pe benzina si nu pe bere, cum spun unii oameni 'rai'
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rebel
post Dec 15 2010, 01:12 AM
Post #33


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.198
Joined: 11-July 08
From: Location Unknown
Member No.: 117.474



drabisane,
nu erai tu ala care cerea ajutorul adminului pentru ca nu stia sa puna pe cineva pe lista de ignore? Dupa treaba aia, cata credibilitate poti avea? Sau ai gasit vreo carte despre wi fi? teehee.gif

the lawman


--------------------
///M - The Ultimate Driving Machine
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klm
post Dec 15 2010, 02:03 PM
Post #34


Asa?!
******

Group: Membri
Posts: 3.821
Joined: 10-January 08
From: Galati
Member No.: 116.021



drabisane, routerul a fost parolat la inceputul anului, eu nu mai prind semnaulul radio de cateva saptamani, parchet a fost pus anul trecut, varuit la fel, deci nu s-au schimbat in niciun fel conditiile in care functionau undele de care vorbim.
Apoi spuneam ca tipologia (802.11n sau g) este mai putin importanta deoarece toata lumea era multumita: se conectau concomitent 3 laptopuri si telefonul meu, 3 desktop PC descarcau/descarca filme, muzica, jocuri/etc pana in ziua Z cand nu am mai prins semnalul iar cele 3 laptopuri (care se afla la acelasi nivel cu routerul intr-o suprafata de vreo suta mp) au inceput sa fie deconectate pe rand.


--------------------
"Ai, n-ai mingea, tragi la poarta!" - Mircea Radulescu

Nu mai fumez
Go to the top of the page
 
+Quote Post
drabisan
post Dec 15 2010, 10:10 PM
Post #35


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.326
Joined: 20-October 05
From: Bucuresti
Member No.: 59.001



klm, din ce povestesti tu, daca pc-urile care-s pe cablu merg, dar pe wlan nu mai vezi nimic - s-a dus partea radio a routerului. RIP.
Fa-ti cadou un router nou, pare sa fie singura solutie sad.gif


--------------------
I am still busy, but this is easy!
Ex posesor de Avensis 2.0 pe benzina si nu pe bere, cum spun unii oameni 'rai'
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diesel
post Dec 15 2010, 11:46 PM
Post #36


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 2.661
Joined: 27-May 08
From: Constanta
Member No.: 117.183



Eu zic sa schimbi canalul... vezi daca mai e trafic de wireless prin zona, opreste cuptoarele cu microunde, vezi ce se intampla cu telefoanele wireless (majoritatea sunt tot in 2.4GHz)


--------------------
Kia Cee apostrofee Dee, the former Reasonably Priced Car
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rebel
post Dec 16 2010, 08:13 AM
Post #37


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.198
Joined: 11-July 08
From: Location Unknown
Member No.: 117.474



Daca calculatoarele au murit pe rand nu este modulul radio; ala nu moare incet intrucat ala ori merge ori moare, nu cade asa treptat. Inca nu am auzit sa moara modulul radio dar am auzit de convertor sau cupler, etc. Oricum marea majoritate sunt capsulate in doua trei blocuri, in general sunt ireparabile. se poate ca in cazul tau sa fie vorba de modulul de amplificare dar asta e o ghicitoare "prin internet". smile.gif

Eu i-as fi dat restart din start (personal il restartez saptamanal ca se mai ineaca Eeepc-ul).
Cauta un upgrade de firmware pe site-ul mama.

Pacat ca nu esti aproape, am un Linksys cu MIMO, l-am primit de la Alienware cand am luat primul laptop dar nu l-am folosit vreodata.

This post has been edited by Rebel: Dec 16 2010, 08:19 AM


--------------------
///M - The Ultimate Driving Machine
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ozz86651
post Dec 17 2010, 12:57 AM
Post #38


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.387
Joined: 8-September 06
From: San Francisco
Member No.: 86.644



CE zice diesel... probabil a aparut o interferenta noua. Si-o mai fi luat un vecin router. Schimba canalul.


--------------------
---------------
Honda Civic EX 2006 140CP
Mazda 6S 2003 220CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klm
post Dec 17 2010, 01:52 PM
Post #39


Asa?!
******

Group: Membri
Posts: 3.821
Joined: 10-January 08
From: Galati
Member No.: 116.021



CITAT(Rebel @ Dec 16 2010, 08:13 AM) *
Eu i-as fi dat restart din start (personal il restartez saptamanal ca se mai ineaca Eeepc-ul).
Cauta un upgrade de firmware pe site-ul mama.

Pacat ca nu esti aproape, am un Linksys cu MIMO, l-am primit de la Alienware cand am luat primul laptop dar nu l-am folosit vreodata.

I-am dat mai multe restart-uri insa nu am avut timp sa-i reinstalez firmware-le (de actualizare nu poate fi vorba deoarece de cand am achizitionat routerul nu am gasit nicio versiune noua smile.gif).
Nu mai stiu cat m-au costat taxele postale si vamale pentru o camera foto trimisa din SUA insa cred ca acum ar depasi valoarea unui router nou care costa sub 25$; oricum, multumesc pentru oferta thumbsup.gif !
CITAT(ozz86651 @ Dec 17 2010, 12:57 AM) *
Si-o mai fi luat un vecin router. Schimba canalul.

La asta nu m-am gandit... O sa incerc; probabil ca o sa incerc astazi toate aceste variante deoarece vremea de afara (ninsoare, drumuri blocate sau in curs de blocare) ma va face sa am timp liber; habar n-am cum sa schimba canalul insa gugl e un prieten bun.
CITAT(drabisan @ Dec 15 2010, 10:10 PM) *
klm, din ce povestesti tu, daca pc-urile care-s pe cablu merg, dar pe wlan nu mai vezi nimic - s-a dus partea radio a routerului. RIP.
Fa-ti cadou un router nou, pare sa fie singura solutie sad.gif

N-ar fi bai, daca s-ar fi f* deoarece momentan mi-e de ajuns ca functioneaza porturile de conexiune fizica (cablul), laptoapele fiind plecate cu tot cu proprietari in tari calde iar pe telefon n-am mai deschis de mult clientul de mail sau browserul, dar n-as crede pentru ca, asa cum spuneam, pe wifi se conecteaza, incarca 2-3 pagini dupa care se deconecteaza.
Sper sa am un raspuns final dupa zilele acestea smile.gif!


--------------------
"Ai, n-ai mingea, tragi la poarta!" - Mircea Radulescu

Nu mai fumez
Go to the top of the page
 
+Quote Post
toreadoru
post Dec 17 2010, 02:01 PM
Post #40


novice
**

Group: Membri
Posts: 46
Joined: 20-May 07
From: Galati (Galati)
Member No.: 106.525



Dupa cum spunea Drabisan mai sus, cel mai facil tool de diagnosticat problema este Inssider care e si free. Unde mai pui ca face si log si cel putin o scadere a puterii se va vedea pe log.

In alta ordine de idei, mie mi s-a intamplat ceva cu o jucarie telecomandata a feciorului, care atunci cand functiona imi "ingheta" semnalul de la router.

Canalul se schimba din interfata routerului.



--------------------
Toyota Corolla Luna Dual VVTi si mai nou, Honda Jazz cu CVT
Go to the top of the page
 
+Quote Post

5 Pages V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 28th May 2020 - 11:18 PM