IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

interfete retea wifi

This topic is about interfete retea wifi, the author, RUE, wrote about: ce interfete sunt mai fiabile si eficiente pentru o retea wifi pt pc uri: PCI sau USB? ce producatori si modele ati folosit si cu ce rezultate? ... To read more just scroll down

5 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> interfete retea wifi
RUE
post Jan 8 2010, 04:23 PM
Post #1


mashinutza
******

Group: Membri
Posts: 2.399
Joined: 30-April 05
From: Internet
Member No.: 45.702



ce interfete sunt mai fiabile si eficiente pentru o retea wifi pt pc uri: PCI sau USB?
ce producatori si modele ati folosit si cu ce rezultate?


--------------------
Laureate 1.4 aproape PLUS
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diesel
post Jan 8 2010, 04:36 PM
Post #2


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 2.661
Joined: 27-May 08
From: Constanta
Member No.: 117.183



Producatorul e mai putin important, incearca sa vezi ce chipset se ascunde sub capota si sa se potriveasca cu routerul la care vrei sa te legi. Broadcom e o alegere buna.

De asemenea e recomandat sa cauti antene flexibile in cazul in care ai probleme cu semnalul.

Parintii au folosit intr-o vreme un adaptor pe USB Edimax care a fost ok. Pret mic, soft decent, viteza efectiva vreo 15-20mbps prin cativa pereti de lemn. Routerul de atunci era Asus WL-520C.

This post has been edited by Diesel: Jan 8 2010, 04:39 PM


--------------------
Kia Cee apostrofee Dee, the former Reasonably Priced Car
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mircea104901
post Jan 8 2010, 04:46 PM
Post #3


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.805
Joined: 27-April 07
From: Cluj-Napoca (Cluj)
Member No.: 104.894



Cele pe USB sunt bune, chiar foarte bune unele.
Pe PCI - mor o data cu sistemul (un fel de a spune teehee.gif daca vrei sa pui la un PC care nu are, trebuie sa-l demontezi, scoti/instalezi, etc.) / trebuie drivere specifice / poate nu au pentru toate OS-urile, etc.

Chipseturile Realtek sunt bune (adica sunt fiabile, raport calitate/pret final bun, drivere compatibile si fara batai de cap).
Ca produse finite, gama Cisco-Linksys sunt excelente. Poti incerca si de la Asus, Belkin. Daca vrei distante mari - Ubiquity (destul de scumpe dar in top ca si calitate).



--------------------
BMW X3 3.0D
Ex Forester 2.0X MY07


Don’t argue with Idiots... They will bring you down to their level and beat you with experience.
“If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut.” Albert Einstein
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Jan 8 2010, 05:12 PM
Post #4


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



USB sucks... PCI rullez ! (daca ma intrebati de ce raspunsul va fi "nu am incredere in usb") Dar intr-adevar e important si producatorul.
Cele PCI sunt mai ieftine, cele PCI deobicei au antene - cele usb in general nu au, si in general par mai "de incredere" (nu am incredere in chestiile alea mici si plasticate ca ar face mare branza). Singurul avantaj al celor USB e ca sunt usor de instalat (nu ai nevoie de surubelnita).


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FAR EASTERN
post Jan 8 2010, 05:50 PM
Post #5


Tree Hugger
******

Group: Membri
Posts: 3.096
Joined: 30-January 08
From: Botosani, RO
Member No.: 116.228



Eu am o pereche de la MSI. Adica USB-ul pentru desktop si routerul. Singurele "necazuri" mai apar cand se pierde conexiunea si trebuie resetat ruoter-ul. Dar am inteles ca "asa face toate"... biggrin.gif


--------------------
prius - adv. mai intai, de mai inainte
GREEN ENGINE OF THE YEAR 2008
QUOTE (f1anatic @ Oct 16 2006, 10:16 PM) *
Daca chiar vrei sa salvezi planeta...cumpara un Prius sau Civic ...

<< Drive safely! Girls preffer you in one piece!>>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
RUE
post Jan 8 2010, 06:08 PM
Post #6


mashinutza
******

Group: Membri
Posts: 2.399
Joined: 30-April 05
From: Internet
Member No.: 45.702



e vorba de cladire de beton, incaperi pe o raza de 15 -20 m.
reteaua e dedicata internetului exclusiv.
USB urile am observat chiar si la memorii ca pot sa nu citeasca device ul conectat, apoi si raza de actiune poate e mai mica la usb fata de cele cu antena.

mmultumesc pentru ponturi.

This post has been edited by RUE: Jan 8 2010, 06:08 PM


--------------------
Laureate 1.4 aproape PLUS
Go to the top of the page
 
+Quote Post
drabisan
post Jan 8 2010, 09:24 PM
Post #7


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.326
Joined: 20-October 05
From: Bucuresti
Member No.: 59.001



QUOTE (RUE @ Jan 8 2010, 06:08 PM) *
e vorba de cladire de beton, incaperi pe o raza de 15 -20 m.
reteaua e dedicata internetului exclusiv.
USB urile am observat chiar si la memorii ca pot sa nu citeasca device ul conectat, apoi si raza de actiune poate e mai mica la usb fata de cele cu antena.

mmultumesc pentru ponturi.


Depinde ce retea iti doresti. Vrei sa sari la N? Eventual in 5GHz?
Raza de acoperire e importanta, dar mai importante sint betoanele.
Te multumeste un G in 2.4GHz?
Atenuarea creste exponential cu GHzii. Si e complicat daca ai un perete de rezistenta intre access point/router si client. Daca ai 2 pereti, aproape poti spune adio in 5GHz.

Daca e exclusiv internet ajunge G-ul.

Partea 2-a: laptopurile, de obicei, au wlan inclus. Deci cu un adaptor USB pentru PC nu prea ai ce face ulterior. Si cum preturile sint jos, cind iei un PC nou poti pastra sau nu placa PCI de wlan.
Si un adaptor PCI are, de obicei, antene. Si asta e un mare plus!

Producatorul e putin relevant. Te uiti la citeva review-uri, nu prea multe ca nu mai iei nimic. Te uiti pe site ca au driverele cit de cit la zi. Si te decizi.
Pentru cele USB as spune linistit Linksys. Pentru cele PCI nu prea stiu sa-ti recomand, pentru ca nu am folosit niciodata mai mult de citeva minute.


--------------------
I am still busy, but this is easy!
Ex posesor de Avensis 2.0 pe benzina si nu pe bere, cum spun unii oameni 'rai'
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cod
post Jan 11 2010, 02:02 PM
Post #8


pilot
*****

Group: Membri
Posts: 434
Joined: 17-April 07
From: Bucuresti
Member No.: 104.180



Interfata wifi pe USB are problema ca-ti consuma din CPU pentru a functiona (ca orice device USB), lucru vizibil in special pe linux unde driverele nu sunt cele mai eficiente. Eu am optat pentru PCI.


--------------------
Seat Ibiza 1.4 TDI 70CP (Mica si rosie)
A3 SB Ambition 1.6 102 CP (Neagra si suparata)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hoinar
post Jan 13 2010, 03:09 PM
Post #9


membru vesel
******

Group: Membri
Posts: 1.829
Joined: 7-January 07
From: Iasi (Iasi)
Member No.: 96.184



Eu vreau sa-mi spuneti de un router wireless bunicel... doar pentru net, pentru casa parintilor mei. Casa mare, sanatoasa, cu pereti de caramida. Routerul Edimax (cel mai ieftin) nu face fata deloc prin toate camerele. Si mai pierde semnal...etc samd.
Nu trebuie neaparat N, merge super si G, ca va fi folosit cel mai mult pentru net obisnuit.
Va rog, un sfat aveti?


--------------------
Hauris
Membru al grupului "Noua ne place avatarul lui Mariustom!"
QUOTE (James Kilowatt @ Jan 21 2009, 10:57 PM) *
Pe de alta parte, sunt convins ca oamenii sunt mai dobitoci decat furnicile de cate ori sunt in trafic. Traficul e situatia in care oamenii sunt mai primitivi, previzibili si mai simpli decat oile sau albinele care au un creier cat o gamalie.D Si cu toate astea se considera niste toti niste soferi de geniu ... :D
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diesel
post Jan 13 2010, 04:51 PM
Post #10


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 2.661
Joined: 27-May 08
From: Constanta
Member No.: 117.183



Doua routere care sa stie WDS (wireless distribution system) biggrin.gif


--------------------
Kia Cee apostrofee Dee, the former Reasonably Priced Car
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Jan 13 2010, 08:10 PM
Post #11


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



La mine tot retea wireless cu multi multi multi pereti e si folosesc un router wireles (Linksys parca) + wireless repeater de la asus (pe asta din urma l-am gasit foarte greu, la magazinele din urbea mea jumatate din vanzatori nici nu auzisera de asa ceva). Rezultatul e ca am semnal pe toate cele 3 nivele ale casei, cu multi pereti de caramida si beton. Acum e adevarat ca semnalul variaza intre foarte bun si foarte prost. Dar e utilizabil peste tot.


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hoinar
post Jan 14 2010, 02:26 AM
Post #12


membru vesel
******

Group: Membri
Posts: 1.829
Joined: 7-January 07
From: Iasi (Iasi)
Member No.: 96.184



Mersi de sfaturi! M-am mai sfatuit si cu Drabi pe privat si am ajuns la urmatoarea concluzie:
- scot dongle-ul USB si mi-l bag in ... buzunar.
- incerc o placa de retea wireless pe PCI (cu antena) - are receptia mult mai buna decat un dongle USB (dimensiunea il tradeaza pe dongle)
- daca tot e prea slab semnalul incerc un router cu 2 antene - semnalul mai bun/puternic
- daca tot nu e de-ajuns semnalul incerc un repeater/access point.
- daca nici asa nu merge...pun cablul in functiune biggrin.gif.


--------------------
Hauris
Membru al grupului "Noua ne place avatarul lui Mariustom!"
QUOTE (James Kilowatt @ Jan 21 2009, 10:57 PM) *
Pe de alta parte, sunt convins ca oamenii sunt mai dobitoci decat furnicile de cate ori sunt in trafic. Traficul e situatia in care oamenii sunt mai primitivi, previzibili si mai simpli decat oile sau albinele care au un creier cat o gamalie.D Si cu toate astea se considera niste toti niste soferi de geniu ... :D
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Jan 14 2010, 09:17 AM
Post #13


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Daca e vorba de a da acces unui alt PC si nu unui laptop atunci fa tot ce poti si baga cablu. Nu exista sentiment mai recomfortant decat un cablu ethernet bagat acolo unde trebuie biggrin.gif
Eu am trait timp de cateva luni doar pe baza de wireless (si la pc si la laptop) si am crezut ca ma urc pe pereti... viteza pe jumatate, din cand in cand pica fara vre-un motiv aparent... e suportabil daca nu stai mult la net si nu faci downloaduri... dar per total e nasol.

Referitor la planul tau de actiune... sa inteleg ca acum ai o configuratie cu un router + un wifi dongle si vrei sa imbunatatesti treaba. Eu sunt adeptul solutiilor radicale si nu a celor progresive (care deobicei sunt mai frustrante si mai scumpe). Deci sfatul meu e:
- Daca exista o posibilitate sa bagi cablu - baga cablu... daca nu:
- testeaza cu un laptop pana unde iti ofera routerul actual semnal bun (5 sau macar 4 linii)... Daca trece de jumatatea distantei (si/sau) al peretilor pe care trebuie sa ii penetreze pana in locul unde vrei tu internet atunci poti sa pastrezi routerul si adaugi in locul respectiv un wifi repeater... ahhhh... si treaba cu schimbatul dongle-ului pe o placa pci e o idee foarte buna.
- un router cu 2 antene nu iti va creste semnalul foarte mult daca problema semnalului o reprezinta peretii (si banuiesc ca asta e problema, ca doar nu vrei sa bag wifi in camp deschis smile.gif )


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hoinar
post Jan 14 2010, 09:24 AM
Post #14


membru vesel
******

Group: Membri
Posts: 1.829
Joined: 7-January 07
From: Iasi (Iasi)
Member No.: 96.184



Da, ma intereseaza sa imbunatatesc treaba pentru alt PC, nu pt laptop. Laptopul meu are semnal in sufragerie si la baie (unde e important biggrin.gif). Dar calculatorul tatalui meu are un dongle USB care intr-un apartament mic functioneaza super, da' nu m-am gandit ca la casa e asa mare problema. De-aici rezulta ca el are semnal prost si foarte prost, pe cand eu am semnal bunicel la laptop.
Problema cu cablul e ca-s cam multe la birou si voiam sa scap de asta de retea. O sa iau sigur placa PCI si de-acolo vedem ce actiune trebuie luata. Mai am un router de test prin casa, un Belkin care, cel putin la pret, era mai bun decat Edimaxu curent.
Mersi de sfaturi smile.gif.

This post has been edited by Hoinar: Jan 14 2010, 09:25 AM


--------------------
Hauris
Membru al grupului "Noua ne place avatarul lui Mariustom!"
QUOTE (James Kilowatt @ Jan 21 2009, 10:57 PM) *
Pe de alta parte, sunt convins ca oamenii sunt mai dobitoci decat furnicile de cate ori sunt in trafic. Traficul e situatia in care oamenii sunt mai primitivi, previzibili si mai simpli decat oile sau albinele care au un creier cat o gamalie.D Si cu toate astea se considera niste toti niste soferi de geniu ... :D
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Dec 5 2010, 02:13 PM
Post #15


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.652
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Am si eu o intrebare cu routerele wifi.

Deci am de la belgacom un rahat de router/modem vdsl SAGEM care da si iesirea pentru decodorul TV. Cum s-ar zice, vrand-nevrand sunt captusit cu el. Problema cu el e ca wirelessul e doar 54mbps maxim (b,g, ma-sa pe gheata). Are si 4 porturi ethernet + 2 pt TV (tot ethernet, insa nu stiu ce soi de semnal se plimba pe acolo).

Si am gasit pe ebay (cumparat e mult spus la pretul dat pe el) un router Sitecom WL-541 care are si norma n draft 2 300mbps. Acasa am 3 laptoape, care se lauda toate cu wifin 11.n (daca sunt 150 sau 300mbps habar n-am).

Ideea e ca vreau sa conectez cele doua routere intre ele prin cablu. La SAGEM dezactivez wifi-ul, insa il folosesc in continuare ca modem si pt TV, iar wirelessul vreau sa il fac prin routerul "nou" sitcom la 150mbs macar. Viteza la internet oricum ramane aceeasi (teoretic am 30mbps pe download si 6 pe upload), insa sper sa creasca viteza de conexiue intre ele, daca trasfer fisiere de la unul la altul.


Deci, cam cum se conecteaza doua routere intre ele? Trebuie cablu normal sau crossover? Ceva de stiut in plus in afara de "urmarit mesajele la instalare"?


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lucian107416
post Dec 5 2010, 08:44 PM
Post #16


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.042
Joined: 1-June 07
From: Bucuresti
Member No.: 107.409



QUOTE (James Kilowatt @ Dec 5 2010, 02:13 PM) *
Deci, cam cum se conecteaza doua routere intre ele? Trebuie cablu normal sau crossover? Ceva de stiut in plus in afara de "urmarit mesajele la instalare"?

Cablu normal intre porturile de LAN. Fii atent insa ca cel mai probabil viteza intre ele este de 100 mbps, adica mai mica decat draft N-ul tau.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Dec 5 2010, 08:53 PM
Post #17


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.652
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Nu conteaza, intre cele doua routere o sa fie doar teava de internet, si 100mbps e mai mult decat cei 30mbps de internet pe care-i am.
Iar calculatoarele sa se lege la net si intre ele prin 11.n, aka la macar 150mbps ca pot transfera fisiere cu o viteza cat de cat decenta. Acum cu cei 54mbps transferul de fisiere intre calculatoare e doar cu o idee mai rapid decat le iau de pe net...

This post has been edited by James Kilowatt: Dec 5 2010, 08:54 PM


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Dec 5 2010, 10:01 PM
Post #18


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Cam asa ceva am eu acasa... Se face in felul urmator:
- Routerul de il luasi tu de pe ebay, il transformi intr-un banal switch, treaba asta se face simplu, te conectezi la el cu un laptop/calculator si din administrarea lui dezactivezi DHCP-ul... asta fiindca nu vrei sa ai doua servere DHCP intr-o retea.
- Din routerul cu care te-a binecuvantat ISP-ul tragi un cablu ethernet pana la routerul de l-ai luat tu de pe ebay... siiii... aici vine smecheria... il conectezi la un port LAN (adica treci peste tentatia initiala (si oarecum fireasca) de a-l conecta la WAN, adica unde ai baga in mod normal internetul).
- Gata. Acum ai internetii venind wireless din doua surse, plus ai 6 porturi ethernet disponibile in 2 locuri din casa. Daca dezactivezi wifi-ul la routerul SAGEM o sa ai net de (probabil) 100 Mbiti.



--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Dec 11 2010, 05:50 PM
Post #19


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.652
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Merge. fara nici un rafinament, le-am bagat unu-n altul, am dezactivat wifiul de pe ala vechi si activat pe ala nou si merge, am si net si retea mai rapida smile.gif EEPC-ul se leaga la 135mbps si transferul de la un calculator la altul e cam dublu la viteza.

This post has been edited by James Kilowatt: Dec 11 2010, 05:52 PM


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Dec 11 2010, 11:19 PM
Post #20


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.652
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Update:
Am un Acer aspire 5740g care e cel mai nou calculator... si e cel care NU se conecteaza la mai mult de 54mbps. Placa de retea e Atheros AR5B93 care ar trebui sa mearga in n.... Am incercat sa-l enable sau ceva, insa nu am gasit de unde verymad.gif


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post

5 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 21st November 2017 - 01:19 AM