IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Ce laptop sa imi iau?

This topic is about Ce laptop sa imi iau?, the author, Bogdan54824, wrote about: Nu, nu e problemă că i-ar merge mai încet. Procesorul îi schimbă frecvena în funcie de utilizare. Dacă ai doar un Winamp pornit nu are rost să meargă ... To read more just scroll down

50 Pages V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Ce laptop sa imi iau?
Bogdan54824
post Jan 25 2007, 06:26 PM
Post #41


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 190
Joined: 2-September 05
From: Bucuresti
Member No.: 54.817



Nu, nu e problemă că ți-ar merge mai încet. Procesorul își schimbă frecvența în funcție de utilizare. Dacă ai doar un Winamp pornit nu are rost să meargă la 1.7GHz, când el este folosit doar 3% pentru că papă mai mult curent și se și încălzește cu ocazia asta și trebuie să pornească ventilatoarele care și ele la rândul loc papă curent și fac și zgomot. În schimb dacă este nevoie de putere de procesare atunci frecvența este crescută la maxim.
Aceeași tehnică este folosită și pentru a evita "prăjirea" proc-ului. Dacă se încălzește prea tare (ventilator stricat, etc) atunci îi scade frecvența până la punctul unde nu mai are nevoie de răcire activă.


--------------------
Corolla 1.6 SOL
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AlexTM
post Jan 25 2007, 06:35 PM
Post #42


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.071
Joined: 23-August 05
From: Timisoara (Timis)
Member No.: 53.969



YES!
I-am dat sa macine ceva si intradevar afisa ba 1.60 GHz (full speed) ba 988 MHz....
590 MHz probabil ca e relanti-ul smile.gif

Mersi


--------------------
Ford cu motor de Skoda
Citroen cu motor de BMW
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AZAZEL
post Jan 26 2007, 09:06 AM
Post #43


TeDeI-st cocalar
******

Group: Membri
Posts: 3.956
Joined: 30-May 05
From: Bucuresti (Romania)
Member No.: 48.029



QUOTE(GhitaTM)
YES!
I-am dat sa macine ceva si intradevar afisa ba 1.60 GHz (full speed) ba 988 MHz....
590 MHz probabil ca e relanti-ul smile.gif

Mersi


ghita TM si Bogdan, asta este PROBLEMA la mine.

indiferent ce ii dau sa faca, aplicatii dureroase pt un computer, mie imi sta procesorul NUMAI IN 800 MHZ.

frate-miu are pe computer un procesor M60 de 2.00ghz care merge in diverse frecvente, asa cum se intampla la voi.

la mine computerul are procesor M50 de 1,86 Ghz , care merge intotdeauna in 800Mhz.

asta este problema ce trebuie sa o rezolv.

ma oftic pt ca la vremea lui (acum un an ) avea o super configuratie.
cica este o editie limitata a lui fujitsu siemens 1437G. o configuratie peste ceea ce inseamna 1437G- configuratie de baza. cred ca editie limitata=editie proasta:

1,86 Ghz
hard de 100G
memorie 512
placa video de 128(memorie ne-share-uita).

si ,merge ca naiba.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AlexTM
post Jan 26 2007, 09:32 AM
Post #44


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.071
Joined: 23-August 05
From: Timisoara (Timis)
Member No.: 53.969



Am inteles problema ta si sintem alaturi de tine in aceasta grea incercare...

Ma gindeam ca e la fel si la mine. Nu aveam deloc chef sa umblu la "overclocking" in BIOS.


--------------------
Ford cu motor de Skoda
Citroen cu motor de BMW
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AZAZEL
post Jan 26 2007, 09:35 AM
Post #45


TeDeI-st cocalar
******

Group: Membri
Posts: 3.956
Joined: 30-May 05
From: Bucuresti (Romania)
Member No.: 48.029



simt o usoara ironie!!

acum sfaturi privind remedierea.
nu-mi este suficient suportul moral.
am nevoie de lucruri concrete.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AlexTM
post Jan 26 2007, 09:39 AM
Post #46


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.071
Joined: 23-August 05
From: Timisoara (Timis)
Member No.: 53.969



Scuze, nu era ironie, era doar o gluma. Din pacate, eu nu pot sa te ajut.


--------------------
Ford cu motor de Skoda
Citroen cu motor de BMW
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ionut72466
post Jan 29 2007, 02:17 AM
Post #47


sofer
***

Group: Membri
Posts: 79
Joined: 1-April 06
From: Iasi (Iasi)
Member No.: 72.459



Marius sa il stapanesti sanatos. ai facut o alegere buna
totusi am doua lucruri sa iti spun:
1. am un coleg care are exact acelasi model si are ceva probleme la placa video, da o groaza de erori la instalare (adiica placa se instaleaza cam cand vrea, nu numai la noi ci si la cei de la ultrapro)
2 are slotul pcmcia mai special difera fata de cele normale, asa ca nu o sa poti sa pui produse comercializate la noi compatibile pcmcia pe el (ceea ce mie mi se pare destul de nasol, caci a aparut la o firma de telefonie mobila(nu-i spun numele) modem pt. internet) plus multe alte produse placi audio de la creative, etc)
per total e ok, laptopul e super.
ca raport calitate/pret la ora asta pe primul loc e fujitsu-siemens, doi hp, 3 dell, 4 toshiba, 5 acer (credeti-ma-din experienta) biggrin.gif [/b]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
RUE
post Feb 11 2007, 09:07 PM
Post #48


mashinutza
******

Group: Membri
Posts: 2.405
Joined: 30-April 05
From: Internet
Member No.: 45.702



lumeeeeeeeeee

am un compaq armada mai vechi, merge bine ca si P3 mai ales cu 380 ram...
problema e ca balamalele laptopului una din ele mai ales e cam teapana si da tendinta de rupere in zona aia de prindere cand inchide leadul.

va rog idei si cum si cu ce sa le fac sa mearga usor... doar e chestie de mecanica... si sunt multi dibaci aici.


--------------------
Laureate 1.4 aproape PLUS
Go to the top of the page
 
+Quote Post
madalina
post Feb 23 2007, 09:27 PM
Post #49


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.566
Joined: 17-October 03
From: Bucuresti
Member No.: 17.205



Dragelor si dragilor,

vreau si eu un laptop, buget undeva intre 35-45 mil, care trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

- folosesc pe el numai office, pentru muzica, filme, fotografii etc. Nu ma intereseaza jocuirle, nu fac grafica, nu rulez programe complicate
- sa il folosesc 3 ani fara probleme (atat din punct de vedere al rularii aplicatiilor, cat si din punct de vedere al fiabilitatii. Nu ma pricep, nu stiu sa setez bios, nu stiu sa insatlez sistemul etc etc n-am chef sa umblu prin serviceuri cu el)
- sa aiba autonomie reala, macar 3 ore, eventual daca este posibil sa iau doua baterii si sa e folosesc pe rand
-sa il pot transporta dupa mine (in conditiile in care nu sunt tocmai o persoana puternica, la 155 cm inaltime si 44 Kg)
- acasa folosesc un alt monitor, deci nu ma intereseaza s aiaba un monitor mare
-am nevoie de unitate optica pentru ca mai descarc programe, filme, muzica si trebuie sa le scriu imediat din cauza limitarii capacitatii hardului pe un laptop

- intru multicel pe net si vreau sa se poata misca cat de repede ii permite conexiunea
- vreau bluetooth

eu am selectat niste modele, atat cat m-am priceput, dar cred ca mai sunt si alte variante care mi-au scapat mie


Toshiba

http://www.emag.ro/notebook/notebook-toshi...PTA83E-0CY044G3

http://www.emag.ro/notebook/notebook-toshi...PSAA9E-0R100YG3

http://www.emag.ro/notebook/notebook-toshi...PSPAAE-00S00MG3

http://www.emag.ro/notebook/notebook-toshi...PSAARE-01W012G3


Fujitsu Siemens

http://www.emag.ro/notebook/notebook-fujit...:EM71V3545AL1EE

http://www.emag.ro/notebook/notebook-fujit...1-K190-V100-NEW

http://www.emag.ro/notebook/notebook-fujit...:EM71V3205AE1EE


http://www.emag.ro/notebook/notebook-fujit...:EM71V3205AE1EE


Lenovo

http://www.emag.ro/notebook/notebook-lenov...-80gb--pUD0FERR

Dell

http://www.emag.ro/notebook/notebook-dell-...--pDell-6400-05

HP
http://www.emag.ro/notebook/notebook-hp-nx...b-1gb--pRH402EA

http://www.emag.ro/notebook/notebook-hp-nx...b-1gb--pRH349EA


--------------------
mazda 3 2.0 GTA Titanium grey
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Oct 20 2007, 10:19 AM
Post #50


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.657
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



A cam venit vremea sa-mi schimb si eu laptopul de curse (P2-266:D) care a cam inceput sa-si dea duhul.... zboara tastele, iar bateria mai tine cam 15 minute.

Ma intereseaza un laptop entry-level, performantele sunt binevenite insa nu sunt neaparat un criteriu de baza. Il folosesc doar pentru internet, eventual un film si din an in paste un excel. Descifrarea mesajelor extraterestre o fac pe desktop.

Criteriul de baza este viata lunga a bateriei, sa tina cat mai mult si sa nu scada durata la jumatate dupa doua luni, si sa fie usor si fiabil si daca se poate sa se incalzeasca cat mai putin (de obicei asta merge mana-n mana cu durata bateriei si fiabilitatea).
Desi acum garantiile sunt de doi ani mai bine sa nu ajungi sa ai nevoie pentru ca pe aici astia care se ocupa de garantii sunt niste gangsteri. (cei de la reprezentante).

Mi-ar placea Sony Vaio insa am o parerea proasta despre ele, au o fiabilitate la pamant. Pe toti la care am vazut se plangeau si de ele si de hotii de la service care nu faceau nici o tentativa sa le salveze datele inainte sa le schimbe sau repare...

Nici Toshiba nu mi-a facut o impresie mai buna, nici fiabilitatea nici service-ul, am mai scris despre asta.

Dell e rabla care o am acum si care s-a dovedit longeviv, insa nu stiu daca au pastrat standardele ridicate.

De HP nu stiu nimic.

De Lenovo sau firme din astea a auzit cineva?

M-ar fi tentat asta
http://www.ldlc.be/fiche/PB00061570.html
insa doar o ora de baterie mi se pare cam putin.

Alte idei?



In alta ordine de idei, ma intereseaza sistemele de operare. A aparut vre-o versiune de XP64 "curata", eventual cu un service pack ceva? Ca prima era plina de bug-uri si de hotfixuri si patchuri necesare ca sa mearga tot. Pacat, ca totusi mie mi-a placut, la mie a fost stabil si rapid cu AMD64 X2 (mai stabil si parca si mai rapid decat XP32 SP2), insa era teroare sa-l instalezi si sa faci sa mearga tot.

Astia pun pe calculatarele noi Vista. Insa chiar si la cele cu procesoare pe 64biti pun vista32. Sunt doar boi sau chiar nu conteaza?

La vista au aparut si alte versiuni mai "evoluate", cu SP-uri?


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AlexTM
post Oct 20 2007, 11:14 AM
Post #51


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.071
Joined: 23-August 05
From: Timisoara (Timis)
Member No.: 53.969



Eu am tot HP de ... nu mai tin minte citi ani (de pe vremea cind se numeau Compaq). Le-am schimbat la 2-3 ani.
Cu nici unul n-am avut nici o problema (da NICI una). Si alea vechi mai merg inca, doar bateria le-a cedat.
Urmatorul urmeaza in curind, tot HP.


--------------------
Ford cu motor de Skoda
Citroen cu motor de BMW
Go to the top of the page
 
+Quote Post
drabisan
post Oct 20 2007, 06:18 PM
Post #52


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.326
Joined: 20-October 05
From: Bucuresti
Member No.: 59.001



Sa-mi dau si eu cu parerea in materie de laptoape.
Acasa am 3:
- un Compaq din 2001. I-am schimbat ecranul in primul an si o tasta anul trecut cind al meu ciine s-a gindit sa se intinda cu ghearele pe el si i s-au rupt piciorusele tastei "space". Bateria inca tine de un film, iar luminozitatea ecranului nu s-a schimbat;
- un HP din 2004 - l-a lasat placa de retea cu vreo saptamina inainte sa implineasca 3 ani si sa iasa din garantie. Reparatia, gratis, a durat 1 luna, dar s-a rezolvat. Bateria merge si acum 2,5-3h, daca nu am wlan-ul pornit. Am avut probleme in primul an pentru ca aveau drivere PROASTE pentru bluetooth;
- un Dell D620 de vreo 6 luni. Ecran micut, foarte slab ca unghi de vizionare comparativ cu celelalte 2, dar perfect pentru lucru de zi cu zi. Bila alba e ca este foaaaarte usor. Am avut probleme MARI din cauza driverelor. Cind foloseam mouse sau alt dispozitiv bluetooth murea wlan-ul. Cind i-am convins de asta (am facut mare galagie la Dell) surprize!, au scos driver nou de wlan si s-a rezolvat. Bateria inca tine 3 ore cu bluetooth si wlan active. Sa vedem cit timp va dura, dar nu am sperante prea mari. Am imprumutat bateria unui coleg pentru zborul prea lung din concediu si a lui abea daca tinea 2,5h la filme. fara bluetooth sau wlan pornite.

Din experienta stiu ca si Toshiba face lucruri bune si sint foarte grijuli la drivere si ti le pot recomanda calduros!

Caldura o dau in ordine procesorul, placa video si hdd-ul. Implicit consumul de curent creste cu viteza, dar aici hhd-ul e leader, urmat de procesor si abea la urma placa video. Pentru zi de zi nu merita sa dai bani multi pe procesor, hdd-ul sa fie mare, dar doar la 5400 de rotatii, iar placa video cea mai ieftina e cea mai buna cind nu te joci.

Laptop-uri cu X64 nu prea sint pe motive de consum de curent. La computere de firma gasesti usor tot ce ai nevoie ca sa faci un Windows stabil pe un astfel de procesor. Dar daca nu te doare rau puterea de procesare...de ce sa dai banii si pe procesor, placa de baza si memorii? Si Windowsul e mai scump! Plus ca sint atit de putine softurile care folosesc 64 de biti...

Late edit: acum exista si laptopuri care spulbera pc-urile la putere de procesare, capacitate de stocare etc, dar costa greu si cintaresc in consecinta! Iar lucrul pe baterie inseamna exact shutdown ca sa nu pierzi ce ai lucrat cind aveai curent wink.gif Exagerez un pic, dar o baterie de ~2kg e inadmisibil sa nu tina nici 2 ore!
La Mac-uri te-ai gindit? Sint mai scumpe, dar experienta pe ele e mult peste ce ofera Windows-ul. Si softul a inceput sa circule in zonele "exotice" ale internetului. Iar calitatea hardware este de-a dreptul nesimtit de buna! Software-ul e SF comparativ cu MS.

This post has been edited by drabisan: Oct 20 2007, 06:26 PM


--------------------
I am still busy, but this is easy!
Ex posesor de Avensis 2.0 pe benzina si nu pe bere, cum spun unii oameni 'rai'
Go to the top of the page
 
+Quote Post
guerilla
post Oct 21 2007, 11:14 AM
Post #53


Warp Member
******

Group: Membri de onoare
Posts: 4.752
Joined: 9-May 03
From: Bucuresti
Member No.: 12.270



James, Lenovo sunt fostele IBM.
mie imi plac Dell-urile. ca sint si altii care ofera produse bune, e partea a doua. depinde in primul rand de bugetul alocat.
mac-urile sunt dementiale, dar tre sa ai curaj ca sa faci trecerea la leopard (citeam undeva ca sunt foarte putini cei care o data ce au lucrat pe mac os se intorc la windows)
personal am un fujitsu siemens amilo pro de 3 ani si un dell d420 de 1 an. la amilo s-a busit carcasa (crapat in zona de inchidere) si s-a rupt un carlig de la inchiderea ecranului. dell-ul imi place ca are si touchpad si rahatel din ala mic tip mouse. bateria la dell tine mult mai bine. incarcatorul este mult mai ergonomic (conteaza si asta daca vrei laptop si nu calculator mic de desktop).
tehnic nu le compar ca au procesoare diferite.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Oct 21 2007, 12:04 PM
Post #54


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.657
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



QUOTE(guerilla @ Oct 21 2007, 05:14 AM) *
James, Lenovo sunt fostele IBM.

Si asta e bine sau rau? whistling.gif

Io nu-l iau ca sa lucrez... din motivul asta nu prea sunt interesat de Mac si nici nu caut neaparat performante nemaivazute. Il iau sa stau in pat cu un vin fiert langa mine si sa mai bat campiii pe forum in timp ce sotia se uita la gimnastica sau la Tanase si Dinescu pe internet la desktop:D Sau sa-mi verific mailul cand plec pe undeva, ori mai calculez un traseu cu mappoint sa vad unde ma duc a doua zi. O data la 1000 ani mai fac un grafic xls sau un powerpoint.
Sau poate sa mai fac o scanare la masina cand ma plictisesc intr-o sambata dimineata, desi pentru asta s-ar putea sa-l pastrez pe ala vechi.

La chestia cu sistemele de operare se baga cineva? N-are legatura cu laptopul, intrebarea e pentru desktop pe care acum am XP32 si pe care ma bate gandul sa-l raschetez ca nu-mi mai place cum merge. Desktopul e AMD64X2 si 2G ram.

This post has been edited by James Kilowatt: Oct 21 2007, 12:16 PM


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
drabisan
post Oct 21 2007, 02:19 PM
Post #55


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.326
Joined: 20-October 05
From: Bucuresti
Member No.: 59.001



QUOTE(James Kilowatt @ Oct 21 2007, 01:04 PM) *
Si asta e bine sau rau? whistling.gif

Io nu-l iau ca sa lucrez... din motivul asta nu prea sunt interesat de Mac si nici nu caut neaparat performante nemaivazute. Il iau sa stau in pat cu un vin fiert langa mine si sa mai bat campiii pe forum in timp ce sotia se uita la gimnastica sau la Tanase si Dinescu pe internet la desktop:D Sau sa-mi verific mailul cand plec pe undeva, ori mai calculez un traseu cu mappoint sa vad unde ma duc a doua zi. O data la 1000 ani mai fac un grafic xls sau un powerpoint.
Sau poate sa mai fac o scanare la masina cand ma plictisesc intr-o sambata dimineata, desi pentru asta s-ar putea sa-l pastrez pe ala vechi.

La chestia cu sistemele de operare se baga cineva? N-are legatura cu laptopul, intrebarea e pentru desktop pe care acum am XP32 si pe care ma bate gandul sa-l raschetez ca nu-mi mai place cum merge. Desktopul e AMD64X2 si 2G ram.


Atunci ia-ti o Toshiba sau un Dell, cu ecran micut si te scoti!
Daca ai AMD64 de firma, baga Windows 64 si o sa te cam bucuri. Daca nu e de firma NU! Ca nu gasesti drivere!


--------------------
I am still busy, but this is easy!
Ex posesor de Avensis 2.0 pe benzina si nu pe bere, cum spun unii oameni 'rai'
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Oct 21 2007, 02:38 PM
Post #56


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.657
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Pai placa de baza e MSI Ultra, iar cea video tot MSI. Drivere pentru XP64 am, l-am avut instalat si mi-a placut cum merge, insa m-a cam chinuit la inceput, am instalat ca sa mearga bine 100 patchuri si hotfixuri. Ma intrebam daca o fi iesit vre-o versiune mai noua cu mai putin buguri.
Vista64 cum e?

revenind la laptoape, asta merita?
http://www.ldlc.be/fiche/PB00064422.html
are doar 2,8kile, mi se pare destul de usor fata de altele.
Oare cum se misca Vista pe un laptop cu doar 1G RAM?


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Legionaru'
post Oct 21 2007, 02:53 PM
Post #57


Alergator de viteza
******

Group: Membri
Posts: 3.371
Joined: 19-September 05
From: Craiova
Member No.: 56.143



Vista cu 1giga se misca greut.
Eu am acum 1.5 giga pot spune ca e cat de cat ok.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
guerilla
post Oct 21 2007, 05:09 PM
Post #58


Warp Member
******

Group: Membri de onoare
Posts: 4.752
Joined: 9-May 03
From: Bucuresti
Member No.: 12.270



james, 2.8kile e greu biggrin.gif nici macar amilo meu nu cantareste atat.
cauta un laptop de 13inch sub 2 kile. eventual unu care are docking station inclus (writeru pe docking) astfel o sa ai un laptop super usor cu care sa stai cu wifi in pat sau pe care sa-l iei la piscina fara probleme (numa sa nu faca si el diving) cand pleci in concediu.
cauta un dell d420 sau similar.
si nu, nu pune vista. consuma mult prea multe resurse.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Oct 21 2007, 05:52 PM
Post #59


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.657
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Alea-s cu 400euro mai scumpe. Mai bine fac muschi biggrin.gif

Amilo low-cost
http://www.ldlc.be/fiche/PB00063969.html
E cu sempron. E ok?

PS pun linkurile de la firma asta pentru ca am mai luat de multe ori de la ei, nu am avut niciodata probleme cu intarzieri, nici cu garantia, am putut sa schimb piesele daca ma razgandeam fara sa puna intrebari, etc. Probabil daca ma chinui gasesc cu 15 euro mai ieftine insa prefer sa nu-mi asum riscuri.


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
guerilla
post Oct 21 2007, 06:19 PM
Post #60


Warp Member
******

Group: Membri de onoare
Posts: 4.752
Joined: 9-May 03
From: Bucuresti
Member No.: 12.270



pai daca ala e bugetu.. atunci ia de aici: http://www.ldlc.be/fiche/PB00064422.html


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

50 Pages V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 20th January 2020 - 07:28 AM