IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Ce laptop sa imi iau?

This topic is about Ce laptop sa imi iau?, the author, marius68582, wrote about: Deschid acest subiect si va cer parerea in convingerea ca printre masinisti sunt si calculatoristi care stiu mult mai multe dacat mine despre subiect! ... To read more just scroll down

50 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Ce laptop sa imi iau?
marius68582
post Jan 11 2007, 10:40 PM
Post #1


specialist
******

Group: Membri de onoare
Posts: 919
Joined: 18-February 06
From: Kronstadt
Member No.: 68.575



Deschid acest subiect si va cer parerea in convingerea ca printre masinisti sunt si calculatoristi care stiu mult mai multe dacat mine despre subiect!
Asadar,pentru ca toti colegii mei au Dell,iar aceste calculatoare sunt foarte populare pe aici si sunt folosite peste tot,m-am hotarat sa imi iau si eu tot Dell.Poate alte firme sunt "mai de firma",dar am impresia ca Dell-ul ofera cea mai buna valoare pentru bani.
Selectia a ajuns la 2 modele : Inspiron 1501 si Inspiron 6400,pe care le puteti vedea unul langa altul aici
Pentru un cineva ca mine care nu cunoaste toate chichitele IT-ului principala deosebire intre aceste doua modele ar fi ca 1501 foloseste un procesor AMD pe cand 6400-le foloseste un procesor Intel(amandoua sunt Dual Core)Ok,mai sunt si alte diferente:6400 mai are avantaj si in privinta placii grafice si a harddrive-lui mai mare...dar este totusi cu 200 de euro mai scump.
Ce parere aveti?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MotorHead
post Jan 11 2007, 11:12 PM
Post #2


specialist
******

Group: Membri
Posts: 600
Joined: 25-June 06
Member No.: 80.834



QUOTE(marius68582)
Pentru un cineva ca mine care nu cunoaste toate chichitele IT-ului principala deosebire intre aceste doua modele ar fi ca 1501 foloseste un procesor AMD pe cand 6400-le foloseste un procesor Intel(amandoua sunt Dual Core)Ok,mai sunt si alte diferente:6400 mai are avantaj si in privinta placii grafice si a harddrive-lui mai mare...dar este totusi cu 200 de euro mai scump.
Ce parere aveti?
Nu trebuie sa stii "toate chichitele IT-ului", ca nimeni nu le stie biggrin.gif , trebuie doar sa stii la ce il vei folosi... Ai nevoie de "dual core"? Rulezi multe belele pe el? Bine, pretzurile nu sunt cine stie ce mari, dar se poate ca pt. ce-ti trebuie tie un Inspiron 1300 sa fie suficient... Eu as merge pe AMD-uri.

//EDIT

Si ar trebui sa te interesezi cat e incarcatorul de mare... Unele au un incarcator cat o caramida :bash: si e cam enervant sa-l cari dupa tine. Da, daca e bateria mare e si incarcatorul mare, dar ai nevoie de baterie care sa tzina mult? Deci depinde cum ai de gand sa-l utilizezi smile.gif


--------------------
GTI
Go to the top of the page
 
+Quote Post
marius68582
post Jan 12 2007, 01:53 AM
Post #3


specialist
******

Group: Membri de onoare
Posts: 919
Joined: 18-February 06
From: Kronstadt
Member No.: 68.575



QUOTE(MotorHead)
Eu as merge pe AMD-uri.

Asta ma intereseaza. biggrin.gif

Mi-am facut cat de cat temele,stiu in mare cu se mananca si la ce se foloseste un laptop.
Intrebarea mea(reformulata blush.gif ) este daca merita un Inspiron 6400 cu Intel doua sute de euro mai mult decat un Inspiron 1501 cu procesor AMD.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DORU
post Jan 12 2007, 10:13 AM
Post #4


Super Moderator
******

Group: Moderator
Posts: 8.261
Joined: 11-November 02
From: ORADEA
Member No.: 7.754



Nu sunt Dr. IT, dar treaba cu laptop-urile sta cam asa: sunt mai greu de updatat dpdv harware, deci trebuie sa ai in vedere ca il vei folosi 2-3 ani minim de acum incolo.

Asadar, NU FACE RABAT la rezolutia si diagonala vizibila a monitorului (1024 e deja un minim necesar, incearca peste), la procesor (eu iti recomand Intel Duo Core) si mai apoi la capacitatea HDD, a memoriei video si a memoriei. Sincer, din ofertele actuale un laptop care sa merite banii nu-l gasesti sub 3000 RON (mergi pe Dell, HP, Toshiba). Bafta !


--------------------


OCTAVIA 1.8T 4X4 - Powered by Dimsport, Milotec, Forge, EBC and Ferodo Racing !

Detalii despre masina mea si Skoda in general pe FORUMUL SKODA-CLUB !

Uneori Dumnezeu ne taie craca de sub picioare ca sa ne aducem aminte ca putem zbura.

"What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MotorHead
post Jan 12 2007, 10:24 AM
Post #5


specialist
******

Group: Membri
Posts: 600
Joined: 25-June 06
Member No.: 80.834



Eu as zice ca nu merita sa dai €220 in plus, ia AMD-ul.


--------------------
GTI
Go to the top of the page
 
+Quote Post
grenouille
post Jan 12 2007, 11:04 AM
Post #6


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 232
Joined: 23-January 06
From: Bucuresti
Member No.: 66.172



in afara de ce a zis Doru:
prima intrebare- la ce va fi folosit laptopul?

[grafica- nerecomandabil, filme, muzica, procesare texte, dezvoltare software - ce tool-uri si cam care sunt cerintele de instalare si rulare?] ce versiune de windows (presupunand ca vei pune windows pe el) va avea? Vista am inteles de la colegii de la tehnic ca va avea nevoie de aprox 1 GB la rulare (inca nu a fost instalat in reteaua noastra ca sa il vad si eu], nu stiu cat de corecta e afirmatia.
Dupa aia:
Pentru ca este laptop, care e autonomia bateriei? [trebuie luata in calcul si asta] Cat cantareste? [la un moment dat, il vei cara in spate]
cat are garantie? care sunt posibiltatile de upgrade/costurile? carcasa e rezistenta la socuri? (in ipoteza ca il vei cara dupa tine in calatorii).
exista service-uri autorizate pentru reparatii in caz de defectiuni?
faptul ca procesorul e un pic mai rapid la o firma sau alta la o configuratie similara (AMD sau Intel )- e insesizabil la aplicatii mici.
Care sunt review-urile utilizatorilor? (ca trebe sa fie si din astea pe net)...

pentru comparatie: eu am un Compaq EVO din 2003, cu 1 GB de ram, pe care pe langa Win XP si suita Office mai folosesc niste tool-uri de dezvoltare care mananca serios din resursele calculatorului. HDD-ul e de 40 GB (suficient pentru mine la munca) iar procesorul e un Intel de 1,8 GHz.
Cu exceptia HDD (care a crapat spectaculos asta vara, cu 5 zile inainte de expirarea garantiei) configuratia e neschimbata de atunci si inca isi face treaba. ecranul e cam mic, dar asta e, am atasat un monotor extern.


--------------------
Skoda Octavia Tour- 1.9TDi, 90 CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
RUE
post Jan 12 2007, 11:41 AM
Post #7


mashinutza
******

Group: Membri
Posts: 2.399
Joined: 30-April 05
From: Internet
Member No.: 45.702



intreb si eu, pt un laptop de casa (nu de work) cu deplasari in provincie care sa fie nou si penibil de ieftin:
- ACER 1,7 celeron Travel Mate (sau daca merita saltul la ASPIRE)
cam 14.5mil in echivalent.
- Dell inspiron 1300 cam 15.5 mil lei

Ambele cam au 256 sau daca sap si negociez poate cu mic adaus pt 512 ram, hdd 40/60 gb, dvd multi .., wifi. cred ca dell e pe 15,4 inchi display.

In romania stiu ca dell ul a fost si 17 mil dar consumat rapid si pe la 20 mil se mai gasea.

sfaturi?


--------------------
Laureate 1.4 aproape PLUS
Go to the top of the page
 
+Quote Post
air_wolf
post Jan 12 2007, 11:44 AM
Post #8


specialist
******

Group: Membri de onoare
Posts: 3.446
Joined: 28-September 05
From: Bucuresti
Member No.: 56.992



diferena de pret sta in amd-intel si xp-home/xp media center.
daca ai nevoie de un desktop repacement, iei 6400-ele, daca nu, il iei pe celalalt.
ambele au video shared, cel de 60gb presupun ca tot sata e hdd-ul dar acolo sint dor 10-15 eur maxim diferenta.

depinde ce vrei sa faci cu el. vezi ca xp home nu intra pe domeniu, doar in workgroup poti activa.


--------------------
2 * "Garsoniera" - HJ61 TD (4000cmc) si "Sugativa"- FJ62V (4000cmc) carburatie
"Furia Verde" - R5 TL (845cmc)
WARNING: where we go there are no roads
"Life is like a box of chocolates... you never know what you're gonna get." - Forrest Gump
Go to the top of the page
 
+Quote Post
grenouille
post Jan 12 2007, 11:46 AM
Post #9


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 232
Joined: 23-January 06
From: Bucuresti
Member No.: 66.172



rue, 256 nu cred ca e suficient pentru win XP (mai trebuie rulate si alte aplicatii), 512 e un minim smile.gif . [asa am pe desktopul de acasa si se misca acceptabil, ma tot tin sa fac un upgrade de memorie la el]


--------------------
Skoda Octavia Tour- 1.9TDi, 90 CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
RUE
post Jan 12 2007, 11:51 AM
Post #10


mashinutza
******

Group: Membri
Posts: 2.399
Joined: 30-April 05
From: Internet
Member No.: 45.702



asta sunt convins. am un armada vechi acasa care doar ce a sarit de 2 luni de la 128 la 384 si mama ce se mai simte.
iar la FJS ul de serviciu am avut o aprobare de achizitie si am sarit de la 256 (am muulte chestii puse pe el) care ma omorau cu zile cam la 760 si e decant. startul are cam aceiasi viteza dar merge apoi cu muuulte ferestre cu topicuri deschise ;-).

nu stiu cat mai e Travel Mate ul in tara nou si ce dotari are pe el deaorece vreau sa l trec pe armada rudelor cadou de paste sau ce o fi cand merg acasa.


--------------------
Laureate 1.4 aproape PLUS
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DORU
post Jan 12 2007, 02:06 PM
Post #11


Super Moderator
******

Group: Moderator
Posts: 8.261
Joined: 11-November 02
From: ORADEA
Member No.: 7.754



Fortelady are mare dreptate: autonomia si greutatea sunt doua caracteristici f importante, inafara celor hardware. Este totusi un portabil...


--------------------


OCTAVIA 1.8T 4X4 - Powered by Dimsport, Milotec, Forge, EBC and Ferodo Racing !

Detalii despre masina mea si Skoda in general pe FORUMUL SKODA-CLUB !

Uneori Dumnezeu ne taie craca de sub picioare ca sa ne aducem aminte ca putem zbura.

"What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
M A R I A N
post Jan 12 2007, 04:06 PM
Post #12


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 2.274
Joined: 9-February 06
From: Between VT & MA
Member No.: 67.555



In momentul asta stiu ca printre cele mai tari sunt Sony Vaio si Mac-urile (pe care le poti lua foarte ieftin din State)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Jan 12 2007, 06:45 PM
Post #13


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Sony Vaio e indecent de scump pentru ce ofera... dar e compact, are design dragut, etc... iar cu Mac-urile problema e softul limitat disponibil (cel putin pe piata din .ro).

Eu sincer nu as pune dual core pe un laptop nici sa ma bati. Poate daca as avea un job care sa necesite mobilitate perpetua si putere de procesare extrem de mare. Pornesc de la premisa ca un laptop oricat ar fi el de laptop nu o sa se compare niciodata cu un desktop (la care ai tastatura normala, nu una inghesuita, un mouse decent, nu touchpad sau ceva mouse penibil de marimea unei cutii de chibrite, are monitor de 21" daca asa vrea muschiu tau, etc...). Cei mai multi posesori de laptop detin deja un calculator acasa... si mai detin unul la birou. Deci laptopul il folosesc pentru perioada in care nu esti nici acasa nici la birou. Daca lucrezi in proiectare (CAD-uri si alte cele) ai nevoie de 1 gb ram si un procesor decent (1.8 ghz)... daca lucrezi cu office si alte programe mai pasnice... ajunge unul cu ce procesor o fi (eu n-am vazut sub 1.5 mai nou) si 512 rami.


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
grenouille
post Jan 12 2007, 07:17 PM
Post #14


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 232
Joined: 23-January 06
From: Bucuresti
Member No.: 66.172



halba, o singura obiectie am la ce ai zis tu - (in rest sunt de acord- vaio e scump, mac-ul sufera de lipsa de aplicatii... ) cu mouse si tastatura se rezolva; idem si cu ecranul (marea majoritate au porturi pe care poti atasa mouse si tastatura externe); oricum, depinde de touchpad (al meu e chiar prea sensibil) daca poti lucra cu sau fara mouse

aaa mi-am adus aminte - prietenul surorii mele are un laptop dell (nu stiu ce model) are probleme in recunoasterea flash-ului usb (se pare ca e o problema generala la toate din modelul respectiv). trebuie vazut si asta- compatibilitatea cu medii de stocare externe.


--------------------
Skoda Octavia Tour- 1.9TDi, 90 CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Jan 12 2007, 08:01 PM
Post #15


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.652
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Si mie mi se par bataie de cap laptopurile.... sunt nefiabile (seful sotiei a stricat deja doua Vaio in 9 luni, toshiba cumnaticii s-a paradit de 3 ori in 2 ani), sunt greu upgradabile, sunt sensibile la incalzire, etc. Sa cumperi un laptop ca sa-l folosesti ca desktop mi se pare aruncat bani pe fereastra. La aceeasi bani iei unul cu putere de calcul mult mai mare si un ecran mult mai bun.

Iar pentru unul cu adevarat mobil, sunt de acord cu halba. Puterea de calcul e mai putin importanta pentru ca am dubii ca cineva face 3D sau element finit in tren. Important e sa fie fiabil si sa consume putin (aici Centrino cred ca e in avantaj) ca sa nu se supraincalzeasca si sa nu se termine prea devreme bateria.
Eu am o obsesie cu caldura, in perioada de canicula toate isi dadeau shutdown singure intr-o veselie, indiferent de marca....


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ivghenie74744
post Jan 12 2007, 08:03 PM
Post #16


pilot
*****

Group: Membri
Posts: 318
Joined: 26-April 06
From: Focsani (Vrancea)
Member No.: 74.737



Din tot ce s a spus ati uitat ceva foarte important : placa video daca ai share poti sa arunci laptopul...si nu glumesc TREBUIE placa video macar de 128MB.
TREBUIE minim 512 sau mai bine 1G
AMD este mult inferior fata de intel duo dar daca ai AMD 2,00 Ghz poti dormi linistit.
macar o diagonala de 15".
hard minim 60GB
DVD/RW
Dell e prea scump ptr ce ofera
eu am ACER Aspire 5100


--------------------
+SMART 790 cdi
Ne nastem nudisti si virgini si murim imbracati si obsedati sexual !

Protestez fata de forma actuala a taxei de prima inmatriculare!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdan54824
post Jan 12 2007, 09:31 PM
Post #17


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 190
Joined: 2-September 05
From: Bucuresti
Member No.: 54.817



Până acum ceva timp și eu eram un fan înrăit al desktop-urilor, dar de când lucrez mult și de acasă (50% acasa - 50% la birou) să țin 2 desktopuri era îngrozitor de ineficient. Pierdeam mai mult timp mutând fisiere, baze de date, etc, decât lucrând efectiv. Și atunci a devenit evident că trebuie să iau un laptop.
Îmi pare rău dar afirmația că laptop-urile nu sunt la fel de performante ca desktop-urile este puțin incorectă. Este mult mai scump să cumperi un laptop la fel de performant ca un desktop, dar se poate.

Marius, sfaturile mele:
- la ora asta cel mai bun raport preț/calitate îl ai la HP;
- mergi pe procesor Intel Centrino, uită de AMD sau Celeron;
- ai grijă memoria standard să fie dintr-un singur modul, ca să îți rămână un slot liber, astfel mai târziu poți să faci upgrade la un preț mai mic;
- vezi să aibă o placă video decentă și intradevăr fără memory share;
- dacă bugetul permite încearcă să iei un HDD la 7200rpm, diferența este foarte mare față de cele standard de pe laptopuri de 5400rpm;
- rezoluția să fie un minim de 1024x768, dar asta depinde de fiecare;

Dacă este nevoie pot să argumentez acolo unde nu am făcut-o.


--------------------
Corolla 1.6 SOL
Go to the top of the page
 
+Quote Post
marius68582
post Jan 12 2007, 10:02 PM
Post #18


specialist
******

Group: Membri de onoare
Posts: 919
Joined: 18-February 06
From: Kronstadt
Member No.: 68.575



Va multumesc pentru raspunsuri.E enervant pentru mine sa nu cunosc chiar tot ce e de stiut....
[quote=DORU]1024 e deja un minim necesar, incearca peste[/quote]
Cati pixeli inseamna 15,4 inch?
[quote=fortelady]prima intrebare- la ce va fi folosit laptopul?[/quote]
Este primul meu laptop si in perioada imediat urmatoare va tine loc si de desktop.Nu il cumpar pentru a-l folosi in scop profesional(desi este prezentat ca fiind pentru small bussines are aceleasi caracteristici ca si ale lui 6400,care este recomandat pentru home use)Il voi folosi la lucruri de baza,nimic extravagant:navigare pe internet,downoadare de filme poate,inregistrare de DVD-uri,photoshop simplu...vreau sa faca cat mai multe cat mai bine pentru cat mai putini bani.

[quote=fortelady]ce versiune de windows (presupunand ca vei pune windows pe el) va avea? [/quote]
Pai vin amandoua cu Windows Media Center-se poate vedea urmarind linkul-excelent spun eu blink.gif
[quote="fortelady"] care e autonomia bateriei? [trebuie luata in calcul si asta] Cat cantareste? [la un moment dat, il vei cara in spate]
cat are garantie?[/ quote]
Toate caracteristici sunt expuse in prezentarea produselor,fara sa ma uit parca au amandoua vre-o 3,5 kg(oricum nu imi fac griji in privinta greutatii,sunt sportiv).Duarat de viata a bateriei este un lucru care ma intereseaza,de aceea voi lua un upgrade de la 6 celule la 9 celule pentru inca 36 de euro.
[quote=fortelady]
cat are garantie?
exista service-uri autorizate pentru reparatii[/quote]
Orice prodes vandut in irlanda are prin lege garantie oferita de producator de minim un an.In plus de asta,Dell ofera niste servicii de servisare la care eu nu am s apelez...De exemplu in standars este incles un serviciu de 2 ani de colectare si returnare a produsului in caz de probleme,serviciu care poate fi extins pana la 4 ani pentru o suma suplimentara sau lde care nu poti benefiacia daca alegia sta si atunci pretul este mai mic(cu pana la 100 de euro).Ah,si poate asta e important...Dell-ul se fabrica local,poate de asta toata lumea foloseste Dell-uri,deci piesele sunt cum nu se ppoate mai usor de gasit.
[quote=fortelady]
Care sunt review-urile utilizatorilor? (ca trebe sa fie si din astea pe net)...
[/quote]
Sincer sa fiu nu am cautat informatii pe net.Sunt prea ocupat cu forumurile auto! blush.gif Dar asa cum am mai spus,aici toti colegii mei au Dell,daca stau si ma gandesc nu-mi imi aduc aminte csa fi vazut alta marca folosita in scop profesional de cand sunt aici.
[quote=air_wolf]vezi ca xp home nu intra pe domeniu, doar in workgroup poti activa.[/quote]
Ce inseamna asta? oricum in ultima oferta amandoua au Windows Media.
[quote=ivghenie74744]Din tot ce s a spus ati uitat ceva foarte important : placa video daca ai share poti sa arunci laptopul...si nu [/quote]
Serios??Nu caut uz profesiuonal si nici nu ma voi juca(am PS2) dar il voi folosi pentru photoshop de baza.E destul?
[quote=Bogdan54824]la ora asta cel mai bun raport preț/calitate îl ai la HP[/quote]Aici sunt mai scumpe decat Dell-urile,am studiat piata.
[quote=Bogdan54824]mergi pe procesor Intel Centrino, uită de AMD sau Celeron;
[/quote]
Am inteles ca ultima generatie de AMD X2 este mai buna decat Intel Duo
[quote=Bogdan54824]- ai grijă memoria standard să fie dintr-un singur modul, ca să îți rămână un slot liber, astfel mai târziu poți să faci upgrade la un preț mai mic;
[/quote]
Da,ai dreptate,nu am realizat lucrul acesta.Deja studiam pe ebay hard drive-uri externe pe care eventual sa le cumpar in viitor.Sunt mult mai ieftine decat upgradele de la Dell.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdan54824
post Jan 12 2007, 10:32 PM
Post #19


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 190
Joined: 2-September 05
From: Bucuresti
Member No.: 54.817



Hm... părerea mea: Dell-urile sunt mai mari, mai grele și mai urâte decât HP, pt. aceeași configurație. ah... și încă un amănunt... anul trecut acumulatorii de pe unele modele Dell (acumulatori Sony) aveau prostul obicei să explodeze. Mă rog, problema este rezolvată acum, dar cred că spune ceva despre ce standarde impun componentelor pe care le acceptă. Și HP folosește acumulatori Sony, dar la ei nu au explodat....

hint: caută dell exploding battery pe google


--------------------
Corolla 1.6 SOL
Go to the top of the page
 
+Quote Post
marius68582
post Jan 12 2007, 10:59 PM
Post #20


specialist
******

Group: Membri de onoare
Posts: 919
Joined: 18-February 06
From: Kronstadt
Member No.: 68.575



QUOTE(Bogdan54824)
hint: caută dell exploding battery pe google

Stiu,am auzit de probleme.Stiam insa de Sony ca suferise mai mult de pe urma unor baterii care luau foc,dar asa cum ai spus si tu,si Dell-ul a avut parte lui de probleme.Pana la urma e vorba de furnizori.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

50 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 21st November 2017 - 05:13 AM