IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Mitsubishi -- Companie cu probleme?...

This topic is about Mitsubishi -- Companie cu probleme?..., the author, Serban83031, wrote about: Buna ziua tuturor, Ma intereseaza sa cumpar un Colt (inca ma gindesc ce varianta). Pretul pare destul de bun pentru ceea ce ofera din start, iar poses ... To read more just scroll down

 
Reply to this topicStart new topic
> Mitsubishi -- Companie cu probleme?...
Serban83031
post Jul 24 2006, 03:26 PM
Post #1


perioada de proba


Group: Membri
Posts: 2
Joined: 23-July 06
From: Bucuresti
Member No.: 83.024



Buna ziua tuturor,

Ma intereseaza sa cumpar un Colt (inca ma gindesc ce varianta). Pretul pare destul de bun pentru ceea ce ofera din start, iar posesorii par mai degraba multumiti.
Ma intereseaza totusi sa nu cumpar o masina produsa de o firma cu viitor incert.
Asa ca m-am uitat pe net ca sa vad ce se vorbeste despre Mitshubishi Motors. Ceea ce am gasit pot sa zic ca NU m-a incintat.
Pare ca a avut o multime de pierderi in ultimii ani (vorbind de profit, dar si de ponderea in piata). Daimler se pare ca a vindut toate actiunile pe care le avea la Mitsubishi (30% mi se pare), intr-un stil care pare mai degraba o incercare de a scapa de aceste actiuni. Mitsubishi are datorii si doar o foarte vaga revenire in materie de vinzari, in ultima perioada (crestere datorata si devalorizarii yen-ului, ceea ce nu spune nimic despre firma in sine). Din piata americana pare ca virtualmente a disparut, iar pe piata japoneza a scazut cu un loc sau doua. A avut noroc cu niste imprumuturi cu dobinda preferentiala in Japonia, ceea se traduce de fapt ca un ajutor de stat.

Sincer, as fi preferat sa citesc si stiri bune despre Mitsubishi Motors, dar n-am prea avut parte.
Bineinteles, in aceste conditii imi pun intrebarea daca nu ma aleg cu o masina care sa puna probleme in timp (piese de schimb, scadere drastica a valorii, poate chiar asistenta, etc.)

Ce parere aveti, sunt riscuri din acest punct de vedere (soliditatea companiei Mitsubishi Motors)?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
florin31461
post Jul 24 2006, 04:30 PM
Post #2


novice
**

Group: Membri
Posts: 32
Joined: 27-August 04
From: Bucuresti
Member No.: 31.454



eu citesc povestile astea cu mitsubishi de 5 ani de zile. i-au cantat prohodul de numa, numa. dar am mai intrat si pe alte forumuri si binemerci mitsu e hat bine la premii si fiabilitate si design si toate alea. in ianuarie mi-am luat si eu un outlander pt. care am strans bani de 5 ani. nu-mi pare rau absolut deloc, e o masina de superclasa. si am mai recomandat si colegilor si unul si-a luat lancer de 4 luni si e fericit in extaz si altul isi asteapta Colt-ul saptamana viitoare...
de-am fi noi sanatosi pana se duc aia de rapa, stai linistit ca nu mor caii cand vor cainii !
servisul e super, oamenii sunt foarte seriosi si amabili, daca asta e motivul ca mitsu se duce de rapa, ia-ti linistit ca nu prinzi tu asta in viata. sunt interese si interese economice, reclame si antireclame


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai66305
post Jul 24 2006, 05:35 PM
Post #3


pilot
*****

Group: Membri
Posts: 303
Joined: 24-January 06
From: Bucuresti
Member No.: 66.298



QUOTE
Ce parere aveti, sunt riscuri din acest punct de vedere (soliditatea companiei Mitsubishi Motors)?

Riscuri din ce punct de vedere ?
Tu vei cumpara un produs pe care il vei utiliza 5, poate 8 ani. Piese de schimb si consumabile se vor gasi, chiar daca Mitsubishi va da faliment, asa ca nu stiu de ce te ingrijorezi...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Serban83031
post Jul 24 2006, 05:50 PM
Post #4


perioada de proba


Group: Membri
Posts: 2
Joined: 23-July 06
From: Bucuresti
Member No.: 83.024



Multumesc pentru opinii, Florin.

Da, mi-am dat seama ca posesorii au cuvinte bune despre masinile astea. Si revistele de specialitate par favorabile. Tocmai asta m-a si indemnat catre Mitsubishi, pe linga ceea ce ofera.
Aspectul privitor la compania in sine nu mi se pare totusi de neglijat. Si zau ca as fi vrut vesti bune, ca sa o fac cu tot sufletul. Dar...
1) "sunt interese si interese economice, reclame si antireclame": N-am cautat reclame, ci fapte privitoare la evolutia si starea companiei. Nu vreau nici sa ma imbat cu apa rece; vreau sa elimin aceasta grija, dar argumentat. Un exemplu ca Daewoo (cel mai vizibil la noi) cred ca nu e prea reconfortant.
2) "i-au cantat prohodul de numa, numa": De acord, nu s-a intimplat si le doresc sa nu li se intimple, doar ca in afara de prohoduri n-am prea vazut altceva, ceea ce pare sa nu semene cu simple pareri subiective, pentru atunci ar exista pareri subiective si la polul opus.

De fapt, daca tot n-am prea vazut cifre incurajatoare despre companie (repet, nu ma refer la parerile despre masini), as vrea sa stiu la ce ma/ne pot/putem astepta daca lucrurile se precipita neplacut pentru Mitsubishi.
Poate nelinistile mele sunt exagerate, dar prefer o abordare ceva mai precauta, sau mai in cunostinta de cauza ("ce ar fi daca totusi..."). Faptul ca ceva arata cam fara suflu, dar nu s-a instalat moartea clinica, nu ma face sa trag concluzia ca lucrurile sunt de fapt ok.

P.S. Pe ultimii metri am vazut si postarea lui Mihai. Ce anume garanteaza ca se vor gasi piese de schimb si consumabile, "chiar daca Mitsubishi da faliment"? Si de ce s-ar inghesui service-urile sa mai acorde servicii rezonabile in aceste conditii?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Laurentiu_007
post Jul 24 2006, 06:03 PM
Post #5


Lau
******

Group: Membri
Posts: 586
Joined: 14-January 03
From: Timisoara
Member No.: 9.065



Eu nu cred ca Mitsu va da faliment. Au fost perioade proaste si pentru alte marci. Cel mai bun exemplu cred ca este Fiat. Sunt sigur ca isi vor reveni. Marcile bune si cu un bun renume nu vor disparea prea usor. Gandeste-te cum ar fi raliurile, mai ales Dakarul, fara Mitsu. Poate ca asta este un motiv puternic pentru ca japonezii sa nu se lase. Iar comparatia cu Daewoo mi se pare fara rost. Gandeste-te ca in Romania coreenii au venit cu Cielo (copie Opel Kadett) si Espero ( un Opel Ascona mai tanar), masini care inca de cand au aparut erau depasite. Sincer preconizam situatia de la Daewoo de prin '98.
Asadar eu zic sa nu te gandesti ca situatia financiara a japonezilor ar avea un efect asupra automobilelor si zic ca e ok daca alegi Colt. Daca nu ma insel Colt a fost aleasa Masina anului acum vreo doi ani. Un argument in plus arigato.gif :wave:
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vlad60338
post Jul 28 2006, 07:33 PM
Post #6


perioada de proba


Group: Membri
Posts: 4
Joined: 8-November 05
From: Bucuresti
Member No.: 60.331



Buna ziua. As vrea sa vin cu niste lamuriri in legatura cu acest subiect delicat. Sunt unele lucruri pe care lumea (in general mai putin cunoscatoare de istorie) nu au cum sa le stie.
Firma Mitsubishi Corporation poate fi considerata alaturi de inca 2-3 nume coloana vertebrala a economiei japoneze. (cea mai performanta entitate a momentului in lume). Premierul Japoniei are intalniri saptamanale cu conducerea Mitsubishi. Mitsubishi Bank este a doua corporatie financiara a lumii, iar divizia auto poate fi considerata spicul din lanul de grau.
Din garajele Mitsubishi s-a desprins cu mult timp in urma compania Fuji Heavy Industries (proprietara marcii Subaru), avioanele ce au atacat Pearl Harbor au avut semnul Mitsubishi pe ele, iar Mitsubishi a fost umarul cel mai solid in reconstructia economiei japoneze.
Asadar privind acest gigant, puteti linistiti sa cantati prohodul unor "pitici" gen Citroen (PSA), BMW sau Renault cand firma Mitsubishi Motors (deci divizia auto) va trai binemerci.
Poate si din simplul motiv (dar f. bine intemeiat) si anume ca la conducerea companiei se afla persoane japoneze.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
florin31461
post Aug 2 2006, 03:46 AM
Post #7


novice
**

Group: Membri
Posts: 32
Joined: 27-August 04
From: Bucuresti
Member No.: 31.454



si in plus, sa intelegem bine semnificatia cifrelor !
eu cand am zis reclama si antireclama nu am inteles numai pozele fardate din reviste si clipurile stralucitoare de la televizor. o antireclama eficace este publicarea de catre concurenta a cifrelor date de Mitsubishi in comparatie cu cifrele lor dintr-un an anterior. puse una langa alta ar sugera o scadere mare si deci se insinueaza probleme mari economice. numai ca atentie !- eu cred ca tocmai asta e o reclama foarte buna si o nota clara asupra seriozitatii si credibilitatii firmei. ea isi anunta cinstit si corect clientii ca cifra de afaceri a scazut. ca sigur ar putea raporta asa cum se obisnuieste pe la noi numai cifre fardate si stralucitoare.
important este sa privim acele cifre asa cum sunt la modul absolut. concurenta speculeaza ce-a raportat mitsu de la un an la altul. dar ia pune cifrele lui Mitsu langa cifrele lui Citroen si alti catelusi latratori din astia...
pai in valoare absoluta a cifrelor circulate prin comparatie intre firme, Mitsu poate privi puternic si mandru de la o inaltime de negandit pt. ceilalti...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andrei65100
post Aug 24 2006, 01:37 PM
Post #8


novice
**

Group: Membri
Posts: 35
Joined: 13-January 06
From: Bucuresti
Member No.: 65.093



Topicul e mai vechi dar as vrea sa aduc cateva informatii legate de subiect deoarece si eu, ca posesor de Mitsubishi, am fost luat usor la mishto de "perfectii posesori de masini germane".
Ca chestie, probabil legenda urbana, am citit pe undeva demult cand s-a suparat Daimler si si-a luat jucariile si actionarii, ca cei de la Mitsubishi ar fi zis ca daca ar dori grupul japonez ar putea prelua intregul grup Daimler Chrysler fara probleme.
Mai adaug doar atat (detalii multe pe wikipedia.com).

Mitsubishi Bank (now a part of the Mitsubishi UFJ Financial Group) was founded in 1919. After its mergers with the Bank of Tokyo in 1996, and UFJ Holdings in 2004, this became Japan's largest bank.
Mitsubishi Corporation, founded in 1950, Japan's largest general trading company (sogo shosha)
Mitsubishi Heavy Industries, which includes these industrial companies.
Mitsubishi Motors, the 4th largest Japanese auto manufacturer.
Mitsubishi Atomic Industry, a nuclear power company.
Mitsubishi Chemical, the largest Japanese chemicals company
Nikon Corporation, a well-known brand of photographic equipment.


--------------------
Mitsubishi Colt 1.3 Indigo Blue
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cristi86127
post Sep 4 2006, 11:04 PM
Post #9


specialist
******

Group: Membri
Posts: 948
Joined: 2-September 06
From: Bucuresti
Member No.: 86.120



QUOTE(Serban83031)
Buna ziua tuturor,

Ma intereseaza sa cumpar un Colt (inca ma gindesc ce varianta). Pretul pare destul de bun pentru ceea ce ofera din start, iar posesorii par mai degraba multumiti.
Ma intereseaza totusi sa nu cumpar o masina produsa de o firma cu viitor incert.
Asa ca m-am uitat pe net ca sa vad ce se vorbeste despre Mitshubishi Motors. Ceea ce am gasit pot sa zic ca NU m-a incintat.
Pare ca a avut o multime de pierderi in ultimii ani (vorbind de profit, dar si de ponderea in piata). Daimler se pare ca a vindut toate actiunile pe care le avea la Mitsubishi (30% mi se pare), intr-un stil care pare mai degraba o incercare de a scapa de aceste actiuni. Mitsubishi are datorii si doar o foarte vaga revenire in materie de vinzari, in ultima perioada (crestere datorata si devalorizarii yen-ului, ceea ce nu spune nimic despre firma in sine). Din piata americana pare ca virtualmente a disparut, iar pe piata japoneza a scazut cu un loc sau doua. A avut noroc cu niste imprumuturi cu dobinda preferentiala in Japonia, ceea se traduce de fapt ca un ajutor de stat.

Sincer, as fi preferat sa citesc si stiri bune despre Mitsubishi Motors, dar n-am prea avut parte.
Bineinteles, in aceste conditii imi pun intrebarea daca nu ma aleg cu o masina care sa puna probleme in timp (piese de schimb, scadere drastica a valorii, poate chiar asistenta, etc.)

Ce parere aveti, sunt riscuri din acest punct de vedere (soliditatea companiei Mitsubishi Motors)?


Intr-adevar am citit si eu tot felul de articole referitoare la Mitsubishi , firma si masinile pe care le produce...eu am un Colt CZ3 1.5 SAM de aprox. doua saptamani...e o incantare sa o conduci...e o algere buna cat despre firma in sine nu cred ca va da faliment, poate ca situatia nu e roz pentru ei dar tot e ceva ca sunt "transparenti"...in zilele astea nici un producator de autovehicule nu o duce prea bine, fiecare are perioade bune si mai putin bune.
Daca rezista Fiat despre care nu vreau sa discut biggrin.gif nu vad cum ar putea falimenta Mitsubishi...


--------------------
Mitsubishi Colt CZ3 MIVEC 16V 1.5 109CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Felix01
post Aug 16 2013, 08:49 PM
Post #10


perioada de proba


Group: Membri
Posts: 5
Joined: 15-August 13
Member No.: 142.131



QUOTE (Serban83031 @ Jul 24 2006, 01:26 PM) *
Buna ziua tuturor,

Ma intereseaza sa cumpar un Colt (inca ma gindesc ce varianta). Pretul pare destul de bun pentru ceea ce ofera din start, iar posesorii par mai degraba multumiti.
Ma intereseaza totusi sa nu cumpar o masina produsa de o firma cu viitor incert.
Asa ca m-am uitat pe net ca sa vad ce se vorbeste despre Mitshubishi Motors. Ceea ce am gasit pot sa zic ca NU m-a incintat.
Pare ca a avut o multime de pierderi in ultimii ani (vorbind de profit, dar si de ponderea in piata). Daimler se pare ca a vindut toate actiunile pe care le avea la Mitsubishi (30% mi se pare), intr-un stil care pare mai degraba o incercare de a scapa de aceste actiuni. Mitsubishi are datorii si doar o foarte vaga revenire in materie de vinzari, in ultima perioada (crestere datorata si devalorizarii yen-ului, ceea ce nu spune nimic despre firma in sine). Din piata americana pare ca virtualmente a disparut, iar pe piata japoneza a scazut cu un loc sau doua. A avut noroc cu niste imprumuturi cu dobinda preferentiala in Japonia, ceea se traduce de fapt ca un ajutor de stat.

Sincer, as fi preferat sa citesc si stiri bune despre Mitsubishi Motors, dar n-am prea avut parte.
Bineinteles, in aceste conditii imi pun intrebarea daca nu ma aleg cu o masina care sa puna probleme in timp (piese de schimb, scadere drastica a valorii, poate chiar asistenta, etc.)

Ce parere aveti, sunt riscuri din acest punct de vedere (soliditatea companiei Mitsubishi Motors)?

Am gasit forumul cam tarziu! Si am cumparat in ian 2010 un Pajero Instyle/Navi/AT, virful de gama. Am fost sigur ca aceasta companie nu va face niciodata rabat la calitate sau la servisare in sau post garantie... Si totusi, am ajuns , dupa o regenerare facuta de cei din Constanta, sa nu mai pot sa folosesc masina si dupa peste 5 saptamani de stat la ei sa imi spuna ca nu stiu ce sa ii mai faca . De fapt, dupa ce merge perfect 60-80 km nu mai raspunde la acceleratie si se opreste.O trec pe P si astept sa se raceasca 15-20 min. cu motorul oprit, apoi pleaca ca din tun. Si ei nu stiu ce are... Testerul lor spune ca masina este perfecta.Asa ca...Trageti i singuri concluzia .De asemeni ,poate imi dati o sugestie ce sa fac? Sa ii dau in judecata? Sa anunt OPC?...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 29th March 2024 - 12:54 PM