IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Tigarile

This topic is about Tigarile, the author, Baby Blues, wrote about: Am deschis acest topic deoarece sunt fumator si uneori vreau cu toata ardoarea sa ma las de tigari, mai ales atunci cand ma trezesc dimineata dupa o s ... To read more just scroll down

8 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Tigarile, Scapam sau nu de ele ?
Baby Blues
post Jan 7 2011, 11:34 PM
Post #1


Blues fan
******

Group: Membri
Posts: 2.976
Joined: 9-March 06
From: Blues country
Member No.: 70.361



Am deschis acest topic deoarece sunt fumator si uneori vreau cu toata ardoarea sa ma las de tigari, mai ales atunci cand ma trezesc dimineata dupa o seara inchinata zeului Bachus si tutunului iar in alte dati mi se pare ca e cea mai tare chestie din lume sa stai in curte, pe terasa dimineata cu un expreso dublu si sa savurez o tigara.
Avand in vedere ca multi poeti si scriitori romani si straini au inchinat poeme si proza tutunului, nu mint cand spun ca ma regasesc intr-o descriere a extazului dat de tutun facuta parca de Byron daca imi aduc bine aminte. biggrin.gif
Dand un search pe google, am ramas uimit sa vad cati scriitori si-au dedicat randurile preamaririi efectelor fumului de tigara si nu numai. Trecand peste aspectele literare, principalul scop pentru care am deschis acest topic este acela ca am vazut recent cativa "cetateni" cu tigari electronice si as dori sa pun cateva intrebari. Cunoasteti careva efectele pozitive si negative ale acestui tip de fumat. Ati incercat d-vs sau stiti pe cineva care a incercat sa fumeze aceste tigari ca si substitut al tigarilor clasice si -a reusit sa se lase?


--------------------

________________________________
Audi A3 Sportback 2.0 TFSI

Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta, inteligenta are limitele ei, prostia nu.
Decat sa asculti blues la difuzoarele laptop-ului, mai bine dai manele la maxim. Esti mai castigat!

http://www.youtube.com/watch?v=6DJzH5vbL6s
Go to the top of the page
 
+Quote Post
drabisan
post Jan 8 2011, 08:56 AM
Post #2


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.326
Joined: 20-October 05
From: Bucuresti
Member No.: 59.001



Am incercat. Chiar vreo 4 luni! Din care vreo 3 nu mi-am cumparat nici un pachet de tigari.
Totul s-a incheiat ca un monumental failure! Am plecat intr-un concediu lung si nu am reusit sa completez o bere pe plaja sau un pahar de vin pe terasa cu aburul electric sad.gif
Cel mai bun prieten al meu, cel care m-a si convins sa imi iau, a rezistat cu ele cam 6-7 luni. Dupa care a revenit la fumul clasic.

Poate exista si exemple de urmat, eu si amicul meu nu sintem din ele sad.gif


--------------------
I am still busy, but this is easy!
Ex posesor de Avensis 2.0 pe benzina si nu pe bere, cum spun unii oameni 'rai'
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Jan 8 2011, 10:33 AM
Post #3


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Eu am reusit, deci se poate, cei care ma cunosc pot sa confirme ca nu am pic de vointa, sunt lenes, comod, neperseverent si mai am si alte calitati asemanatoare. M-am lasat din August anul trecut, deci am deja aproape 1.5 ani (culmea e ca in timpul asta am mai fumat uneori, deobicei la chefuri/petreceri/sau in anumite circumstante, dar nu m-am reapucat).

Dar sa va spun ceva: nu merita ! Cel putin eu nu resimt prea multe avantaje.

Avantaje:
- Nu mai suferi de lipsa posibilitatii de a fuma in anumite circumstante (la sedinte, in spatii publice, in avion, cand n-ai tigari, in anumite restaurante, etc). Cu aceasta ocazie insa dispare si bucuria primei tigari dupa o perioada in care te-ai abtinut.
- Nu mai esti apostrofat de diversi "binevoitori" care iti spun sa te lasi de fumat... dar dispare si bucuria de a face misto de ei.
- Nu mai dai banii pe tigari... culmea e ca eu nu am simtit ca as fi mai bogat, nici macar cu putin, desi la mine odata cu tigarile au disparut si anumite cheltuieli pe care le asociez doar cu fumatul (spre exemplu mersul in cafenele, si acum beau cafea dimineata, dar nu prea mai merg in cafenele deoarece aceasta activitate avea sens doar daca fumam).
- Teoretic sunt mai sanatos... dar e greu de cuantificat cu cat, in plus am alte vicii (mananc multe grasimi, beau multa bere, etc) care poate ma vor rapune mai repede decat fumatul.
- Singurul avantaj clar ar fi acela ca nu ma mai freaca la cap nevasta-mea ca imi miroase gura a tigari, si e naspa, si cah... si sa ma las... acum a gasit alte subiecte biggrin.gif

Dezavantaje:

- Productivitatea mea la munca a scazut, pauza de tigara era un moment bun in care sa iti refaci energia... acum simt lipsa acestor pauze. Uneori ma iau o pauza si ma plimb pe strada, functioneaza si asta... doar ca e un pic aiurea sa te plimbi ca prostul pe strada. Este probabil ce mai mare dezavantaj al faptului ca m-am lasat de fumat... lipsa acelor de deconectare si relaxare pe care le oferea cate o tigara...
- In anumite momente (la o cafea buna, la o bauta) inca mai simt nevoia unei tigari. Partea nasoala e ca daca chiar fumez o tigara e dezamagitoare, trebuie sa fii fumator ca sa o apreciez ori eu nu prea mai sunt.


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
solmar
post Jan 8 2011, 10:58 AM
Post #4


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.550
Joined: 15-July 09
From: Costa del Sol
Member No.: 120.468



Well, eu implinesc in curand 6 (sau 7) ani de cand m-am lasat. In tot timpul asta am pufait un singur trabuc Revelionul trecut 2009 catre 2010, d'ala scump, adus de-un prieten comandant de nava care-a fost prin zona.

Sa-ti bagi o suzeta in gura de forma unei tigari nu mi se pare cea mai fericita idee, dar daca e reteta succesului, pretextul sa te lasi... atunci merita incercata. Eu cred sincer ca plasturii Nicorette sunt mai ieftini si mai eficienti. Desi pentru a te lasa de fumat nu e nevoie decat de vointa. Restul sunt retete sa-ti scoata niste bani din buzunar dupa ce ai renuntat de buna voie la viciu. E modul tau de a-ti lua la revedere de la companiile prelucratoare de tutun dupa ce le-ai fost client fidel ani de zile. Nu m-ar mira sa fie tot ele actionari si la companiile astea.

De fapt asta e si reteta succesului in afaceri - sa vinzi mult, pe scara larga, la un pret relativ ieftin - pragul psihologic fiind un dolar sau un euro. Sticla de 2 l de Coca-Cola/Pepsi banuiesc ca e cam la acest nivel. Cum e sa vinzi milioane de pachete de tigari intr-o zi si sa castigi 30% din pret? Rentabil, nu!?

Intamplator observ ca vanzarile sunt in picaj la toate companiile de profil, pe vremea mea taxele erau mai mici si nici nu patrulau prin baruri, restaurante tot felul de echipe de gagici apetisante cu tolba plina si cu un calculator/tableta in care sa-ti scrie numele ca sa mai castigi ceva pe viitor. Cateodata ma oftic ca eu n-am apucat brichete sucare/pachete cadou la promotie si ce mai fac ele cadou. Dar eu le cam luam la ture pe fetele alea, din simplul motiv ca nu fumam tigari produse in Ro indiferent de marca (mi se parea ca fumez carton) si fumam chestii fistichii [Karelia (Papastratos) lights, Peter Stuyvesant, Boro lights, Lucky Strike fara] care nu erau pur si simplu pe piata si faceam rost de ele de afara/de la vapoare...


--------------------
Skoda, Subaru, Noul Tucson...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AZAZEL
post Jan 8 2011, 01:05 PM
Post #5


TeDeI-st cocalar
******

Group: Membri
Posts: 3.956
Joined: 30-May 05
From: Bucuresti (Romania)
Member No.: 48.029



eu m-am lasat de ele pe 14 sept 2009. de atunci nu am mai fumat deloc si sigur asa va ramane pe vecie.
ma mai lasasem pt 8 luni in 2004.


toate sfaturile astea de doi lei ce se gasesc pe net(diverse medicamente, gume , suzete) pt a te lasa de tigari, sunt rahat in ploaie.
solutia este simpla: iti trebuie o vointa f mare. pur si simplu fumezi, iti aprinzi ultima tigara o termini si gata. daca tu insuti nu esti ferm convins ca acea ultima tigara e chiar ultima si cedezi ispitei, iti ingreunezi situatia.
trebuie sa crezi si sa fii ferm convins de ceea ce vrei sa faci.

asa cum spunea si halba, sunt momente in care imi vine sa fumez si chiar sunt curios cat timp imi va mai trebui pana vor disparea si aceste sentimente.

This post has been edited by AZAZEL: Jan 8 2011, 01:07 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
JohnSA
post Jan 8 2011, 07:23 PM
Post #6


pilot
*****

Group: Membri
Posts: 256
Joined: 20-November 08
From: Bucuresti
Member No.: 118.585



Tigara electronica de va ajuta sa te lasi de "partea" ce tine de tic si cred ca trebuie completata obligatoriu cu reducerea dependentei de nicotina. Cand cele doua componente se re-intalnesc apare si esecul demersului de a te lasa. Iti spun asta pentru ca cel mai greu mi-au disparut tabieturile gen batut tigara de pachet inainte de a o aprinde . De fapt si dupa 8 ani tot imi mai caut pachetul de tigari intre picioare la drum lung.
Efectele pozitive le vei constientiza dupa 2-3 luni cel putin . Restul avantajelor fumatului sunt sigur ca le vei inlocui cu ceva .

Bafta maxima


--------------------
Mrrrr = Outback 2.0T-D NS
backyard inv.: Astra H, VW , Mitsu Pajero Sport
----------------------------------------------------------------------------
Armula indecisa intre concluziile auto-psihanalizei si paiul din ochiul celorlalti :
"Sincer (impaciuitor dar sincer cu el insusi -n.b.), sugerez anumitor participanti pasivi ai acestui forum care sunt in cautarea de informatii sa nu ia in considerare toate dizertatiile postate pe acest forum intrucat anumite postari sunt total paralele cu subiectul si sunt furnizate de personaje care in afara lipsei unei baze elementare de cunostinte in domeniu, nu sunt capabile decat sa posteze ineptii si aberatii. Insa, in spiritul dreptului de a ne exprima liberi, trebuie sa acceptam si monologurile prin care unii isi poarta propriul razboi imaginar sau isi refuleaza frustrarile."
Go to the top of the page
 
+Quote Post
S O R I N
post Jan 8 2011, 09:33 PM
Post #7


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.611
Joined: 10-March 05
From: Pitesti
Member No.: 41.998



Cine vrea un inbold pt a se lasa de fumat, recomand cartea : In sfarsit neefumator .

Primul exemplu, fratimio, fuma 3 pachete de tigari pe zi, a incercat cu plasturi, tigari electrice si cate si mai cate, nu a mers, dar dupa ce a citit cartea s-a lasat. I-am zis in prima faza ca a mai incercat de n ori si o sa se reapuce, dar uite ca a trecut ceva timp ( cca 2 ani) si nu s-a mai apucat. Si eu ma prosteam inainte dar am zis sa pun stop inainte de a deveni ceva serios.. Am inceput sa recomand si eu cartea diversilor prieteni/cunostinte/etc si 99% dintre cei care au citit-o s-au lasat. O recomand cu caldura si aici, doar trebuie sa aveti curiozitatea sa cititi.

Cea mai tare replica a uneia ( vorbea despre cartea data de mine), am citit-o jumate, si cand am realizat ca deja vroiam sa ma las nu am mai citit... smile.gif)

Am atasat cartea pt cine o vrea cu mentiunea ca exista pe torente si varianta audio mp3 pt cine vrea sa o asculte in masina/acasa/etc.
Attached File(s)
Attached File  In_sfarsit_nefumator__Allen_Carr.doc ( 787.5K ) Number of downloads: 24
 


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Baby Blues
post Jan 9 2011, 11:56 AM
Post #8


Blues fan
******

Group: Membri
Posts: 2.976
Joined: 9-March 06
From: Blues country
Member No.: 70.361



Mi-e cam frica sa ma apuc sa citesc cartea dar probabil voi face pasul asta dar in varianta printata. Nu stiu daca varianta audio ma va ajuta foarte mult, deoarece eu nu mai am rabdare sa citesc, baremi sa ascult o povestire. As fi vrut sa iau o tigara electronica, deoarece nu doream neaparat sa ma las de fumat dar vroiam sa scap de efectele urate ale acestuia- mirosul neplacut de dimineata sau chiar din timpul zilei, banii dati pe tigari si sanatatea.


--------------------

________________________________
Audi A3 Sportback 2.0 TFSI

Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta, inteligenta are limitele ei, prostia nu.
Decat sa asculti blues la difuzoarele laptop-ului, mai bine dai manele la maxim. Esti mai castigat!

http://www.youtube.com/watch?v=6DJzH5vbL6s
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bogcot76
post Jan 9 2011, 05:13 PM
Post #9


specialist
******

Group: Membri
Posts: 789
Joined: 28-July 09
From: Bucuresti
Member No.: 120.558



E buna cartea, hipnoza all the way. E tare tipu. Si frate-miu s-a lasat asa. Am mai recomandat-o si eu acum vreu an cand s-a mai dezbatut subiectul. Dar foarte usor te si poti reapuca, daca chiar vrei. O mai citesti o data. Si mie mi-a fost frica ca ma las cand am ajuns pe la jumate....... 36182451.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Baby Blues
post Jan 9 2011, 09:20 PM
Post #10


Blues fan
******

Group: Membri
Posts: 2.976
Joined: 9-March 06
From: Blues country
Member No.: 70.361



QUOTE (bogcot76 @ Jan 9 2011, 05:13 PM) *
E buna cartea, hipnoza all the way. E tare tipu. Si frate-miu s-a lasat asa. Am mai recomandat-o si eu acum vreu an cand s-a mai dezbatut subiectul. Dar foarte usor te si poti reapuca, daca chiar vrei. O mai citesti o data. Si mie mi-a fost frica ca ma las cand am ajuns pe la jumate....... 36182451.gif


Sa inteleg ca ai citit-o doar pe jumatate? M-ai lasat in ceata: Te-ai lasat sau nu ? Banuiesc ca nu ! drunk.gif 36182451.gif banana.gif


--------------------

________________________________
Audi A3 Sportback 2.0 TFSI

Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta, inteligenta are limitele ei, prostia nu.
Decat sa asculti blues la difuzoarele laptop-ului, mai bine dai manele la maxim. Esti mai castigat!

http://www.youtube.com/watch?v=6DJzH5vbL6s
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lucian107416
post Jan 9 2011, 10:54 PM
Post #11


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.042
Joined: 1-June 07
From: Bucuresti
Member No.: 107.409



Si eu sunt lenes si lipsit de ambitie. M-am lasat acum 2.5 ani, in ziua in care am adus copilul acasa de la maternitate. In perioada in care m-am lasat fumam 2-3 pachete pe zi( a fost o perioada plina de stres). Altfel, obisnuiam sa fumez cam 1.5 pachete pe zi. In total am fumat cam 17 ani.
Ma consder vindecat. Intoitdeauna cand ma lasam ziceam ca o tigare nu mi-ar placea ca ma frustreaza, dar mi-ar placea un pachet. Acum nu mi-ar mai placea nici un pachet. Sunt vindecat biggrin.gif

This post has been edited by Lucian107416: Jan 9 2011, 10:57 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
solmar
post Jan 10 2011, 01:12 AM
Post #12


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.550
Joined: 15-July 09
From: Costa del Sol
Member No.: 120.468



Acum vreo 12-13 ani, la un chef pe cinste, pe cand inca fumam la greu un prieten mi-a spus: Nu poti sa te lasi? Inseamna ca n-ai fumat destul! Cand o sa te saturi de tigari cu adevarat atunci o sa te lasi.
E asa de mult adevar in vorbele lui...


--------------------
Skoda, Subaru, Noul Tucson...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bogcot76
post Jan 10 2011, 10:05 AM
Post #13


specialist
******

Group: Membri
Posts: 789
Joined: 28-July 09
From: Bucuresti
Member No.: 120.558



QUOTE (Baby Blues @ Jan 9 2011, 09:20 PM) *
QUOTE (bogcot76 @ Jan 9 2011, 05:13 PM) *
E buna cartea, hipnoza all the way. E tare tipu. Si frate-miu s-a lasat asa. Am mai recomandat-o si eu acum vreu an cand s-a mai dezbatut subiectul. Dar foarte usor te si poti reapuca, daca chiar vrei. O mai citesti o data. Si mie mi-a fost frica ca ma las cand am ajuns pe la jumate....... 36182451.gif


Sa inteleg ca ai citit-o doar pe jumatate? M-ai lasat in ceata: Te-ai lasat sau nu ? Banuiesc ca nu ! drunk.gif 36182451.gif banana.gif


Pai nu, pentru ca nu aveam chef sa ma las. Si tocmai asta spuneam, pe parcurs ce citesti cartea ai un feeling straniu ce consta in lipsa poftei de a mai fuma etc. Si tocmai de asta am intrerupt cititul. De altfel tipu chiar zice ca de lasat o sa te lasi cand o termini de citit, si chiar te indeamna sa fumezi ca un apucat in timp ce o citesti. E bine scrisa si e meserias. Adica, chiar daca e un simplu contabil, a inteles perfect ce a facut ala cu el care l-a facut sa lase fumatul. Hipnoza. Dar nu din aia din filme. In adevaratul sens al cuvantului. Adica tipu' prin anumite fraze cheie pe care le tot repeta in anuminte momente lucreaza cu subconstientul tau tocmai la acest nivel - al dependentei psihice de nicotina. Cel putin asta mi-a dat mie impresia, pentru ca senzatia e tare misto dar si ciudata in acelasi timp, atunci cand citesti cartea. Mai mult, se citeste foarte usor.

Sa nu ma luati cu intrebari de genu, de ce nu am vrut sa ma las, ca e complicat, si nu am chef sa scriu nimic pe tema asta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Jan 10 2011, 11:34 AM
Post #14


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



bai, acum ca o tot laudati as citi si eu cartea aia de curiozitate... dar cum eu nu mai sunt fumator ma tem sa nu ma reapuc...


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Baby Blues
post Jan 10 2011, 07:24 PM
Post #15


Blues fan
******

Group: Membri
Posts: 2.976
Joined: 9-March 06
From: Blues country
Member No.: 70.361



QUOTE (bogcot76 @ Jan 10 2011, 10:05 AM) *
....

Sa nu ma luati cu intrebari de genu, de ce nu am vrut sa ma las, ca e complicat, si nu am chef sa scriu nimic pe tema asta.


Intelegem , intelegem si iar intelegem!


--------------------

________________________________
Audi A3 Sportback 2.0 TFSI

Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta, inteligenta are limitele ei, prostia nu.
Decat sa asculti blues la difuzoarele laptop-ului, mai bine dai manele la maxim. Esti mai castigat!

http://www.youtube.com/watch?v=6DJzH5vbL6s
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lucian107416
post Jan 17 2011, 02:37 PM
Post #16


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.042
Joined: 1-June 07
From: Bucuresti
Member No.: 107.409



poate ajuta asta daca autohipnoza nu. Bafta!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DRAGOS
post Jan 17 2011, 03:39 PM
Post #17


PGM-FI
******

Group: Membri
Posts: 2.877
Joined: 2-March 07
From: Bucuresti/Ploiesti (Prahova)
Member No.: 100.675



Fumez, sau fumam, de cca 6 ani. Prima pauza a fost acum 1,5 ani, cand timp de 4 luni nu am pus tigara in gura, apoi am revenit in forta. In octombrie anul asta ajunsesem la 1,5-2 pachete pe zi, moment in care m-am enervat si am pus stop. De pe data de 1 noiembrie nu mai fumez constant, ma mai prostesc la cate o petrecere sau iesire in oras cu prietenii, insa nu se intampla mai des de 1 data pe luna. De atunci am observat ca oboseala la fotbal apare mult mai tarziu. Inainte dupa o repriza eram mort, acum rezist foarte bine pana aproape de sfarsitul meciului. La fel si la inot sau tenis.

Culmea, am slabit si vreo 4kg de atunci, probabil pentru ca obosesc mai greu si fac sport cu mai multa placere si mai des.

This post has been edited by DRAGOS: Jan 17 2011, 03:40 PM


--------------------
Honda Accord 2.0 MT Executive Arctic Blue Pearl
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Oana
post Jan 17 2011, 04:06 PM
Post #18


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 2.254
Joined: 23-September 06
From: EU
Member No.: 87.988



QUOTE (AZAZEL @ Jan 8 2011, 01:05 PM) *
solutia este simpla: iti trebuie o vointa f mare. pur si simplu fumezi, iti aprinzi ultima tigara o termini si gata.

exact asa m-am lasat si eu de fumat... si pe 3 ianuarie am facut un an. ce-i drept, am avut o motivatie puternica in spate, care nu va muri niciodata.

mare atentie la fumatul ocazional... asta e cel mai usor mod sa te reapuci. eu am patit-o.

This post has been edited by Oana: Jan 17 2011, 04:07 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
solmar
post Jan 17 2011, 04:39 PM
Post #19


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.550
Joined: 15-July 09
From: Costa del Sol
Member No.: 120.468



Nu va mai bateti atat capul. Am citit ca in 40 de ani va disparea acest viciu...


--------------------
Skoda, Subaru, Noul Tucson...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bogcot76
post Jan 17 2011, 04:40 PM
Post #20


specialist
******

Group: Membri
Posts: 789
Joined: 28-July 09
From: Bucuresti
Member No.: 120.558



QUOTE (Lucian107416 @ Jan 17 2011, 02:37 PM) *
poate ajuta asta daca autohipnoza nu. Bafta!


Stai linistit ca omu pana nu e cu cutitul la os nu da importanta la asa ceva. Din acest motiv campaniile de pe pachete si toate chestiile de genul asta sunt fara efect. E la fel ca si treaba cu nu manca grasimi ca faci infarct.

Ce vrei sa spui, ca tu desi stii ca daca mergi cu 200 pe autostrada nu ai sanse mai mari sa mori decat daca mergi cu 130? Si nu mergi in continuare? Poate te potolesti daca cumva lovesti ceva si scapi ca prin urechile acului. Asa si cu cancerul. E doar un exemplu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

8 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 28th March 2024 - 09:15 PM