IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

"Sarit" din treapta de viteza

This topic is about "Sarit" din treapta de viteza, the author, Lucian107416, wrote about: Salutare, Vreau sa va solicit ajutorul/sfatul in urmatoarea problema: Acum o saptamana si circa 550km am schimbat ambreiajul-n.b. a doua oara in 80000 ... To read more just scroll down

 
Reply to this topicStart new topic
> "Sarit" din treapta de viteza, problema cutia de viteze sau ambreiaj
Lucian107416
post Jan 4 2017, 10:15 PM
Post #1


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.042
Joined: 1-June 07
From: Bucuresti
Member No.: 107.409



Salutare,

Vreau sa va solicit ajutorul/sfatul in urmatoarea problema:
Acum o saptamana si circa 550km am schimbat ambreiajul-n.b. a doua oara in 80000km- la Suzuki Swift 1.5 102, an 2007, motor M15A, cutie de viteze manuala. Intre kilometrii 250-400 mi-a sarit de trei ori din treapta de viteza si a ajuns in puctul mort. O data din viteza a patra si de doua ori din viteza a treia, la viteza constanta sau acceleratie moderata. Cu exceptia acestor "sarituri", functioneaza normal. Iar la final am trecut Dealul Negru si Autostrada Bucuresti-Pitesti fara nici o problema.
La telefon, seful de mini service unde a fost schimbat ambreiajul, de altfel om de incredere, spunea ca nu e de la ambreiaj, ci de la cutia de viteze. Si cam are sens. Nu ma pricep foarte bine, dar ar fi o coincidenta prea mare ca problema sa nu fie legata de schimbul de ambreiaj, totusi.
Intrebarile ar fi:
1. Care credeti ca e problema?
2. O greseala de montaj ar putea cauza problema de la punctul 1?
3. Cum sa procedez mai departe? Omul spunea ca daca vor mai aparea problema sa-l vizitez la service pentru o inspectie. Totusi, la service ma prezint cu o masina la care ambreiajul si cutia de viteze functioneaza fara probleme.
4. Exista vreo sansa sa nu mai apara problema, adica sa dispara de la sine? smile.gif

Nu stiu exact ce ambreiaj au montat, dar am sa intreb daca este relevant: Luk sau Valeo ieftin. Ambalajul din portbagaj ce continea ambreiajul vechi era Luk si nu stiu daca apartinea ambreiajului nou, dar l-am aruncat exact inainte de a pleca in calatoria cu probleme din cauza lipsei de spatiu pentru bagaje - ironia sortii. Acum vreo luna, insa, singurul model ieftin era Valeo la ~380RON kitul(pretul platit de mine), restul fiind mai mult de dublu. Am zis sa-l incerc si pe asta, intrucat in 80000 km s-au dus deja doua seturi originale.

Multumesc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 16th April 2024 - 07:30 AM