IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

modificare bord... (intrebari pt George si nu numai)

This topic is about modificare bord... (intrebari pt George si nu numai), the author, HalbaSus, wrote about: Ok, in primul rand sunt surprins ca George a postat topicul despre schimbarea bordului la sectiunea Dacia... http://www.masini.ro/forum/viewtopic.php? ... To read more just scroll down

 
Reply to this topicStart new topic
> modificare bord... (intrebari pt George si nu numai)
HalbaSus
post Oct 15 2004, 12:46 AM
Post #1


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Ok, in primul rand sunt surprins ca George a postat topicul despre schimbarea bordului la sectiunea Dacia... http://www.masini.ro/forum/viewtopic.php?t=2447&start=0 , OK, ai dacie... dar chestia asta e mai degraba legata de tuning decat de dacie... tocmai de aceea intrebarile mele o sa le pun in sectiunea asta smile.gif.

Anyway, chestia cu bordul alb e ceva ce vreau sa fac si eu de mult timp, pana acum mi-am montat doar leduri albastre in bord (si la AC si in monitorul de la ceas/termometru... etc... daca aveti chef o sa va povestesc cam cum se face).

Probleme identificate pana acum:

1. Din pacate opelul are ace de kilometraj ALBE... ceea ce nu cred ca ar sta bine pe un bord ALB... solutia e evidenta desigur... vopsirea lor... dar cum iluminarea bordului la opel se face prin niste leduri montate in spatele acelor, iar la mine ledurile sunt albastre probabil singura culoare care ar merge ar fi albastru (cat mai inchis, de dragul contrastului)... OK, cum si cu ce vopsesc acul de kilometraj ? Cu pixul, carioca, tempera ? cu spray nu stiu daca se poate pt ca nu stiu daca se poate scoate total acul de kilometraj.

2. Din cate am inteles eu din descrierea procesului de schimbare a ceasurilor ai lipit folia decupata pe plastic cumparat de la aia care leaga carti... pai stai ca n-am inteles... folia nu se lipeste pe ceasurile originale ? sau decupezi plasticul ? si daca da... cum faci asta ? si daca nu... la ce-ti foloseste plasticul ?

3. in afara ceasurilor de pe bord care sunt albe... ce ai mai pus pe bord? ca are niste forme gri pe margine, sunt vopsite sau tot folie e

4. Am observat in poza ca rama gurii de aerisire e rosie... ai vopsit-o ? ai pus folie ? (presupun ca nu, ca eu am incercat sa fac o faza asemanatoare cu folie si a fost un dezastru). Daca ai vopsit-o cu ce spray ? stiu ca majoritatea sprayurilor nu prea tin pe plastic, intr-un singur strat sau in mai multe ?

5. La ce ai avut nevoie de superglue ? Ai folosit si tu ciocanul cand ai dat jos bordul (eu am avut nevoie de el... vorba aceia: "nu exista scula stricata, doar ciocan prea mic" smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
G e o r g e
post Oct 15 2004, 08:55 AM
Post #2


workaholic * * * * * *
******

Group: Moderator
Posts: 11.052
Joined: 4-August 03
From: Bucuresti
Member No.: 14.854



se lipesc urmatoarele straturi , asta in cazul bordului de supernova , nu stiu cum arata cel de opel:
de sus in jos:
folie alba lipita pe plastic transparet
folie neagra lipita pe plastic colorat.

folia alba e clar de ce e lipita pe un plastic alb, pentru a o putea aseza in loc EXACT unde trebuie.
folia negra este necesara pentru ca lumina din spate sa treaca DOAR prin cifre si nu si prin restul ceasului. am incercat si varianta #2 dar pe mijlocul cadranelor se afla niste motorase ce actioneaza acele , kilometrajul, jurnalierul, si se vedea urat ! bine se vedea f f f frumos daca nu tineai cont de marea bucata neagra din mijloc
laugh.gif

la dat bordul jos la supernova ai nevoie de : o surubelnita, o cheie de 9(folosita doar la 2 suruburi) si multa multa rabdare.

lumina a fost schimbata , in mod normal se afla becuri , eu am pus leduri albastre, desi ma gandesc ca unele rosii ar fi fost mai dragute.

am problema acum cu acele care sunt vopsite in portocaliu si nu se vede albastru prea bine prin ele.

acele se pot revopsi , se sterg cu acetona bine de tot cu atentie foarte mare sa le stergem doar pe spate si sa nu intindem vopseaua, si se vopsesc cu vopsea normala sau cu oja daca vrei .


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Oct 16 2004, 12:51 PM
Post #3


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Merci pentru raspuns, sincer tot nu am inteles faza cu plasticele dar cred ca o sa ma lamuresc dupa ce o sa desfac bordul (pana acum am desfacut bordul doar pana la lumini... deci nu a trebuit sa scot cadranele ceasurilor... saptamana viitoare daca o sa am timp o sa incerc sa fac foliile si poate pana in weekend le lipesc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 25th April 2024 - 05:25 PM