IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

iGo2006

This topic is about iGo2006, the author, colombo, wrote about: Salut Sunt de curand posesorul unui PDA ASUS A696 (cu Windows Mobile 6.0) de care sunt foarte multumit. Mi l-am dorit de foarte multa vreme. Si care i ... To read more just scroll down

 
Reply to this topicStart new topic
> iGo2006, Ajutor - Nu (prea) mai afiseaza adresele la traseu/editare
colombo
post Jul 11 2008, 03:06 PM
Post #1


sofer incepator
*

Group: Membri
Posts: 15
Joined: 24-March 08
Member No.: 116.758



Salut

Sunt de curand posesorul unui PDA ASUS A696 (cu Windows Mobile 6.0) de care sunt foarte multumit. Mi l-am dorit de foarte multa vreme. Si care intre timp a si "vazut" deja o parte din Europa. Il recomand cu caldura...

Pb este insa alta. Pana acum a mers ireprosabil (si merge si in continuare), numai ca, nu stiu ce mi-a venit mie sa incerc sa suprascriu hartile (de fapt numai pe cea de Ro), cu aia din versiunea 2008, sa... testez si eu.... si vad si eu ce si cum (cu atat mai mult cu cat fisierul era aproape dublu (12 GB fata de 7) si in speranta ca era mai completa...).

Ce-am facut? Am redenumit fisierele basemap si Romania, din numele pe care le aveau in versiunea 8 (pt ca au un 8 in denumire; gen Romania8_xxxx etc), in numele lor simple (asa cum le aveam in versiunea 2006). Am avut grija sa copiez insa inainte basemap-ul si Romania (alea ale lui 2006, ale bune) in alta locatie.
Apoi rescris fisierele (prin copiere) cu pricina. Inainte de copiere am dezinstalat aplicatia. Dupa copiere reinstalat aplicatia (nu mai stiu, cred ca am dat si restart, am scos si introdus din nou SD-ul). Toate bune si frumoase numai ca imi zicea ca hartile sunt expirate.

M-am gandit ca o fi de la basemap. Iar dezinstalat si rescris prin copiere fisierul basemap cu ala care-l salvasem in alta locatie, ca back-up (si deci cel opriginal), restartat si reinstalat aplicatia. Acelasi lucru: harti expirate.

Buuuun..., iar dezinstalat, rescris prin copiere si harta Ro, cu fisierul de back-up, restarat si resintalat aplicatia. Acum nu mai da acel mesaj si merge... DAR, daca dau la navigare -> traseu -> editare -> cautare -> adresa (ca asa faceam si pana acum si mergea foarte bine din prima) si aleg tot ce trebuie (tara, orasul, strada si nr)... NU imi mai apare in traseu (meniul ala in care ii mai pot adauga adrese (prin creare), in care mai am si optimizare, stergere, sus sau jos (ca sa pot pune o adresa inaintea sau dupa alta in cazul in care am pct intermediare).

DAR, daca caut o adresa si o gaseste si o marchez ca start sau destiunatie, si ma intorc la traseu -> editare, atunci apar (sunt/devin vizibile) liniile cu adresele si daca vreau sa mai adaug inca una, acum o afiseaza. Dar cum sterg istoricele si vreau sa adaug o adresa in traseu, de noua, nu o mai afiseaza (desi pe harta o localizeaza corect).

Ce-i de facut? De la ce poate fi? Ca in afara de instalare, dezinstalare nu mai stiu. Am dat si un reset la hard... degeaba. Tot asa face.


Multumesc si in speranta ca poate cineva s-a mai intalnit cu o asemenea pb sau ca imi veti da o idee/solutie care sa merga.


PS. Si a propos, dupa ce dezinstalez o aplicatie, de ce ea continua sa fie vizibila la cele mai recente sau in meniul de unde imi pot customiza ce sa-mi apara in meniul/butonul de start? (iar daca dau intentionat click pe iconita aia (care, ce-i drept, este un dreptunghi alb si nu sigla de pana acum cu albastru, de la iGo), imi zice ca nu poate deschida aplicatia)).
Cand se dezinstaleaza o aplicatie nu se sterge tot ce are legatura cu ea? Pe un PC e mai simplu, ca acolo dupa uninstall (din Control Panel sau din start->programs) tot mai raman inregistrari orfane care trebuie sterse manual de pe C: sau din program files sau din registry.... dar aici...

Si inca o chestie: cum pot reinstala sistemnul de operare Windows Mobile pe PDA?

Multumesc mult




Go to the top of the page
 
+Quote Post
drabisan
post Jul 11 2008, 04:33 PM
Post #2


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.326
Joined: 20-October 05
From: Bucuresti
Member No.: 59.001



In ordine inversa:
WM6ele nu se reinstaleaza. E scris intr-un eprom pe care poti sa-l updatezi facind upgrade. Din ce stiu pentru 696 exista WM6.1.

Din ce scrii tu pari sa ai iGo cu licenta. Si daca da, nu te mai juca cu harti luate de pe net ca il faci varza! Pune hartile originale, sterge toate "update"-urile puse de mina, fa un hard reset si instaleaza-l cu tot ce e oficial. Apoi poti sa incerci sa ii faci upgade de la Navngo de pe site. O sa-ti mearga.

Daca nu-l ai cu licenta e un pic mai complicat...tre vazut ce versiune ai, ce harti ai...etc. Trebuie sa schimbi extensia, nu numele unei harti ca sa o poti testa pe cea noua!

Oricum, mare regula: hartile de la iGo8 nu merg deloc sau merg incorect cu iGo6. Nu le amesteca sub nici o forma!


--------------------
I am still busy, but this is easy!
Ex posesor de Avensis 2.0 pe benzina si nu pe bere, cum spun unii oameni 'rai'
Go to the top of the page
 
+Quote Post
colombo
post Jul 12 2008, 10:22 PM
Post #3


sofer incepator
*

Group: Membri
Posts: 15
Joined: 24-March 08
Member No.: 116.758



Sa o luam pe rand:

1) Versiunea: iGo Navigation Software 2006 May 30 2006 (in tab-ul "despre").

Este cu licenta, intr-adevar, dar nu este al meu/a mea... este de la un prieten ! Deci...
Si un serial pt iGO 2006 Europe si inca unul, diferit, pt iGO 2006 Summer Update (in tab-ul "licente").

2) Hartile de 2008 tot de la el le am... si ma gandeam si eu ca... dar uite ca nu a mers.

Ca extensie... sunt la fel... fbl, deci nu vad ce-as putea schimba... de asta ma gandeam la nume.

Nu stiu, dar este oare posibil sa existe si alte fisiere care trebuie sterse manual in urma instalarii?

3) Nu am facut nici un update manual, deci nu am ce sa sterg... si dupa cum spuneam, nu stiu pe unde sunt si cum sa le sterg sad.gif Deci, la ce trebuie sa ma uit si sa fiu atent? (ca de ex, in directorul poi, daca ai un fiser cu speedcam, pe langa cel in format txt, stiu ca se mia creeaza inca alte doua; ceva cu spud si inca unul, care trebuie sterse pt a putea folosimun alt fisier txt mai nou.

4) Alta intrebare: risc ceva, adica sa obosesc mai repede procesorul daca pun versiunea 8 in loc de 6? ca stiu ca versiunea 8 de abia e suportata si dusa de procesoarel de 416 MHz?

5) Si am mai observat ca structura de directoare de la Igo 2008 difera, in sensul ca sunt mai multe decat la ver.2006. Trebuie sa pun pe SD, identic aceeasi structura, la fel cum am facut si pt iGo 2006?

6) De ce, in directorul licence, de la versiunea 2008, apare un fisier care are in compozitia sa si cuvantul demo (e vorba de fisierul WorldWide_v142_Demo_2008_02_01.lic (bine, stiu ca ar putea fi, poate, redenumit, dar... doar intrebam))?

7) O alta intrebare: bine, bine, hartile nu se potrivesc, dar fisierele din directoarele voice si lang se pot imprumuta de la o versiune la alta (eu, in 2006 am mai multe fisiere pt amble e directoare decat in 2008).

8) Ce am mai observat, tot jucandu-ma cu el... daca sterg tot (adrese, istoric, traseu, orase recente si ii dau un alt traseu 9la editare), imi apare ca implicit Saraievo. Oare e normal?
Citisem pe un alt forum parca, ca trebuie sa-l scot la plimbare nilte, ca sa-si actualizeze pozitia. Zis si facut, numai ca, uitand incarcatorul de bricheta, mi s-a stins, ne mai avand baterie si a ramas blocat in pct respectiv, cu acele coordonate. Asa ainct, orice alta adresa ii dadeam acum, la traseu/editare, imi aparea acum noua adresa darsi coordonatele pozitiei unde se afla cand s-a stins. In cele din urma am reusit sa-i scot din memorie acea pozitie (am sters din setari toate datele si istoricele si traseele) si a revenit la Saraievo si comportamentul de mai devreme (adica nu imi mai arata din prima, ca pana acum, o adresa pe care o introduc la traseu/editare).

Sincer sa fiu, m-am cam resemnat acum si obisnuit cu acest comportament, dar... tare mult mi-as fi dortit si as fi vrut sa fie ca inainte (mai ales daca trebuie sa il imprumut altcuiva, care daca nu stie ce si cum... ).

Ce idee mi-a venit acum, oare sa rezolve ceva daca dezinstalez aplicatia si formatez cardul si recopiez fisierele si resintalez aplicatia, sa mearga? Ma apuc de lucru acum si va tin la curent daca am reusit ceva. Pana atunci insa, orice alt sfat sau idee e binevenita.

Mersi anticipat.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 15th August 2020 - 07:18 PM