IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

SOC: F1

This topic is about SOC: F1, the author, roadempire, wrote about: BMW-Sauber, Brawn GP, Scuderia Ferrari, McLaren Mercedes, Red Bull Racing, Renault, Scuderia Toro Rosso si Toyota au anuntat oficial ca vor organiza o ... To read more just scroll down

 
Reply to this topicStart new topic
> SOC: F1, Echipele din Formula 1 isi creaza o competitie separata!
roadempire
post Jun 19 2009, 10:04 AM
Post #1


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 242
Joined: 22-March 09
From: Timisoara
Member No.: 119.577



BMW-Sauber, Brawn GP, Scuderia Ferrari, McLaren Mercedes, Red Bull Racing, Renault, Scuderia Toro Rosso si Toyota au anuntat oficial ca vor organiza o competitie separata de FIA incepand din 2010.

Cele 8 echipe, reunite in cadrul Formula One Teams' Association, au organizat joi noapte o intalnire la fabrica echipei Renault de la Enstone (Marea Britanie), pentru a lua o decizie finala in privinta ultimei oferte formulate de FIA pe tema regulamentului tehnic din sezonul 2010.

La scurt timp dupa finalizarea intalnirii, FOTA a emis un comunicat de presa prin care isi exprima frustrarea fata de tentativa FIA a dezbina echipele si, in acelasi timp, anunta ca nu va renunta la conditiile puse initial pentru inscrierea in sezonul 2010.

Prin urmare, echipele sustin ca singura metoda de a rezolva conflictul este crearea unei competitii proprii, total separata de FIA.

"Echipele nu pot continua sa compromita valorile fundamentale ale sportului si au refuzat sa renunte la conditiile originale pentru inscrierea in sezonul 2010 al Campionatului Mondial".

"Prin urmare, aceste echipe nu au alta alternativa decat sa inceapa pregatirile pentru un nou campionat care sa reflecte valorile participantilor sai si a partenerilor. Competitia va avea o guvernare transparenta, un singur set de reguli, va incuraja mai multe echipe sa se alature si va asculta dorintele fanilor, inclusiv prin scaderea preturilor pentru spectatorii din intreaga lume, pentru parteneri si alti importanti actionari".

"Cei mai buni piloti, starurile, brandurile, sponsorii, promoterii si compwaniile care au fost asociate cu cel mai inalt nivel al sporturilor cu motor vor face parte din aceasta noua competitie", se precizeaza in comunicatul de presa al echiopleor din Formula 1.

Anuntul socant facut in aceasta noapte de FOTA a venit in contextul in care termenul limita impus de FIA pentru ca echipele sa renunte la conditiile initiale de participare in sezonul viitor expira vineri, 19 iunie.

De altfel, refuzul de a renunta la conditii va duce la eliminarea celor 8 echipe de pe lista echipelor acceptate de FIA in sezonul urmator. Sperantele pentru realizarea unui compromis intre constructori si FIA au parut sa fie destul de ridicate joi, dupa ce Max Mosley a facut cateva concesii in privinta regulamentului tehnic.

Cu toate acestea, interesul presedintelui FIA de a nu renunta la implementarea unui buget maxim a trezit nemultumirea echipelor, care nu sunt de acord cu un astfel de concept. De asemenea, Mosley a solicitat echipelor sa semneze prelungirea Acordului Concorde din 1998, in contextul in care echipele au dorit anumite modificari esentiale la aceasta intelegere.

Echipele au explicat cu lux de amanunte motivele care au dus la o ruptura aparent iremediabila de Federatia Internationala de Automobilism, sustinand ca au reusit sa reduca substantial costurile de participare in competitie.

"De la formarea FOTA in luna septembrie a anului trecut, echipele au lucrat impreuna si s-au angajat in discutii cu FIA si detinatorul drepturilor comerciale pentru a dezvolta si a imbunatati sportul", se mai precizeaza in comunicatul de presa al FOTA.

"Criza mondiala fara precendent a dus inevitabil la numeroase provocari pentru comunitatea Formulei 1. FOTA este mandra ca a realizat cele mai substantiale masuri pentru reducerea costurilor din intreaga istorie a sportului nostru. Constructorii au oferit asistenta pentru echipele independente, iar unele dintre ele probabil ca nu ar fi astazi in acest sport fara initiativele FOTA. De asemenea, echipele FOTA au convenit sa reduca voluntar costurile pentru a oferi un model sustenabil pentru viitor. In urma acestor eforturi, toate echipele au confirmat Federatiei Internationale de Automobilism si detinatorului drepturilor comerciale ca doresc sa garanteze participarea in Formula 1 pana in 2012".

De asemenea, echipele au lansat un atac fara precedent la adresa forului prezidat de Max Mosley si asupra lui Bernie Ecclestone, detinatorul drepturilor comerciale ale competitiei, ultimul fiind acuzat ca nu a transferat echipelor sumele de bani garabtate din contract pentru drepturile TV.

"FIA si detinatorul drepturilor comerciale au dus o campanie pentru divizarea FOTA. Dorintele celor mai multe echipe sunt ignorate. Mai mult decat atat, sute de milioane de dolari au fost retinute de la echipe de detinatorul drepturilor comerciale, inca din sezonul 2006. In ciuda acestui mediu, FOTA a cautat intotdeauna un compromis".

SURSA: automarket


--------------------
Am scos masina in ploaie sa se tuneze cand tuna !.......restul e LOGAN
Go to the top of the page
 
+Quote Post
20krpm
post Jun 19 2009, 10:50 AM
Post #2


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.278
Joined: 22-February 07
From: in traffic
Member No.: 100.009



asadar precum ati aflat, de azi incolo vom avea formula unu si formula unu a doua. cred ca e cazul sa se creeze de urgenta o unire a celor doua competitii, ligi sau cum vrei sa le numiti. poate de data asta cu alti indivizi care sa le reprezinte interesele. si cu ocazia asta poate o sa revina si ron dennis la conducerea echipei sale. ca mie mi-a lipsit.

LLE: site-ul oficial inca nu a publicat manifestul fota. oare isi cauta un capatii acuma?...

This post has been edited by 20krpm: Jun 19 2009, 10:53 AM


--------------------
allinol IS EVIL!

2011 Subaru Outback --- 2012 Acura TL
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Oana
post Jun 19 2009, 12:48 PM
Post #3


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 2.254
Joined: 23-September 06
From: EU
Member No.: 87.988



RIP Formula 1
1950 - 2009

'The FIA is disappointed but not surprised by FOTA's inability to reach a compromise in the best interests of the sport. It is clear that elements within FOTA have sought this outcome throughout the prolonged period of negotiation and have not engaged in the discussions in good faith.
The FIA cannot permit a financial arms race in the Championship nor can the FIA allow FOTA to dictate the rules of Formula One.
The deadline for unconditional entries to the 2010 FIA Formula World Championship will expire this evening.
The 2010 FIA Formula One World Championship entry list will be announced tomorrow (Saturday).'


potrivit pitpass echipele vor lua cu ele peste 2 bilioane dolari.




--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klm
post Jun 19 2009, 01:03 PM
Post #4


Asa?!
******

Group: Membri
Posts: 3.821
Joined: 10-January 08
From: Galati
Member No.: 116.021



CITAT(Oana @ Jun 19 2009, 12:48 PM) *
nor can the FIA allow FOTA to dictate the rules of Formula One.

Nu-i obliga nimeni sa accepte asa cum nimeni nu obliga echipele sa alerge (doar) in f1 asa ca pot inscrie ce echipe vor care vor aduce... ce bani pot.


--------------------
"Ai, n-ai mingea, tragi la poarta!" - Mircea Radulescu

Nu mai fumez
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Oana
post Jun 19 2009, 03:06 PM
Post #5


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 2.254
Joined: 23-September 06
From: EU
Member No.: 87.988



ai spus-o atat de general incat nu am inteles ce ai vrut sa subliniezi. logic ca fia nu-i poate obliga sa participe, dar nu vad logica in a tine un campionat cu williams, force india si 3 echipe noi.

insa tot acest scandal are si o parte buna. noua competitie s-ar putea desfasura pe circuitele clasice, pe care le-au scos rand pe rand din calendarul f1. si ar putea baga preturi mici la bilete, ca tot s-au plans pilotii in turcia ca au alergat pentru tribune goale. cu alte cuvinte, succes garantat.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
20krpm
post Jun 19 2009, 08:36 PM
Post #6


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.278
Joined: 22-February 07
From: in traffic
Member No.: 100.009



acuma max mosley incearca sa repare problema si sa atraga inapoi echipele disidente de partea lui, dindu-le in judecata pe toate si mai ales pe ferrari. cum o fi sa dai in judecata pe unii mai tare decit pe altii - numa el stie.

am vazut azi de dimineata antrenamentele de vineri, la care comentariul a fost... cam 10% despre masinile de pe circuit, 90% despre ce se-ntimpla. ma gindesc la bietul peter windsor, care recunostea cinstit ca e in deriva si ca habar n-are inca ce-o sa faca. pune atita efort si baga atitia bani ca sa construiasca o echipa de la zero, mai baga inca o data pe atitia bani ca sa se inscrie in f1 la anul. si acum se trezeste ca trebuie sa alerge in compania unor necunoscuti, si ca tot proiectul lui, dintr-o data, nu mai valoreaza nimic. in plus, nici nu cred ca ii trece prin cap sa se razgindeasca si sa joace la anul in liga fota, ca stie ce-l asteapta.

singurul beneficiu personal pe care-l astept s-ar enunta cam asa: formula 1, welcome back to indianapolis. smile.gif


--------------------
allinol IS EVIL!

2011 Subaru Outback --- 2012 Acura TL
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Oana
post Jun 21 2009, 07:30 PM
Post #7


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 2.254
Joined: 23-September 06
From: EU
Member No.: 87.988





biggrin.gif laugh.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rembrandt
post Jun 24 2009, 02:48 PM
Post #8


novice
**

Group: Membri
Posts: 30
Joined: 17-March 09
Member No.: 119.537



http://masini.ro/stiri-auto-fia-s-a-intele...n-2010-7270.htm

Consiliul Mondial al FIA a ajuns la o intelegere cu FOTA si campionatul va supravietui in 2010. Max Mosley este in pericol sa fie debarcat.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
20krpm
post Jun 24 2009, 05:51 PM
Post #9


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.278
Joined: 22-February 07
From: in traffic
Member No.: 100.009



... spune articolul cu autorul fara nume, citindu-l pe max mosley care spune ce si-ar dori el. o sa fie mult mai interesant sa vedem in ce termeni a fost incheiata intelegerea asta. probabil in cursul zilei de azi, ceva mai tirziu. pina atunci, hai sa vorbim despre problema din f1 pe un singur topic, nu pe 3 sau 4.


--------------------
allinol IS EVIL!

2011 Subaru Outback --- 2012 Acura TL
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Oana
post Jul 9 2009, 12:25 AM
Post #10


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 2.254
Joined: 23-September 06
From: EU
Member No.: 87.988



alba neagra cu impacari. dupa ce, in urma cu 2 saptamani, fia si fota au baut din cupa pacii, azi (de fapt ieri) iar s-au ciondanit. mosley a incercat o magarie care, sper, ca va duce la despartirea mult vechiculata. daca la vremea respectiva fota renuntase la ideea de a face un campionat paralel bazandu-se pe faptul ca se va scoate limitarea bugetului din regulament, azi mosley le spune ca ei nu au drept de vot pentru ca nu sunt inscrisi in campionatul de anul viitor...

http://f1.gpupdate.net/en/news/2009/07/08/...ns-for-walkout/


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 28th March 2024 - 08:04 PM