Despre vinuri, exact despre asta e vorba |
This topic is about Despre vinuri, the author, former_ozz, wrote about: Eu iti garantez ca nu exista nici o chimicala (in afara de sulfiti, bunica-miu afuma butoiul cu sulf) in vinurile din vest. Vinul se face din struguri ... To read more just scroll down
Despre vinuri, exact despre asta e vorba |
Mar 18 2012, 08:23 PM
Post
#61
|
|
specialist Group: Membri Posts: 1.055 Joined: 9-May 11 Member No.: 132.239 |
In schimb ma baut in Romania niste solutii si combinatii care parea facute din chimicale. Dar nu aveau nici un gust de vin. Iti inteleg scepticismul, dar nu e cazul. |
|
|
Jul 27 2012, 08:12 PM
Post
#62
|
|
specialist Group: Membri Posts: 3.551 Joined: 15-July 09 From: Costa del Sol Member No.: 120.468 |
Am baut de curand Sole - Chardonnay de la Recas. O minunatie de vin. Soare - de la VINARTE, cabernet sauvignon - excelent. Va povestesc imediat.
-------------------- Skoda, Subaru, Noul Tucson...
|
|
|
Jul 27 2012, 10:00 PM
Post
#63
|
|
specialist Group: Membri Posts: 3.551 Joined: 15-July 09 From: Costa del Sol Member No.: 120.468 |
Deci... am baut o sticla de Sole. Asa ca sunt incoerent sau pot fi dar nu vreau. Acum vreo luna, sarbatoream 7 ani de casatorie, am luat o sticla de Soare - excelent vin. Din pacate pentru carciumari costa el scump asa ca nu prea pot sa bage adaos mare. Ghinion! Nu bausem, auzisem de el, de bine. Stiam si pretul... am trecut prin menu si de departe era cel mai bun vin. Ghinion carciumaresc - adaos comercial 20 de lei. Vinul, in schimb excelent. Ploua... Am ales o masa afara si ne-am strans, ne-am ferit de ploaie dar n-am intrat inauntru. Mult mai placut afara. Vinul a capatat si temperatura potrivita dupa ceva timp, adica s-a mai incalzit. Il recomand tuturor.
Acum am fost sa rontzaim ceva, doar ce ajunsesem in Bucuresti la postarea anterioara. Acum doua saptamani am fost la un restaurant cu specific italienesc din zona si am ales Sole. Nesperat de interesant vinul. Numai cuvinte de lauda, am intrat si pe net ca nu-i gaseam toate aromele. Nu identificam cateva gusturi care fac limba sa plescaie de placere. Azi l-am aprofundat. E spectaculos la prima intalnire. La a doua i-am descoperit punctele vulnerabile. Parca are parfumul prea tare. Parca scade din calitate daca se incalzeste. Cert este ca intre timp am comandat o cutie de 6 sticle care asteapta momentul oportun. Nu exista momente particolare, toate sunt oportune. E un vin cu care impresionezi comesenii. E zglobiu, are amprente de tamaioasa, de riesling dar e chardonnay - e de drum lung, dar parfumul te face sa te opresti si sa-l invarti in pahar, sa-l mirosi, sa-i ingheti aroma si te superi ca nu poti sa identifici toate aromele... Inchizi ochii si simti parfumul din gura. Merge o gura de apa rece, minerala. Am promis ca o sa-l beau si sprit sa-i vad scanteia! E un vin sec, dar merge la desert... Sunt curios cum e Solo Quinta, varful gamei, bazat pe acest Chardonnay de exceptie. Un cupaj de 4 albe si un rosu vinificat in alb, unul din vinurile noastre cotat spre 90 de puncte. Am luat o sticla si acum ii port sambetele... Sigur nu maine, nu e ziua ei! Dar nu va rezista mult cu dopul pus. Va recomand aceste vinuri. Sunt ok! Ele! -------------------- Skoda, Subaru, Noul Tucson...
|
|
|
Jul 27 2012, 10:00 PM
Post
#64
|
|
specialist Group: Membri Posts: 3.551 Joined: 15-July 09 From: Costa del Sol Member No.: 120.468 |
Acum am fost sa rontzaim ceva, doar ce ajunsesem in Bucuresti la postarea anterioara. Acum doua saptamani am fost la un restaurant cu specific italienesc din zona si am ales Sole. Nesperat de interesant vinul. Numai cuvinte de lauda, am intrat si pe net ca nu-i gaseam toate aromele. Nu identificam cateva gusturi care fac limba sa plescaie de placere. Azi l-am aprofundat. E spectaculos la prima intalnire. La a doua i-am descoperit punctele vulnerabile. Parca are parfumul prea tare. Parca scade din calitate daca se incalzeste. Cert este ca intre timp am comandat o cutie de 6 sticle care asteapta momentul oportun. Nu exista momente particolare, toate sunt oportune. E un vin cu care impresionezi comesenii. E zglobiu, are amprente de tamaioasa, de riesling dar e chardonnay - e de drum lung, dar parfumul te face sa te opresti si sa-l invarti in pahar, sa-l mirosi, sa-i ingheti aroma si te superi ca nu poti sa identifici toate aromele... Inchizi ochii si simti parfumul din gura. Merge o gura de apa rece, minerala. Am promis ca o sa-l beau si sprit sa-i vad scanteia! E un vin sec, dar merge la desert... Sunt curios cum e Solo Quinta, varful gamei, bazat pe acest Chardonnay de exceptie. Un cupaj de 4 albe si un rosu vinificat in alb, unul din vinurile noastre cotat spre 90 de puncte. Am luat o sticla si acum ii port sambetele... Sigur nu maine, nu e ziua ei! Dar nu va rezista mult cu dopul pus. Va recomand aceste vinuri. Sunt ok! Ele! This post has been edited by solmar: Jul 27 2012, 10:00 PM -------------------- Skoda, Subaru, Noul Tucson...
|
|
|
Jul 1 2013, 03:26 PM
Post
#65
|
|
specialist Group: Membri Posts: 3.551 Joined: 15-July 09 From: Costa del Sol Member No.: 120.468 |
... Ehei, tot stand de vorba cu niste prieteni cu pasiuni comune, mi-au spus de Crama Þelna! Asa ca ieri, aflandu-ma la o distanta rezonabila (cca 85 km) am tras o fuga pana acolo. Era si pacat sa ratez ocazia. Dupa ce-am plecat am realizat ca am uitat aparatul foto acasa. Telna e la iesire din Alba Iulia, dupa Ighiu la vreo 2-3 km. Daca o iei cum trebuie, adica prin Sard... Daca o iei pe aratura, ca noi, adica prin Santimbru, se schimba datele problemei. Pana la Santimbru drumul e excelent, proaspat asfaltat. Iar la Oiejdea faci stanga si trebuie s-o iei pe miriste. In departare se vede Ighiu, si te duci, te duci... vreo 10 km. Noroc ca masina nu tuseste la aratura, iar drumul nu era inmuiat de la ploaie. Am ajuns la crama, inchis. Evident, e duminica. Iesea lumea de la biserica. Am sunat la telefoanele de pe site... ni s-a spus ulterior ca cineva raspunde, dar in cursul saptamanii, nu duminica. Din om in om, am ajuns pe fir la nea Mihai, care e om bun la de toate (prima casa de langa crama) care l-a sunat pe sefu, care a tras o fuga de la Alba si a venit sa ne deschida. Nota 10 pentru asta! Am vizitat crama si dependintele, am tras frumos aer in piept, din beci; aer placut mirositor, la 11-12 grade... si apoi am trecut la cumparaturi. Am gustat putin la intoarcere in Sibiu, dar intrucat plecam la Constanta mai mult l-am mirosit. Si pe drum am prins potopul, de la Pitesti pana acasa a plouat continuu. Intre Draja si Fetesti a fost cumplit, potop nu gluma. Acasa marfa a ajuns in buna stare - Feteasca Regata, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel si un cupaj de Feteasca cu Muscat. Preul pe sticla e imbatabil - 12.5 lei. Sper sa am ragaz diseara sa degust pe indelete macar un sortiment. Daca aveti ocazia sa mergeti pana acolo, nu ezitati! Veti da de gazde primitoare si veti auzi si niste povesti interesante. In concluzie vinul de Telna era mult mai cunoscut acum cateva sute de ani, chiar daca atunci emailurile circulau mai greu.
Attached File(s)
recas_mustoasa.png ( 101.88K )
Number of downloads: 4
IMAG0072.jpg ( 1.19MB ) Number of downloads: 3 IMAG0075.jpg ( 1.12MB ) Number of downloads: 3 IMAG0086.jpg ( 1.74MB ) Number of downloads: 1 IMAG0088.jpg ( 1.75MB ) Number of downloads: 1 IMAG0091.jpg ( 1.67MB ) Number of downloads: 1 IMAG0106.jpg ( 1.09MB ) Number of downloads: 3 IMAG0115.jpg ( 1.33MB ) Number of downloads: 0 photo1.JPG ( 2.47MB ) Number of downloads: 1 photo2.JPG ( 2.65MB ) Number of downloads: 0 photo3.JPG ( 2.23MB ) Number of downloads: 1 photo4.JPG ( 2.39MB ) Number of downloads: 0 photo5.JPG ( 2.7MB ) Number of downloads: 3 photo.JPG ( 3.07MB ) Number of downloads: 10 -------------------- Skoda, Subaru, Noul Tucson...
|
|
|
Jan 30 2014, 10:48 AM
Post
#66
|
|
specialist Group: Membri Posts: 3.551 Joined: 15-July 09 From: Costa del Sol Member No.: 120.468 |
Ieri am instalat aragazul si i-am facut proba! Azi trebuie sa ma duc sa cumpar vase potrivite, pentru inductie pentru ca aproape niciuna din oalele din casa nu se potrivete... Vinul folosit in mancare si ulterior este de la Bucerdea Vinoasa - de la producatorii particulari (aproape de Alba Iulia). Daca ajungeti prin zona e pacat sa nu va abateti din drum.
This post has been edited by solmar: Jan 30 2014, 10:50 AM
Attached File(s)
IMAG1167.jpg ( 1MB )
Number of downloads: 1
IMAG1168.jpg ( 1.03MB ) Number of downloads: 0 IMAG1169.jpg ( 1.1MB ) Number of downloads: 0 IMAG1170.jpg ( 1.02MB ) Number of downloads: 0 IMAG1171.jpg ( 1.01MB ) Number of downloads: 1 IMAG1172.jpg ( 1.03MB ) Number of downloads: 0 IMAG1173.jpg ( 988.1K ) Number of downloads: 0 IMAG1174.jpg ( 1.21MB ) Number of downloads: 0 IMAG1175.jpg ( 1019.97K ) Number of downloads: 3 IMAG1176.jpg ( 1MB ) Number of downloads: 1 IMAG1177.jpg ( 1.08MB ) Number of downloads: 2 IMAG1178.jpg ( 998.52K ) Number of downloads: 0 -------------------- Skoda, Subaru, Noul Tucson...
|
|
|
Jan 30 2014, 01:31 PM
Post
#67
|
|
specialist Group: Membri Posts: 2.071 Joined: 23-August 05 From: Timisoara (Timis) Member No.: 53.969 |
Unde-i vinul in tot procesul asta de productie?
-------------------- Ford cu motor de Skoda
Citroen cu motor de BMW |
|
|
Jan 30 2014, 02:46 PM
Post
#68
|
|
specialist Group: Membri Posts: 3.551 Joined: 15-July 09 From: Costa del Sol Member No.: 120.468 |
In sos si la mine in instalatie!
-------------------- Skoda, Subaru, Noul Tucson...
|
|
|
Feb 1 2014, 03:13 PM
Post
#69
|
|
specialist Group: Membri Posts: 874 Joined: 3-October 12 From: PA Member No.: 139.632 |
me like it!
da, trebuie niste tavi mai late. convectia e proces de suprafata. dar nu orice iese mai bine la convectie. ex. cartofii la tava ies tot mai bine pe modul obisnuit sau in vad de lut sau sticla de Jena. cnvectia face diferenta la pizza sau la friptura de porc sau vita. de asemenea e de aplicat in ultima juma de ora la curcan ( sa il rumenesti. puiul si pesteel care sunt mai delicate merg mai bine acoperite - deci nu ae aface daca e convectie sau nu. -------------------- 235i, S60, MDX
|
|
|
Feb 1 2014, 03:27 PM
Post
#70
|
|
specialist Group: Membri Posts: 874 Joined: 3-October 12 From: PA Member No.: 139.632 |
upps, ai zis inductie nu convectie. nu stiam ca se aplica si la cuptoare ci doar la plite.
-------------------- 235i, S60, MDX
|
|
|
Feb 1 2014, 06:46 PM
Post
#71
|
|
specialist Group: Membri Posts: 3.551 Joined: 15-July 09 From: Costa del Sol Member No.: 120.468 |
Cuptorul e normal - electric, nu pe inductie. Plita e pe inductie si nu aveam mai nimic potrivit in casa, cu exceptia unei oale sub presiune, mult prea mare. Intre timp am rezolvat problema. Ba chiar am exagerat.
Ca tot ai mentionat, am luat niste muschiulet de vitel... ma duc sa-l pregatesc. Si chiar daca nu e perechea perfecta vinul alb cu carnea rosie, am pus la rece pentru mai tarziu niste Chardonnay, de aici si de pe la voi. Grea alegere: sa deschid un rosu sau unul alb!
Attached File(s)
-------------------- Skoda, Subaru, Noul Tucson...
|
|
|
Feb 2 2014, 04:06 AM
Post
#72
|
|
specialist Group: Membri Posts: 874 Joined: 3-October 12 From: PA Member No.: 139.632 |
la vite io as merge pe merlot sau chianti ( depinde cum il gatesti)... sau Malbec.
-------------------- 235i, S60, MDX
|
|
|
Feb 2 2014, 10:24 AM
Post
#73
|
|
specialist Group: Membri Posts: 3.551 Joined: 15-July 09 From: Costa del Sol Member No.: 120.468 |
Tu ai dreptate, as mai adauga Barolo, Brunello, supertoscanele... Eu eram curios sa incerc Chardonnay-ul lui Robert Mondavi, care nu merge deloc, chiar deloc la vita. In schimb merge la pasaret si azi voi pune o tava de pui sau curcan la cuptor. Asta daca gasesc ceva prin magazinele noastre - zilele trecute sufla vantul la roaioanele de carne, o consecinta a zapezilor cazute in miezul iernii, fapt la care nu se astepta nimeni....
This post has been edited by solmar: Feb 2 2014, 10:24 AM -------------------- Skoda, Subaru, Noul Tucson...
|
|
|
Lo-Fi Version | Time is now: 20th April 2024 - 02:02 AM |