IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Despre vinuri

This topic is about Despre vinuri, the author, solmar, wrote about: Am vazut un scurt documentar despre vinurile de Tokay si o emisiune a lui Radu Rizea. Tin minte ca e o tehnologie/o traditie interesanta, strugurii se ... To read more just scroll down

4 Pages V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> Despre vinuri, exact despre asta e vorba
solmar
post Mar 4 2012, 12:34 PM
Post #41


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.551
Joined: 15-July 09
From: Costa del Sol
Member No.: 120.468



Am vazut un scurt documentar despre vinurile de Tokay si o emisiune a lui Radu Rizea. Tin minte ca e o tehnologie/o traditie interesanta, strugurii se culeg in cosuri, se desciorchineaza manual, se lasa la stafidit... Sunt vinuri dulci, iar o sticla de esenta ajunge sa fie foarte scumpa. Nu ma omor dupa vinurile dulci dar ar merge o degustare/o abatere de la drum la un viitor Euroring. Mai ales ca ala din poza de la Szonyi e un vin lucrat, parfumat, remanent, elegant si sec pe deasupra.

ozz, uite un blog interesant despre vinuri si mai exista si altele.

Edit: link corectat

This post has been edited by Diesel: Mar 4 2012, 12:42 PM


--------------------
Skoda, Subaru, Noul Tucson...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
solmar
post Mar 4 2012, 05:38 PM
Post #42


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.551
Joined: 15-July 09
From: Costa del Sol
Member No.: 120.468



L-am instalat, acum trebuie sa-si regleze temperatura... E prea lumina si pozele nu ies bine. Din pacate mi-au intrat doar vinurile rosii, adica 34 de sticle. Alea albe - vreo 40 au ramas pe afara.


--------------------
Skoda, Subaru, Noul Tucson...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
solmar
post Mar 4 2012, 06:09 PM
Post #43


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.551
Joined: 15-July 09
From: Costa del Sol
Member No.: 120.468



Uite un Tokaji luat ultima data, de 3 puttonyos. Urca pana la 6 puttonyos si apoi urmeaza Eszencia. O sticla care a aterizat la birou... Si o poza cu scula in functiune, a inceput racirea. Mi-e clar ca urmatoarea vitrina o sa fie una inalta sa intre tot materialul. Sau una cu doua zone de temperatura. Albele au interval de racire 8-12, rosiile 13-18. Sampaniile 5-7. O vitrina pentru rosii si una pentru albe. Si o mica pivnita pentru rezerve. ninja.gif
Attached File(s)
Attached File  photo_3.JPG ( 604.68K ) Number of downloads: 4
Attached File  photo.JPG ( 1.06MB ) Number of downloads: 12
 


--------------------
Skoda, Subaru, Noul Tucson...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
GoldnSlitz
post Mar 4 2012, 07:26 PM
Post #44


novice
**

Group: Membri
Posts: 48
Joined: 9-January 12
Member No.: 136.911



solmar...spor la treaba si la mai mare!

...totusi atatia sulfiti si arome artificiale? Cunosc indeaproape doi preparatori cu acte in regula de asemenea bauturi extraordinare, chiar excelente... Este o industrie in care trebuiesc standardizati astfel mii de hectolitri, si meseria lor asta este...sa dozeze niste substante in adaos.

M-am intors la vinul de butuc din sursa sigura, mai bun decat cel din raft, indiferent de eticheta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
solmar
post Mar 4 2012, 09:49 PM
Post #45


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.551
Joined: 15-July 09
From: Costa del Sol
Member No.: 120.468



Azi, dupa ce am "aranjat" vinoteca am rontait o Tămâioasă Românească, 2010, Dealurile Munteniei, Prahova Valley Reserve, Cramele Halewood, un vin dulce si bine apreciat. Un vin la 19 lei sticla (deci se poate), care a luat medalie de aur la IWCB 2011. Am comandat o cutie de Tamaioasa, o cutie de Feteasca si cateva sticle de vin rosu (Hyperion) anul trecut.

Goldnslitz,
chiar remarcasem ca ai disparut de ceva vreme... Sulfitii exista in orice vin. Ar trebui sa-si faca treaba si sa nu-i simti. Mai precis, dupa ce deschizi o sticla sulfitii ar trebui sa se evapore si sa dispara complet. Nu vorbim de vinuri pe care le lasi la aerat 24 de ore inainte ca nu suntem de vita regala sau neam de marchizi. Vorbim de vinuri pe care si le poate permite orice roman, fie si ocazional de curiozitate. Iar cele la 20-30 de lei sticla sunt vinuri in banca lor fara pretentia de a detrona un Chateau Margaux. Sa nu uitam ca si vinurile care costa peste 1000 de eur sticla au fost ieftine la inceputuri iar un vin nou fie el si de nume greu costa 15-25 eur/sticla.

Ca trebuie dres industrial o cantitate mare de vin se reflecta in pret. Ala e un vin cu strugure defect, care are nevoie de chimicale la greu ca sa iasa pe piata. Iar cei care il cumpara il apreciaza pentru pretul lui mic 6-8 lei sticla/litrul nu pentru altceva. Are nisa lui de piata.

Scopul meu e simplu: sa apuc sa beau din toate vinurile din tara. Acum vanez Solo Quinta. De citit e mai usor, am tot cumparat ce s-a editat in ultimii ani. Oscilez daca sa ma abonez la revistele de specialitate pt ca n-am timp cu nemiluita.


--------------------
Skoda, Subaru, Noul Tucson...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Mar 4 2012, 10:25 PM
Post #46


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



@solmar, merita sa te uiti la serialul ala cu james may (se da si pe paprika tv, dar nu incepe cu primul sezon), ideea de la care porneste James May (cu care sunt de acor si eu) este ca un vin care depaeste 10 lire (la ei asta fiind considerat vin ieftin) depaseste scopul vinului... vinul trebuie sa fie ieftin, al oamenilor... nu rezervat unei minoritati financiare.

P.S: la urmatoarea iesire la euroring poate faci echipa cu Diesel si va opriti la Oradea, aduc niste vinuri unguresti si o ardem oenoligistic sau ceva de genu' ala.... biggrin.gif


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AlexTM
post Mar 4 2012, 11:00 PM
Post #47


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.071
Joined: 23-August 05
From: Timisoara (Timis)
Member No.: 53.969



QUOTE (solmar @ Mar 4 2012, 09:49 PM) *
Acum vanez Solo Quinta

Asa, pe la mine prin zona.
Nu m-ai bagat in seama, ti-am zis de vinul asta acum vreo 2 pagini. No sper sa-l mai gasesti. Succes.


--------------------
Ford cu motor de Skoda
Citroen cu motor de BMW
Go to the top of the page
 
+Quote Post
solmar
post Mar 4 2012, 11:16 PM
Post #48


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.551
Joined: 15-July 09
From: Costa del Sol
Member No.: 120.468



Halba,
am bagat la cap, o sa ma uit negresit mai ales ca Frati de vita se difuzeaza doar miercurea si mai da si reluari. De partea cealalta a baricadei stau producatorii, ei si-ar dori sa scoata pe piata un vin cu costuri minime, sa valoreze imediat 100 lei si sa-l vanda cu 200 de lei.... Rotenberg e chiar fair din punctul asta de vedere si spune lucrurilor pe nume. A investit bani, timp si renume in cramele cu acelasi nume, face un vin bun, de calitate, ar putea sa fie ceva mai agresiv in marketing [aici ii bate pe toti la dos Florescu, cel din Bucuresti cu cafeaua, care daca ai facut "greseala" sa-i treci pragul si sa te bagi in vorba cu el (inevitabil) atunci pe langa ce doreai sa cumperi mai pleci cu doua plase] dar si-a fixat un target si in ce priveste nisa de clienti si in ce priveste pretul. Vinurile lui nu sunt nici ieftine nici scumpe, iar pe alea scumpe stie cum sa le prezinte si sa te faca sa le cumperi chiar daca o sticla costa 60-80 de lei. Trecand peste asta, face un Merlot al naibii de bun.
Bagat la cap si propunerea indecenta. Daca o sa ma pot rupe cateva zile probabil ca o sa vin/venim daca poate si omu' Diesel, preferabil sa fie mai pe caldura... ca m-am saturat de frig. O luna, cat a durat cancerul asta s-a rugat un prieten de mine sa ies la un sprit si degeaba... n-am putut sa concep ca dupa ce beau la caldurica o sa ies in cancerul de afara. Nici acum n-a venit primavara dar e acceptabil.

AlexTM
Nu esti singurul care mi-a spus de vin, oricum multumesc. Daca se gaseste in comert pune o sticla deoparte pentru cand ajung la Timisoara.
Am un prieten in Sibiu care a promis ca-mi face rost de cateva sticle, un coleg de munca mi-a povestit de el si de un alt vin ... plus ca e binecunoscut in media de specialitate. L-am gasit pe net la 60 de lei sticla. Trebuie sa verific sa fie si anul bun. Oricum ma mai documentez.

This post has been edited by solmar: Mar 4 2012, 11:21 PM


--------------------
Skoda, Subaru, Noul Tucson...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
solmar
post Mar 4 2012, 11:39 PM
Post #49


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.551
Joined: 15-July 09
From: Costa del Sol
Member No.: 120.468



M-am luat cu povestile si am uitat ideea. Sa limitezi la 10 lire pragul de selectie e cam drastic, dar 10 lire/15 euro/65 lei e totusi o limita buna. N-am fost eu prea mult prin Europa dar sunt sigur ca gasesti vinuri bune la banii astia. In tara e chiar o limita generoasa. Solo Quita e vin de cca 90 de puncte si se incadreaza in buget. Iar vinul care a spart avioane anii trecuti - Sirena Dunarii, care nu e departe ca pret. Acum nu cred ca James May sau oricine altcineva se va abtine de la un vin daca acel vin iese cu cativa euro peste pragul limita. Pe de alta parte pragul asta iti da ocazia sa bei vinuri foarte bune, trebuie doar sa le dibuiesti. 15 euro nu mi se pare sfarsitul lumii. Poti sa cumperi o sticla in fiecare luna .

This post has been edited by solmar: Mar 4 2012, 11:42 PM


--------------------
Skoda, Subaru, Noul Tucson...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
former_ozz
post Mar 5 2012, 07:00 AM
Post #50


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.055
Joined: 9-May 11
Member No.: 132.239



Hai ma iar albe, iar dulci? Pai ori sintem golani ori nu mai sintem.

Cit despre vinul "de casa" aici se vede n ce stadiu a auns viticultura in Romania. Vinul d ecasa nu e vin si punct. E doar un suc de struguri fermentat.
Cred ca am mai spus asta, nu sint multi oameni pe lumea asta care stiu sa faca vinuri bune. Cu insii pregatiti cu traditii si facultati de specialitate si ani de experienta. Vinuri ok stiu mai multi sa faca, dar si aia sint superprofesionsiti, dar vinuri bune care sa faca vilva e greu al dracu.
Pe linga ala care face vinul mai trebuie si strugre, procedee, sol, panta, vreme, pivnite, echipamente etc.

Vinul de tara n-are treaba cu conceptele astea. Se iau niste struguri la intimplare, cu nivelul de coacere la intimplare, se zdrobesc la gramada cu codite cu tot, se stringe teascul la maxim ca sa iasa mai mult, se "corecteaza" cu niste zahar si apa daca e prea acru. Se lasa al fermentat intr-un loc fara nici un control. Se baga la un butoi facut dintr-un lemn la intimplare afumat cu sulf. In primavara de obicei deja e otet.
Asta nu insmena ca toate-s graoznice, unele sint baubile, unele probabil placute, dar e cu totul alt nivel.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Mar 5 2012, 11:34 AM
Post #51


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



@Ozz
Aici ai definit borsul sau otetul, nu vinul, nici macar de tara. Deja daca ai discutat de adaos de zahar esti in categoria bors by default, chiar si daca e vandut vin cu pretentii de "desert". E bors din ala dupa care te doare capul a doua zi.
Eu am avut o mica exploatatie de 1600mp din aia retrocedati, evident impartit in doua locuri ca sa fie mai interesant de exploatat, si intr-unul din locuri era babeasca (ceva semi-serios) si celalalt riesling. Erau storsi in ziua in care erau culesi, teasc manual si nu apucat sa traga fir de tanin (spre deosebire de vinurie frantuzesti care sunt pline de tanin provenit din ciorchine/coaja). Nu era neaparat vin de concurs insa nu era nici ce spui tu.
Exista in popor inclusiv o categorie de vin care nici nu e trecuta prin teasc numita in zona noastra "ravac" (se citeste rahvac).
Ce spui tu fac taranii care au o vie in spatele casei si o carciuma in fata si vor sa produca posirca multa.
Insa exista zone viticole in care productia de struguri e atat de mare iar preturile atat de scazute incat nici nu merita sa-l aghesmuiesti, ca e mai scumpa apa decat sucul de struguri. Te plimbi, le gusti si il cumperi pe ala care iti place la un pret derizoriu. Si ai de unde alege.

Problema e intr-adevar ca daca ai o mica (sau foarte mica) exploatatie nu intotdeauna poti sa il culegi cand are cantitatea ideala de zahar, intrucat daca se apuca vecinul de cules iar tu mai astepti ti-l culege el si pe al tau, gratis...


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
GoldnSlitz
post Mar 5 2012, 04:19 PM
Post #52


novice
**

Group: Membri
Posts: 48
Joined: 9-January 12
Member No.: 136.911



Solmar...multumesc de atentie thumbsup.gif ...am prins ideea, dar astept sa le faci mai intai reclama buna, dupa care o sa le gust si eu cu curaj. Oricand un pahar de la dinescu, isarescu, si o esenta de tokaji de la halba sus rolleyes.gif

Ozz...prea ai dat-o de pamant cu vinurile facute acasa neprofesionist...prea ai ridicat-o peste stacheta cu asta cu superprofesionistii...a explicat destul de bine jk cum stau lucrurile...

Parca-i si vad pe superprofesionisti cum stau la soare cu termometrele in maini, calculand momentul optim la cules, agitandu-se pe seama analizelor de laborator...cum dau primii startul la cules, sfatuind oamenii sa puna strugurii cu atentie in laditele curate fara sa se scarpine cumva in cur...cum cu mare atentie curatza si dezinfecteaza inoxurile din crama...cum nu lasa ei pe nimeni sa le fure secretul tehnologic dobandit dupa ani grei de facultate si experienta in timp ce apasa pe butoane...cum apoi pe seara isi acorda un moment binemeritat de gratie si tandrete mangaind pe burta butoaiele de stejar la lumina calda din pivnita rece...si din difuzoare se aude bineinteles..."bun e vinul ghiurghiuliu"...sa crezi, dar sa nu vezi...cum noaptea la culcare intre rugaciunile catre doamne doamne, il dau lui uciga toaca pe cel care a indraznit sau va indrazni vreodata sa scape in vin apa, alcool, zahar, esente si arome chimizate! Minunat.

Totul natural si identic natural. Si nici vorba de tiruri-cisterna care sa mute vinul gata procesat de la podgorii care nu mai au nume catre podgorii si crame de marca si inalta tinuta. Pentru ca nu cunosc nici un sofer de cisterna care sa fi facut acest lucru. De asemenea nu am habar ca in perioada campaniei de cules, inginerii de acolo sa intampine vreo problema cu suficienta fortei de munca astfel incat sa fie in afara momentul optim. Acesti muncitori calificati se gasesc la discretie, iar actuala lege a muncii ii sprijina negresit pe angajatori. De asemenea toti lucratorii din industrie sunt responsabili si constiinciosi, astfel incat sa nu ne mai ingrijoram in aceste clipe cu starea sanatatii ficatului lui solmar.

Negresit vinul astalalt fara eticheta, numai borsh si otet cu miros de doaga imputita, care pana primavara se face muci. Asta pentru ca micul producator, un taran betivan, lacom si pe deasupra nestiutor de carte in ale oneologiei si viticulturii, se apuca sa faca suc de struguri fermentat dupa urechea lui bleaga, din via aia a lui de tot rasul si zaharul de la alimentara. Ce plm, a auzit el oare de aligote, muscat de hamburg, etc?

...atat ca n-as fi asa de dur cu unii si atat de ingaduitor cu altii...fie-mi iertata polemica.







Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Mar 5 2012, 05:06 PM
Post #53


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Cred ca muscat hamburgul e considerat de fapt strugure de masa, cel putin pe la noi prin Europa, nu de vin... insa iese si un vin bunisor din el smile.gif
Aia care i-au retrocedat bucatica de vie bunicului meu dupa ce ca i-au dat 3mp in doua locuri, l-au mai si mutat din cand in cand, ca sa nu apuce sa se plictiseasca. Probabil alternativa ailalta era sa-i dea cate un butuc pe fiecare deal. Asa ca la un moment dat am avut si cateva randuri de hamburg... si din el iese un vin interesant.

Pe de alta parte Ozz are partial dreptate, multi dintre vecinii de vie au scos via nobila si au inlocuit-o cu hibrid moldovenesc, 1001 si alte soiuri putin pretentioase care nu cred ca or sa castige vreodata un concurs de vin, decat poate la categoria "vin fiert" smile.gif


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Mar 5 2012, 05:21 PM
Post #54


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



QUOTE (James Kilowatt @ Mar 5 2012, 11:34 AM) *
@Ozz
Aici ai definit borsul sau otetul, nu vinul, nici macar de tara. Deja daca ai discutat de adaos de zahar esti in categoria bors by default, chiar si daca e vandut vin cu pretentii de "desert". E bors din ala dupa care te doare capul a doua zi.
Eu am avut o mica exploatatie de 1600mp din aia retrocedati, evident impartit in doua locuri ca sa fie mai interesant de exploatat, si intr-unul din locuri era babeasca (ceva semi-serios) si celalalt riesling.

Si noi am avut ceva vie din aia retrocedata (feteasca regala) si la inceputul anilor 90 ai mei s-au ocupat "semi comercial" de productia de vin (in sensul ca nu era singura sursa de venit, dar era mai mult decat un hobby). Dupa cum zicea si J.Kw. nu se adauga zahar sau apa, si se folosea si un aparat care masura concentratia de zahar a mustului pentru a verifica daca se pot culege strugurii sau nu. Problema era ca nu era rentabila afacerea in conditiile in care in perioada respectiva apa minerala era ceva mai scumpa decat vinul.
Oricum, majoritatea micilor producatori de vin fac vinul pentru ei, conditii in care trebuie sa fie inconstienti sa bage zahar in el marind sansele mahmurelilor.


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
solmar
post Mar 5 2012, 07:09 PM
Post #55


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.551
Joined: 15-July 09
From: Costa del Sol
Member No.: 120.468



Am baut acum cateva saptamani intr-o seara si Ciumbrud si Cramposie. Este o mare diferenta, si se vede clar unde e mana omului. Oenologul de la Ciumbrud (acelasi ca la Jidvei) are grija sa scoata un vin fara repros. La Cramposia lui Isarescu am reclamatii, mai ales ca am baut si de la Stirbey - adica aceeasi struguri, aceeasi zona.. in schimb alta mana de om. Nu inteleg de ce au exagerat cu chimicalele la Cramposia lui Isarescu, pe bune...

Momentul culesului este teoretic predictibil, poate diferi totusi in functie de clima de peste an, sa intarzie sau sa survina mai devreme. Dar in laboratoare se face analiza zilnica asa ca se poate sti cu precizie de 1-3 zile care este momentul optim.

Ca veni vorba despre vinurile de casa, Rotenberg a pornit la drum cu Crama lui de la Ceptura dupa ce a cumparat multi ani vin facut in casa de un nene de acolo... Asadar sa nu aruncam cu pietre in vinul facut in casa. Unchiul meu, Dumnezeu sa-l tina in paza, a fost tehnician viticol in Statiunea Pietroasele. Dupa ce a iesit la pensie facea vin si acasa, pe langa vinul pe care-l prelucra la Crama si niciodata n-am baut vin prost de la el.


--------------------
Skoda, Subaru, Noul Tucson...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Mar 5 2012, 08:13 PM
Post #56


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



La mine sef peste ingrijitul viei era un vajnic inginer mecanic, care a tinut Combinatul in spate precum Atlas geek.gif Cum nu stia nimic nici despre cum se ingrijeste o vie, nici cum se face vinul, a pus mana pe carte si n-a iesit din litera ei. Iar productia era record pe deal si vinul absolut decent.... Cartea aia descria de la ingrijirea viei functie de soi pana la degustarea vinului.

This post has been edited by James Kilowatt: Mar 5 2012, 08:14 PM


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
solmar
post Mar 5 2012, 08:29 PM
Post #57


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.551
Joined: 15-July 09
From: Costa del Sol
Member No.: 120.468



Pana la urma omul sfinteste locul. E foarte probabil ca in aceeasi podgorie, lucrand cu acelasi material doi oenologi sa obtina vinuri diferite.


--------------------
Skoda, Subaru, Noul Tucson...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
former_ozz
post Mar 6 2012, 03:11 AM
Post #58


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.055
Joined: 9-May 11
Member No.: 132.239



E adevarat ca si vinul de "particular" se face in mai multe feluri. Ala bun e baubil, nu vin bun cu adevarat, si mai e ala care am zis eu care e nebaubil.
Ala bun sa spunem ca poate fi comparabil cu vinuri ieftine, "profesionale", fara pretentii din comert.

QUOTE
Totul natural si identic natural.


E o obsesie in Romania cu naturalul asta. Nicaieri in vest nu se fac vinuri decente cu "pastile". Poate la sectorul "bautura fermentata din struguri". Nu ai cum sa faci vinuri cu adaosuri chimice care sa aiba gust ok. Aici se vinde un vin cu 2$, nici ala nu cred ca e facut altfel decit pur natural (exceptind sulfitii nelipsiti si la taran, fara ei nu se poate). De altfel nu vad de ce ar fi facut altfel, daca cumperi suc de fructe natural nu e mai scump. Asta e si stricat pe deasupra smile.gif.
Pe de alta parte chiar daca s-ar face cu chimicale ar fi irelevant, vinul e facut sa fie bun, nu "natural".

PS: aici e un producator d evin foarte scump care din cind in cind cumpara struguri din afara depizind d ean. O sticla se da cu 200-600$, omul e superfaimos. Pretul la prima mina e mai ieftin, se da numai la niste oameni de pe o lista si atit, nu exista in comert decit pe ebay. Am baut citeva din vinurile lui, sint bune, dar parerea mea ca nu de banii aia... probabil treaba asta cu lista e un marketing adevarat.
Oricum aducerea strugurilor de la alte vii nu e o crima atita vreme cit prosul final iese cum trebuie.

This post has been edited by former_ozz: Mar 6 2012, 03:16 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
azazel1
post Mar 18 2012, 05:30 PM
Post #59


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 118
Joined: 8-November 11
Member No.: 136.094



bai, eu beau doar vin de la tara de la socri. zilnic.
din astea cumparate, prefer recas demidulce.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
GoldnSlitz
post Mar 18 2012, 07:04 PM
Post #60


novice
**

Group: Membri
Posts: 48
Joined: 9-January 12
Member No.: 136.911



daaa....ozz.
Chimicalele care standardizeaza alimentele (includem si vinul, mutat cu cisternele pentru a fi transformat in pinot noir de ex ) s-au inventat si testat pt prima oara in Romania. Stau si ma fericesc la gandul ca uite!...americanii nu au reusit sa-si aduca nici o contributie, meritul este numai al oamenilor de afaceri romani. Iar ei americanii, cu care banuiesc ca ai de a face, sunt oameni cu frica lui dumnezeu, care mai au de invatat de la noi.

Iti confirm din sursa sigura, ca un pinot noir de ex, poate degusta numai un cap incoronat, daca nu-si ia si el teapa cumva.
SI...cei mai decorati reprezentanti de firma la o adunare la camera de comert si industrie, sau o intamplare de genul asta, au fost baietii priceputi in ale tehnologiei chimiei alimentare, care produceau la greu in laborator substante omologate niste decenii la rand ca fiind nedaunatoare ficatului lui solmar. Decorati pentru impozitele platite la stat, potrivit cifrelor din afacerea lor, fruntasi de seama in economia locala...

Sau poate esti curios cum a facut unul din Rockfelleri avere vanzand titzei absolut natural la sticlute, pe post de cel mai bun medicament (fara valoare medicala, mai mult nociv), initiind astfel farmacologia chimica moderna....asta ca un postscriptum, putin deplasat.

Dar eu nu-ti cer sa te ingrijorezi cumva, lasa astea in seama mea... thumbsup.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

4 Pages V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 24th April 2024 - 03:40 AM