IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

RETETE

This topic is about RETETE, the author, HalbaSus, wrote about: QUOTE (ozz86651 Feb 2 2010, 0842 PM) Halba cind ti-ai facut ultima oara analizele la colesterol si cit ti-a iesit? /biggrin.gif" style="vertical-align ... To read more just scroll down

4 Pages V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> RETETE, Prepara ceva nou
HalbaSus
post Feb 2 2010, 10:13 PM
Post #41


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



QUOTE (ozz86651 @ Feb 2 2010, 08:42 PM) *
Halba cind ti-ai facut ultima oara analizele la colesterol si cit ti-a iesit? biggrin.gif


1. Anul trecut mi-am facut analizele de sange si urina.. mi-au iesit perfecte (atat de perfecte incat si medicul s-a mirat si m-a felicitat), colesterolul era si el la valori normale - nu mai tin minte ce valoare avea dar stiu ca era ok, suspectez totusi ca au incurcat eprubetele si un om sanatos tun a fost speriat de moarte biggrin.gif
2. Cred ca mananc cartofi prajiti de maxim 2-3 ori pe luna, am un meniu destul variat.
3. Cu o alta garnitura pestele asta e chiar sanatos... e vorba totusi de peste slab+cateva feliute de sunca facuta la cuptor (adica se scurge o mare parte din grasime in tava (si pe peste)).


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Feb 3 2010, 12:43 AM
Post #42


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Cica si pestele gras e bun, ca are colesterol "bun", nu din ala rau. Eu am fost la limita la analize, si doctoru' mi-a recomandat peste gras ca aveam nivelul cam scazut la colesterolul "bun". No problem, oricum e unu' din alimentele mele favorite biggrin.gif

La colesterol se pare ca ereditatea e un factor f important, si in caz de dezechilibru urat doar regimul nu prea rezolva problema (decat in cazul in care inaitne de regim manca numai untura cu jumari).


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alex-F1
post Feb 3 2010, 12:45 AM
Post #43


THE GODFATHER
******

Group: Membri
Posts: 3.845
Joined: 8-August 04
From: Timisoara
Member No.: 30.528



Tare reteta bre! thumbsup.gif O sa o incerc si io! Da' ti-o halit cineva in cuptor din sunca de pe peste? laugh.gif Ca parca inainte de-a o baga in cuptor, erau mai multe felii de sunca deasupra, iar dupa ce-ai scos-o de la cuptor, era cam cheala felia de peste! biggrin.gif Iar mie mi-a cam disparut pofta cand am vazut in ce fel ai stropit mancarea cu sosul ala.....parca-i.....altceva.....sosul ala whistling.gif 36182451.gif

This post has been edited by Alex-F1: Feb 3 2010, 12:47 AM


--------------------
VW Passat 1.9 TDI sedan 155 CP / 378 Nm pe dyno

>>> RACING IS IN MY BLOOD <<< (dar nu cu Passat-ul)

"Cei cu adevarat cunoscatori, nu vor putea uita faptul ca, masinile bune, fiabile si mai ales corecte fata de client, la banii platiti pt. ele, nu se mai fac din 2004 la 95% din brandurile lumii" (by DORU, 2009)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Feb 3 2010, 08:04 AM
Post #44


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Nu mi-a halit nimeni sunca... s-a topit in cuptor (adica tot atatea fasii au ramas... dar mai subtiri).
Cat despre sos... ce sa zic... nu e vina mea ca te gandesti la tampenii de cate ori vezi un sos alb biggrin.gif


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Feb 5 2010, 05:05 PM
Post #45


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Tagliatele Carbonara.

Tagliatelele sunt pastele alea mai late iar "carbonara" este probabil cel mai popular fel de a gati paste. Exista 1001 retete de carbonara si toate pretind a fi "originale"... Eu nu pretind acest lucru, desi fata de cele mai multe retete care sugereaza bacon sau panceta eu folosesc slanina afumata + bacon/panceta/muschi de porc afumat/etc... Treaba asta mi-a spus-o un tip care detinea un restaurant italian, si sustinea ca bacon-ul respectiv panceta erau chestii "de fite" si carbonara adevarata s-ar face cu slanina. Lasand la o parte traditia jumarile de slanina adauga o savoare aparte mancarii, in plus ajuta la calirea usturoiului. Dar sa lasam asta la o parte:

Pasul 1.
Punem la fiert apa intr-un vas... In timpul asta tocam slanina, muschiul afumat (asta aveam eu in frigider, in loc de muschi afumat se poate folosi bacon, panceta, sunca afumata, etc... sau se poate face doar din bacon, e bun si asa)... Ahhh... nu fiti zgarciti cu usturoiul:
Attached File  1.jpg ( 60.82K ) Number of downloads: 7


Pasul 2.
Puneti pastele la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj... intr-o tigaie incinsa caliti slanina si muschiuletul, iar cand slanina a inceput sa lase grasime adaugati usturoiul tocat si mai caliti timp de vreo 2 minute, apoi opriti focul.
Attached File  2.jpg ( 94.34K ) Number of downloads: 10


Pasul 3.
In timp ce fierb pastele bateti un ou si amestecati-l cu cateva linguri de smantana si parmezan.

Pasul 4.
Scurgeti pastele, porniti din nou focul sub tigaia in care ati prajit slanina si usturoiul, apoi adaugati pastele scurse in tigaie si amestecati:
Attached File  4.jpg ( 106.26K ) Number of downloads: 11


Pasul 5.
Acesta este un pas extrem de important... daca e sa stricati mancarea, atunci aici o puteti face... deci... pentru a NU strica mancarea STINGETI FOCUL de sub tigaie si apoi adaugati sosul facut anterior (din ou/smantana/parmezan) peste paste si amestecati. Daca nu veti stinge focul inainte de a adauga sosul atunci oul se va transforma in omleta... si veti obtine paste cu omleta...

De indata ce ati amestecat sosul cu pastele puneti in farfurie, adaugati parmezan dupa gust si serviti. Preferabil lumea e deja adunata in jurul mesei cu furculitele pregatite de atac biggrin.gif

Rezultatul final
Attached File  6.jpg ( 89.71K ) Number of downloads: 13

Attached File  5.jpg ( 68.43K ) Number of downloads: 14


This post has been edited by HalbaSus: Feb 5 2010, 05:06 PM


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diesel
post Feb 5 2010, 08:54 PM
Post #46


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 2.661
Joined: 27-May 08
From: Constanta
Member No.: 117.183



Proaspat ridicat de la masa... eu salivez... biggrin.gif

De ceva vreme sunt in cautarea retetei pentru sosul carbonara, promit sa il testez si p-asta. Cantitatile astea de "un ou si cateva linguri de smantana" pentru cate portii merg?


--------------------
Kia Cee apostrofee Dee, the former Reasonably Priced Car
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Feb 5 2010, 09:11 PM
Post #47


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



QUOTE (Diesel @ Feb 5 2010, 08:54 PM) *
Proaspat ridicat de la masa... eu salivez... biggrin.gif

De ceva vreme sunt in cautarea retetei pentru sosul carbonara, promit sa il testez si p-asta. Cantitatile astea de "un ou si cateva linguri de smantana" pentru cate portii merg?


In cazul meu la 2-3 portii... dar si daca as fi facut pentru 4 portii tot un ou as fi pus... de la 5 portii in sus ar trebui 2 oua.

Apropo de sos, carbonara traditionala (adica aia italiana), nu contine smantana, iar parmezanul se adauga doar la final. Dar eu prefer varianta asta (mai americanizata) cu sosul facut din smantana, ou si parmezan.


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
air_wolf
post Feb 8 2010, 03:24 PM
Post #48


specialist
******

Group: Membri de onoare
Posts: 3.446
Joined: 28-September 05
From: Bucuresti
Member No.: 56.992



o reteta de salata, foarte buna. ingrediente pentru 2 portii: 1 mango, 1 avocado, 2 rosii, 2 oua fierte tari, menta proaspata, salvie proaspata, cascaval un pic afumat, piper, mustar cu boabe, otet, ulei de masline, patrunjel (nu e necesar si nu mult), piine taiata cubulete mici si unt.
se taie mango, avocado, rosiile, piine si cascavalul in cubulete. se pune untul intr-o tigaie si se adauga piinea, sa se rumeneasca bine in unt. intre timp se amesteca mustarul cu uleiul de masline si cu un pic de otet (se poate adauga si patrunjelul in etapa aceasta). restul de ingrediente se pun intr-un castron, peste care se toarna sosul de mustar. se presara salvia si menta, se amesteca bine. apoi se adauga crutoanele deasupra.
gust special garantat. merge cu vin rosu sec. biggrin.gif


--------------------
2 * "Garsoniera" - HJ61 TD (4000cmc) si "Sugativa"- FJ62V (4000cmc) carburatie
"Furia Verde" - R5 TL (845cmc)
WARNING: where we go there are no roads
"Life is like a box of chocolates... you never know what you're gonna get." - Forrest Gump
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andreww
post Feb 26 2010, 05:09 PM
Post #49


novice
**

Group: Membri
Posts: 38
Joined: 26-February 09
From: Arad
Member No.: 119.376



http://www.videojug.com/film/how-to-make-chocolate-eclairs

Un deliciu, marturisesc ca nu le-am facut io, ci nevasta-mea. Retetele de pe site-ul asta sunt tare faine(iti explica ca pentru cretini), cam ies din prima incercare. yes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rebel
post Feb 26 2010, 06:19 PM
Post #50


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.198
Joined: 11-July 08
From: Location Unknown
Member No.: 117.474



Halba, serios, arunca tigaia aia de teflon...


--------------------
///M - The Ultimate Driving Machine
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AMP
post Feb 26 2010, 09:07 PM
Post #51


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.021
Joined: 12-October 07
From: Timisoara
Member No.: 115.064



Salutare lume bucataroasa....N-am mai trecut pe aici de mult...daca ma mai primiti aduc si eu o reteta , placinta cu ciuperci , pe care noi taman ce am gatat-o
Iata exemplificarea :

Attached File  DSC_0706.JPG ( 4.78MB ) Number of downloads: 8



Am procedat asa: un pachet de foi de placinta Morarita , le-am uns foaie cu foaie , cu o pensula de uns , cu ulei de floarea soarelui si le-am pus tot asa , foaie cu foaie , in tava.Numai jumatate din cantitatea de foi de placinta.Am pregatit compozitia de la interior , adica am presarat peste foile de placinta asezate, un pumn zdravan de miez de nuca sfaramate cu degetele , bucati mici , mari....la nimereala.Peste ele am pus ciupercile dintr-o conserva cu ciuperci taiate felii , peste ele am presarat o ceapa rosie taiata fideluta (julienne) , doi catei de usturoi taiati feliute , fin....un ardei kapia taiat fasii rotunde si doi pumni de masline verzi taiate rondele , din cele fara samburi si umplute cu gogosar....cine doreste mai poate pune sare si piepr - eu am uitat sa pun ,dar nu a fost nevoie , caci saramura ramasa pe masline si ceapa cu usturoiul au fost suficiente- si am presarat ici colo bucatele de unt , cam 50 grame.Peste toate astea am turnat 3 oua batute ca pentru omleta.Am pus si restul de foi de placinta , una cate una si unse cu ulei , am adunat marginile la interior si am impachetat frumusel , am bagat tava in cuptorul deja incins si am uitat placinta vreo 40 de minute acolo , pana cand marginile s-au rumenit si a fost rumenita si deasupra , iar mirosul bun ne-a tras de nas in bucatarie , pe toti... teehee.gif
Pofta buna! rolleyes.gif


--------------------
Ana
Soferesc Toyota Corolla Verso
Go to the top of the page
 
+Quote Post
G e o r g e
post Mar 9 2010, 12:44 PM
Post #52


workaholic * * * * * *
******

Group: Moderator
Posts: 11.052
Joined: 4-August 03
From: Bucuresti
Member No.: 14.854



aseara am facut paste cu fructe de mare ... rapid , simplu si mariusica poate sa spuna daca e gustos sau nu.

se caleste usturoiul in unt , se adauga niste ardei iute, se stinge cu mult vin wink.gif
in paralel se trec intr-o apa fierbinte / clocotita fructele de mare , se perpelesc in alta tigaie un pic cu ceva patrunjel peste .
cand a scazut vinul se trantesc laolalata si se ameste viguros.

se servesc cu balele curgand .





in WE am zis sa mancam mai sanatos , asa ca am pus de niste creveti in sos de lamaie pe gratar si niste cartofi natur.



in urma cu cateva saptamani consoarta a avut pofta de mexican ...asa ca am prestat o quesadilla de inceput si terminand cu buritto. cum n-am avut foi de burrito am folosit ce a gasit mariusica pe la fratii turci / arabi de la coltul strazii.

dureaza enorm de mult timp sa faci burrito de vita ... pfffffff














quesadilla acum , ca la burrito trebuie sa-mi aduc aminte smile.gif eu nu prea respect retelele smile.gif invetez mai mult la oale acolo.

quesadilla
- se fierbe un piept de pui (eu am folosit curcan) ca pentru supa , cu niste radacinoase , niste alea alea
- in paralel se prepara salsa , asta e un fel de amestec de legume cu sos de rosii si neuitatele boabe de fasole.
- se taie bucatele sau fasii lungi si mai subtiri
- se trag in unt lipiile
- se pun un strat de salsa , un strat de cascaval ras, un strat de carne tocata / fasii / cum iti vine la mana
- se pune lipia 2
- se mai intoarce de 2 - 3 ori in tigaie (a se folosi o farfurie mai mare ca tigaia pentru a intoarce dracovenia

salsa :
- se trage in tigaie ceapa taiata julien
- dupa gust ardei iute si un pic de piper ( atentie la piper ca inteteste ardeiul iute)
- se pune ardei gras
- se pun rosii taiate cubulete, porumb, fasole prefiarte ( la conserve )
- niste zama de la supa de curcan de mai sus

iese delicioasa . se condimenteaza dupa gust , eu am dat un praf de alea alea pe ici si colo .


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FAR EASTERN
post Mar 9 2010, 01:18 PM
Post #53


Tree Hugger
******

Group: Membri
Posts: 3.097
Joined: 30-January 08
From: Botosani, RO
Member No.: 116.228



Bai George, m-a apucat foamea si mi-a si trecut dupa cat mi-am sucit gatul sa vad ce ti-a iesit... brava!


--------------------
prius - adv. mai intai, de mai inainte
GREEN ENGINE OF THE YEAR 2008
QUOTE (f1anatic @ Oct 16 2006, 10:16 PM) *
Daca chiar vrei sa salvezi planeta...cumpara un Prius sau Civic ...

<< Drive safely! Girls preffer you in one piece!>>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
G e o r g e
post Mar 9 2010, 01:20 PM
Post #54


workaholic * * * * * *
******

Group: Moderator
Posts: 11.052
Joined: 4-August 03
From: Bucuresti
Member No.: 14.854



cu pozele artistice mai greu prin bucatarie , cand sfaraie 3 vase de-odata pe foc ...



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Apr 10 2010, 07:33 PM
Post #55


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Iata cum se prepara UN OS DE VITA...
Se ia osul de vita... si se pune la fiert cu niste legume (morcov, pastarnac, patrunjel, d-astea)... n-am poza pentru faza asta dar va descurcati voi.

Cand e gata supa (morcovii sunt moi, maduva iese din oase)... atunci se ia o tigaie mare (si nu de teflon, ca sa-l fac fericit pe Rebel biggrin.gif) si se caleste o ceapa tocata in unt... cand s-a rumenit ceapa se adauga si vreo 10-15 catei de usturoi tocati...
Attached File  calire_web.jpg ( 135.95K ) Number of downloads: 4


Se mai tine un pic pe foc... apoi se adauga 2 linguri mari de faina... si se lasa putin sa se rumeneasca (amestecandu-se continuu sa nu se arda)... cand s-a rumenit un pic se stinge cu 750 ml de supa si 250 ml de smantana.
Attached File  supa.jpg ( 84.21K ) Number of downloads: 2


Mai lasati vreo 10 minute supa pe foc mic (cel mai mic)... apoi stingeti focul... si bagati supa la robotul de bucatarie (sau mai bine pasati-o cu un blender d-ala mic cu care se paseaza mancarea pt bebelusi). Daca n-aveti nici una nici alta... atunci presupun ca va trebui sa o pasati printr-o sita fina...

Turnati supa-crema rezultata in boluri, razuiti casval deasupra si serviti-o cu paine prajita (crutoane)

Sorry.. nu am poza, am mancat-o inainte de a-i face.

Acum ne indreptam atentia asupra osului de vita... Se scoate osul pe un fund de lemn si se scoate maduva (cu o lingurita, respectiv prin lovirea osului de fund (Doamne cum suna)):
Attached File  os_web.jpg ( 92.41K ) Number of downloads: 2


Apoi se ia o felie de paine prajita... se freaca cu usturoi... si se unge cu maduva... se sareaza... si... well... se mananca:

Attached File  pe_paine_web.jpg ( 132.9K ) Number of downloads: 6


Pofta buna...



--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T u d o r
post Apr 10 2010, 07:55 PM
Post #56


Membru destul de avansat
******

Group: Moderator
Posts: 8.813
Joined: 10-October 05
From: Ramnicu Valcea (Valcea)
Member No.: 57.984



Aia cu osul de fund trebuie explicata mai pe larg. unsure.gif Restul am inteles. 36182451.gif


--------------------
Honda Accord 2.0 Executive Premium White

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
G e o r g e
post Jun 2 2010, 02:50 PM
Post #57


workaholic * * * * * *
******

Group: Moderator
Posts: 11.052
Joined: 4-August 03
From: Bucuresti
Member No.: 14.854



capsuni romanesti gigantice :



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
solmar
post Jun 2 2010, 05:31 PM
Post #58


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.550
Joined: 15-July 09
From: Costa del Sol
Member No.: 120.468



QUOTE (G e o r g e @ Jun 2 2010, 02:50 PM) *
capsuni romanesti gigantice :


da zaharul? zaharul de unde e?
... mi-ai facut o pofta fenomenala cu capsunile astea!


--------------------
Skoda, Subaru, Noul Tucson...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Jun 17 2010, 09:38 PM
Post #59


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Revin cu 2 retete usoare de vara care au la baza rosii si usturoi... prima data
Bruschete:
Nu o sa insist despre cum se fac bruschetele, toata lumea stie ca bruschetele sunt niste bucati de paine prajita acoperite de rosii tocate amestecate cu ulei de masline busuioc, usturoi si sare.
Ma rezum la cateva sfaturi:
1. Calitatea painii conteaza enorm, din paine naspa vor iesi bruschete naspa, painea toast nu este potrivita pentru bruschete, feliile de paine trebuie sa fie un pic mai groase (de aceea recomand sa luati o bagheta pe care sa o feliati in felii mai groase, dar merge foarte bine si cu paini mai "rustice", paine neagra, de secara, etc)
2. Painea se prajeste la cuptor, nu in prajitorul de paine, PREINCALZITI cuptorul la 200-220 de grade (daca aveti cuptor pe gaz mediu spre tare) iar cand cuptorul este cald introduceti o tava cu feliile de paine, tineti-le pana incep sa capete o tenta aurie... nu pana cand iese fum...
3. Calitatea rosiilor conteaza enorm, din rosii naspa vor iesi bruschete naspa.
4. Usturoiul e bun, dar nu exagerati. Busuiocul ii da o aroma deosebita mai ales daca e proaspat... eu n-am avut decat uscat... merge si-asa prost...
5. Preparati "sosul", adica bucatile de rosii, ulei, usturoi si sare... intr-o cana/vas separat... amestecati-le bine... daca aveti posibilitatea lasati-le o vreme sa se "aseze", iar cand puneti sosul pe bucatile de paine prajita dupa ce ati pus bucatile de rosii, puneti si o lingura sau chiar doua de sos (ramane pe fundul castronului)... va da o aroma mai puternica bruschetelor

Attached File  bruschete1_web.jpg ( 113.41K ) Number of downloads: 4


Salata de pui cu crutoane
(reteta am luat-o dintr-o carte de bucate, acolo se numea "salata de paine cu bucati de pui", dar denumirea mi s-a parut sinistra asa ca am modificat-o)

Ingrediente:
- Legume pentru salata: rosii, ardei, castraveti, salata verde (in reteta originala era si busuioc proaspat, dar eu n-am avut)
- Piept de pui taiat cuburi
- Felii de paine (de preferinta mai veche de o zi)
- Pesmet
- 3 catei de usturoi
- Dressing: ulei, otet, sare.

1. Preincalziti cuptorul la 200 de grade...
2. Taiati pieptul de pui in cuburi/fasii, condimentati-l cu sare si piper apoi treceti cubuletele de pui prin pesmet.
3. Intr-o tigaie incingeti ulei si prajiti cuburile de pui la foc mediu pana devin aurii.
4. Feliile de paine taiati-le in cuburi (aproximativ egale cu cele de pui), puneti-le intr-o tava si stropiti-le cu putin ulei, apoi introduceti-le in cuptorul preincalzit la 200 de grade pt aproximativ 10 minute.
5. Cand sunt gata crutoanele (adica painea pe care tocmai ati prajit-o in cuptor), scoateti-o, lasati-o un pic sa se raceasca (sa nu va frigeti degetele) apoi frecati crutoanele cu un catel de usturoi (ok... stiu ca pare munca de chinez batran dar merge destul de repede... frecati-le doar pe o parte... si mai puteti trisa... eu am frecat doar ~2/3 din cuburi)
6. Amestecati intr-un castron pentru salata legumele taiate ca pentru salata (adica cum va plac voua sa fie in salata), puiul si crutoanele...
7. Preparati un dressing din 1/2 ulei (de masline sau normal) 1/2 otet (balsamic sau de care o fi) apoi adaugati 2 catei de usturoi pisat si sare... turnati usor peste salata (cu o lingura/lingurita), amestecand continuu in salata, astfel incat toata salata sa fie acoperita de dressing...

That's it:

Attached File(s)
Attached File  salata_web.jpg ( 115.01K ) Number of downloads: 4
 


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Jun 22 2010, 09:01 PM
Post #60


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Azi am incercat o alta reteta, absolut delicioasa. E defapt o adaptare a unei retete mai vechi pentru gratar dar mult mai aromata.

Costite glazurate cu cartofi copti
Ingrediente:
- Costite de porc (aproximativ 2 coaste/cap de vita furajata)
- sos asiatic bazat pe soia (teriyaki sau hoysin, dar merge si sos de soia simplu daca nu avet teriyaki sau hoisin)
- suc de ananas
- sos chili dulce (e o chestie chinezeasca, se gaseste la hipermarketuri la raionul de condimente asiatice, e un sos dulce/picant... taria chilli-ului variaza, asa ca gustati inainte si adaugati in functie de preferinte)
- condimente: ghimbir macinat, piper, sare (daca aveti merge foarte bine si 5 spices)
- o tava care are picurator (la fel ca si in poza sau ceva asemanator)
Pentru garnitura: cartofi noi (sau ce vreti voi)

- preincalziti cuptorul la 160 grade (foc mediu spre mic)
- taiati costitele de-a lungul coastelor avand grija ca pe fiecare os sa ramana o cantitate aproximativ egala de carne
- condimentati costitele cu piper, sare, ghimbir sau 5 spices.
- inveliti fiecare costita in folie de staniol, puneti-le in tava apoi introduceti-le in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 50-60 minute (daca optati pentru cartofi noi copti atunci dupa vreo 10 minute introduceti si cartofii noi spalati langa tava).
- in timp ce se fac costitele preparati sosul din 1/2 suc de ananas 1/2 sos teriyaki/hoysin/soia+chilli dulce... proportiile trebuie facute dupa gust si dupa tipul sosului, hoysin e mai gros si are un gust mai puternic, sosul simplu de soia e mult mai slab... teriyaki e undeva pe la mijloc... puneti ingredientele intr-o cratita mica si puneti-o pe foc mic... gustati ocazional si ajustati ingredientele... lasati sa scada pana are o consistenta lipicioasa...
- dupa 50-60 minute (in functie de marimea costitelor) scoateti tava cu costite din cuptor si dati focul la maxim (sau tempteratura maxima a cuptorului).
- verificati si cartofii daca sunt facuti (daca intra cu usurinta furculita in ei)... daca nu, mai lasati-i cateva minute apoi scoateti-i pe un platou.
- scoateti costitele din tava si curati-le de staniol, puneti putina apa in tava apoi puneti picuratorul (sau gratarul... sau ce aveti) in tava.
- puneti costitele pe picurator/gratar cu osul in jos si ungeti-le pe toate partile (mai putin cea cu os) cu sosul facut mai devreme.
- introduceti costitele in cuptorul dat la maxim pentru inca 10-20 de minute (intoarceti-le la aproximativ 5-10 minute)... stati cu ochii pe ele sa nu se arda. Ideea e sa se caramelizeze nu sa se carbonizeze.

Serviti impreuna cu cartofii copti taiati in doua si condimentati cu putin unt si sare.


Attached File(s)
Attached File  costite_web.jpg ( 188.12K ) Number of downloads: 4
 


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post

4 Pages V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic
Tags

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 28th March 2024 - 03:47 PM