IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

RETETE

This topic is about RETETE, the author, AMP, wrote about: Ioiiiii,andreww....suna tare bine ce ai scris...insa,din pacate,nu am gustat asa ceva niciodata.Mea culpa de nestiinta,ar trebui sa incerc ca sa vad c ... To read more just scroll down

4 Pages V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> RETETE, Prepara ceva nou
AMP
post Apr 10 2009, 08:50 AM
Post #21


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.021
Joined: 12-October 07
From: Timisoara
Member No.: 115.064



Ioiiiii,andreww....suna tare bine ce ai scris...insa,din pacate,nu am gustat asa ceva niciodata.Mea culpa de nestiinta,ar trebui sa incerc ca sa vad cat e de bun,insa in mintea mea reteta ta se asociaza cu dulceata....si zau ca nu mi-o imaginez pe friptura...no offence!Mi-ai amintit acum de o prietena de a mea,emigrata in zorii lui '90 in Suedia,care si-a facut ea un rost acolo si s-a maritat,in rostul asta al ei,cu un suedez...hehehehe...caruia ii gatea mancare de-a noastra,cu sarmalute,mamaliguta,musacale,mititei...sti tu ce vreau sa zic...si suedezul asta al ei isi turna peste sarmale sau musaca,gem de caise sau prune....iar peste mamaliga punea sos de ciocolata....deci,io m-am cocosat de ras,dar uite ca nu e bash ca-n cocoseala mea....smile.gif


Hai sa mai scriu o reteta rapiduleasca rau....merge pe o cina rapida si gustoasa.

Cartofi fierti umpluti

Se spala 4-5 cartofi si se pun la fiert ,in coaja,cu putinica sare.Cand sunt aproape fierti,adica sa nu se sfarame,se scot,se lasa olecuta la racit,se taie pe din doua pe lung si se scobeste miezul.Aceste miez se amesteca cu unt,condimente,olecuta de patrunjel tocat,se poate adauga putina branza dulce sau telemea....cum doreste fiecare,mai dulce sau mai sarat,apoi tot maglavaisul asta se pune in cartofii scobiti.Sa nu decojiti cartofii.Deasupra se orneaza cu feliute de sunca,kaiser,salam taiat feliute....ma rog,ce aveti prin frigider....si peste se pune cascaval ras.Cartofii jumatati astfel ornati se pun pe tava si se mai baga la cuptor inca vreo 15 minute....cam pana cand cascavalul prinde o crusta.Se servesc calzi.smile.gif

This post has been edited by AMP: Apr 10 2009, 08:52 AM


--------------------
Ana
Soferesc Toyota Corolla Verso
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AMP
post Apr 15 2009, 07:48 PM
Post #22


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.021
Joined: 12-October 07
From: Timisoara
Member No.: 115.064



Hai sa va spun, ca am mancat o "inventie" in seara aceasta.Cum deja e cam cald prin casa si Marius nu vrea sa ma vada la cratita,am decis sa fac o cina rapida si,zic eu,gustoasa.Mie mi-a placut si cum ai mei nu au carait nimic si au golit farfuriile,deduc ca le-a placut si lor.Si uite asa...am "construit"

Paste fusili cu legume

Booooonnn....am avut o cutie de paste fusili intergale,asa se numeau,de la Barilla...integrale ca erau brunete la culoare.Am avut in frigider masline verzi umplute cu ardei rosu,din care am luat cam un pumn si le-am taiat feliute rotunde....apoi am avut si niste bacon si am taiat asa...vreo 200 grame,in fasiute subtiri,pe lung si,in timp ce se fierbeau pastele,am scos din congelator o punga mica de legume mexicane de la Bonduelle,pe care le-am pus intr-o tigaie pe foc mic,cu putin ulei de masline,un pic de apa si le-am lasat pana a scazut aproape toata apa.Intre timp ,baconul fasiute l-am pus intrun castron de Jena si l-am dat vreo 2 minute la microunde,ca sa se...perpeleasca olecuta.
Dupa vreo 12 minute pastele au fost fierte,le-am scurs frumusel de apa,le-am clatit la jet de apa rece,apoi le-am pus inapoi in cratita in care au fiert si le-am amestecat cu putin unt(de la Zuzu).
Din cand in cand am amestecat in legumele mexicane si cand a mai scazut putin zeama aia,am adaugat putina sare si un pic de piper...am gasit la supermarket rasnita din aceea din sticla,cu toate soiurile de piper,deci boabe de piper verde,negru,rosu si alb,amestecate....am rasnit putinel pe deasupra si am lasat sa scada bine.

Cand toate au fost gata,am pus la fiecare cum si ce si-a dorit,caci amestecul e la placerea fiecaruia.Eu am avut din toate in farfurie ,iar peste tot am pus branza rasa ,special pentru paste si iata cum a aratat:


Attached File  DSC07646.JPG ( 2.04MB ) Number of downloads: 20



Merge cu un vin demisec. thumbsup.gif


--------------------
Ana
Soferesc Toyota Corolla Verso
Go to the top of the page
 
+Quote Post
G e o r g e
post Apr 21 2009, 04:11 PM
Post #23


workaholic * * * * * *
******

Group: Moderator
Posts: 11.052
Joined: 4-August 03
From: Bucuresti
Member No.: 14.854



ca e de sezon :

miel cu gutui
- se taie mielul in felii cam de 1 cm
- se prepara un sos de ulei cimbru si usturoi cu care se unge mielul
- se da la rece 2 ore
- se impaturesc felii de gutui in miel si se da la cuptor
- la final , cu 15 minute inainte de a fi gata se adauga 2 pahare de vin

thumbsup.gif
Attached File(s)
Attached File  P4170011.JPG ( 1.66MB ) Number of downloads: 11
Attached File  P4170013.JPG ( 572.19K ) Number of downloads: 16
Attached File  P4170019.JPG ( 596.5K ) Number of downloads: 10
Attached File  P4170044.JPG ( 1.46MB ) Number of downloads: 11
Attached File  P4170049.JPG ( 2.02MB ) Number of downloads: 14
 


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
RUE
post Aug 2 2009, 05:07 PM
Post #24


mashinutza
******

Group: Membri
Posts: 2.410
Joined: 30-April 05
From: Internet
Member No.: 45.702



are cineva o reteta cu piept de pui sa faci cu legume si alte alea un meniu chinezesc acasa cu ingrediente de prin zona asta nu care le aduci cu taifunul din sudul asiei?
multam.


--------------------
Laureate 1.4 aproape PLUS
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FAR EASTERN
post Aug 2 2009, 05:51 PM
Post #25


Tree Hugger
******

Group: Membri
Posts: 3.097
Joined: 30-January 08
From: Botosani, RO
Member No.: 116.228



Uite aici cateva idei... Sichuan-ul e excelent!


--------------------
prius - adv. mai intai, de mai inainte
GREEN ENGINE OF THE YEAR 2008
QUOTE (f1anatic @ Oct 16 2006, 10:16 PM) *
Daca chiar vrei sa salvezi planeta...cumpara un Prius sau Civic ...

<< Drive safely! Girls preffer you in one piece!>>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
air_wolf
post Aug 4 2009, 03:10 PM
Post #26


specialist
******

Group: Membri de onoare
Posts: 3.446
Joined: 28-September 05
From: Bucuresti
Member No.: 56.992



QUOTE (RUE @ Aug 2 2009, 05:07 PM) *
are cineva o reteta cu piept de pui sa faci cu legume si alte alea un meniu chinezesc acasa cu ingrediente de prin zona asta nu care le aduci cu taifunul din sudul asiei?
multam.


eu fac titzele de pui asa: le tai fisii, le pun in tigaie cu o lingura de ulei de masline si cu ardeii iuti taiati rondele. separat oparesc niste ardei gras, dovlecel, morcov si conopida. le scurg bine - preferabil inainte de a te apuca de prajit puiul si doar oparite, nu fierte. le adaug si pe ele la prajit cu puiul si niste susan si porumb (daca am). distractia o maninc cu piine prajita la toaster si este dementiala. pentru prajit eu folosesc un wok de la ikea dar inainte foloseam o tigaie obisnuita (wok-ul se incinge mai repede si de aia il prefer). atentie sa nu se arda ardeii iuti. citeodata inlocuiam morcovii cu ciuperci, depinde de chef. evident, se pot pune si diverse alte mirodenii (eu folosesc muuult cimbru).

alta mincare (e buna la mic dejun, mai ales daca ai intilniri): piina prajita in ulei si frecata cu usturoi. asta maninc cind uitam sa luam ceva de afara (se mai intimpla).

This post has been edited by air_wolf: Aug 4 2009, 03:13 PM


--------------------
2 * "Garsoniera" - HJ61 TD (4000cmc) si "Sugativa"- FJ62V (4000cmc) carburatie
"Furia Verde" - R5 TL (845cmc)
WARNING: where we go there are no roads
"Life is like a box of chocolates... you never know what you're gonna get." - Forrest Gump
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Aug 18 2009, 03:08 AM
Post #27


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Azi am facut un quiche, e o combinatie decadenta intre omleta, pizza si lasagna.

1. Se face un aluat din 250 gr faina, 125 grame unt, un ou, sare si putin lapte sa se inchege compozitia (eu l-am facut la robotul de bucatarie, am bagat toate ingredientele mai putin laptele si l-am lasat sa framante, apoi turnam cate putin lapte sa se integreze pana cand s-a facut o bila mare de aluat). Cand s-a facut ca o bila se baga intr-o punga si se baga la frigider.

2. Intr-o tigaie calim intr-o tigaie cu unt (sau ulei) ceapa tocata (o ceapa mare sau doua mai mici) impreuna cu bacon taiat cubulete. Cand s-au calit le luam de pe foc si le punem de oparte

3. Incingem cuptorul la 180-200 de grade.

4. Intr-un vas amestecam 5 oua cu 200 gr smantana si putina sare/piper.

5. Razuim cascaval, mult casval.

6. Scoatem aluatul din frigider si il intindem intr-o tava unsa cu unt, presaram jumatate (sau chiar mai mult) din cascavalul ras, adaugam ceapa si baconul, apoi turnam ouale amestecate cu smantana iar la final presaram cascavalul ramas... se baga in cuptorul preincalzit vreo 35 de minute... suuuuperb.

Eu am ornat toata treaba asta cu niste felii de salam si rosii... dar nu sunt obligatorii smile.gif E bun la mic dejun, si daca mai ramane merge si seara, se poate manca ad labam, ca si pizza (cu conditia sa nu friga smile.gif ), nevasta-mea zice ca are 5 miliarde de calorii dar nu suntem pe topicul cu retete sanatoase.



Attached File(s)
Attached File  quiche.jpg ( 129.43K ) Number of downloads: 11
 


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DRAGOS
post Aug 18 2009, 03:12 AM
Post #28


PGM-FI
******

Group: Membri
Posts: 2.877
Joined: 2-March 07
From: Bucuresti/Ploiesti (Prahova)
Member No.: 100.675



m-ai terminat! acu am ajuns acasa si stateam si meditam....sunt nemancat de ~12 ore, nu mi-e foame, n-are sens sa mananc, ma culc nemancat. Pana sa citesc ce scrii tu p-aci...din pacate nu gasesc emticonul protrivit...ala cu ploaia din gura 36182451.gif


--------------------
Honda Accord 2.0 MT Executive Arctic Blue Pearl
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AMP
post Aug 18 2009, 08:54 AM
Post #29


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.021
Joined: 12-October 07
From: Timisoara
Member No.: 115.064



Mah baieti,m-ati dat gata,pe bune,cu retetele voastre sofisticate....Icon cu ala de baleste,vorba lui Dragos...
Eu am decis sa trec pe o alimentatie cat mai saraca in grasimi si zaharuri si ca atare am reusit sa dau jos vreo 4 kile in doua saptamani,fapt care ma umple de mandrie si bucurie....asa ca imi caut retete cat mai sarace in calorii pe 100 gr....si aseara am facut o supa buna rau,romaneasca de-a dreptul smile.gif),de prin Ardeal....supa pe care am gasit-o in reteta unei tipe ce tine dieta Atkins.
Probabil ca o stiti,mai ales tu Halba....ca tipa de la care am preluat-o e oradeanca smile.gif)

Supa cu ou

O ceapa se curata si se taie julien...adica subtire rau si sa fie fasiute....se caleste intr-o lingura de ulei(eu am folosit ulei de orez) pana devine sticloasa,apoi se pun peste ceapa calita 2 linguri cu varf de faina,se amesteca repejor(eu am tras deoparte cratita de pe foc) si se toarna cate putin apa,amestecand sa nu se faca cocoloase,1 litru si jumate de apa.Se lasa sa fiarba ceapa,aproximativ 10 minute,dupa care se adauga otet,cat vreti de acru,smantana sau lapte,2-3 linguri(eu am pus o cutie mica de 150 gr de iaurt Milli o% grasime,ca altceva nu aveam),se lasa sa clocoteasca amestecand din cand in cand si cand incepe sa fiarba spargeti oua intregi si le puneti in zeama asta....atatea oua cati meseni sunt sau cate vreti sa mancati.Mie mi-au incaput in toata cantitatea asta 8 oua....care se fierb acolo in supa ca si cum ai face ochiuri romanesti.Inainte de a stinge focul am mai adaugat,optional asta,3 catei de usturoi pisati si patrunjel hasmatuchi(patrunjel cret),ca aia aveam in casa si un pic de marar.
E o mega nebunie...ca sa-l citez pe Florin Piersic intr-o reclama...smile.gif)


--------------------
Ana
Soferesc Toyota Corolla Verso
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AMP
post Aug 18 2009, 09:05 AM
Post #30


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.021
Joined: 12-October 07
From: Timisoara
Member No.: 115.064



QUOTE
Probabil ca o stiti,mai ales tu Halba....ca tipa de la care am preluat-o e oradeanca )



Ma refeream la supa,nu la oradeanca...sorry whistling.gif laugh.gif


--------------------
Ana
Soferesc Toyota Corolla Verso
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ozz86651
post Aug 18 2009, 09:22 AM
Post #31


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.387
Joined: 8-September 06
From: San Francisco
Member No.: 86.644



Cum e asta supa, ca n-are nimic decit apa si faina?


--------------------
---------------
Honda Civic EX 2006 140CP
Mazda 6S 2003 220CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FAR EASTERN
post Aug 18 2009, 10:57 AM
Post #32


Tree Hugger
******

Group: Membri
Posts: 3.097
Joined: 30-January 08
From: Botosani, RO
Member No.: 116.228



Da' ce, de ouale alea pline de colesterol ai uitat????


--------------------
prius - adv. mai intai, de mai inainte
GREEN ENGINE OF THE YEAR 2008
QUOTE (f1anatic @ Oct 16 2006, 10:16 PM) *
Daca chiar vrei sa salvezi planeta...cumpara un Prius sau Civic ...

<< Drive safely! Girls preffer you in one piece!>>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Aug 18 2009, 02:24 PM
Post #33


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Pai cred ca e saraca in calorii... si orice adaugi in supa adauga si calorii. In rest supa n-are de ce sa fie rea, supa e ingrosata cu faina si lapte/smantana/iaurt... deci are o consistenta mai cremoasa, iar daca e si condimentata potrivit atunci nu se simte lipsa altor ingrediente mai consistente.

BTW: dieta atkins nu e aia in care bagi in tine grasime cat cuprinde dar nu ai voie carbohidrati, fibre si alte chestii ? Stiu pe cineva care avea voie sa manance slanina si ceafa de porc dar nu avea voie aproape nimic altceva... cica functioneaza, in sensul ca slabesti, ca iti distrugi stomacul si ficatul asta e altceva.

Apropo, daca tot am dat o reteta asa consistenta hai sa dau si una mai light (nu foarte light dar mai light decat cealalta smile.gif ):

Tocana de pui cu legume:

- Se curata cativa morcovi, pastarnac (ajunge si jumatate), o ceapa, un ardei si ce legume mai aveti voi pe acasa (dovlecel, patrunjel, conopida, etc)... Le taiati cuburi mai mari, ideea e sa nu tocati legumele ci sa le lasati bucati mai mari.
- Intr-o tigaie incingeti ulei apoi adaugati legumele, cand ceapa a inceput sa devina usor translucida adaugati puiul taiiat cubulete (eu am folosit pulpe de pui dezosate, dar e mai simplu (si mai sanatos) cu piept de pui).
- Lasati putin sa se rumeneasca puiul apoi adaugati un pahar de apa sau vin alb... condimentati cu sare si piper si lasati la foc mic sub capac timp de 10-15 minute, puiul se face destul de repede in schimb trebuie sa se inmoaie putin legumele (mai ales morcovii), nu trebuie sa fiarba total, sa ajunga ca la supa, e suficient daca se inmoaie putin dar raman usor crocante.
- Cand au fiert legumele, adaugati o rosie mare data pe razatoare (sau daca vreti puteti sa o decojiti si sa o taiati cubulete, doar ca mie mi se pare mai usor sa o dau pe razatoare (fara coaja evident)). Mai tineti cateva minute la foc iute, verificati condimentarea si gata... eu am servit-o cu garnitura de orez.


Latter edit: fata de reteta originala postata aici, eu am adaugat si cateva felii de carnat afumat, mai mult pentru gust, dar in aceasta varianta nu stiu cat de sanatoasa sau ne-calorica este.

This post has been edited by HalbaSus: Aug 18 2009, 02:55 PM
Attached File(s)
Attached File  tocana_de_pui.jpg ( 109.67K ) Number of downloads: 15
 


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AMP
post Sep 7 2009, 04:32 PM
Post #34


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.021
Joined: 12-October 07
From: Timisoara
Member No.: 115.064



QUOTE (HalbaSus @ Aug 18 2009, 01:24 PM) *
Pai cred ca e saraca in calorii... si orice adaugi in supa adauga si calorii. In rest supa n-are de ce sa fie rea, supa e ingrosata cu faina si lapte/smantana/iaurt... deci are o consistenta mai cremoasa, iar daca e si condimentata potrivit atunci nu se simte lipsa altor ingrediente mai consistente.

BTW: dieta atkins nu e aia in care bagi in tine grasime cat cuprinde dar nu ai voie carbohidrati, fibre si alte chestii ? Stiu pe cineva care avea voie sa manance slanina si ceafa de porc dar nu avea voie aproape nimic altceva... cica functioneaza, in sensul ca slabesti, ca iti distrugi stomacul si ficatul asta e altceva.



Halba,ardeleanul,stie... thumbsup.gif Dap,supa e foarte gustoasa,caci se pun condimente,fiecare dupa pofta.Eu am pus piper si patrunjel.La fel de gustoasa e si supa de salata ardeleneasca...nu stiu cum se scrie ungureste,dar romaneste suna luscoci. blush.gif


In alta ordine de idei,vorbind aici despre diete...am ajuns la concluzia ca o dieta care mie imi face bine,e posibil ca altcuiva ii face foarte rau...Si Atkins si Montignac si disociata,sunt diete putin cam ...ciudate.Sunt persoane care s-au adaptat la ele si carora le merge foarte bine,cu oricare din cele scrise de mine mai sus.
In goana mea dupa diete,pe internet,am gasit multe solutii,am incercat din ele....din pacate dupa majoritatea m-am simtit foarte rau,iar ultima incercata,dieta disociata,cea in care mananci 3 zile numai proteine si apoi 3 zile numai vegetale,nu mi-a priit deloc....insa am observat ca nimeni nu zice sa nu consumi deloc grasimi...toata lumea zice sa le reduci.Cat despre alimentele ce contin multe zaharuri si carbohidrati,la unele se interzice consumul ,iar la altele reducerea drastica.
In toate dietele se interzice zaharul si se recomanda inlocuirea cu altceva.In loc de paine,de exemplu,e bine sa incerci paine de secara sau cea speciala...cu calorii multe,insa cu fibre pe masura.
Este o discutie lunga aici...ma opresc ca sa nu plictisesc.
Si pentru ca tot m-am insirat aici pe pagina...eu am incercat sa slabesc si am reusit pana acum sa dau numai 10 kile jos,din cele propuse....cu calculul de calorii zilnice.Este singura care nu m-a facut sa ma simt rau si sa slabesc fara sa ma infometez.

Si daca tot vorbim de dieta....o maioneza recomandata in dieta,pe care eu am adaptat-o putinel ,este asa:

- o lingurita de mustar,cu hrean am folosit eu , un strop de piper alb(ca nu e chiar asa iute),2 lingurite de ulei de masline,se freaca bine toate astea,pana se leaga putinel si peste toate se adauga o cutie mica de iaurt dietetic sau cu minim de grasime.Trebuie scurs de zer.Se amesteca totul bine si gata...e buna la gust si merge peste legume,peste oua umplute,peste ciuperci pe gratar cu cas....etc.

Cine nu doreste condimentat,renunta la piper si hrean... rolleyes.gif

Revin,apropos de calorii puse in mancare:am avut surpriza,calculand caloriile puse intr-o mancare gatita,sa zic ca nu voi putea manca,la cat iesea...ca si numar de calorii,insa uitam ca erau la cantitatea intreaga de mancare.Impartind la 100 de grame,caloriile erau putine si suficiente...chit ca ,poate,in mancare era pus si ulei si carne si legume...si ou si smantana... smile.gif


--------------------
Ana
Soferesc Toyota Corolla Verso
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Baby Blues
post Sep 10 2009, 11:28 AM
Post #35


Blues fan
******

Group: Membri
Posts: 2.976
Joined: 9-March 06
From: Blues country
Member No.: 70.361



Ultima gateala pe care am facut-o , a fost peste file la cuptor:
Se ia o tava maricica, preferabil cea a cuptorului, se intinde o folie de aluminiu pe ea pentru a nu se lipi pestele, se unge cu ulei de masline. Anterior pestele file este "spalat" cu ulei de masline, sare si piper. Se pune pestele in tava, se adauga vin alb sec si zeama de lamaie in tava si neaparat se taie cel putin o lamaie mare , ale carei felii se pun peste pestele pregatit cum va spusei mai sus.
Se mai pot adauga diferite mirodenii specifice pestelui dar este preferabil sa ramana doar ce-am spus mai sus.
Pestele se serveste cu cartofi natur, morcovi fierti, brocoli.
Dupa ce -ati scos pestele de la cuptor, inainte de-a manca, fiecare mesean va stoarce cu sarg jumatate de lamaie peste portia lui .
Pofta buna!


--------------------

________________________________
Audi A3 Sportback 2.0 TFSI

Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta, inteligenta are limitele ei, prostia nu.
Decat sa asculti blues la difuzoarele laptop-ului, mai bine dai manele la maxim. Esti mai castigat!

http://www.youtube.com/watch?v=6DJzH5vbL6s
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FAR EASTERN
post Sep 22 2009, 10:08 AM
Post #36


Tree Hugger
******

Group: Membri
Posts: 3.097
Joined: 30-January 08
From: Botosani, RO
Member No.: 116.228



QUOTE (FAR EASTERN @ Aug 2 2009, 06:51 PM) *
Uite aici cateva idei... Sichuan-ul e excelent!


As putea spune ca deja ma pricep la facut pui Sichuan... Ultima data l-am preparat singur. Mai putin "garnitura" de orez. Iese excelent daca puneti orez integral sau nedecorticat... e cam scump, intradevar si fierbe mai greu, dar merita. Shhlurrp!


--------------------
prius - adv. mai intai, de mai inainte
GREEN ENGINE OF THE YEAR 2008
QUOTE (f1anatic @ Oct 16 2006, 10:16 PM) *
Daca chiar vrei sa salvezi planeta...cumpara un Prius sau Civic ...

<< Drive safely! Girls preffer you in one piece!>>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Feb 2 2010, 06:15 PM
Post #37


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Vin si eu cu o reteta, un fel de fish&chips mai pretentios. E simplu de facut, bun de mancat, iar eu am si pozat toata actiunea:

Ingediente:
Avem nevoie de:
- file de peste (eu am avut rondele de merluciu, dar in principiu orice file de peste cu carne alba e bun)
- sunca afumata (bacon)
- cartofi
- maioneza
- lamaie

Attached File  1.jpg ( 117.34K ) Number of downloads: 10


Pestele (eu l-am avut congelat) il scoatem la dezghetat cu cat mai mult timp inainte... daca totusi preferati microundele atunci un program de dezghetare cat mai lent (gen 160W), dupa ce l-ati dezghetat lasati-l la scurs o vreme intr-o sita sau vas pentru scurs pastele... eventual tamponati-l cu servetele de bucatarie, idea e sa fie pestele cat mai uscat.

Preincalziti cuptorul la 200 de grade C (foc mediu daca aveti cuptoare pe gaz).

Feliati sunca afumata cat mai subtire posibil:

Attached File  2.jpg ( 92.51K ) Number of downloads: 4


Curatati cartofii si taiati-i in forma de chipsuri (cat mai subtiri si astia)... daca n-aveti chef puteti sa-i taiati si in forma de cartofi pai... sau daca sunteti lenesi sau n-aveti timp puteti cumpara unii congelati (nu o sa fac pe moralistul, recunosc ca am mai recurs si eu la solutia asta uneori cand nu aveam timp).

Attached File  3.jpg ( 63.47K ) Number of downloads: 7


Puneti sunca deasupra fileurilor de peste... daca simtiti nevoia puteti sa le prindeti cu niste scobitori... eu nu am simtit nevoia... apoi puneti-le intr-o tigaie cu putin ulei incins si prajiti-l timp de un minut pe foc mare.

Attached File  4.jpg ( 118.24K ) Number of downloads: 4


Transferati (cu grija) fileurile de peste intr-o tava unsa cu putin ulei (daca nu aveti grija atunci merge si cu o spatula + o furculita... ideea e sa ramana sunca deasupra pestelui), apoi introduceti tava la cuptor pentru vreo 10-12 minute.

Attached File  5.jpg ( 92.43K ) Number of downloads: 5


Acum, e timpul sa prajim cartofii...

Attached File  6.jpg ( 112.99K ) Number of downloads: 8


Intre timp probabil s-a facut si pestele:

Attached File  7.jpg ( 81.63K ) Number of downloads: 9


In caz ca va intrebati ce am facut cu maioneza si cu lamaia ? Guess what ? am facut un sos din... ati ghicit, maioneza si lamaie... cata maioneza si cata lamaie ? dupa gust... mie imi place mai acru, asa ca am pus mai multa lamaie....

Asa arata rezultatul final:

Attached File  8.jpg ( 93.12K ) Number of downloads: 16


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FAR EASTERN
post Feb 2 2010, 06:33 PM
Post #38


Tree Hugger
******

Group: Membri
Posts: 3.097
Joined: 30-January 08
From: Botosani, RO
Member No.: 116.228



Halba, n-ai zis ce fel de bere ai baut dupa asta.... tongue.gif


--------------------
prius - adv. mai intai, de mai inainte
GREEN ENGINE OF THE YEAR 2008
QUOTE (f1anatic @ Oct 16 2006, 10:16 PM) *
Daca chiar vrei sa salvezi planeta...cumpara un Prius sau Civic ...

<< Drive safely! Girls preffer you in one piece!>>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ozz86651
post Feb 2 2010, 08:42 PM
Post #39


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.387
Joined: 8-September 06
From: San Francisco
Member No.: 86.644



Halba cind ti-ai facut ultima oara analizele la colesterol si cit ti-a iesit? biggrin.gif


--------------------
---------------
Honda Civic EX 2006 140CP
Mazda 6S 2003 220CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
RUE
post Feb 2 2010, 09:08 PM
Post #40


mashinutza
******

Group: Membri
Posts: 2.410
Joined: 30-April 05
From: Internet
Member No.: 45.702



aveam muschi de porc la frigider.
taiat bucatele.
parjolit in tigaie wok + piper chili (ulei masline)
am tocat mare ceapa si ardei gras si adaugat la compozitie.
facut ochiometric pana e gata.
garnitura de orez (l am fript putin in tigaie si orezul si la sfarsit am dres cu un ou orezul).
am mancat pe la 10 a.m. azi si am ars si o bere pana in 11.

pofta buna!

p.s. urmeaza cu pui si mai multe legume plus un sos soia parca.


--------------------
Laureate 1.4 aproape PLUS
Go to the top of the page
 
+Quote Post

4 Pages V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic
Tags

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 29th March 2024 - 10:28 AM