IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

RETETE

This topic is about RETETE, the author, andreww, wrote about: /thumbsup.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":thumbsup:" border="0" alt="thumbsup.gif" /> CIUPERCI UMPLUTE Ciuperci albe-mai marisoare 1 ceapa- ... To read more just scroll down

4 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> RETETE, Prepara ceva nou
andreww
post Apr 2 2009, 03:10 PM
Post #1


novice
**

Group: Membri
Posts: 38
Joined: 26-February 09
From: Arad
Member No.: 119.376



thumbsup.gif

CIUPERCI UMPLUTE


Ciuperci albe-mai marisoare
1 ceapa-nu prea mare
3 catei de ustroi
1 rosie-marime medie
125 g prosciutto cotto
1 legatura mica de patrunjel
125 smantana subtire
cascaval ras
ceva ulei de masline,sare ,piper-dupa gust

Ciupercile :
Se spala,se sterg cu un servet curat sau hartie de bucatarie.Se indeparteaza coditele,dar se pastreaza !
Se toaca coditele ciupercilor.Se toaca fin ceapa , ustroiul si patrunjelul.Rosia se curata de coaja si samburi si se taie cubulete.Sunca se taie marunt.
Se pune ceapa la prajit,in ulei de masline.Nu se maroneste,doar foarte putin aurie. Cand ceapa devine putin aurie se adauga coditele tocate si ustroiul,se lasa scurt la prajit. Se pune si sunca,se mai lasa putin la prajit...Se aduga rosia si patrunjelul tocat si se mai lasa 1-2 minute la foc moderat..
Se toarna si smantana,se lasa putin sa scada.Acum trebuie gustat ,daca mai trebuie adaugata sare(sa nu fie sunca deja destul de sarata!) si se pune piper dupa gust.
Cu aceasta umplutura,se umple ciupercile.
Se pune deasupra cascaval ras,de care/cat doriti ...si se da tava la cuptor 15 minute,la 200 grade C ,in cuptorul incalzit in prealabil cam un sfert de ora (total juma' de ora!).
Le lasati la rumenit,dupa cum va plac.

Salivez cand imi aduc aminte... rolleyes.gif


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rebel
post Apr 2 2009, 07:39 PM
Post #2


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.198
Joined: 11-July 08
From: Location Unknown
Member No.: 117.474



Postati retetele deosebite pe care le folositi.
Incercati pe cat posibil sa puneti titlul in caractere bold (groase) pentru o mai usoara identificare a unei retete.
POFTA BUNA!


Clatite cu spanac si branza
ingrediente: 300g faina, 6 oua, 250g lapte, 1,5kg spanac, 250g branza de vaci, 50g cascaval, 250g smantana, 50ml ulei, sare, piper.
din faina, lapte si 3 oua se prepara un aluat de clatite. se lasa o ora la frigider apoi se prajesc 15 clatite mai groase. spanacul se spala, se opareste in apa clocotita, se scurge bine, se toaca marunt si se caleste in ulei incins. se amesteca cu branza de vaci si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. la aceasta compozitie se adauga cele trei oua ramase, bine batute. se amesteca bine compozitia pentru a se omogeniza. intr-o cratita de marimea clatitelor, unsa bine cu ulei, se asaza in straturi succesive cate o clatita si umplutura de spanac cu branza, avand grija ca deasupra sa fie clatita. se toarna smantana si se introduce la cuptor pt. 15 min. se serveste calda, taiata in felii ca de tort cu cascaval ras pe deasupra.


--------------------
///M - The Ultimate Driving Machine
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AMP
post Apr 2 2009, 08:18 PM
Post #3


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.021
Joined: 12-October 07
From: Timisoara
Member No.: 115.064



Balesc pe tastatura...Rebeluleeeee....ce-mi faci tu mie?! laugh.gif Ma ucizi cu zile....gurmand mai mare ca mine n-ai vazut...Ioiiiii,trebuie sa incerc si eu reteta asta a ta...of,Doamne!Ca tocmai am mancat o portie de supica de rosii cu crutoane si buna o fost...
Auzi?Da' in loc de spanac...n-as putea folosi altceva?Si inca ceva:tu ai facut clatitele astea bestiale cu manutele matale vreodata?Cand mai faci,pune colea si-o pozica...te rog...

Dincolo,la hranire sanatoasa,a scris andreww o reteta de ciupercute umplute....de iti lingi degetele numai citind reteta...si mi-am amintit de ciuperci umplute cu cas si fripte pe gratar cu carbuni si lemne....mmmmmmm....se bateau turcii la gura mea cand am mancat prima data....


--------------------
Ana
Soferesc Toyota Corolla Verso
Go to the top of the page
 
+Quote Post
20krpm
post Apr 2 2009, 08:28 PM
Post #4


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.278
Joined: 22-February 07
From: in traffic
Member No.: 100.009



QUOTE (AMP @ Apr 2 2009, 02:18 PM) *
Auzi?Da' in loc de spanac...n-as putea folosi altceva?

ba da. pasta de avocado. thumbsup.gif

problema cea mare e sa stringi stiva de clatite necesara. de obicei ce fac eu e sa ii cumbar nevesti-mi un gift certificate la victoria secrets sau la un magazin de pantofi, si in felu asta ramin singur acasa vreo 2 ore si ceva.


--------------------
allinol IS EVIL!

2011 Subaru Outback --- 2012 Acura TL
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cipp
post Apr 2 2009, 09:26 PM
Post #5


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.135
Joined: 9-May 06
From: Bucuresti
Member No.: 76.040



Ba, voi v-ati efeminat? Cum Doamne iarta-ma, nici pe MASINI.RO nu scap de retetele lu' soacra-mea si ale lu' nevasta-mea? Credeam ca suntem forum serios, de masini...! wink.gif)


--------------------
FIAT Albea Dynamic 2006
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rebel
post Apr 3 2009, 12:04 AM
Post #6


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.198
Joined: 11-July 08
From: Location Unknown
Member No.: 117.474



Postati numai retete va rog. Fara off topic.
Multumesc.

This post has been edited by Rebel: Apr 3 2009, 12:04 AM


--------------------
///M - The Ultimate Driving Machine
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AMP
post Apr 3 2009, 08:06 AM
Post #7


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.021
Joined: 12-October 07
From: Timisoara
Member No.: 115.064



20krpm....esti cel mai tare! 36182451.gif You made my day,omule!....Victoria Secrets....bay,foarte tare!Si cat timp sotia sta la shopping,tu faci clatitele bestiale ale lui Rebel?! laugh.gif Doamne....m-am distrat!

Cipp,nu se stie vreodata cum vei avea nevoie,asa ca taci si ia aminte... laugh.gif In plus aici este un forum serios,ce vezi tu neserios aici?

Revin,20krpm:cum se face pasta aia de avocado?!Si avand in vedere cat costa in tara asta un singur fruct de avocado,cam cate fructe se utilizeaza la pasta asta? huh.gif

Eu am cautat intotdeauan sa "construiesc" si sa halesc retete cat mai simple posibil,care sa nu necesite stiu eu ce proceduri sofisticate,a la Grant Chef...ca ,sincer,imi prind urechile.Nu le am cu bibileala si nici rabdare nu detin....asa ca ma complac in retete care sa dureze maximum o ora....tocmai d-aia am o reteta,astia in Banat ii zic cartofi frantuzesti,dar eu nu le-as zice nicicum,doar ca e gustos.

Cartofi la cuptor cu...de toate!(reteta ajustata)

Curat 4-5 cartofi,ii tai in 4,ii pun la fiert ca pentru piure,intre timp ung o tava cu unt sau ulei si dau drumul la cuptor.Pun sa se fiarba tare si vreo 4-5 oua. .Dupa ce se fierb,ii scurg de apa si ii pun in tava unsa.Peste ei pun fasiute subtiri de kaiser,rondele de carnaciori(ori care doriti),ouale fierte tare taiate in rondele,cam tot ce e prin frigider bucatele si nu imi vine sa arunc la gunoi.Peste asta rad cascaval sau branza telemea,de preferat de vaca....iar la final bat vreo 2 oua bine-bine,pe care le amestec cu o cutie mica de smantana potrivit de moale.Smantana cu ouale se toarna peste cartofii cu ingredientele de mai sus si se baga la cuptor vreo juma de ora,ma rog,depinde de cuptorul fiecaruia.Mie imi place sa las mai mult,pana cand cascavalul ras incepe sa capate o nuanta maronie.Asezonati dupa dorinta cu sare si piper...daca e nevoie.
Se serveste cu salata de primavara sau chiar si cu salata de muraturi....Fooooooaaaarte gustoasa!


--------------------
Ana
Soferesc Toyota Corolla Verso
Go to the top of the page
 
+Quote Post
guerilla
post Apr 3 2009, 08:59 AM
Post #8


Warp Member
******

Group: Membri de onoare
Posts: 4.752
Joined: 9-May 03
From: Bucuresti
Member No.: 12.270



Rata (a se citi ratza) pe varza
ingrediente:
rata (de vanat daca e posibil)
untura (de gasca daca e)
unt
varza dulce
rachiu/tuica
vin dulce
cimbru
marar
miere
smantana
sare, piper, boia

1.rata se freaca cu sare si boia dulce, apoi cu unt si se lasa la rece, o ora.
2.se rumeneste pe foc iute si pe toate partile, in unt+untura
3.se spala cu un pahar de vin si unul de rachiu, se pune putina miere, cimbru, se acopera si se da la cuptorul incins, la foc mic sa se inabuse (se stropeste cu ce in tava din cand in cand)
4.se toaca varza, se caleste usor in untura se stinge cu un pahar de vin dulce. se pune sare, piper, boia si se rastoarna peste rata si se lasa la cuptor cu capac
5.se toaca mararul
6.cand carnea s-a facut, se da varza pe margini, se unge rata cu unt si smantana si se lasa la cuptor, la foc iute, descoperita, sa se rumeneasca
7 se scoate si se presara marar peste varza

se serveste as it is cu garnitura (daca nu va e suficienta varza) de ce va pofteste inima - cartofi taranesti, salate, etc. mie imi place cu un sos de iaurt cu usturoi si capere.
pofte sa aveti thumbsup.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Apr 3 2009, 11:00 AM
Post #9


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Cateva retete pe care le-am incercat in ultima perioada:

Wellington Beef (reteta modificata)
Ingrediente:
- O bucata de vrabioara frageda (teoretic e pleonasm dar eu am vazut si bucati de vrabioara care nu erau fragede, asa ca incercati sa cautati una cat mai rozalie (mai putin rosie)).
- Ceapa verde (merge si cu ceapa uscata), usturoi, ardei, ciuperci. patrunjel proaspat (daca aveti)
- Pate de ficat de gasca (Ok, pentru aia care isi permit ar merge foi gras (facut acasa sau luat in cutiute minuscule la preturi exorbitante) eu am folosit o conserva de ficat de gasca (defapt 10-20% ficat de gasca, restul de pui parca))
- Foaie de placinta (preferabil facuta acasa, daca n-aveti timp si chef merge si cumparata - eu asa am facut)
- Whiskey (merge si cognac, sau alte tarii... totusi nu va recomand votka lemon biggrin.gif)

Se ia bucata de vrabioara si se baga intr-o punga care se poate inchide ermetic, se toarna in punga un pahar sanatos de tarie, se elimina cat mai mult aerul din punga apoi se inchide ermetic punga. Se pune punga intr-un vas (just in case) si se baga in frigider la marinat cat mai mult (preferabil o zi sau chiar doua - daca vita e foarte frageda si va grabiti puteti sa o scoateti si dupa o ora-doua).

Porniti cuptorul la 200-220 de grade (foc mediu spre mare).

Dupa marinat, se scoate vita din punga si se aseaza pe un fund de lemn, marinata se poate arunca (de catre cei care sunt scarbiti de folosirea sangelui) sau se poate folosi ulterior. Se ia o tigaie cu fundul gros (daca aveti) si se pune pe foc mediu-mare. Cand tigaia s-a incins macinati piper in tigaie si adaugati si sare (daca aveti mai grunzoasa cu atat mai bine). Adaugati vrabioara in tigaia foarte incinsa si lasati-o la rumenit cate un minut pe fiecare parte (pana se formeaza crusta aceea maronie). Scoateti-o din tigaie, puneti-o pe o farfurie si acoperiti-o cu o folie de aluminiu.
In tigaia in care ati prajit carnea adaugati putin unt (sau ulei), caliti ceapa, usturoiul, ardeiul tocat si ciupercile, daca doriti stingeti-le cu whiskeyul insangerat rezultat de la marinata (in acest caz lasati sa scada), condimentati dupa gust (daca mai e nevoie). Dupa ce le-ati calit, stingeti focul si adaugati pateul de gasca pe care il incorporati cat mai bine in amestecul de legume calite. Daca doriti lasati putin sa se raceasca si bagati mixtura impreunca cu ficatul in robotul de bucatarie.

Intindeti foaia de placinta si intindeti pe ea mixtura de legume calite + ficat. Asezati vrabioara de vita in mijlocul placintei si inveliti-o cu foaia de placinta. Puneti-o intr-o tava tapetata cu putin unt, si ungeti aluatul cu un ou batut. Lasati 15-20 de minute la cuptor pana aluatul devine auriu.

Se serveste cu garnitura de cartofi si cu o halba de Guiness.



--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
20krpm
post Apr 3 2009, 07:38 PM
Post #10


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.278
Joined: 22-February 07
From: in traffic
Member No.: 100.009



QUOTE (AMP @ Apr 3 2009, 02:06 AM) *
Revin,20krpm:cum se face pasta aia de avocado?!Si avand in vedere cat costa in tara asta un singur fruct de avocado,cam cate fructe se utilizeaza la pasta asta? huh.gif

ma, lucas (fiu-meu, 1 an) maninca la o masa cam un avocado intreg, io cam doua. pasta nu e mare brinza sa o faci, pentru ca miezul in sine e de consistenta unei paste. eu il amestec cu rosii taiate marunt, un pic de ceapa taiata marunt, si un pic de sare (aka salsa). daca-ti place sa fie spicy, pui ardei iute. daca esti ca mine, pui *din belsug* ardei iute smile.gif

avocado, fructul, e scump si la noi - e pe undeva pe la $2.50 bucata in magazin, daca e mare si copt cit trebe. motivul e ca nu se pastreaza prea bine, nici macar in frigider, e bine sa-l faci imediat ce l-ai cumparat, si sa nu faci mai mult decit maninci la o masa. ca sa il desfaci eficient il tai cu cutitul imprejur, in jurul simburelui, ca si cum ai vrea sa tai un mar in doua jumatati. apoi f* una cu cutitul in simbure ca sa se implinte lama, si rotesti simburele. si scobesti miezul cu lingura. ta-daam.

atentie insa - culoarea finala, si textura, arata dezgustator, eu am avut retineri vreo citeva luni de zile pina sa maninc, dar odata ce-am gustat...


--------------------
allinol IS EVIL!

2011 Subaru Outback --- 2012 Acura TL
Go to the top of the page
 
+Quote Post
guerilla
post Apr 3 2009, 08:17 PM
Post #11


Warp Member
******

Group: Membri de onoare
Posts: 4.752
Joined: 9-May 03
From: Bucuresti
Member No.: 12.270



QUOTE (20krpm @ Apr 3 2009, 08:38 PM) *
apoi f* una cu cutitul in simbure ca sa se implinte lama, si rotesti simburele. si scobesti miezul cu lingura. ta-daam.


dupa acest procedeu deosebit de complex biggrin.gif , n-am inteles ce miez scobesc?!?! iertati-mi ignoranta, da care miez se face pasta de la avocado asta?!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rebel
post Apr 3 2009, 08:34 PM
Post #12


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.198
Joined: 11-July 08
From: Location Unknown
Member No.: 117.474



Nu poti sa tai samburele. Este foarte alunecos si extrem de periculos pentru ca te poti taia bine de tot. Eu nu olosesc samburele. Prepar Guacamole numai din pulpa fructului. Se poate studia aici


--------------------
///M - The Ultimate Driving Machine
Go to the top of the page
 
+Quote Post
20krpm
post Apr 3 2009, 08:38 PM
Post #13


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.278
Joined: 22-February 07
From: in traffic
Member No.: 100.009



fructul arata mai mult sau mai putin ca un mar. diferentele sint ca are un singur simbure mare, coaja nu se maninca, iar miezul e ca o pasta (nu e solid ca la mar).

pasta de avocado se face din miezul de avocado. asa iti trebe, daca esti atent doar la procedeul ala complex, in loc sa fii atent la subiect smile.gif smile.gif


--------------------
allinol IS EVIL!

2011 Subaru Outback --- 2012 Acura TL
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AMP
post Apr 3 2009, 08:57 PM
Post #14


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.021
Joined: 12-October 07
From: Timisoara
Member No.: 115.064



20krpm,multumesc....eu chiar nu stiam ca avocado se poate folosi la gatit mancare ,nu prajituri.In mintea mea frunctele se asociaza cu prajiturile,atunci cand sunt gatite...
Ca atare,crud,am mancat avocado,insa nu mi-as fi imaginat veci ca se poate amesteca cu rosii,ceapa si ardei iute...smile.gif

Halba....faina reteta!Insa mi se pare cam de durata....dar zau ca as manca facuta de altul biggrin.gif



Prajitura cu crema de ness


7 oua ; 7 linguri de zahar ; 200gr zahar(separat) ; 100gr nuca de cocos ; 200 gr unt ; 3 lunguri faina ; 2 pliculete de ness

Pentru BLAT:

7 albusuri se bat spuma,se adauga 7 linguri de zahar,apoi totul se bate pana la dizolvarea zaharului.Se adauga cele 100 gr. nuca de cocos,apoi 3 linguri de faina.Se unge o tava cu unt,se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia care se va coace la foc mic,in cuprtorul incalzit in prealabil.

Intre timp se face CREMA astfel:

Se amesteca ness-ul intr-o cescuta cu 3-4 lingurite de lapte(apa).Se freaca cele 7 galbenusuri cu 200 gr. de zahar,pana se topeste,peste care se adauga ness-ul dizolvat.Totul se pune la fiert la Baine Marie,adica intr-o alta cratita mai mare in apa , si se amesteca intr-una pana devine cremos,aveti grija ca seprinde de fundul cratitei.Se lasa la racit.Se freaca cele 200gr. de unt,apoi se adauga treptat compozitia cu ness,racita.
Crema se intinde peste blatul racit.

Pofta mare....e bestial de buna!



--------------------
Ana
Soferesc Toyota Corolla Verso
Go to the top of the page
 
+Quote Post
guerilla
post Apr 3 2009, 09:00 PM
Post #15


Warp Member
******

Group: Membri de onoare
Posts: 4.752
Joined: 9-May 03
From: Bucuresti
Member No.: 12.270



20krpm, rebel, multam mult de lamuriri. pun in aplicare cu proxima ocazie.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Apr 4 2009, 08:37 AM
Post #16


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



QUOTE
Halba....faina reteta!Insa mi se pare cam de durata....dar zau ca as manca facuta de altul biggrin.gif


Pare de durata pentru ca descrierea e lunga... si intr-adevar trebuie sa te hotarasti din timp (adica macar cu jumat de zi inainte) pentru a pune carnea la marinat. In realitate e foarte simplu de facut deoarece operatiunile nu sunt complicate. Practic operatiunile sunt:
- Bagi carnea in punga
- Scoti carnea din punga si o prajesti pe toate partile
- Sotezi niste legume
- Invelesti carnea in legumele sotate si foaia de placinta
- O bagi la cuptor

Descrierea facuta de mine e mai lunga deoarece se poate gresi foarte usor, cele mai periculoase lucruri sunt:
- Carne de vita prea batrana - va iesi tare
- Prajesti prea tare carnea in tigaie (sub nici o forma nu trebuie lasat mai mult de 2 minute pe parte altfel se face tare)
- Tii prea mult "placinta" la cuptor - din nou, va iesi tare
Chestia cu marinatul NU e obligatorie, si este practic modificarea adusa de mine retetei. Alcoolul are darul de a fragezi carnea astfel reducem semnificativ riscurile. Daca gasim o vrabioara foarte frageda (roz - nu rosie) atunci putem linistit sa sarim peste etapa marinarii. Doar ca eu nu prea am gasit vrabioara asa frageda, mai ales in hypermarketuri. In macelarii serioase in schimb se poate gasi carne de vita extrem de frageda, iar in acest caz (cu o vrabioara sau muschiulet de vitel) succesul este garantat chiar si fara marinare.


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AMP
post Apr 6 2009, 10:29 AM
Post #17


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.021
Joined: 12-October 07
From: Timisoara
Member No.: 115.064



Halba,multumesc de precizari!Sa sti tu ca ai dreptate...si trebuie sa recunosc faptul ca de multe ori unele retete mi se par kilometrice,prin descrierea lor,insa activitatea de preparare este scurta si usoara...am experimentat asta...
Si,ca la orice reteta,fiecare isi poate aduce propriile imbunatatiri...asta e clar!

Bunaoara,gasisem o data printr-un site,o reteta care suna foarte interesant :"Vulcani de cartofi cu cascaval".
Citeam reteta si mi se parea mult de lucru la ea si cumva complicata...in fine,zic,hai sa incercam.Ok,am incercat,ca si activitate...nu-i complicat,insa e putin migalos,daca putem spune asa...cantitatile sunt ochimetrice...Se fierb cartofii ca pentru piure,se face piure din ei,un piure mai tare,nu moale.
Mai este nevoie de carne tocata,amestec sau numai porc....fiecare cum doreste.Eu am folosit carne de porc la conserva,este gata preparata si nu a trebuit sa mai pierd vremea cu gatitul carnii.Se toaca o ceapa,se caleste in ulei,se adauga carnea tocata ,se amesteca.Amestecati si totul sa fie la foc mic,sa nu se arda.Peste carnea si ceapa din tigaie,puteti adauga,ardei gras taiat cubulete,ciupercute tocate mic-mic,condimentati cu vegeta,piper,sare(daca e nevoie),puteti adauga putin marar si patrunjel tocate fin si peste toate astea,cand carnea tocata e bine patrunsa,puneti vreo 2-3 rosii coapte(d-alea floscaite) decojite si tocate(taiate) mic.Daca nu sunt rosii,se poate folosi pasta de rosii sau rosii strivite din conserva.Lasati compozitia sa fiarba la foc mica,pana scade si se formeaza un sos gros.
Cand si piureul si carnea tocata si amestecata cu cele de mai sus sunt gata,lasati putin sa se raceasca,sa nu va frigeti degetele...si luati din piure si formati o piramida.Faceti o gaura in mijloc,gaura pe care o umpleti cu compozitia de carne.Astupati cu piure.Am uitat sa spun ca piramida asta sa o formati pe o farfurie rezistenta la foc.
Bun ,formati cate piramide doriti si cata compozitie aveti...Apoi aceste piramide,cu farfuriile lor cu tot,le puneti pe tava de la cuptor.Deasupra fiecarei piramide,in varful ei,puneti cate o felie de cascaval de aia pentru sandwich...gen Hohland...felii...stiti voi.Bagati piramidele pe tava de cuptor,in cuptorul incalzit si dat la foc potrivit si lasati acolo pana piramida de piure capata o crusta si cascavalul s-a topit si curge pe piramida de cartofi,adica vulcanul.
Mie mi s-au desfacut vreo 2 vulcani de astia si a curs lava pe farfurie...de aia n-or mai avut aspect. tongue.gif
Sper sa fi explicat corect! smile.gif


--------------------
Ana
Soferesc Toyota Corolla Verso
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AMP
post Apr 7 2009, 07:41 PM
Post #18


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.021
Joined: 12-October 07
From: Timisoara
Member No.: 115.064



In seara asta am mancat pancakes a la Jamie Olivier....foooooarte gustoase si se asorteaza la fix cu gem de visine...


--------------------
Ana
Soferesc Toyota Corolla Verso
Go to the top of the page
 
+Quote Post
G e o r g e
post Apr 7 2009, 07:49 PM
Post #19


workaholic * * * * * *
******

Group: Moderator
Posts: 11.052
Joined: 4-August 03
From: Bucuresti
Member No.: 14.854



QUOTE (AMP @ Apr 7 2009, 08:41 PM) *
In seara asta am mancat pancakes a la Jamie Olivier....foooooarte gustoase si se asorteaza la fix cu gem de visine...

eu sunt inca la birou ... confused.gif si mi'e foameeeee


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andreww
post Apr 9 2009, 12:50 PM
Post #20


novice
**

Group: Membri
Posts: 38
Joined: 26-February 09
From: Arad
Member No.: 119.376



SOS DE VISINE


500 gr visine fara samburi, 2 lg de faina, 2 lg de ulei, 500ml lapte

Se pune ulei + faina + lapte + visine, se fierb pana sunt moi visinele. Se adauga sare si zahar dupa gust.
Se foloseste ca si garnitura la carne fiarta, fripturi. Nu trebuie sa lipseasca pireul de cartofi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

4 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 17th November 2017 - 07:50 PM