IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

problema A6

This topic is about problema A6, the author, dorin18, wrote about: Salut la toti. Am o problema cu A6-le meu (2,8L, Q, din 99). Nu caut neaparat solutii, pentru ca ma gindesc ca motoarele astea nu sint prea raspindite ... To read more just scroll down

 
Reply to this topicStart new topic
> problema A6
dorin18
post Feb 10 2008, 08:23 PM
Post #1


perioada de proba


Group: Membri
Posts: 5
Joined: 17-August 07
From: Timisoara (Timis)
Member No.: 112.225



Salut la toti.
Am o problema cu A6-le meu (2,8L, Q, din '99). Nu caut neaparat solutii, pentru ca ma gindesc ca motoarele astea nu sint prea raspindite prin RO, dar sint curios ce sugestii aveti, considerind ca principiile de functionare sint cam aceleasi.
Problema apare la pornire cind motorul e caldut. Trebuie sa invirta cam 2-3 secunde ca sa porneasca. Daca e rece sau cald porneste imediat. Pe forumuri americane mi-au sugerat sa schimb senzorul de temperatura a lichidului de racire. L-am schimbat dar nu se observa nici o imbunatatire. Eu m-am gindit ca at putea fi senzorul de temperatura a aerului aspirat, care e in tubul de plastic in care e si clapeta de acceleratie (din cite stiu eu). Ce e drept pe asta nu l-am schimbat inca.
La dealer mi-au zis sa schimb fisele de bujii si bujiile. Bujiile chiar le schimbasem cu Bosh, dar ei ziceau ca daca nu sint NGK ei nu pot sa faca teste mai departe, pentru ca motorul nu e echipat cum cere cartea... Oricum in primavara trebuie sa ii fac niste operatii de mentenanta si o sa-i pun si bujii NGK. Fisele insa nu prea le-as schimba doar ca sa vad daca sint sau nu de vina, mai ales ca e cam 150$ setul.
Masina are 165.000 mile (265.000km) si ar cam trebui sa-i schimb rulmentii de la roti (huruie in curbe la dreapta), uleiul de transmisie, cureaua de distributie / pompa apa, etc, etc.
Si inca o intrebare:
Stiti cumva cam cit m-ar costa in Ro sa-mi pun instalatie pe gaz pe masina (ma gindesc la varianta de a o aduce in Ro ca masina de vacanta - acum e in sua). Cind am luat-o (in 2004) am dat 8.500$ pe ea, dar acum nu cred ca as primi mai mult de 5.000$. Transportul in Ro ar fi cam 1.000$. Cu banii astia nu prea vad ce as putea sa iau in Ro...poate un Cielo...
Merci anticipat de sfaturi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 25th April 2024 - 05:44 PM