No SSO cookie

Ferrari aniverseaza cei 60 de ani ai modelului 250 GTO

voteaza
(0/ 0)
Ferrari aniverseaza cei 60 de ani ai modelului 250 GTO
Autoturisme Vintage · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Cea mai celebra linie Ferrari, cunoscuta ca Seria 250, implineste in acest an, 60 de ani de existenta.

 
 

Cele mai cunoscute modele clasice Ferrari sunt, fara indoiala, cele din Seria 250. De-a lungul celor zece ani de productie, Seria 250 a dat lumii auto nume importante si totdata unele dintre cele mai usor de recunoscut modele ale marcii, printre care GTO, Testa Rossa, Lusso si originalul California Spyder.


Anul acesta, Ferrari celebreaza cea de a 60-a aniversare a seriei, care s-a construit in jurul motorizarii de 3.0 litri V12, conceput de Giachino Colombo. Pentru a marca evenimentul, Muzeul Ferrari din Maranello va expune doua dintre modelele unice pe care le detine, apartinand istoriei 250.


Unul dintre ele este modelul 250 GT SWB Berlinetta pe care Stirling Moss l-a condus catre victorie in patru curse, in anul 1961. Cel de al doilea este asa-numitul Breadvan, conceput de Contele Vopli di Musurata si dezvoltat de catre Piero Drogo si Giotto Bizzarrini, care a stat ulterior la baza inspiratiei modelului FF.

Cele doua vehicule istorice sunt deja expuse in incinta muzeului pentru oricare vizitator, insa daca n-aveti in plan vreo vizita la Maranello, Masini.ro vi le ofera gratie galeriei foto alaturate.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1162 :: 22.18MB