No SSO cookie

Dimensiuni anvelopa

voteaza
(0/ 0)
Dimensiuni anvelopa
Articole · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Dimensiuni AnvelopaAnvelopele pentru turisme au, de regula, urmatoarele indicatii:  P215/65R15 89H   “P” vine de la “P-Metric” sau “Turism (Pasager)”. Aceasta inseamna ca este o desemnare nord-americana a dimensiunii

 
 

Dimensiuni anvelopa

Anvelopele pentru turisme au, de regula, urmatoarele indicatii:

P215/65R15 89H

“P” vine de la “P-Metric” sau “Turism (Pasager)”. Aceasta inseamna ca este o desemnare nord-americana a dimensiunii anvelopelor. Pneurile europene nu au, de obicei, atasat “P”-ul la dimensiune. Anvelopele dintr-o clasa superioara in privinta pliurilor vor incepe, de regula, cu “LT”, ceea ce constituie prescurtarea de la “Light Truck” (camioane usoare – adica autoutilitare). Aceasta indica faptul ca pneul este un LT metric si va avea mentionata intotdeauna o categorie de sarcina. Lucrul acesta este important de notat pentru vehicule ce necesita pneuri LT metric. Nu inlocuiti niciodata un pneu P metric cu unul LT metric, chiar daca toate celelalte dimensiuni sunt identice.

“215” este latimea pneului, cunoscuta si ca “latimea sectiunii”. Aceasta este latimea anvelopei in milimetri in cel mai lat punct de la flanc la flanc atunci cand aceasta este montata la janta cu latimea recomandata. Latimea efectiva a pneului poate varia in functie de latimea jantei la care este montat.

“65” este cunoscut ca raportul de inaltime. El este calculat impartind inaltimea sectiunii la latimea sectiunii si inmultind cu 100. (In acest exemplu, flancul va fi 65 % din 215.)

“R” este de la Radial, ceea ce inseamna ca are o constructie radiala. Pneurile radiale au pliuri de otel care merg pana la taloane si care sunt puse la 90 de grade fata de linia centrala a benzii de rulare, carcasa anvelopei fiind stabilizata cu o curea circumferentiala. Alte posibilitati includ “B” pentru constructia cu centuri (“belts” -  mixta, radiala si diagonala) si “D” pentru constructia diagonala. Aceasta inseamna ca pliurile de otel merg pana la taloane si sunt puse la unghiuri alterne mai mici de 90 de grade fata de linia centrala a benzii de rulare.

“15” reprezinta diametrul jantei in inci. Aceasta este exact dimensiunea la care se va potrivi acest pneu. Exista unele jante vechi numite “TRX” care au masuri metrice precum 390. NU TREBUIE sa amestecati jante TRX cu anvelope obisnuite sau viceversa.

“89” este indicele de sarcina.

“H” este simbolul de viteza.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1189 :: 22.16MB